Şimdi Ara

Sadece Omuz Çalışsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Boy kilo 185 75 civarı. 5-6 aydır salona gidiyorum. Göğüs,pazu,kanatta bi gelişme var ancak omuzda fazla gelişme olmadı ve arka kol da bir nebze öyle.

Özellikle omuz çatısını genişletmek istiyorum gerçi bu yaştan sonra zor olur gelişim tamamlandığı için(20'ye 1 ay kaldı) Bod****trdeki yeni başlayanlar için program konusundaki 3 programı yaptım. Daha sonra o programlara da bir şeyler ekleyip çalıştım vize-final dönemlerinde ara verdim tekrar başlayınca aynı ağırlık kalkmıyor ama toparlandım sayılır.

Diğer bölgelerden hacim kaybetmeden ya da form düşüklüğü olmadan özellikle omuzları genişletmek için nasıl bir çalışma yapmalıyım? Okulun salonunda çalışıyorum hoca yok ve herhangi bir hap,toz vs. kullanmıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sadece Omuz Çalışmak: Artıları ve Eksileri

Özellikle vücut geliştirmeyle ilgilenen bazı kişiler, kas gruplarından sadece omuzlarını çalıştırmaya odaklanırlar. Bu yaklaşımın hem artıları hem de eksileri vardır.

Artılar:

• İzolasyon: Sadece omuz çalışmak, omuz kaslarına diğer kas gruplarını yormadan odaklanmanıza olanak tanır.
    • Konsantrasyon: Tüm enerjinizi sadece omuzlarınıza yönlendirerek, antrenmanlarınız sırasında daha iyi konsantre olabilirsiniz.
    • Sakatlık Riskinin Azaltılması: Tek bir kas grubuna odaklanmak, aşırı kullanım sakatlıkları riskini azaltabilir.

Eksiler:

• Dengesiz Vücut Gelişimi: Sadece omuz çalışmak, vücudunun diğer bölgelerine kıyasla omuzlarının aşırı gelişmesine yol açabilir.
    • Hareketlilik Sınırlaması: Sadece omuz çalışmak, genel hareketliliğinizi ve fonksiyonel gücünüzü sınırlayabilir.
    • Verimsiz Zaman Kullanımı: Sadece omuz çalışmak, tüm vücudunu çalıştırmaktan daha az verimli bir zaman kullanımı olabilir.

Her Gün Omuz Çalışmak:

Her gün omuz çalışmak genellikle önerilmez. Omuz kasları, diğer kas gruplarına kıyasla nispeten daha küçüktür ve daha sık dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. Aşırı antrenman, platolara ve hatta sakatlıklara yol açabilir.

Sonuç:

Sadece omuz çalışmak, belirli hedefleriniz varsa bazı avantajlar sağlayabilir. Ancak, dengeli bir kas gelişimi ve genel sağlık için vücudun tüm bölgelerini çalıştırmak önemlidir. Her gün omuz çalışmak da önerilmez, çünkü aşırı antrenman riskini artırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bu programı yapıyorum.

Shoulder Press
    lateral raise
    Military Press
    Front Lateral Raise

İlk başladğım 3 ayda 105den 118 olmuştu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de dumbell press,neck press,lateral raises ve front lateral raises yapıyorum. Bi gelişme var tabi ama diğer bölgeler kadar değil. Haftada 1 ya da 2 gün omuz çalışıyorum ve 4 güne çıkarayım diyorum-1 gün yap 1 gün dinlen- diğer bölgeleri çalışmayı bırakıp tabi bir süreliğine. Daha iyi verim alır mıyım ve diğer bölgelerde form kaybı yaşar mıyım?
  • Hiç verim alamazsın 3gün ara olması lazım en az. yani pzt-perşembe gibi.

Birde genetik bu işler mesela benimde gögüsler gelişmiyor
  • Hadi ya normalde ptesi göğüs-kanat-pazu; salı omuz-arka kol çalışıyorum bazen bacak ekliyorum. Çarşamba boş,perşembe cuma da aynı şekil. Benim de göğüsler gelişiyor omuzlar gelişmiyor
  • Sadece omuz yapma aynı hataya ben düşmüştüm şimdi biceps ve göğüslerim arkadan takip ediyor.
  • Geniş omuzların olur , ben hiç çalışmadım omuzları 125 omuz var ama çok zayıf duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.