Şimdi Ara

Saç kıran nasıl geçer?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durum iyice ciddileşti arkadaşlar. Doktora gittim, krem falan kullanmıyorum ama hala bir sonuç yok. Başka ne yolu olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle geçmiş olsun. Ben de saç kıran hastasıyım. Nasıl bir psikolojide olduğunu biliyorum. Şu an tek bir noktada mı var yoksa iki veya daha fazla noktadamı var. Yani hastalık erkek cinsi mi yoksa dişi mi?
  • Bende de vardı bir zamanlar, can sıkar bilirim. 2 farklı noktada çıkmıştı bende saçımın arka tarafında. Burada bir eczane bir ilaç üretiyormuş kendisi. Onu tavsiye etti berber. Aldım, kulak çubuğuna damlatıp o bölgeye yediriyorsun ilacı. Baya bir yakıyor orayı. İlk 3-5 kullanımda yerinde duramıyorsun, o derece yakıyor. Zaten ilacın asıl etkisi o saç çıkmayan bölgedeki deriyi tamamen yakıp altından yeni ve sağlıklı deri çıkmasını sağlamak. Nitekim öyle oluyorda. 1,5 ay mı, 2 ay sonra mı ne orası bildiğin kabuk attı. Sonra yavaş yavaş saç çıkmaya başladı ordan. Yayılmadan önledik çok şükür. O ilaç işe yarıyor, sen eczanelere sor bunu eğer bulamassan ben sana burdan sorar bulursam kargolarım sorun değil. Ama ne kadar kafaya takarsan o bölgeyi o kadar yayılır kardeş, takma çözümü var yani.
  • bende de 2 noktada cıkmıstı. basın arka tarafında boyna yakın.

berber arkadasım vardı. o jiletle iyice ust deriyi kazıdı. sarımsak surdu. sonra kabuk bagladı kabuk kendi kendine döküldü. zamanla eskisi kadar sağlıklı olmasa da saç cıktı. tamamen psikolojik bir sorundu bendeki
  • Teşekkür ederim. Doktorun dediği ilaçları kullandım ama fayda etmedi. Sadece boyun tarafında metal para büyüklüğü kadar var ve 1 tane var bende. Çok şükür başka yok.

• Sarımsak sür her akşam hocam eğer yakıyorsa dipler ölmemiştir geçme ihtimali çok yüksektir. Benim bir akradaşta vardı cildiyeye gitti özel şampuan, kremler verdi sarımsak yaptı birde geçti tamamen
  • Hocanın birçok küründen şifa bulmuş biri olarak önerdim. İsteyen deneyebilir

Ayrıca saçla ilgili konuları ilaç sanayisi suistimal edebilmekte.

Özellikle saç çıkartıcı olarak sunulan solüsyonlardan, haplardan, şampuan çeşitlerinden vb. bunu görebilirsiniz. Bu yüzden Doktor dahi vermiş olsa bazı ürünleri araştırmadan kullanmayalım (örn: minoxidil), durduk yere saç için gıda takviyeleri alıp ta vücudumuzla oynamayalım, umut tacirlerine (umut vererek ürünlerini satmaya çalışanlara) karşı da dikkatli olalım)

Bir saç yüzünden hem maddi hem de manevi (psikolojik) olarak zarar görmeyi, her şeyden önemlisi de sağlığının bozulmasını kimse istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 31 Temmuz 2015; 15:26:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYAK MANTARI NASIL GEÇER ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Katran kullan

• borembo B kullanıcısına yanıt
    Ardıç katranı mı ? iyi geliyor diye duymuştum
  • 8.sinifta bndede vardi 5 sene önce :D seni anliyorum.doktor krem vermişti gecmisti

• quote:

Orijinalden alıntı: Clive

Ardıç katranı mı ? iyi geliyor diye duymuştum

Evet ardıç katranı. Küçükken bende vardı. Hiçbir ilaç kurtaramadı. İlaçlar o bölgeyi yaktı ve durduramadı. Katran sürdük geçti.

Yanan bölge kabuk attı ve saç çıkmıyor,kafamdan bir parça eksik,

• Abimdede vardı tek noktada. Doktora gitti. Kafasına yanlıs hatırlamıyorsam 7-8 kez igne yapmıs. O gecirmisti.

• konuyu hortlatayım da belki birine şifa oluruz :D sorunu olan varsa yardımcı olurum. İnşallah Allah şifa verir...
  • Hocam kisaltinca belirginleşiyor acik yerler evet ama tedavi icin kisaltmistim zamaninda. Jilet ile küçük küçük kaziyip sarimsak sürdüm. Cildiye doktorum santim santim iğne vurdu. Benim kaşlarım da dökülmüştü, yeniden cizip iğne yaptı. Şuan eskisinden de gür saçlarım. He geldikten hicbir problem kalmadiktan 3 4 yil sonra sol gözümdeki kirpikler de döküldü ama onlar da 2 3 aya geldi. Normal bir dökülme değildi. Sanırım bagisiklilik sistemiyle alakali bir durum bu. Aslinda her sey sinirlerini bosaltmakta bitiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.