Şimdi Ara

SADECE CIVIC HATCHBACK VE TYPE S (730. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.859
Cevap
96
Favori
742.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hayırlı olsun güle güle kazasız kullanın aracınızı.
    1.sorunuz için söyleyeceğim konu iyi bir yerde kaliteli bir şekilde yapılırsa hiçbirşey olmadan kullanırsınız. Herkes komple araç kaplatıyor birşey olmuyor

    2.sorunuz için sıvı gres çözüm olabilir.

    3.sorunuzun cevabı çıkmacılar ve servis. Serviste parça fiyatı aşırı olabilir. O yüzden çıkmacılara bakmanız en güzeli. Ankara da olan bir çıkmacının linkini koyayım.
    http://www.cinarotomotiv.com.tr/

    4.Bagaj havuzu kullanmıyorum fakat kullananlar memnunlar. Tavsiye ederim yüksekliği tolere edebilir.

    5.İstanbulda ikamet ediyorum. O yüzden bu konuda cevap veremeyeceğim

    6.Aracımı sürekli yetkili servise götürüyorum. Kendim değiştirmedim hiç. İnternetteki çeşitli oto parça satan yerlerden temin edebilirsiniz.

    7. OBD ile bir ihtimal olabilir fakat aracın üzerinde görebileceğimiz bir yer yok maalesef.

    Facebook Grubumuzun linkini atayım. Biz İstanbul FK2 sahipleri olarak buluşmalar düzenliyoruz gayet güzel geçiyor. Ankara'da olan kişiler ile görüşüp buluşma yapabilirsiniz
    https://www.facebook.com/groups/636031806532890/
  • Teşekkür ederim, inşallah. Cümlemiz kazadan beladan uzak olsun.
    Çıkma parça için ilgili siteyi didikliyorum şuan. Umarım bulurum.
    İlgili foruma üyeyim bir süredir ve oradaki arkadaşlarında başını ağrıtıyorum zaman zaman. Filtre değişimi için birkaç video izledim, eski aracımın hava-polen filtrelerini kendim değiştiriyordum fakat o araçtan buna geçince uzay mekiği gibi geldi :) Sanırım hava ve poleni kendim değiştirebilirim. Yağ filtresi için mekanım yok :). Kendi işini kendisi yapmayı seven biriyim birazda o yüzden bu işe girişiyorum.
    Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akif_seksekci

    Merhaba arkadaşlar
    Yaklaşık 6 aydan beri forumu ve fk2 piyasasını takip eden birisi olarak nihayetinde 2001 eski kasa civic'imi satıp 2007 model siyah renkte bir fk2 alabildim. Forumuda baştan beri yaklaşık 300. sayfalara kadar okumuştum öncesinden. Şimdi ise geriden başlayarak 687'ye kadar gelebildim. Tabi forumda mesaj kalabalığı olmasın diye Ankara'da yaşadığını, sorunlarını çözdürdüğünü farkettiğim kişilere naçizane sorularımı sordum ve cevapladılar. Burada da birkaç öneri almak istiyorum ve forumda okuyarak netleştiremediğim sorularımı sormak istiyorum.

    1-)Öncelikle eski aracım lacivertti ve tavan yanığı vardı. Şimdi bu araçta da böyle bir durumla karşılaşmak istemediğim için tavanı siyah(piano black) kaplatmak istiyorum nitekim yaz geliyor ve haftaiçi açık otoparkta yatıyor aracım. Bu işlem boyaya zarar verir mi?

    2-)Kapıyı açmak için dış kol mandalını çektiğimde 2 ön kapıda gıcırdama var. Würth'ün sıvı gresini almayı planlıyorum işe yarar mı? Farklı bir tavsiyeniz var mı?

    3-)Bagajda sol amortisörün orada bir kapak varmış muhtemelen (sağda aynısı mevcut) o kapak yok. Acaba temin edilebilir mi?Nerelere bakmak lazım.

    4-)41'lik simit lpg var haliyle simitin üstündeki kapak biraz yukarıda duruyor. Bagaj havuzu alasım var o yüzden belki arka kısımlarını alttan yükselterek seviyeyi düzlerim diye düşünüyorum. Bagaj havuzu kullanan ve tavsiye eden var mı?

    5-)Birde Ankara'da parçaları sizin temin edip gittiğiniz bir Honda ustası var mı? Yoksa herşeyi ustaya mı emanet ediyorsunuz?

