Şimdi Ara

Sadece Aptallar 8 Saat Uyur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2:30 3:00 gibi yatıyorum 10:30 da kalkıyorum . O adama döverim .
  • tırışka

bu arada kitabı yazan adamın bi arkadaşını tanıyodum.ona hayvan erdal derlermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lèon -- 1 Aralık 2008; 20:43:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

Önemle duyrulur. Fizik profu Albert Einstein günde 12 saat uyurmuş ve öğleden önce uyanmazmış.

bu bilgi bana biraz tuhaf geldi.
    Nasıl olurda einstein gibi bir adam öğlene kadar dana gibi yatar
  • hakkaten ya einstein osura osura ögleye kadar uyuyor muymuş?

bu arada tarihten önemli kişilerden örnek vermiş erdal demir kıran.
  • Yerim seni öss yi okumuştum hoşuma gitti.Ama öyle çok ahım şahım değil tebessüme neden oluyor ama =)
  • Aptallık kişiden kişiye degişir. Einstein 10 saat uyuyor diye sende 10 uyuyacan diye kural yok.

Günde 4 saat uyuyorum ve memnunum hayatımdan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

Önemle duyrulur. Fizik profu Albert Einstein günde 12 saat uyurmuş ve öğleden önce uyanmazmış.

Atatürk'te uyumayı hiç sevmezmiş.Sabah güneşi görmeden yatağa girmezmiş ve sadece birkaç saat uyurmuş kimi günleri ise hiç uyumadan geçirirmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 1 Aralık 2008; 17:18:09 >
  • Kafam çok karıştı yaww!! Bioloji öğretmenimiz 6 saat iyidir demişti ama bilmiyorum ki..Mesela hakkaten ilerki yaşlarda bozukluklar görülebilir mi ?Ya da depresyon falan nasıl olur? Yani bilmiyorum ama 8 saat uyumak alışkanlıktan doğan birşey değil de ihtiyaçtan doğan alışkanlık gibime geliyor.Yani eskiden herkes ortalama 8 saat uyuduktan sonra kalkıordur çünkü yeterlidir.Yani yazar sürekli diyor ki kafanıza aşıladılar aşıladılar sonunda 8 saatten az uyunmamalı denen bir şey çıktı ortaya! ben bunu anlıyorum.

Ayrıca Sn . Erdal Demirkıran'ın linde biyolojik veriler var mı? Bu konuda hiç araştırma yaptı mı yaptıysa neden yayınlamadı kitapla beraber ? Bilmiyorum kitap biraz kafamı karıştırıyor.Okuduktan daha doğrusu elimden bıraktan sonra da okurken de diyorum bu gece 4-5 saat uyuyacam ama 8-9 saatten önce kalkamıyorum.Anlayan birisi izah ederse cidden çok yararlı olacak

• O yorumu yapanın zekiliğine kim karar veriyo bende onu anlamadım
    Bencede o adam aptal siz uyumaya devam edin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Kafam çok karıştı yaww!! Bioloji öğretmenimiz 6 saat iyidir demişti ama bilmiyorum ki..Mesela hakkaten ilerki yaşlarda bozukluklar görülebilir mi ?Ya da depresyon falan nasıl olur? Yani bilmiyorum ama 8 saat uyumak alışkanlıktan doğan birşey değil de ihtiyaçtan doğan alışkanlık gibime geliyor.Yani eskiden herkes ortalama 8 saat uyuduktan sonra kalkıordur çünkü yeterlidir.Yani yazar sürekli diyor ki kafanıza aşıladılar aşıladılar sonunda 8 saatten az uyunmamalı denen bir şey çıktı ortaya! ben bunu anlıyorum.

Ayrıca Sn . Erdal Demirkıran'ın linde biyolojik veriler var mı? Bu konuda hiç araştırma yaptı mı yaptıysa neden yayınlamadı kitapla beraber ? Bilmiyorum kitap biraz kafamı karıştırıyor.Okuduktan daha doğrusu elimden bıraktan sonra da okurken de diyorum bu gece 4-5 saat uyuyacam ama 8-9 saatten önce kalkamıyorum.Anlayan birisi izah ederse cidden çok yararlı olacak

kitabı okumamışsın dostum

kitap sana birden 5 saat uyu demiyor 3 günde 1, 15 dk azalt diyor.

• sabahtan akşama kadar uyurum.gece sabaha kadar yatmadığıma göresivri zekalıyız
  • Einsteinin 8 saatten fazla uyuduğu bilinen bir gerçek. Google e einstein ve uyku kelimelerini verirseniz birçok yazıyla karşılaşırsınız.

Bu kitabın yazarı sadece popülerlik adına yazmıştır bu kitabı. Bilimsel gerçekler farklıdır. orta yaşta bir insana 8 saat uyku sağlığı için iyidir. Gece uykusu olacak ama. Çocuklar için 8 saat bile yetersiz. Bebekler 14 saat uyumalı en az. Bu bilimseldir arkadaşlar.

