Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (528. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.433
Cevap
217
Favori
960.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayse

    merhaba, bende bu listeyi rica etsem?
    https://forum.donanimhaber.com/sony-android-tv-hazir-kanal-listesi--137360011

    Buradan da yükleyebilirsiniz..
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Ben q90r' a yaptıracağım Hocam Ankara'da var Profesyonel anlamda..Türkiye'de tek zaten..Fiyat bilgisi bekliyorum kendisinden bakalım..

    XF9005 Rtings'e göre 88 Puan-Post kalibrasyon 95 puan..Arada ne kadar fark olur bilemedim yaptırsam mı diye de? Q90r ' a kesin lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurullah390

    Ya şöyle söyleyeyim, C9 dan sonra bana öyle geldi. Yanlış bir ifade olduysa özür dilerim.
    Bu kalibrasyon konusuna gelirsek de zaten bence her içerik için kendi göz ve seyir zevkimize uygun kalibrasyon yapmak gerekiyor. Pre kalibrasyon bu nedenle çok önemli değil bence. Önemli olan post kalibrasyonu yapabilmek. Ve bu karanlık sahnelerdeki detaylar da yine yapılan ayarlar ile ortaya çıkarılabiliyor.
    Q90 çok güzel bir cihaz. Hele ki 77". Zevkini çıkarın bence. Ama bence kesinlikle xf9005 Q90 nın sinema keyfini vermez.

    Bizim C9 larda ölü piksel sorunu var, onun dışında harika bir cihaz. Onu da 2020 model GX ile değiştirecek bayi.

    Ben xf9005 ten çok daha fazlasını bekliyordum, çünkü çok uzun süre inceleme yapmıştım. Fakat yakınen inceleyince beklediğim çıkmadı ve o hüsranla belki de biraz yazdıklarım abartı geldi size.
    Post kalibrasyonu yaptığımız zaman dediğiniz olmuyor Hocam malesef..

    Yani gözünüzle bu ayarı yapamazsınız..Doğru rengi verip de Konstrat ayarını o renge göre yapmak uzmanlık ister..Hem gündüz hem akşam farklı ayarlardır..Profesyonel yazılım ve Alet ister..

    Manuel TV üzerinden yaptığınız zaman illa ki bir şey kısılır,ayarı bozulur, Ama kalibrasyon hepsini içinde barındırır öyle düşünün..Keskinlik-Netlik-Renk-Konstrat-Gama-Renk gamı...Kolay iş gibi gözükse de uzmanlık ister Profesyonel Kalibrasyonda..


    Zaten 2 mod açılıyor Her Tv'de..Gündüz Ve Akşam modu...Gündüz modu akşam izleyemezsiniz çünkü aşırı parlak gelebilir..Renkler de parlak gelebilir..

    En iyi görüntü soluk ama doğal renktir..Bakmayın Cafcaflı renklere,hepsi göz yanılması ve Göz boyama..Gözünüz bile bozulabilir zamanla..Ağrı yapar vs..

    Buna istinaden renklerin en doğal hali genelde Film modudur..Sony'de Sinema pro-Ev diye geçer..Samsung Film modu vs..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Genelde ABD gibi ülkelerde TV satın alımından sonra yüklü miktarda ücret ödeyerek kalibrasyon yaptırmak normal bir alışkanlıktır. Ancak ülkemizde böyle bir alışkanlık ve insanlarda extra olarak bu işleme para verme eğilimi maalesef yok. Zaten olsa da piyasası olmadığı için bunu yapacak firma da bulamazsınız. O nedenle TV'leri ülkemiz için kalibrasyonsuz, kutudan çıktığı haliyle aldıkları puanlara göre değerlendirmek gerekir. Bu kalibrasyon olayı da tek ayarla her şeyi çözmüyor zaten. Gece-Gündüz gibi ayrı ayarlar yapılıyor ve ortama göre yapılan ayarları seçmeniz gerekiyor. Tabi TV'nin bulunduğu ortamdaki aydınlanma yaz gündüz ile kış gündüz arasında değişiyor (güneşin farklı açılarla gelmesi nedeniyle), bu durum da yeniden kalibrasyon yapılmasını gerektiriyor. Yani bir defa ayarı yaptır kurtul diye bir şey de yok.

    Bazı cihazların özel kalibrasyon menüleri var. Mesela ViewSonic monitörümde böyle bir ayar menüsü mevcut. Belirli bir markanın kailbrasyon cihazını almak gerekiyor işlemi yapmak için. Ancak kendiniz ihtiyaç halinde kalibrasonu tekrarlayabiliyorsunuz bu sayede. Tabi bir uzman kadar bu işi yapmak mümkün mü, denemediğim için bilmiyorum. ViewSonic monitörümü fabrika akalibrasyon değerlerine güvenerek kullanmaya devam ediyorum mecburen. Pro serisi bir monitörde DH forumunun renklerini bile farklı görüyorsunuz. Çünkü gerçek rengi görüyorsunuz o monitörde.

