Şimdi Ara

Saç kurutma makinesi fan ayarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde saç kurutma makinesi var ısı ayarı yapıyor ama fan hızını ayarlamıyor. 1. Ve 2.kademede hep aynı ayarda üflüyor. Kısaca fan ayarı bozulmuş sizce sorun şu kapasitörle mi alakalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet.

• Evet.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam o sarı kapasitörü ne diye istemem gerekli elektronikçilerde bulunur mu veya alternatifi parçası falan var mıdır

• 100 nanofarad 275 volt kondansator (polyester)

• O sadece 220 hattına paralel bağlanmış filtre kapasitörü , bence ondan değil ama siz yine değiştirin. Sonucu da buraya yazın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devrenin tam üzerinden resmi göremediğim için kondansatördür diye yazdım. Bazı 220 AC devrelerin beslemesinde voltaj düşürücü olarak, polyester kondansator kullanılmaktadır.
    Saç kurutma makinası devresini incelediğim de fan devir ayarının diyot ile yapıldığını gördüm.

Sizin yapmanız gereken; saç kurutma makinasında ki parçaların ölçü aleti ile ölçülmesi ve arızalı olan diyot veya anahtarın değiştirilmesi gerekebilir.
    Devrenin üstten tam resmi göremediğimden için, hatalı yanıt vermek istemiyorum.

Kolay gelsin....

Şemada da görüleceği üzere VD5 diyotu hız ayarında kullanılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Mart 2020; 0:59:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saç kurutma makinasında diyot ile hem hız hem de ısı enerjisi kontrolü yapılır. Son teknoloji neler değişti bilemiyoruz tabii ki.

Evvelden fan hızı değişiyor muydu? Belki fan hızı hep aynı olablr devre bağlantısına göre. fan yanmış da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Saç kurutma makinasında diyot ile hem hız hem de ısı enerjisi kontrolü yapılır. Son teknoloji neler değişti bilemiyoruz tabii ki.

Evvelden fan hızı değişiyor muydu? Belki fan hızı hep aynı olablr devre bağlantısına göre. fan yanmış da olabilir.
    Anahtardan çıkıp rezistansa giden kablo üzerine diyot koymuşlar. O diyot patlamış. 600 volt 2 amper dediler 4001 mi 4007 mi neymiş adı :) onu değiştirdim düzeldi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.