Şimdi Ara

Göktürkçe bu yazı ne anlama gelmektedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda birisinin imzasında gördüm merak ettim Google çeviri Türkçe diyor bu yazıya ve günümüz Türkçesine çevirmiyor. İnternette de pek bir şey bulamadım. Anlamı nedir acaba? " 𐰀𐰤𐰀𐰘𐰃𐰓:𐰢𐰜𐰼𐰇𐱅:𐰆𐰞𐱃𐰆𐰢:𐰀𐰤 "

Göktürkçe bu yazı ne anlama gelmektedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göktürkçe "Ne Mutlu Türküm Diyene" Yazısının Anlamı

Türk tarihinin önemli bir mirası olan Göktürkçe, günümüz Türkçesinden oldukça farklı bir yazı sistemine sahiptir. Bu yazıda, Göktürkçe "Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadesinin anlamını inceleyeceğiz.

Göktürk alfabesi, ???????????? (Orhun) olarak da bilinir ve 38 harften oluşur. Türk tarihinde ilk kez 5. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır.

"Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadesinin Göktürkçe karşılığı, ????????????:??????????:??????????:????'tür. Bu ifade, günümüz Türkçesi ile "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde okunur.

İfade, ilk olarak 8. yüzyılda dikilen Orhun Anıtları'nda yer almaktadır. Bu anıtlar, Göktürk Kağanlığı'nın gücünü ve ihtişamını yansıtır. "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü, o dönemde Türk halkının birlik ve beraberliğini simgelemekteydi.

Günümüzde de "Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadesi, Türk milletinin milli gururunu ve vatanseverliğini ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu ifade, Türk tarihi ve kültürünün ayrılmaz bir parçası olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Twitter'da buldum, "Ne mutlu Türküm diyene!" demekmiş.

• Ne mutlu Türk'üm diyene.

• quote:

Orijinalden alıntı: Veronicaa

Twitter'da buldum, "Ne mutlu Türküm diyene!" demekmiş.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Orhun_alfabesi

Ben de buradan kendim baka baka çevirdim yarım yamalak Göktürkçe bu yazı ne anlama gelmektedir? 

• ne mutlu Türküm diyene yazıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eneyid mükrüt ultum en yazıyor , dogrusu Ne mutlu türküm diyene yazıyor harf harf göktürk alfabesi ile yazılmış. Yazan arkadaş yanlış bir kullanım yapmış çünkü tersten yazmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness

dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz

Ama Kocaeli hukuk okuyabiliyoruz Göktürkçe bu yazı ne anlama gelmektedir? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.