Bu kitaba boşu boşuna para vermeyin.

Einstein örneğini vermeme bazıları tepki göstermiş. Ben o örneği herkes 10-12 saat uyumalı diye vermedim zaten. Kitabın adıyla paradox bir çelişki olması için verdim.

Yazar zaten baştan hükmü vermiş ve 8 saat uyuyanlar aptaldır demiş. Oysaki uykusunu almayan bir bünye erken yaşlanır bu bir gerçektir. Kitabı okumadım ama eminim yazar türlü mantık oyunlarıyla milletin aklını karıştırıyordur.

Mesela şöyle bir örneğin kesin kitapta geçmiş olabileceğini kitabı okumadan tahmin etmek mümkündür: 8 Saat uyuyan bir insan bütün ömrünün 3 te 1 ini boşa harcamıştır.

Cevap olarak o adama o halde aynı mantıkla şu cevabı vermeli. Uykudayken kalb atışları ve metabolizma %33 yavaşlar. Dolayısıyla yorulmayan kaslar ve yıpranmıyan organların ömrü %33 uzuyor.

Hem insan uykudayken ömrü boşa geçmez. Elindeki ömre daha dinç ve dinamik gireceği için daha fazla istifade eder.

Uykudayken beyin gün boyunca aldığı bilgileri ayıklar, denetler, seçer ve en işlevden geçirir. Bu uykuda olur. Şayet uyumayım der ve inat edersen uyanıkken halüsyonasyonlamaya başlarsın. Beyin o işlemi sen uyanıkken yapmaya başlar ve sigorta atar.

Uykuyu zarar ve israf gören bir anlayış gerçekten cahil bir anlayıştır. İnsanın dıştan hiç birşey yapmadan duran vücuduna bakarak verilen bir nottur. Bu araştırma ve gözlemleme şeklide ortaçağ anlayışıdır. Sığdır ve satıhta kalan bir tespit olmaya mahkumdur.

Az uyuyanlar bu kitaptan istifade edecekleri tek nokta egolarını tatmin ederek az uyumakla uğrayacakları sıhhi zararları örfbas etmektir tek.

Boşuna para vermeyin yada bu kitabı okumakla harcıyacağınız zamanı uyumakla geçirin daha iyi.

• evet sadece aptallar 8 saat uyur ben 12-13 saat uyuyorum aptal değilim
  • ben hiç uyumadım akşamdan beri cin gibiyim

sabahı edicez hayırlısıyla hamdolsun
  • Adam dediğin Benim gibi kitabını okudum Erdal Demirkıranın
    Popüler psikoloji dünyanın en büyük modası
    ve bazı insanlar bundan iyi kazanıyr
    Kişi kendini nden geliştirsin
    Hayat gereken tecrübeyi kendi verir zaten
    Kimse başkasının tecrübesiyle mutlu olmaz olursa kendini kandırır.
  • bu adama dava açsam kazanırmıyım ?
  • günde 3 saat uyuyup, sağlığımdan olacak kadar aptal değilim... hiçbirimiz değiliz... NOKTA
  • quote:

günde 3 saat uyuyup, sağlığımdan olacak kadar aptal değilim... hiçbirimiz değiliz... NOKTA

kimse 3 saat uyu demiyor emin ol
  • Arkadaşlar kitap şöyle başlıyor bir adam gece uyurken cin geliyor ve diyorki benden birşey dile ama senin yapabileceğin bişey olmasın diyor adam düşünüyor ve ömrüme ömür kat diyor. Cin böylece günde 4 saat uyursan bunu yapabilirsin felen diyor. Sonra 4 saat nasıl uyuyacağını anlatıyor. Kitaba göre insan yaşadı ilk15 yılı büyüdüğünde unuturmuş sonraki 15 yıl tv karşısında soru sormakla vs. bunun gibişeylerle geçermiş bilmem kaçyılda uyuyarak geçermiş sonunda 60 yaşına gelen bir insan 10-20 sene yaşamış olurmuş. Kitapda şöyle bir örnek var ben bu örneği çok beyendim az uyuyunca yorgunuz felen deriz ancak uykumuzun ortasında allah korusun bir deprem veya başka bişey olsa yatağımızdan fırlayıp kaçarız. Bu bana çok mantıklı geldi. İlla okuyun demiyorum ama okursanız hoşunuza gidelir.

• uykumu kısmak zorunda kalmadıkça,uykum olkdukça uyurum 9-10-11 saat değişiyor.düzensiz uyuyan biri olarak bazen abartabiliyorum.başkaların ne dediklerini tınlamıyorum ben 5-6 saat uyursam o zaman aptallaşıyorum.konu kitapla ilgili nerden nereye
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.