Şimdi Ara

Sadece biraz bas istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
3.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazım uzun ancak bölümler halinde ve parçalayarak yazıyorum

Bu oto ses tesisatında kafam allak bulak, o kadar cok yazı okudum
    O kadar cok kaliteli denen marka var ki

ve de en önemlisi oto tesisatında işçilik çok büyük etken anladım
    hani eve aldığımızda alır fişe takarız biter, ama arabada olay değişiyor

Bir de merak ettiğim konular var
    1 - Bu component takımlarda crossover diye bir şey var
    hoparlörü takıyorsun da , diğer parçalar için kapılarda o kadar boşluklar oluyor mu?

2 - crossover tweeter, tweeter için pandizotlarda yer yoksa nereye takılıyor, kapıda veya konsolda delik mi açılıyor veya actırıyorsunuz?

3 - En büyük korkum harici takılan donanımın söküp takma sırasında başka şeylerin orjinalliğini ve özelliğini kaybetmesi

4 - Anfileri duruma göre söküp takıyor musunuz?
    Mesela eşya taşıncak veya arka koltukları yatırmak gerekiyor

5 - hoparlör deyince ben tiz sesleri sevdiğim için eve bile alsam mutlaka tweeter takarım
    eqo ayarı ile istediğim kıvamı yakalarım

6 - şarkıdan şarkıya değişmekle birlikte bazen ( 1 / 10 ) bas sesi geliyor kolonlardan.
    halbuki şarkılar hep 192 kbs ve üzerinde

7 - Koltuk altına giren ince aktif baslar var, ama fiyat çok ucuk ( Min 800 TL )
    bir kaç yerde aktif baslar iyi değil diye yorumlar gördüm, ama fiyat uysaydı umrumda olmayacaktı
    webde yaptığım araştırmada özel ölü alanlara ( arka koltuk altlarına ) göre bas yapılıyor ama zaman istiyor.

8 - Ben ne istiyorum?
    yani biraz bas ses duymak istiyorum, dışardan duyulsun, camlar titresin değil derdim
    kısık sesle bile bası duyabilmeliyim

9 - Bende ne var?
    getz , Kenwood USB li teyp ( 4 x 22 Watt rms )
    3 kapı orj 20 w HMC + sol ön sony 60 / 350 W koaksiyel 5 yollu ( Sony XS-N1650 )
    sol ön patladığı için sonynin diğerini takmadım anfi alınca takarım diye

ayna pandizotlarına sonradan taktırdığım 1+1 tweeter var

10 - Bagajda acil durum çantası var, bir de kabinli bas koymak iyice yer kaplayacak
    çarşı, pazar, marketi var, okula gidip gelen cocuk var. o yüzden bagajdan kısmak istemiyorum

11- birazcık kısık seste de olsa bas duymak istiyorum
    Şu anda fikrim anfi + 60 w lık kolonlardan düşündüğüm gibi bas alabilirsem
    Arka kapılara da 100 W lık kolon alıp takmak
    anfi ile sadece ön veya sadecE arkaları beslemek, Diğer 2 kolonu teyp çıkışında kalacak.

Bunları yazarken aklıma geldi.
    12 - Üst segment arabalarda sesi düzgün veren fabrikasyon sistemlerde kaç w ve nasıl bir hoparlör var?
    teyp çıkışları standartın üzerinde midir? Sonucta lüks arabalarda koca koca bas kolonları yok.
    eğer iyi olan varsa benzer gücte sistem de olabilir aslında

13 - Anfi 4 kanal olmalı galiba, ikinci el bile olur aslında, cep tel değil nasıl olsa
    Roadstar gibi diğer markaların anfileri ucuz ama verimli olur mu diye endişem var?
    MM daki montajcı beni dinledikten sonra bunu tavsiye etti

http://www.hepsiburada.com/hi-fi-hf-804d-3200w-cok-kanalli-dijital-amplifikator-pm-otalphf804d

14- Aşağıda önerilen uygulama benim tape de işe yarar mı?

quote:

Orijinalden alıntı: dejavu_srkn

elinizdeki 7750 serisi pioneer,çıkışı gerçekten güçlü bir teyptir.
    Size tavsiyem teybin özelliklerinden birisi olan arka hoparlörleri subwoofer,önleri mid ve tiz olarak kullanma modunu seçmenizdir.
    Bu durumda arkalara bağlayacağınız hoparlörler basları kaldırabilecek şekilde seçilmelidir.
    Aynı şekilde kendim kullanıyorum ve arabaya binen birçok arkadaşım arabada anfi ve subwoofer var zannettiler.

