Şimdi Ara

Sabunun son kullanma tarihi geçer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
23.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sabunun son kullanma tarihi var mı veya geçer mi son kullanma tarihi? üretim tarihi yazıyor ama son kullanma tarihi göremedim?

not: katı sabun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 25 Eylül 2013; 18:08:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabunun Son Kullanma Tarihi Geçer mi? Bilmeniz Gerekenler

Sabun, temizlik ve hijyen için günlük olarak kullandığımız bir üründür. Ancak, diğer tüm ürünler gibi sabunların da bir raf ömrü vardır. Sabunun son kullanma tarihi geçip geçmediğini merak ediyorsan, işte bilmen gerekenler:

Sabun Bozulur mu?

Evet, sabun zamanla bozulabilir. Kullanım sıklığına ve saklama koşullarına bağlı olarak sabunların kullanım ömrü değişebilir.

Sabunun Son Kullanma Tarihi Olur mu?

Çoğu sabun üreticisi, ürünlerine son kullanma tarihi koymaz. Bunun nedeni, sabunların genellikle uzun bir raf ömrüne sahip olmasıdır. Ancak, bazı sıvı sabunlarda üretim tarihinden itibaren 12-18 aylık bir son kullanma tarihi bulunabilir.

Tarihi Geçmiş Sabun Kullanılır mı?

Genel olarak, son kullanma tarihi geçmiş sabunları kullanmaktan kaçınmak en iyisidir. Tarihi geçmiş sabunların etkinliği azalmış olabilir ve hatta cilt tahrişine neden olabilir.

Sıvı Sabunun Son Kullanma Tarihi

Sıvı sabunlar, katı sabunlara göre daha kısa bir raf ömrüne sahiptir. Açılmamış sıvı sabunlar genellikle üretim tarihinden itibaren 12-18 ay dayanır. Açıldıktan sonra ise 6-12 ay içinde kullanılmalıdır.

Sıvı Sabunun Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur?

Son kullanma tarihi geçmiş sıvı sabun, bakteri ve küf oluşumuna daha yatkın hale gelebilir. Bu, cilt enfeksiyonlarına yol açabilir.

Katı Sabunun Son Kullanma Tarihi Olur mu?

Katı sabunlar genellikle sıvı sabunlardan daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Doğru saklama koşullarında, katı sabunlar yıllarca dayanabilir. Ancak, sabun kurudukça ve ufalandıkça etkinliği azalabilir.

Sonuç:

Tarihi geçmiş sabunları kullanmaktan kaçınmak en iyisidir. Gözle görülür bir değişiklik olmasa bile, son kullanma tarihi geçmiş sabunlar etkinliğini kaybetmiş olabilir ve cilt sorunlarına neden olabilir. Yeni sabun satın almak ve sabunlarınızı serin, kuru bir yerde saklamak, raf ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • delmediğin sürece geçmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: HitlerinKardeşi

delmediğin sürece geçmez

ciddi misin kullanıyorum bak
  • quote:

delmediğin sürece geçmez

haykırdım
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    geçmez
  • quote:

delmediğin sürece geçmez

Senin kardeş kemiklerden yapıyodu onların zamanı gecmez mi şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

delmediğin sürece geçmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GehenGehenGülenAdam kullanıcısına yanıt
    sen adam değilsin sana cevap veremem
  • quote:

delmediğin sürece geçmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçer kardeşim bi arkadaş geçen sabunla fafing yaptı mikrop kaptı

• quote:

sen adam değilsin sana cevap veremem

Kardeşinden korkmasam diceklerim var ama alman askeriyiz şükret

• Geçer
  • GehenGehenGülenAdam kullanıcısına yanıt
    nazileri yeni öğrenmiş ergenler gibi konuşuyosun.
  • quote:

nazileri yeni öğrenmiş ergenler gibi konuşuyosun.

Kardeşim şaka yapıyorum şuan beni ciddiye mi alıyosun

• arkadaşlar dalga geçmeyin 1 kişi geçer ve 1 kişi de geçmez dedi henüz tam sonuç alamadım ciddi cevap verin lütfen

düzenleme: babam bilgisayarı kaptı geç yazabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladies and gentlemen -- 25 Eylül 2013; 18:52:58 >
  • sabunda son kullanma tarihi yoktur. yeterki rutubetli veya güneş altında muhafaza edilmesin. karanlık ve kuru bir yerde alüminyum folyo ile sararak 50 sene bile bekler. geçen köydeki eski tahta evin tavan arasını kurcalarken 1930 lu yıllardan kalma çıkrığın altında taşlaşmış bir kese tuz ve beton gibi olmuş bir kalıp sabun buldum. deneme amaçlı birkaç kere elimi yıkadığımda süper yumuşatma etkisini görünce bu sabunu tıraş sabunu yapmaya karar verdim. yaklaşık bir yıldır bu sabunla tıraş oluyorum. yani sabun başka bir kimyasal ile karıştırmazsan kolay kolay bozulmuyor.
  • 40 yıllık sabun kullandım ben, uygun ortamda saklanmış sabun bozulmamış.

Dedemin dayısından kalma :D

• Normalde temizlik ürünlerinde skt yazmaz.12 ay işareti koyuyorlar yani açıldıktan sonra 12 içinde tüket.Sıvılarda böyle ama katı sabunlarda öyle miydi bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.