    6-)Hava ve klima filtre değişimlerini kendiniz yapıyor musunuz? Tavsiye ettiğiniz bir marka var mı? Mümkünse link :)

    7-)Son olarak aracın yazılım bilgilerini görebiliyor muyuz? i-shift ve motor yazılımı için mesela.

    Şimdiden okuyandan da cevap verenden de Allah razı olsun :) Birde Ankara FK2 toplantısı-organizasyonu yapılamaz mı? Elimden geldiğince Ankara'dan yazdığını tespit ettiğim arkadaşları ekliyorum.

    Merhaba, tekrar hayırlı olsun.

    3)Bahsettiğiniz parça :84675SMGE01ZA LID COMP., L. SHOCK ABSORBER MAINTENANCE *NH167L* galiba. Çıkmacılara bakın olmadı servis ya da yurtdışı:http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17SMG901&block_02=B__3930&block_03=16690

    4)Novline marka almıştım, gayet kaliteli. Bende de lpg'den ötürü minik bir fark vardı, bagaj havuzu ile halloldu.

    5)Servis meselesini detaylı konuşmuştuk.

    6)Ben bakım programına göre filtreleri serviste değiştiriyorum. Programa uyunca zaten hepsi aynı anda değişiyor. Orjinal filtreleri kullanmanızı tavsiye ederim. Orjinal filtreler haricinde harici bosch, hengst,mann, purflux gibi oem üreticilerini ve k&n, green gibi spor kutu içi filtreleri kullanabilirsiniz. Polende karbonlu seçenek malesef orjinal olarak ,yok. Mann marka olarak dışardan temin etmeniz iyi olur.Eşim alerjik olduğundan Mann Türkiye ile irtibata geçmiştim, Türkiye'de olmadığını belirtmişlerdi. Amerika'da Bosch'un hepa kabin filtresi var o da temin edilebilir. Bu tip değişik filtreleri amazon üzerinden temin edebilirsiniz.

    Değişim için de; hava zaten kolay, kabin için:https://catalog.mann-filter.com/media/einbauanleitung/HBr8QFy3.pdf

    7)Yazılım bilgileri honda'nın kendi diagnostik sistemlerinde görünebilir. Güncelleme için yetkili ya da üst düzey servis lazım.
  • Teşekkür ederim.
    İlgili linke baktım, tam çıkaramadım 15 numaralı parça sanırım. Fotoğrafını çekip çıkmacıları dolaşağım nasipse.
    Novline marka bende buldum birkaç güne alırım, sizinde yorumunuz iyi olduğu için alternatif bakmıyorum.
    Servis konusu için size ayriyeten teşekkür ederim. Selamınızla gitmek için isminizi söylemek istiyorum, özelden yazabilirseniz sevinirim.
    Orjinal filtre fiyatlarını aldım, bütçe olarak şimdilik beni zorlayacaktı o yüzden bosh'un setini temin ettim onları taktıracağım. Kabin filtresi için atmış olduğunuz linke baktım, gerçekten basit duruyor. Kabin ve hava filtrelerini kendim değiştirebilirim.
    Güncelleme olayı belki gerekmiyordur bilemiyorum Ankara'da sevdalı bir Civic HB'ci bulup test ettirmek istiyorum en azından kullanıcı yorumuna göre honda servisine giderim. Huyunu suyunu öğrendikten sonra kullanımda sıkıntı yaşamıyorum ama akılda bir soru işareti şuan.
    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
  • beyler 2017 civic hatchback e yine 2017 model type r spoiler ı uyar mı? kasa aynı gibi ama araştırmadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester34

    beyler 2017 civic hatchback e yine 2017 model type r spoiler ı uyar mı? kasa aynı gibi ama araştırmadım

    aklıma o geldi, herşeyi aynı gibi, kanat takılırsa güzel olur TyperRRR gibi durur diye düşünüyorum ama nerden bulunacak o da ayrı bir mevzu.

    Alibabaya baktım ; 600 $ diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EloivSirhc


    quote:

    Orijinalden alıntı: winchester34

    beyler 2017 civic hatchback e yine 2017 model type r spoiler ı uyar mı? kasa aynı gibi ama araştırmadım

    aklıma o geldi, herşeyi aynı gibi, kanat takılırsa güzel olur TyperRRR gibi durur diye düşünüyorum ama nerden bulunacak o da ayrı bir mevzu.