Sizce ben aşağıdakilerden hangisini almalıyım
    http://urun.n11.com/amplifikator/jbl-gx-a604-4-kanal-amfi-P87931598
    http://www.bimeks.com.tr/urun/137389/sony-xm-n1004-oto-amfi.aspx#photos
    http://www.bimeks.com.tr/urun/144747/pioneer-gm-a4604-oto-amfi.aspx#specs
    http://www.bimeks.com.tr/urun/145848/sony-xm-n502-oto-amfi.aspx
    http://www.bimeks.com.tr/urun/147525/kenwood-kac-ps847-oto-amfi.aspx

BENDEKiLER

@bygamer, @gollatr, @bygamer, @Sürücü18, @duzguner42
    @6carpediem7, @mst1903, @kerem03, @hidden_09
    @akyurt, @valley4891_sony,@dejavu_srkn, @gokhan2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 11 Mayıs 2016; 0:30:51 >

• BUTCE MAX 500 TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de merak ettiğim konular var
    1 - Bu component takımlarda crossover diye bir şey var
    hoparlörü takıyorsun da , diğer parçalar için kapılarda o kadar boşluklar oluyor mu?

--Bazı arabalarda oluyor boşluk.Küçük olan kroslar sığıyor.Olmaz ise arka bağaja bir yere takıp iki kablo çekilir.

2 - crossover tweeter, tweeter için pandizotlarda yer yoksa nereye takılıyor, kapıda veya konsolda delik mi açılıyor veya actırıyorsunuz?

--Özel kutusuda mevcut bazı markalarda.Veya mevcut aparatlarıyla bir yere montajlanıyor.
    http://www.sebastoautoradio.net/produit-13066-TWEETER-FOCAL-TIS1.5.html

3 - En büyük korkum harici takılan donanımın söküp takma sırasında başka şeylerin orjinalliğini ve özelliğini kaybetmesi

--İş bilmeyen kasaplar yapar.

4 - Anfileri duruma göre söküp takıyor musunuz?
    Mesela eşya taşıncak veya arka koltukları yatırmak gerekiyor

--Yer sıkıntın varsa 5 kanal kullanmak iyidir.Sökülmez.

5 - hoparlör deyince ben tiz sesleri sevdiğim için eve bile alsam mutlaka tweeter takarım
    eqo ayarı ile istediğim kıvamı yakalarım

--Tizsiz sistem yarım gibi olur zevk almazsın.Baya fark edersin.

6 - şarkıdan şarkıya değişmekle birlikte bazen ( 1 / 10 ) bas sesi geliyor kolonlardan.
    halbuki şarkılar hep 192 kbs ve üzerinde

--Müziğe ve kalitesine göre değişir.Orjinal cd de daha iyi ses yakalarsın.

7 - Koltuk altına giren ince aktif baslar var, ama fiyat çok ucuk ( Min 800 tl )
    bir kaç yerde aktif baslar iyi değil diye yorumlar gördüm, ama fiyat uysaydı umrumda olmayacaktı
    webde yaptığım araştırmada özel ölü alanlara ( arka koltuk altlarına ) göre bas yapılıyor ama zaman istiyor.

--Genelde memnun değiller.Beklenti yuksek olduğu için.

8 - Ben ne istiyorum?
    yani biraz bas ses duymak istiyorum, dışardan duyulsun, camlar titresin değil derdim
    kısık sesle bile bası duyabilmeliyim

--Kapılarım full izalasyonlu ve midin arkasında sunger var.Sanki subwoofer var gibi çalıyor focal midler.

