Şimdi Ara

SAATLER (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Mustafa Bozer

http://www.redfingerprint.com/image/watches/CK_00/CalvinKleinK2231130_big.jpg bende bu saatten var acaba CK ler ne model makinaa kullanıyor bunklarda mı bazı firmalar gibi(adı lazım deil) swiss made deyip 20 liralık japon makinamı satıyorlar;;

Ck ler aslına bakarsanız swatch grubunun saatidir. ki bildiğiniz gibi Swatch grubu dünyadaki en büyük saat grubudur. Bünyesinde üst düzeyde Blancpain Jaque droz, Breguet, Glashütte, gibi 20000 dolar üstü markalar, yada omega longines gibi 3-5000 dolarlık markalar yada tissot gibi alt orta markalar yada swatch gibi gündelik markaları olan bir grup.
    Ama bunlardan daha da önemlisi swatch grubun bünyesinde eta makineler de var.
    Ck sanıldığı gibi modacı saati değil böyle bir gruba ait bir saat. Ve bence fiyatına göre alıncak en iyi marka.
    Bende de bir Ck var çelik ve cam kalitesi çok üst düzeyde. Makinasını açıp bakmadım ama şöyle söyleyebilirim: Saati en son 21 martta ayarladım şu ana kadar 6 sn geri kaldı (eskidi galiba eskiden 2-3 sn ileri giderdi.) yanii sviçre cosc standartının bile çok üzerinde. bildiğiniz gibi quartz cosc standartı 7sn/100 gün dür. yani senede en fazla 25 sn sapma yapabilir. Yani çok iyi bir makinesi var. Ayrıca eta grubuna ait olan bir saate dışarıdan makine koyarlarsa herhalde prestijleri çok sarsılır, bu itibarla makinesi eta dır ama hangi kalibre etadır onu bilemeyeceğim.
    Ayrıca bir saatin bütün parçaları İsviçrede üretilmezse swiss made değil swiss part yazar ve buna çok dikkat ederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 30 Eylül 2008; 21:59:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SamirCakir

quote:

Orjinalden alıntı: vires

ozaman dubailerden getirtmene gerek yok replikaları heryerde satılıyor;
    http://www.alcamsatcam.com/urun.php?id=142516
    http://www.delmaresaat.com/product_info.php?products_id=480
    http://www.delmaresaat.com/product_info.php?products_id=538

nasıl okudunuz anlamadım yazdığım şeyleri, ben bişey getirtmiyorum arkadaşım zaten getiriyor dedim ayrıca her önüne gelen replikanın alınmayacağınıda burda öğrendim sen herhalde bu konuyu başından beri okumadın. Bu başlıkta birkaç kişinin saat mekanizmalarından anladığını gördüm o kişilerden verdiğim resimdeki saatin mekanizmasına bakarak nasıl bişey olduğunu söylemelerini rica ediyorum miyotamıdır mekanizma değilse nası bişeydir bunu rica ediyorum teşekkürler.

söyle arkadaşına o kadar dubaiye gittin adam gibi al orjinalini gel de. ne bu yok japon miyota yok alman kiyota falan : )

• quote:

quote:

quote:

ozaman dubailerden getirtmene gerek yok replikaları heryerde satılıyor;
    http://www.alcamsatcam.com/urun.php?id=142516
    http://www.delmaresaat.com/product_info.php?products_id=480
    http://www.delmaresaat.com/product_info.php?

nasıl okudunuz anlamadım yazdığım şeyleri, ben bişey getirtmiyorum arkadaşım zaten getiriyor dedim ayrıca her önüne gelen replikanın alınmayacağınıda burda öğrendim sen herhalde bu konuyu başından beri okumadın. Bu başlıkta birkaç kişinin saat mekanizmalarından anladığını gördüm o kişilerden verdiğim resimdeki saatin mekanizmasına bakarak nasıl bişey olduğunu söylemelerini rica ediyorum miyotamıdır mekanizma değilse nası bişeydir bunu rica ediyorum teşekkürler.

söyle arkadaşına o kadar dubaiye gittin adam gibi al orjinalini gel de. ne bu yok japon miyota yok alman kiyota falan : )

İyi ama nerede bir saate 10-20000 dolar verip alıp gelecek arkadaş ? Benim yok valla :-)) olsa değil Chopard Tag Heuer e bile razıyım.

