Şimdi Ara

Sac'dan rüzgar türbini kanadı olur mu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben rüzgar türbini yapacağım. Kanatları sacdan yaptırsam olur mu acaba? Verimi filan nasıl olur, ağır gelir mi?

• ağır gelir merkez kaç kuvveti karşısında dışa doğru çok fazla güç atımı olur,
    ağır pervaneler çok kanatlı ve yavaş dönmesi istenilen yerlerde kullanılır,,,,,,,,,,,,,
    diye biliyorum
  • şunlar aklıma geldi demir sactan yapmak mümkün ama onu o yüksekliğe cıkarmak sorun olabilir, celik sac ağır olacağı için onu taşıyacak kulede yataklarda rulmanalarda ona göre sağlam olmalı, birde celik sac ağır olacağı için bir birimlik enerji yi üretmek , hafif melzeme kullanımına nazaran daha fazla rüzgar gücüne ihtiyac olacaktır . sac derken alüminyum sac kullanmak daha iyi olcaktır gibi geiyor ama bu seferde şu aklıma geldi al kaynağı oldukca zor . tekrar dan celiğe döndük :D . gördüğüm rüzgarlı su pompalarının coğusu ince celik sac malzemeden yapılmış .

ama fiberglass veya karbon-fiber kullanım ı bence en iyisi olcaktır . bu seferde kalıp masrafları sözü gecen malzemelrein pahalılığı(fiberglass ucuz sayılır),uygulanışının zorluğu doğru orantılı bir şekilde artacaktır elektrik üretimi amacıyla kullanılan gelişmiş teknolojik türibünler carbon-fiberden yapılmakta

burdan şu sunucu cıkardım ne kadar cok ekmek okadar cok köfte yani ne kadar paran var ona göre sistem kur birde kar-zarar iliişkisinide göz önünde bulundurmak lazım
    bu arada mehabalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackhawk43 -- 22 Ağustos 2008; 22:03:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: m.gunay88

Merhaba arkadaşlar.Ben rüzgar türbini yapacağım. Kanatları sacdan yaptırsam olur mu acaba? Verimi filan nasıl olur, ağır gelir mi?

Diğer malzemeleri tamamladın mı?
  • Hayır daha yeni başlıyorum. Önceden bir yoklama yapayım dedim piyasada. Neyi nasıl yaparım filn diye.Eğer yaptırabilirsem ahşaptan (ya da olursa sac'dan, ki olmayacak galiba) yaptırmayı düşünüyorum, diğer seçeneğim ise Ebay üzerinden satın almak, amerikadan geliyo kanatlar, bayağı kaliteli malzeme amam kendi fiyatı 80$ kargosu +-100$

http://shop.ebay.com/items/__wind-blades-powermax_W0QQ_nkwZwindQ20bladesQ20powermaxQQ_sacatZ0?fcid=204&fpos=&gbr=1&save=Save

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.