Şimdi Ara

SABAH İSTEDİGİM SAATTE NASIL UYANIRIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
21.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın sabah 7'de kalkmam lazım ama ne yapsam kalkamıyorum.Alarm falan işe yaramıyo ne önerirsiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstediğiniz Saatte Nasıl Uyanabilirsiniz?

Sabah istediğiniz saatte uyanmak, tutarlı bir uyku rutini oluşturmak, sağlıklı uyku hijyeni uygulamak ve biyolojik saatinizi düzenlemek için bazı stratejiler izlemeyi gerektirir.

Tutarlı Bir Uyku Rutini Oluşturun

• Her gece aynı saatte yatağa girin ve uyanın, hafta sonları bile.
    • Düzenli bir uyku-uyanıklık döngüsü, vücudunuzun doğal uyku-uyanıklık ritmine uyum sağlamasına yardımcı olur.

Sağlıklı Uyku Hijyeni Uygulayın

• Yatak odanızı uyku için optimize edin: karanlık, sessiz ve serin olmalıdır.
    • Yatmadan önce kafein ve alkolden kaçının.
    • Yatmadan önce ağır yemekler yemeyin.
    • Yatmadan önce rahatlatıcı aktiviteler yapın, örneğin ılık bir duş almak veya kitap okumak.

Biyolojik Saatini Düzenleyin

• Sabahları doğal ışığa maruz kalın. Işık, vücudunuzun uyanma hormonu melatonin üretimini bastırmaya yardımcı olur.
    • Akşamları mavi ışığa maruz kalmayı sınırlayın. Mavi ışık, uykuyu bozabilir ve melatonin üretimini azaltabilir.
    • Düzenli egzersiz yapın, ancak yatmadan önce ağır egzersizlerden kaçının.

Diğer İpuçları

• Uyku öncesi saatlerde şekerleme yapmaktan kaçının.
    • Yatmadan önce elektronik cihazları kullanmayın.
    • Yatak odanızda rahat bir yastık ve yatak takımı kullanın.
    • Yatak odanızdaki gürültüyü azaltmak için kulak tıkaçları veya beyaz gürültü makinesi kullanmayı deneyin.
    • İhtiyacınız varsa bir uyku uzmanı veya terapistinden profesyonel yardım alın.

İstediğiniz saatte uyanmak zaman ve çaba gerektirir, ancak tutarlılık ve kararlılıkla başarılabilir. Bu stratejileri uygulayarak, sabah istediğiniz saatte uyanabilir, gününüze daha enerjik ve üretken başlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uyuma
  • uyanma olayı psikolojiktir eğer sen istediğin saatte uyanmak istiyorsan yatmadan önce kendini konsatre etmelisin işe yarar ben hep öyle yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oocoo

uyanma olayı psikolojiktir eğer sen istediğin saatte uyanmak istiyorsan yatmadan önce kendini konsatre etmelisin işe yarar ben hep öyle yaparım
    ver telefonunu arıyım 12/8 çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: killforyou1981

ver telefonunu arıyım 12/8 çalışıyorum

Alıntıları Göster
    çalarsaat kurarsan belki uyanabilirsinama çok etkileyici olması lazım onunda baya bağıracak yani

• quote:

uyanma olayı psikolojiktir eğer sen istediğin saatte uyanmak istiyorsan yatmadan önce kendini konsatre etmelisin işe yarar ben hep öyle yaparım
    quote:

Orjinalden alıntı: galaxy0026

evet kesinlikle işe yarıyo hatta kalktığımda uykusuzluk filan olmuyo direk kalkıp giyiniyorum tek bi sorun var ilerleyen saatlerde baş dönmesi gibi şeyler oluyo artık ondan mıdır bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

evet kesinlikle işe yarıyo hatta kalktığımda uykusuzluk filan olmuyo direk kalkıp giyiniyorum tek bi sorun var ilerleyen saatlerde baş dönmesi gibi şeyler oluyo artık ondan mıdır bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Yattım Allah kaldır benı sagıma soluma döndür benı butun melekler sahit olsunkı sabah 6 kaldır benı ne olursa olsun saat altıda kalkarsın
    kevser süresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeZa® -- 18 Aralık 2008; 23:13:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeZa®

