Şimdi Ara

SAATLER (857. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.906.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 855856857858859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Forumchu

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-SPORTURA-KINETIC-SNL043P2-SUPER-FIYAT_W0QQidZZ28773835

Su saat hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kinetik saatler pek önerilmiyor. Sanırım içerisinde elektronik devre ve pil olduğu için. Ama yinede kaliteli saattir. Gerçi fiyatı biraz yüksek gibi.

@Polemik Hocam Citizen Eco Drive'lar nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 18 Ocak 2011; 22:14:05 >

• @tachyon

Şirket tabela şirketi değil, 2009 yılında 39.199,98 TL matrah beyan etmiş, 7.840,00 TL vergi ödemiş. 2010 yılı için ise internette 0 TL görünüyor ama 2010 yılı verileri internete henüz girilmedi mi yoksa 2010 yılında bu adamlar battı mı bilmiyorum.

@m4y

Karar senin. Kronografı çok kullanıyorsan bence ucuz bir dijital Casio al. Çok daha net ölçüm yaparsın. Ben olsam öyle yapardım.

Eco Drive hakkında detaylı bilgim yok. Bildiğim kadarıyla Seiko Kinetic'te olduğu gibi bir rotor aküyü şarj ediyor ve saati elektrik enerjisi çalıştırıyor. Tüm bildiğim bu kadar.
  • eco drive da rotor yoktur, batarya ışıkla (güneş ışığı lamba,mum ışığı vs.) şarz olur, makinasına göre değişmekle beraber tam şarzda karanlık bir ortamda maksimum 1.5 sene dayanır.
  • Vacheron Constantin Geneve siparişi verdim bakalım gelen ürün nasıl bişey olucak merakla bekliyorum gelince resimleri eklicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: owin

arkadaslar bir suredir forumu takip ediyorum ucundan

bir seyler ogrenmeye calisiyorum saat almak istiyorum

ilk bakmaya basladigimda diesel in bi modelini merak etmemle baslamisti hersey sonra seikolar hamiltonlar sirasiyla graham rolex ve panerailare bir suru markaya kaydi

sanlrlm zevkim yeni oturdu israrla bekledim israrla okudum israrla arastirdim ogrenmeye calistim

artk ne aradigimi biliyorum ne sevdigimi biliyorum

bir rolex istiyorum dedim diye koleksiyonum oldugunu nereden clkardiniz anlamadim dogrusu

hayir arkadaslar burda sergilemeye degecek bir koleksiyonum yok ama bu ise ayirdigim kafi miktarda bir butcem var

uygun zamani uygun saati bekliyorum

ikinci el forumlarini yabanci forumlari geziyorum
    yurt dlslnda da yasadlglm icin gumruk sorunlarim da yok
    yaklnda saat alicam alir almaz sizle paylaslrlm

hatta danlslrlm da belkide

koleksiyonumu merak eden arkadaslar umarim meraklarini gidermislerdir

karsilarinda bir acemi oldugunu anlamislardir

(>

Sayet kafi miktarda butceye sahip iseniz benim size nacizane onerim 16610 yerine 116610 olacaktir. Bende bir zamanlar siddeetle Rolex'e karsi idim, sebebide 16610 larda kullanilan adeta teneke kordon idi. Bu yuzden de Omega fan idim. Fakat yeni serilerde bu sorunu duzelttiler, su an itibari ile Rolex'in total kalitesi tartisilmaz. Rolex'in kalitesine laf soyleyen adam ya Rolex gormemistir yada saatten anlamiyordur. Kullanim zevki olarakta Panerai apayri(Panerai ayri bir konu)Hic bir seyde on yargili olmamak yada buyuk konusmamak lazim. Daha once kesin olarak Omega diyordum fakat bugun itibari ile, kesin olarak bir sey soylemek istemiyorum, daha dogrusu soylediklerimi yutmak istemiyorum. Mevzunun ozu; sayet butceniz el veriyorsa bir Rolex alin ve arkaniza bakmayin, lambur lumbur edenleride kaale almayin! bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroltay -- 19 Ocak 2011; 2:18:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Yanlış maalesef, ilk link tr için 35 USD shipping istiyor, ikinci linkte sadece Amerika'ya free shipping var zira başka yere de göndermiyor satıcı. Her iki satıcının da güvenirlilik oranı yüksek görünüyor...

Editlemişsiniz linkleri, son verdiğiniz iki linkte de ücretsiz gönderim var satıcılar %99'un üzerinde positive işlem yapmışlar...

Evet siz öyle deyince diğer beğendikleri saatlerin linklerini koydum.Peki 2 sini de aynı satıcıdan almak mı daha ii olur yoksa farklı satıcılardan almak mı daha kolay ve ii olur.
    Gümrükte 2 ayrı paket yerine 1 tek paket olması daha iyidir değil mi ?

• @Polemik
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Her ne kadar site güvenilir gibi görünsede bahsedilen saat için yaptığım yurtdışı sitelerdeki araştırmalarda 400 kusur dolardan aşağı satan yok. Yani bu fiyat bu saate göre anormal. Yarı fiyatından bile ucuz. Replica olabilirmi diye dün Aslan saatin yetkilisi ile görüştüğümde bu saatin replicasını hiç duymadığını söylemişti. Yinede saati almak isteyenler için bir fikir verebilir.
  • Bu kadar düşük bir fiyata ben olsam güvenmezdim. Ama yine de karar sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Şekil olarak Casio güzel saatler üretir ama pilli bir saat otomatik bir saat kadar uzun süre dayanmaz. Seiko alırsanız çok daha uzun süre sadece 5 yılda bir bakımlarını yaptırarak kullanırsınız.