    Sonuç olarak kalibrasyon ülkemizde uzak bir ihtimal ve cihazın kutudan çıktığı hali çok önemli.
    Hocam Fiyat geldi bana: Kalibrasyon İşlemi Professional ISF sertifikasyonlu kalibrasyon ve Basic Kalibrasyon ISF sertifikalı...

    Her ikisi de ISF sertifikalı yani...

    Profesyonel ISF KALİBRASYON : Konstrat-Parlaklık-Keskinlik-Gama-Beyaz dengesi-Gri Ölçeklenme-Renk yönetim sistem.nin ayarlanması-Gece ve Gündüz mod (İSF) 1000 Tl

    Basic ISF kalibrasyon : Kontrast-Parlaklık-Keskinlik ve Renk yüzeyi..800 Tl..

    Yazılım olarak olarak ABD CALMAN Yani dünyanın en iyi yazılım üreticisinden aldığı lisanlı yazılımı kullanıyor..

    75q90r VE 55XF9005 içinde fiyat aynı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 29 Haziran 2020; 16:14:49 >




  • Arkadaşlar merhaba, televizyon kurulumum yapıldı her şey gayet güzel. Pixel testini yaptım kendim bir sıkıntı da gözükmüyor şu an. Ancak bir sorunum var daha önce de konuşulmuştu şimdi bulamıyorum. Önceki televizyonumda kullandığım 7.8 senelik bir digitürk cihazım var. Modeli DT-PHI7100. Cihazın kendi uydusu ile digitürkten gelen görüntü arasında baya bir farklılık olduğunu söyleyebilirim. Özellikle maçlarda. Ne önerirsiniz ? Cihaz değişikliği yapmak mı bu sorunu çözer veya daha kaliteli bir hdmi kablosu mu almalıyım ? Digitürk yayınından gelen görüntünün çözünürlüğü 1080i. Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RecepB10

    Arkadaşlar merhaba, televizyon kurulumum yapıldı her şey gayet güzel. Pixel testini yaptım kendim bir sıkıntı da gözükmüyor şu an. Ancak bir sorunum var daha önce de konuşulmuştu şimdi bulamıyorum. Önceki televizyonumda kullandığım 7.8 senelik bir digitürk cihazım var. Modeli DT-PHI7100. Cihazın kendi uydusu ile digitürkten gelen görüntü arasında baya bir farklılık olduğunu söyleyebilirim. Özellikle maçlarda. Ne önerirsiniz ? Cihaz değişikliği yapmak mı bu sorunu çözer veya daha kaliteli bir hdmi kablosu mu almalıyım ? Digitürk yayınından gelen görüntünün çözünürlüğü 1080i. Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar
    Siz hangi görüntüyü daha çok beğendiniz Uydu yayınını mı?

    Öyleyse eğer cihaz değişikliği lazım olabilir evet HDMI kablo kalitesi çok önemli ancak 4k HDMI kablo falan almanıza gerek yok Kutunuz 4k olmadığı sürece..

    4K Digitürk kutusu alırsanız kaliteli bir 4K HDMI kablosu ile güzel görüntüler alabilirsiniz..Bir arkadaş cihaz modeli önermişti 3-5 sayfa önce..




  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Fiyatlara göre Pro ISF yaptırmak sanki daha mantıklı gibi. Basic ISF ile fabrika kalibrasyonundan çok farklı bir sonuç elde edebileceğinizi düşünmüyorum.
  • RecepB10 R kullanıcısına yanıt
    Cihazı değiştirin, Sagem 4K cihaz talebinde bulunun. Diğer DT cihazları bu TV'nin hakkını veremez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Fiyatlara göre Pro ISF yaptırmak sanki daha mantıklı gibi. Basic ISF ile fabrika kalibrasyonundan çok farklı bir sonuç elde edebileceğinizi düşünmüyorum.
    Teşekkürler Hocam bakalım yaptırırsam Detayları paylaşacağım..
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de şu takıldı kafama..Eğer kalibrasyon yaptırırsak,Youtube de vbir video da Monitör için bu dedikleri, Her sene yapılması gerekiyormuş..Nedeni ise Renklerin kendisini zamanla bırakması..Yani nasıl bir işleyişle renkler kendisini bırakıyor bilemiyorum ancak her sene 1000 Tl veremeyiz herhalde:)
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaparsam yapayım Zapper 4K harici başka kutu yok diyip duruyorlar. Geçen de aramıştım. Nasıl çözücem bilmiyorum açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Evet, belirli zamanlarda yenilenmesi gerekiyor. Ben altı ayda bir diye okumuştum bir yerlerde.