    Alibabaya baktım ; 600 $ diyor

    hocam bayağı millete type r diye yediririz arkaya bi sticker bi spoiler birde 3 delik egzoz taksak zaten 184 bg uçak maşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester34


    quote:

    Orijinalden alıntı: EloivSirhc


    quote:

    Orijinalden alıntı: winchester34

    beyler 2017 civic hatchback e yine 2017 model type r spoiler ı uyar mı? kasa aynı gibi ama araştırmadım

    aklıma o geldi, herşeyi aynı gibi, kanat takılırsa güzel olur TyperRRR gibi durur diye düşünüyorum ama nerden bulunacak o da ayrı bir mevzu.

    Alibabaya baktım ; 600 $ diyor

    hocam bayağı millete type r diye yediririz arkaya bi sticker bi spoiler birde 3 delik egzoz taksak zaten 184 bg uçak maşallah

    egzoza gerek yok, kanatları var ya

    kanat bulabilsek alınabilir bir araç,
  • ugurcan04 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,

    Ankara'daysanız Demetevler'de Ersin Elektronik var. İnternetten aratınca numarasına ulaşırsınız. İşin tam bir erbabıdır. Mutlaka oraya bir götürün. Çözüm olacaktır.
  • Arkadaşlar merhaba;
    2009 model 60000 Km 1,4 motor aracımı satıyorum.
    Araç gerçekten güzel herhangi bir masrafı yok.
    İlgilenen olursa Sahibinden.com #409533667 ilandan bulabilirler.
    Yeni kasa HB ile sitede devam etmek dileği ile....
  • Arkadaşlar merhaba bizim orjinal teypler flac formatlı müzikleri çalıyor mu? Deneyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, yakıt tüketimi birden bire artan oldu mu hiç?
    lpg'yi fulledikten sonra yol bilgisayarını sıfırlamıştım, yakıt tüketimim 8 lt'nin altına inmiyor 100 km'de son bir haftada. son bakımdan bu yana 6bin km geçti, fikri olan var mı?
  • civic2242 C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Bildiğim kadarıyla çalmıyor, kılavuzuna da baktım aslında ve dosya formatları içinde flac yok. Birde siz inceleyin isterseniz
    https://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/10/13/civic5k2006-2011.pdf adres bu. 224 ya da 227. sayfada.
    İyi günler.
  • Evet yok gibi gözüküyor olmadı bir cd yi heba edip denicez.teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Araba almaya karar verdiğimiz günden sonra dışarda gördüğümüz araçlara alıcı gözüyle bakmaya başladık. Benim acemi sürücü olmam ve babamında uzun yıllardır araba kullanmıyor olmasından dolayı en önem verdiğimiz konu aracın HB olması ve otomatik olmasıydı. Bir gün birlikte dolaşırken Civic HB'yi gördük ve resmen dibimiz düştü. Biraz araştırdıktan sonra tasarım ve donanım özelliklerine hayran kaldık ve bütçemizi zorlasada Honda Civic HB almaya karar verdik.

    Aracı alma aşamasında doğacak masrafların öyle böyle 1000-2000 lira olacağını göz önünde bulundurarak 38.000 TL'yi aşmamaya karar verdik. Bu durumda 2006,07,08 model 1.8 i-shift'ler tek seçeneğimiz haline geldi.

    Takdir edersinizki fiyatların yükselmesiyle birlikte 1.8 Civic HB'lerin kilometresi düşük ve hasar kaydı olmayanları 40.000 TL nin üstünde. Bu yüzden aracın boyalı olmasını, biraz hasar kaydı olmasını veya kilometresinin biraz yüksek olmasını kabul edebilecek durumdayız. Size sormak istediğim sorular şunlardır;

    1)Boya ve hasar kaydına göz yumulacak olursa bunların en fazla ne kadar olması kabul edilebilir?
    ( Yani örneğin, ''kaputta ve tavanda boya&değişme olmasın'' gibi veya ''hasar kaydı 5000 TL'yi aşmasın'' gibi cevap verirseniz sevinirim.)