Sayın Samirçakir, anladığım kadarıyla sizde saatlere karşı bir merak oluştu ya da eskiden beri vardı.Saat almak istiyorsunuz ama detaylı bilgiye sahip olmadığınız için ne alacağınız konusunda emin değilsiniz.
    İzin verirseniz sizle deneyimlerimi paylaşabilirim.

• @teng
    hertürlü bilgiye açığım, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Resimlerini verdiğim saatlerin mekanizmaları hakındada bilgi verirseniz sevinirim.
    Saatlere karşı yeni yeni merakım oluşmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 1 Ekim 2008; 1:54:12 >
  •  SAATLER

şu saati bütün saat sitelerine baktım bulamadım nerden bulabilirim arkadaşlar...
    eastbay da satılıyo...
    http://www.eastbay.com/catalog/productdetail/model_nbr--92850/sku--1231037/cm--GLOBAL%20SEARCH%3A%20KEYWORD%20SEARCH/

• quote:

@teng
    hertürlü bilgiye açığım, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Resimlerini verdiğim saatlerin mekanizmaları hakındada bilgi verirseniz sevinirim.

Bütün mekanizmalar hakkında detaylı bilgim yok,burada o konuyu çok iyi bilen kişiler var. ben de onların yazılarını okuyunca foruma girmeye karar verdim ama epeydir ortada yoklar.
    Ayrıca şu da varki sağlamve uzun yıllar kullanılabilecek bir saat istediğinizde eta makineden başka pek alternatifiniz kalmıyor, bu piyasada kullanılan çeşitleri de belli genelde 2836 veya 2824 kullanılır. Ancak buna da dikkat etmek lazım.Çinden gelen bir saatçi çinlilerin parasına göre 5 ayrı kalite eta taklidi mekanizma yaptığını söyledi.
  • quote:

@teng

Replika saatin birkaç tane bileşeni vardır.
    1.Kasa
    2.Cam
    3. Kadran
    4.kayış veya kordon
    5 yabancıların daha doğru söyledikleri şekli ile movement ya da türkçesi mekanizma.

Aslına bakarsanız bizleri replika saatlerin görüntüsü cezbetmekte. Yoksa saati doğru görmek istesek bir seiko alıp çok uzun yıllar zamanı hatasız ölçebiliriz.
    Bu itibarla saat alırken sadece mekanizmaya değil diğer bileşenlere de dikkat etmek lazım geldiğini düşünmekteyim.
    Mesela bir saatin ucuz replika olup olmadığını 10 metre uzaktan anlamak mümkündür . Eğer camı mercek gibi biri küçük öbürü mercek gibi iki yansıma yapıyorsa bu pahalı bir İsviçre saati değildir. Çünkü üst düzey İsviçre saatlerinde yanısamayı önleyici tek kat veya şimdilerde 2 kat antireflecte kaplama kullanılıyor.
    Şimdilerde replikalarda da antireflekte kullanılıyor ama hepsinde olması mümkün değil.
    Dolayısıyla saatin camının mercek gibi yansımamasına dikkat etmeliyiz.Tabii ki bu söylediklerim bombeli camlar için geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 1 Ekim 2008; 17:15:26 >

• merhaba arkadaşlar ben saat alacaktımda gittigidiyordan alacağım ama aşağıda vereceğim linkteki saatleri başka mağazada görmedim. Sizce sahte mi?