9 - Bende ne var?
    getz , Kenwood USB li teyp ( 4 x 22 Watt rms )
    3 kapı orj 20 w HMC + sol ön sony 60 / 350 W koaksiyel 5 yollu ( Sony XS-N1650 )
    sol ön patladığı için sonynin diğerini takmadım anfi alınca takarım diye

ayna pandizotlarına sonradan taktırdığım 1+1 tweeter var

10 - Bagajda acil durum çantası var, bir de kabinli bas koymak iyice yer kaplayacak
    çarşı, pazar, marketi var, okula gidip gelen cocuk var. o yüzden bagajdan kısmak istemiyorum

--O zamanen az 70 RMS mid takımı.Ve kapılara güzel bir izalasyon.Güzel baslı müzik dinlersin.Tavsiyem alpine spg 17cs veya focal ps 165 mid takımı.2 takım alman gerekli.Subwoofere gerek duymazsın.Bu işte güç birimi olarak watt değilde RMS birimine bakın.

11- birazcık kısık seste de olsa bas duymak istiyorum
    Şu anda fikrim anfi + 60 w lık kolonlardan düşündüğüm gibi bas alabilirsem
    Arka kapılara da 100 W lık kolon alıp takmak
    anfi ile sadece ön veya sadecE arkaları beslemek, Diğer 2 kolonu teyp çıkışında kalacak.

--Teyp çıkışından tatmin olmazsın.

Bunları yazarken aklıma geldi.
    12 - Üst segment arabalarda sesi düzgün veren fabrikasyon sistemlerde kaç w ve nasıl bir hoparlör var?
    teyp çıkışları standartın üzerinde midir? Sonucta lüks arabalarda koca koca bas kolonları yok.
    eğer iyi olan varsa benzer gücte sistem de olabilir aslında

13 - Anfi 4 kanal olmalı galiba, ikinci el bile olur aslında, cep tel değil nasıl olsa
    Roadstar gibi diğer markaların anfileri ucuz ama verimli olur mu diye endişem var?
    MM daki montajcı beni dinledikten sonra bunu tavsiye etti

--Roadstar ve jameson gibi markalarda ses kalitesi yok.Sadece kuru gürültü.Unutmayın.sistemdeki teyip ne kadar kaliteli ses verirse hoparloden o kadar iyi ses çıkar.Ana unite sistemin yarısıdır.Ben en çok alpine teypleri seviyorum.

http://www.hepsiburada....ifikator-pm-otalphf804d

14- Aşağıda önerilen uygulama benim tape de işe yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbt. -- 8 Mayıs 2016; 23:03:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mbt.

--Kapılarım full izalasyonlu ve midin arkasında sunger var.Sanki subwoofer var gibi çalıyor focal midler.

bak, bu cümle altın değerinde
    Bu oto ses dünyasında değişmez bir ses kuralı mıdır?
    yoksa Senin bulduğun bir yontem mi?

Senin araç hangi model?
    izolasyon ; bildiğimiz evde kullandığımız süngerlerle mi yaptın? veya başka nedir?
    mid kaç rms?
    mümkünse resim

benim getzde önlerde bunlar var. 50 TL ye almıstım pilippo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 8 Mayıs 2016; 23:35:12 >

• sana detaylı olarak yarın anlatırım.Arabam 2004 polo.İzalasyon ve sunger işi standart yöntemdir.Ben bulmadım.

Burda bir çalışmam var sizler için...Bu sitede prof arkadaşlar mevcut.

http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=8973.0

Unutma: Ne kadar para o kadar kalite

• 1. cisi 500 tlyle olucak is degil.
    2. cisi hb araclarda subwoofer sikintisi var istenilen ses alinamiyor sedan araclar buna gore bi tık önde..
    3. 2 takim mid takimi, bir subwoofer, 4 kanal amfi, cift cikisli teyp vee istediginiz sese ulasmis olucaksiniz..
    Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

1. cisi 500 tlyle olucak is degil.
    2. cisi hb araclarda subwoofer sikintisi var istenilen ses alinamiyor sedan araclar buna gore bi tık önde..
    3. 2 takim mid takimi, bir subwoofer, 4 kanal amfi, cift cikisli teyp vee istediginiz sese ulasmis olucaksiniz..
    Kolay gelsin.