    2) 2006&2007&2008 modellerinden biri seçilecek olursa ( yani 9&10&11 yaşında ) maximum kaç kilometre'de olması uygundur? ( 150.000 KM'yi geçmeyin, 200.000 KM'yi geçmeyin gibi )

    3) Sanayideki bir Honda ustasından 2007 model olanları almamaya çalışın diye bir duyum aldık. Şuan tam olarak nasıl bir sorundan bahsettiğini hatırlayamıyorum ama 2007 modellerde kronik bir sorun veya diğer modellere göre bir eksik var mıdır?

    4) Araba'dan çok anlamayan kişiler olarak, araç başına gittiğimizde aracın sahibine neleri sormamız lazımdır? ( Yani sahibinin çakallık yaparak aracın herhangi bir sıkıntısı varsa gizleyememesi için veya araca düzgün bakıp bakmadığını anlayabilmek için )

    5) Son olarak, sizce bu aracın olması gereken fiyat nedir? Siz satacak olsanız kaça satarsınız? Öyle fiyatlar var ki, insan kararsız kalıyor. KM'si ve boyalı olma durumları birbirine yakın araçlardan birisi 33.000 olabilirken bir başkası 38.000 olabiliyor. Bu durumda direk 33.000 olanın aracı sanki sıkıntılıymış hissi oluşuyor.

    Yorumlarınız araç seçimimiz konusunda çok büyük rol oynayacak. Bu yüzden şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vadocz -- 18 Mart 2017; 23:4:18 >
  • merhaba,

    1 kaput ve tavana supheli yaklasirim, diger boyalarda ic taraflara kadar girmis bir hasar yoksa onemsemem. suan bindigim civic hb 5 6 parca boyali hepsi sadece dışta. hasar miktari goreceli olmakla birlikte 15 falan olmadigi surece aracin fiyati uygunsa diger koşulları degerlendiririm.

    2 km konusu aracin fiyatiyla kiyaslanmali bence, her 100bin km 5bin tl gibi düşünülebilir mesela, yuksek kmde aracin bazi rutin tamirleri bakimlari gerekir onun disinda bir sorun cikaracagini sanmam. Bundan onceki aracim honda hrv idi. Hondanin en sıkıntılı araci olarak görülür genelde 180binde aldim 230 binden sonra satttim bir masrafi olmadi. 12bin hasari vardi, ucuz aldim satarken de zarar etmeden sattim. Benden alan kisi de hala sorunsuz kullaniyor.

    3 bir arkadasim 2006yi kullndi 3 4 yil daha sonra ben suan kullandigim 2008 modeli aldim bir fark gormedim.

    4 buyuk sehirdeyseniz araci iyi bir ozel honda ozel servisine gosterin. Kendiniz bakarak riske girmeyin. Ağrıda yaşıyorum bugune kadar 4 farkli marka hondayi radar honda da exertiz yaparak aldim( hic birinde orda degildim hep farkli kisiler goturdu ben telefonda bilgi aldim) usta ne dediyse aynen çıktı.

    5 benim aracim 150binde 5 6bin hasari var 2008 model satacak olsam 40binin altina inmezdim. yaklasik 2007 150binden asagi birkac parca boyali bir araci 43 45 arasina alinabilir gibi. araci almadan baski balata omrunu kontrol ettirmenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba.
    Honda civic sport 1.8 sahibiyim. Aracım 2007 model 200.000 kmde. Daha önce lpg takılmamış ama benzin fiyatlarından dolayı taktırmayı düşünüyorum.
    Genelde bu model kullananlar prins, landrenzo ya da brc taktırmışlar.
    Benim için ne önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastarchitect

    Arkadaşlar Merhaba.
    Honda civic sport 1.8 sahibiyim. Aracım 2007 model 200.000 kmde. Daha önce lpg takılmamış ama benzin fiyatlarından dolayı taktırmayı düşünüyorum.
    Genelde bu model kullananlar prins, landrenzo ya da brc taktırmışlar.
    Benim için ne önerirsiniz?

    Atiker

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 2011 model 140.000 de cıvıc hb sport multimedya paketli garantisi devam ediyor... Aracın arka kaput sacı ve yan aynasi değişikliği sebebiyle 5500 TL hasar kaydı mevcut . Baskada sıkıntısı yok. İlk sahibi tarafından tum bakımlar yetkili serviste yapilmis. Bu aracı almayi dusunuyorum km si sebebiyle vaz mi geçmeliyim. Bu arabaya kac para verilir? Vereceğiniz cevaplar benim icin yol gösterici olacaktır. Tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.