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-MASTERPIECE-JUMP-DAY-RETRO-WHITE-SNT007_W0QQidZZ12579261

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-KARE-MASTERPIECE-JUMP-DAY-BLACK-SNT009_W0QQidZZ12579373

•  SAATLER

SAATLER

kız arkadaşıma ve kendime almayı düşündüğüm sattler sizce nasıl?
  • Dedem edox marka 20052 model bir saat hediye etti. İsviçre malı olduğu yazıyor.
    Nasıl bir saattir. Edox nasıl bir markadır. Bilinir mi? Mekanizması nasıldır. Birebir resmini netten tam bulmadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

quote:

http://www.redfingerprint.com/image/watches/CK_00/CalvinKleinK2231130_big.jpg bende bu saatten var acaba CK ler ne model makinaa kullanıyor bunklarda mı bazı firmalar gibi(adı lazım deil) swiss made deyip 20 liralık japon makinamı satıyorlar;;

Ck ler aslına bakarsanız swatch grubunun saatidir. ki bildiğiniz gibi Swatch grubu dünyadaki en büyük saat grubudur. Bünyesinde üst düzeyde Blancpain Jaque droz, Breguet, Glashütte, gibi 20000 dolar üstü markalar, yada omega longines gibi 3-5000 dolarlık markalar yada tissot gibi alt orta markalar yada swatch gibi gündelik markaları olan bir grup.
    Ck sanıldığı gibi modacı saati değil böyle bir gruba ait bir saat. Ve bence fiyatına göre alıncak en iyi marka.
    Bende de bir Ck var çelik ve cam kalitesi çok üst düzeyde. Makinasını açıp bakmadım ama şöyle söyleyebilirim: Saati en son 21 martta ayarladım şu ana kadar 6 sn geri kaldı (eskidi galiba eskiden 2-3 sn ileri giderdi.) yanii sviçre cosc standartının bile çok üzerinde. bildiğiniz gibi quartz cosc standartı 7sn/100 gün dür. yani senede en fazla 25 sn sapma yapabilir. Yani çok iyi bir makinesi var. Ayrıca eta grubuna ait olan bir saate dışarıdan makine koyarlarsa herhalde prestijleri çok sarsılır, bu itibarla makinesi eta dır ama hangi kalibre etadır onu bilemeyeceğim.
    Ayrıca bir saatin bütün parçaları İsviçrede üretilmezse swiss made değil swiss part yazar ve buna çok dikkat ederler.

eyvallah içimi rahatlattın ya bu saat hastalıık yapan bi mevzu elimde bitane panerai bitane tag (gerçi 100 dolarlık replika ama) var hala zaman zaman saatlerce internette saatlere bakıyorumhttp://www.saatvesaat.in/urun_detay/12045/GUI17564G2+GUESS+Erkek+SAAT.html bakın gerçekten hoş bir asarımı var...........

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Selamlar...

Arkadaşlar Rolex Daytona Winner nasıl bir saattir...

Rolex daytona saatlerin mercedesidir diyebiliriz.
    Aslına bakarsanız o saatin büyük başarısının altına zenith durmaktadır.
    Çünkü sadece rolex daytona için yaptığı makine uluslararası bir başarı kazandı. Aslına bakılırsa zenith her yönden rolex ten daha yüksek bir marka ama rolex kadar çok tanınmıyor. rolex 'in bu kadar tanınmasının sebebi makinalarının en iyisi olduğundan değil (üst düzey markaların vc pp ap gibi makinaları rolexten daha iyi) amerikalı yuppi lerin 1980 lerde bu saate aşırı ilgi gösterip fiyatını ve prestijini arttırmasından ileri gelir.
    Şöyleki 1980 lerin başında 900 dolar olan bir rolex 1990 lara geldiğinde 2700 dolar olmuştu bile.
    İsviçre markaları her sene ufak bir artış yaparak saatlerinin piyasasını yükseltir. Belki siz de farketmişsinizdir.Ben lafımı bitirince kadar da rolex daytonalarda kendi makinesini kullanmaya başladı tabii :_))) ama hala kapalıçarşıda eski daytonların değeri daha fazla

Teşekkürler hocam..Bana yurtdışından hediye rolex daytona winner geldi..Acaba satsam kaça satarım?

• quote:

quote:

quote:

Selamlar...

Arkadaşlar Rolex Daytona Winner nasıl bir saattir...