Yazı uzun olunca okunmadan yazılıyor galiba

Standart sistemler bana uygun değil

teyp var zaten koltuk altı veya arka pandizot gibi seçeneklere yönelmem lazım

veya mevcut kapıların içine kolon arkasına yalıtım yaparak daha iyi bas alma ihtimalim var gibi
    Baslı şarkılarda kapılar titriyor ama sesi vermiyor
  • Ben yazını sonuna kadar okudum özetle çıkardığım çözüm burda fakat orijinallik bozulmasın İstiyorsanız. Elinizdeki araca fazla bir sey yapamazsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 11 Mayıs 2016; 22:14:27 >
  • Şunu alsam ne dersiniz?
    Hem marka- hem de fiyat fena değil
    Kenwood KAC-PS847 4/3/2 Channel 800W Amplifier

http://www.bimeks.com.tr/urun/147525/kenwood-kac-ps847-oto-amfi.aspx
    MAX POWER 800W------------Power Output----------60Watts RMS x 4 at 4 Ohms and ≤1%THD+N
    80dBA (Reference 1Watt into 4 Ohms)-------------60Watts RMS x 4 at 4 Ohms
    90Watts RMS x 4 at 2 Ohms-----------Variable Low Pass Filter ( 50-200[Hz], -24dB/oct)
    High Pass Filter (80[Hz], -12dB/oct)-----CEA-2006 Compliant
    SPEAKER LEVEL INPUT with SIGNAL SENSING TURN ON
    Power MOS-FET Switching Power Supply-----0.0108m³-----2.5kg

-----------------------------------------------
    Bir de component olarak

Jbl Gto-6508C 16Cm Companent Hoparlör
    http://www.trendyavm.com/Oto-Ses-Sistemleri/Jbl-Gto-6508C-16Cm-Companent-Hoparlor.aspx

• Ustam sorularınız çok hepsini okumadım ama limit 500 olduğu için pek okumayada gerek kalmadı açıkçası...size şöyle birşey soyliyim 500 tl limitle pek birşey yapilamaz bu benim kendi düşüncem...heee siz deseniz ki limitim 5000 tl ışte ozaman sana çok sayıda fikir verebiliriz...elinizde olan veya baktığınız cihazlar gerçekten çok alt sınıf makinalar...detay elde edemezsiniz incelik istiyorsanız masraf etmeniz gerekiyor...elinizdeki bilesenlerle ses alamazsınız kuru gürültüden başka...aklınızdan geçen sistem ne nasıl birşey istiyorsunuz müzik keyfiniz nedir mesela ne tarz müzikler dinliyorsunuz spl mi sql mi yoksa sq mu sistem kurmak istiyorsunuz...mesela ben spl bir sistem kurma yolundayim idealim bu...peki sizin isteğiniz ne????
    Size tek bir tavsiyem var oda su...
    Sahibinden.com da kendine anfi ve kompenant sistem bak...alacak olacagin anfinin cin yapa prc mali olmamasına dikkat et veee minimum jbl 13 yada 16 cm komplarina bak...heee bu arada bagaja 20 cm yada 25 cm lik slim basslardan alabilirsin sorun olmaz okadarda...ufak bi mono anfi almayida unutma sistemi tamamlamasi icin...stereo anfi ile komplari mono anfi ile basini beslersin...yardımcı olabildiysem eğer size ne mutlu bana hayırlı geceler

• Bugun görüştüğüm usta bunu tavsiye etti
    2. el elinde varmıs

JBL GT5-A604

RMS gücü @ 4 ohm 60 watt x 4 kanal
    RMS gücü @ 2 ohm 80 watt x 4 kanal
    köprülü RMS gücü 160 watt x 2 kanal
    maksimum ses çıkışı 160 watt x 4 kanal

Amfi sınıfı AB- --kanal sayısı 4
    toplam ses çıkışı 640 watt
    Toplam rms ses çıkışı 320 watt
    Maksimum elektrik kablosu kalınlığı 4
    Minimum empedans (köprülemesiz) 2 ohm
    Minimum empedans (köprülemeli) 4 ohm
    RMS gücünde THD 1%

amfi girişi 1 çift
    dahili crossover Low-pass (LP)
    High-pass (HP)---Full (AP)
    yüksek geçiş crossover frekansı 20 - 320 Hz
    düşük geçiş crossover frekansı 20 - 320 Hz
    Subsonic filtre N/A---Sinyal gürültü oranı 85 dB