    Bazı ses sistemlerinde de kalibrasyon ayarı vardır hoparlör ayarlarına yönelik. Odadaki duvarlar, nesneler vs.den sesin çarpması, yansıması da dahil birçok yönden her hoparlörü tek tek test edip ayar çekiyor. Mesela Yamaha'da Y.P.A.O. diye bir sistem var. Müzik dinlediğiniz, film seyrettiğiniz konuma hoparlörü yerleştiriyorsunuz. Yamaha'nın cihaza yüklediği özel YPAO yazılımıyla hoparlörler tek tek tanımlanıyor, her hoparlörden ayrı ayrı garip sesler geliyor. Yaklaşık 1,5 dakika kadar sonra kalibrasyon tamamlanıp hesaplamalar sisteme kaydediliyor. Bu kalibrasyondan sonra bile odada yaptığınız en ufak bir değiişklik sesi etkilediğinden bu kalibrasyonu tekrarlamak gerekiyor. Yine herhangi bir değiişklik olmasa bile belirli sürelerle tekrarlamak gerekli oluyor. Çünkü kullandıkça kablolar, hoparlörlerde değiişklikler ortaya çıkıyor. Kablo içindeki tellerde bile geçen akıma göre alışma süreci falan oluyor. Bu işlerde detaya girince çok ilginç şeylerle karşılaşıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 29 Haziran 2020; 16:43:51 >




  • RecepB10 R kullanıcısına yanıt
    Sagemcom 4K kayıtlı cihaz istiyorum diye belirtin. Zapper neymiş yahu :) ? 2160p resim basabilmesi lazım. Sagemcom bunu yapabiliyordu.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Vay Arkadaş :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backstreet

    Vay Arkadaş :)
    Bu tv mevzusu çok abartılıyor bu paneller en iyi görüntüyü tv üretisinin önerdiği görüntü ayarları üzerinden izlenir 4k bir panel 4k içeriklerle tüketilirse keyif verir
    örnek bâbında 4k hdr bir panelde en iyi görüntüyü ultra Blu ray disklerle hdr yada Dolby Vision seçeneklerle elde edilir hdr ve Dolby Vision tv kendi ayarlarını otomatik
    seçer sizin herhangi bir ayar yapmanıza gerek yoktur
  • joven kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz fakat o zaman neden rtings gibi referans gösterilen bir sitede kutudan çıktığı şekliyle tv'nin biri 7,7 puan alırken diğeri 8,8 puan alıyor?

    Düzenleme: Bunlar aynı markanın, biri üst segment biri orta segment cihazları ve üst segment cihazı daha düşük puan almış..
    Demek ki ön yüklü ayarlarda da sıkıntılar var 🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangela61 -- 29 Haziran 2020; 22:21:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı akşamlar umarım herkes istediği televizyonu sorun yaşamadan alır:) Benim xf9005 geldi.Kurulum yarın yapılacak kurulumda ölü piksel testini biliyorum ancak başka ışık sızması vesaire böyle bir kronik sıkıntısı varmı bu tvde veya başka hangi testi yapmam gerekiyor?
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt
    Tv kullanıcıların şikayeti daha çok izledikleri kaynakların stream içerikler olması sıkıntının kaynağı bu zaten uydu yayınlarını bu kategoriye dahil bile etmek saçma olur uydu yayınları zaten tambir kaosdur hiçbiri ayar işe yaramaz stream içeriklerde orjinale yani ultra blu ray disklere en yakın görüntüyü Apple 4k içerikleri verir netflix Amazon prime renk kalibrazisyonları sıkıntılıdır tabi işin doğası gereği bu paneller 4k disklerle en iyi görüntüyü verir Apple özellikle Dolby Vision içeriklerle farkını ortaya koyuyor netfilix Dolby vision Apple kadar başarılı değil öyleki seslerde bile bu ayrım çok net özellikle Atmos filimler netflix tambir komedi hangi hoparlörden ses nerede ve nezaman geleceği süpriz yani tambir saçmalık Apple Dolby Atmos filmleri orijinallerine olabildiğince sadık sadece denebilir yani Atmos sesler gelmesi gereken hoparlörlerden geliyor sesi aramıyorsunuz süpriz yok




  • joven kullanıcısına yanıt
    Apple tvdede netflix kadar film içeriği yok diye biliyorum.2 ucu..
  • 
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.