Rolex daytona saatlerin mercedesidir diyebiliriz.
    Aslına bakarsanız o saatin büyük başarısının altına zenith durmaktadır.
    Çünkü sadece rolex daytona için yaptığı makine uluslararası bir başarı kazandı. Aslına bakılırsa zenith her yönden rolex ten daha yüksek bir marka ama rolex kadar çok tanınmıyor. rolex 'in bu kadar tanınmasının sebebi makinalarının en iyisi olduğundan değil (üst düzey markaların vc pp ap gibi makinaları rolexten daha iyi) amerikalı yuppi lerin 1980 lerde bu saate aşırı ilgi gösterip fiyatını ve prestijini arttırmasından ileri gelir.
    Şöyleki 1980 lerin başında 900 dolar olan bir rolex 1990 lara geldiğinde 2700 dolar olmuştu bile.
    İsviçre markaları her sene ufak bir artış yaparak saatlerinin piyasasını yükseltir. Belki siz de farketmişsinizdir.Ben lafımı bitirince kadar da rolex daytonalarda kendi makinesini kullanmaya başladı tabii :_))) ama hala kapalıçarşıda eski daytonların değeri daha fazla

Teşekkürler hocam..Bana yurtdışından hediye rolex daytona winner geldi..Acaba satsam kaça satarım?

Saat hakikimi replika mı ?

• quote:

quote:

quote:

eyvallah içimi rahatlattın ya bu saat hastalıık yapan bi mevzu elimde bitane panerai bitane tag (gerçi 100 dolarlık replika ama) var hala zaman zaman saatlerce internette saatlere bakıyorumhttp://www.saatvesaat.in/urun_detay/12045/GUI17564G2+GUESS+Erkek+SAAT.html bakın gerçekten hoş bir asarımı var...........

Hem de ne biçim hastalık yapar.Bende 25 ten fazla saat var bazıları da orijinal ,ama ben de hala bakıyorum

• quote:

@teng

Biz kasadan önce cama geçtik ama kaldığımız yerden devam edelim
    Kasa:
    Eğer saatinizi çok uzun süreler kullanacaksanız illa çelik olmasına dikkat edin. Çinliler alaşım üzerine çok güzel kaplama yapıyorlar ama bir süre sonra dökülmeye başlıyor. Kasanın fazla parlak olmasından anlaşılan bir şeydir. Gerçek çelik gene parlak oluyor ama kaplamadan biraz daha koyu renk oluyor.
    Saat kasasının çelik olmasının en geçerli sebebi çiziklerin rodajda giderilmesidir. Kaliteli çelik olunca316 l veya 440 gibi (daha önce bu konuüzerine detaylı konuşmalar yapmışlardı) rodaj işlemi çok başarılı oluyor. iyi bir saat rodajcısı 10 senelik çizikli bir saati hemen hemen yeni gibi yapabilir. (şayet iyi kalite çelik ise)
    Bunun dışında altın kaplama saatler var ama onların kaplaması bazen hemen çıkıyor. Saatçiniz kaplamaya garanti vermezse almayın. Saatin kordonu çelik değil ise devamlı ve uzun kullanımda aşınıyor ve aşındığı belli oluyor.

• merhaba be daha öncede belirttim seıko snd191p var bende bunun daha performanslı kullanabilmem için önerilerinizi bekliyorum artı bu saatin çizilmelere karşı herhangi bir cila kaplama vb şeylere çeliği müsait midir bu servisde sadece aydınsaat miş istanbulda pil değişimi için bile oraya gönderilmek gerekiyormuş yorum larınızı bekliyorum.
  • beyler selam,

bende Casio EF-514SP-1A var.tarihini ayarlıyorum ancak her ay 31 çekiyor gözüküyor dolayısıyla 30 çeken aylarda tarih şaşıyor.bunu nasıl düzeltiriz ?
  • dostum onu kendin elle düzelteceksin...her31 çekmeyen ay için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asiruh2008

dostum onu kendin elle düzelteceksin...her31 çekmeyen ay için...

tamam elle düzeltirim sorun değil ancak olmuyor sayacın bir 30 bir de 31 de sıfırlanması gerekirken bu hep 31 de dönüyor.
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.