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-jbl-gt5-a604-profesyonel-oto-amfi-kapinda-ode-sok-kampanya-213236936/detay/

• 500 tl bütçe ile şu anlık sadece amfi ve mid takımı alınabilir. Yanında bunun daha montaj ücreti kablo ücreti falanda var.4 Kanal Jbl,Xetec,Kenwood gibi amfilere yönelebilirsin. Mid takımı olarakta düşük bütçe için en iyi seçim Jbl gto6508c olabilir.On kapıların hoparlör boyutuna göre 13 cm yada 16 cm secersiniz. Geriye kalan 2 kanalı da ilerleyen zamanda köprüleyerek 25-30 cm slim subwoofer alırsınız.

• Aslında tam benim istediğim ölçülerde bir anfi buldum
    kalitesine uzmanlar yorum yapar
    Sony XM-S400D 4 Kanal Amplifikatör

SONY XM-S400D anfi icin TIKLA
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 23 Mayıs 2016; 17:39:35 >

• Sony XM-S400D benim de çok hoşuma gitti. torpido içine sığabiliyor, google foto da gördüm. arabayı söktür taktır derdi olmaz.
    inceleyen veya yorum yapabilecek var mıdır?
    ve tabi öldürücü soru... 2015 Fluence üzerindeki aptal teyple berrak bir ses alabilmek için bu amfinin yanına nasıl bir hoparlör seçmeli?
  • Arkadaşlar
    İstediğim Ses % 95 oranında ulasmıs durumdayım
    Öncelikle teyibi değiştirdim Pioneer deh-x6750bt aldım 400 tl + n11.com
    PiONEER DEH-X6750 BT TIKLA

SOnrasında JBL 3508C mid takım aldım 70 Watt.. ön kapıya taktım 200 TL+ N11.COM

JBL MID TAKIMI TIKLA

Önlerdeki koax SONY 60 wat arkaya taktım
    SONY COAX XS-1650 hprlr tıkla

Aynı zamanda MBT nin katkılarıyla 3 kapıya izolasyon yaptırdım.

Teyb güçlü olunca ve ses ayarlarında subw ayarları olunca nerdeyse anfili gibi ses alıyorum
    Basların Hz ayarı yapılabiliyor teyp üzerinden
    Kenwood ile arasında bariz berraklık farkı var.

Tabii fiy farkı da var, Kenwood 200 TL, Pioneer 400 TL- 600 TL

Yalnız anfili sony teyp varmış, aldıktan sonra fark ettim yoksa Sony anfili alsaydım
    % 100 istediğim ses olacaktı, Fyt 700 TL den baslıyor 4 x 100 W RMS li.

Teyp hak genel fikirlerim de şöyle
    USB de şarkı geçişleri çok hızlı.
    BT tel ve müzik yayını güzel..S4 telimi tanıtmak 2 sn sürdü.
    Tek eksiği bu ayardaki bir teybin FLAC çalmaması.
    Bütün ayarlar kumandadan yapılamıyor ve ayar yapmak çok zor.
    Ayar yaparken istemeden bazı ayarları bozulabiliyor.
    Daha fazla ayar için buton konulabilirmiş.

eksi yonleri
    kumanda geceleri görünmüyor, Fosforlu olabilirmiş,,Kumanda tuşları yetersiz,
    şarkıya göre ışık oyunları bence gereksiz,
    Telefon özelliği karışık geldi bana, cevapsız, ve rehberi kurcalamak kolay değil,
    Mix özelliği aktif olunca ses seviyesi ,tiz ve bas bir tık düşüyor
    Her bir ses kaynağı için özel eqo ayarı olabilirmiş.
    Aynı eqo ayarını Radyo ile USB de kullanmak iyi olmuyor
    Radyonun sesi USB ye göre çok zayıf kalıyor
    USB de 15 de aldığım ses seviyesini radyoda ancak 25 yapabilirsem alıyorum
    Anteni de yakında değiştireceğim

@akyurt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Ağustos 2016; 14:06:21 >

• Oncelikle hayirli olsun,
    Umarim istediginiz sese ulasmisinizdir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.