Yattım Allah kaldır benı sagıma soluma döndür benı butun melekler sahit olsunkı sabah 6 kaldır benı ne olursa olsun saat altıda kalkarsın
    kevser süresi

Alıntıları Göster
    bazen gerçekten istersem ve odaklanırsam kendi başıma istediğim saatte kalkabiliyorum
  • quote:

kevser süresi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: EMİN16

kevser süresi

""Yattım sağıma döndüm soluma , çekildim cennet yoluna , 100.000 melek şahit olsun , yattım Allah kalkarım inşallah "" böyle değil miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BSG

bazen gerçekten istersem ve odaklanırsam kendi başıma istediğim saatte kalkabiliyorum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Come_ClaRity93

Dediğiniz çok doğru.Aslında insan beynini kontrol edebildiği oranda herşeyi yapabilir diye düşünüyorum.
    Bende bazen sınavım olduğunda istediğim saatte alarm olmadan uyanabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.Kaan

quote:

Orjinalden alıntı: Come_ClaRity93

Dediğiniz çok doğru.Aslında insan beynini kontrol edebildiği oranda herşeyi yapabilir diye düşünüyorum.
    Bende bazen sınavım olduğunda istediğim saatte alarm olmadan uyanabiliyorum

Alıntıları Göster
    Beyindeki nöronlar ve fiberoptik kablolar sayesinde bunu başarabiliriz

şuda var: internetin çalışması için pcnin en az 3 metre yakınında bir insan olması lazım çünkü internetin çalışabilmesi için insan beyninin yaydığı düşük voltajlı elektriğe ihtiyaç duyuyor yani bi hayvan gelse çalışmaz o internet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BD34D4651

quote:

kevser süresi

""Yattım sağıma döndüm soluma , çekildim cennet yoluna , 100.000 melek şahit olsun , yattım Allah kalkarım inşallah "" böyle değil miydi?

Alıntıları Göster

quote:

Orjinalden alıntı: gkhnzn

quote:

kevser süresi

ben öle bılıyom yanlış bılıyomusum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gkhnzn

quote:

kevser süresi

ben öle bılıyom yanlış bılıyomusum

Alıntıları Göster
    Bu stresle uyuyamazsın zaten, koyuver gitsin..

• quote:

quote:

+1 Kendini şartlandır. Erken uyanmak istediğim zaman alarmı kurarım fakat nedense ben uyanıktan birkaç saniye sonra alarm çalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

quote:

+1 Kendini şartlandır. Erken uyanmak istediğim zaman alarmı kurarım fakat nedense ben uyanıktan birkaç saniye sonra alarm çalar.

Alıntıları Göster
    evet piskolojik hatta insan piskolojiyle ve beyin gücüyle lambaları uzaktan açıp kapayabilir ve pencereleri vb. açıp kapayabilir beyin gücü sayesinde düşünün beynin gücünü uyanma işinide çok rahat yapabilir bu kadar güçlü birşey

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

quote:

Alıntıları Göster
    Sevgilimle buluşacağım zaman kaçta kalkmak istiyorsam o saatte gecikmesiz uyanırım saati kurmam çoğu zaman
    Ama koluna her gün geç kalıyorum. 14 gün devamsızlığım var

• quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Sevgilimle buluşacağım zaman kaçta kalkmak istiyorsam o saatte gecikmesiz uyanırım saati kurmam çoğu zaman
    Ama koluna her gün geç kalıyorum. 14 gün devamsızlığım var

Alıntıları Göster
    Valla artık 7 de ayaktayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kahve uzmanı

Valla artık 7 de ayaktayım.

Alıntıları Göster
    yatmadan çok su iç. sabah erken saatte idrarın gelecek ve uyanacaksın. çok fazlaca içersen 5tede uyanabilirsin. az kaçarsa 9da da. ayarlarsın 1 2 günde. eski usül yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: just sky

yatmadan çok su iç. sabah erken saatte idrarın gelecek ve uyanacaksın. çok fazlaca içersen 5tede uyanabilirsin. az kaçarsa 9da da. ayarlarsın 1 2 günde. eski usül yani...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: just sky

• quote:

Orijinalden alıntı: just sky

Alıntıları Göster
    Erken yatmayi dene, en gec 10.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.