+ 1

Bir de Casio'ların analog saatlerinde çok fazla plastik malzeme kullanıldığından ömrünün kısa olduğunu okumuştum bir ara biryerlerden. Seiko'da otomatik saatlerinin bazı parçalarını plastik kullanıyor ama tarih diski gibi hem sürtünmenin çok olduğu yerlerde kullanarak parçalanma riskini azaltıyor hem de maliyeti düşürüyor.

@ Polemik ben bir de yerli ve yabancı sitelerdeki yorumlarda, Seiko'nun üretim politikası için kullanıcılara uzun ömürlü saat sunmak üzere, otomatik saatlerinde parça sayısını az tutarak (magic lever vb.) ve yağlamayı ona göre yaparak servis sürelerini 10-15 yıla çıkardığını okumuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 19 Ocak 2011; 12:05:34 >

• Doğrudur, Seiko'nun servis aralıkları ile ilgili detaylı bilgim yok. Genelde mekanik saatlere 5 yılda bir bakım önerildiği için öyle yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

http://cgi.ebay.com/Pulsar-Seiko-Two-Tone-Self-Winding-Mens-Watch-PS2002-/180606866998?pt=Wristwatches&hash=item2a0d021636#ht_6008wt_1139

Bu saat hakkında bilgisi olan var mı acaba?

O paraya Seiko otomatik alınabilir. Pulsar Seiko'nun alt markası. Malezya mekanizma, Çin kordonuyla beni tatmin etmedi.

• quote:

Doğrudur, Seiko'nun servis aralıkları ile ilgili detaylı bilgim yok. Genelde mekanik saatlere 5 yılda bir bakım önerildiği için öyle yazdım.

Aslında en doğrusu senin söylediğin gibi otomatiklere 5 yılda bir bakım yaptırmak, özellikle daha hassas isviçre mekanizmalarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-SPORTURA-KINETIC-SNL043P2-SUPER-FIYAT_W0QQidZZ28773835

Su saat hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kinetik saatler pek önerilmiyor. Sanırım içerisinde elektronik devre ve pil olduğu için. Ama yinede kaliteli saattir. Gerçi fiyatı biraz yüksek gibi.

@Polemik Hocam Citizen Eco Drive'lar nasıldır?

Şarj sistemi olarak farklı, ikisinde de şarjlı pil var, kinetikte rotor ile şarj oluyor, eco drive'da güneş enerjisi katmanlardan geçerek direk şarj ediyor. Ama çalışma prensibi olarak aynı, ikisinde de elektronik devre ve şarjlı pil var. Şarjlı pillerin de bir ömrü var, açıklamalarında 15-20 yıl ömür biçilse de pratikte 8-10 yıl içinde şarj kapasitelerinin % 80 azalıyor diye biliyorum. Bir de şarjlı piller normal pillere göre pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 19 Ocak 2011; 12:38:54 >

• quote:

quote:

Şekil olarak Casio güzel saatler üretir ama pilli bir saat otomatik bir saat kadar uzun süre dayanmaz. Seiko alırsanız çok daha uzun süre sadece 5 yılda bir bakımlarını yaptırarak kullanırsınız.

Benimde gönlüm otomatikten yana ama cronoyu falan çok fazla kullanırım. Malum kronolu otomatiklerde pahalı biraz. Acaba ilk önce güzel bir Casio alsam sonra onun yanına birkaç ay sonra Seiko 5 falan mı alsam diye düşünüyorum. Zaten Casio 5-6 sene dayansa yeter ama Seiko'yu torunuma kadar bırakmak istiyorum

Casio için ne kadar bütçe ayırmayı düşünüyorsunuz?

Çünkü belirli bir süre kullanmak üzere arıyorsanız, swatch marka kronolu saatler de hem uygun hem kullanışlı olabilir. Dizayn çeşitliliği olarak da epey geniş yelpazeleri var. Hatta 500-600 tl ayırdıysanız swatch'ın yeni otomatik krono serisinden bile alabilirsiniz.

• quote:

Seiko 5 sanki bana yrı bir makineymiş gibi geliyor. Yani yaşayan bir canlı gibi düşünüyorum

Güzel bir tanımlama. Mekanik sevdasına giriş vizesi almışsınız. Aman dikkat, bir kere dalınca çıkamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 19 Ocak 2011; 12:49:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

quote:

Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

Evet yukarıda bahsettiğim yeni son saatim :)

Sector 850 Open Heart
    Eta 2824-2 Mekanizma (gilt-gold color)
    Open Heart kadran
    40 mm kasa(tepe hariç)
    Saphire AR kaplı ön-arka cam
    Full çelik kasa, kadran içi rose gold marker ve kollar
    %100 Swiss Made
    Deri-silikon kayış..

(bu kayış bana çok değişik geldi.) Dışarıdan çok kaliteli bir deri kordon görünümü var ancak iç tarafı rubber kaplı. Ter ve su temasına karşıymış ve daha uzun ömürli olmasını sağlıyormuş. Daha önce bu tarz bir kayış takan kullanan oldu mu arkadaşlar.

Beyaz kadran / çelik kordon olanı Amazon'da mevcut..
    http://www.amazon.com/Sector-Mens-Balance-Watch-2623105017/dp/B0015H2YKQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=watches&qid=1294864211&sr=8-2

Bendekinin aynısı Rakuten'de mevcut..
    http://en.item.rakuten.com/yuubido/d1850j025/

Buyrun fotolar..

SAATLER

Ne kadara aldınız bu saati acaba?

Saat bana kargo + posta 240 usd mal olacakti. Sagolsunlar bi 80 usd de vergi kitlediler 320 usd oldu. 500 lira falan yani. Ben cok begenerek siparis verdigim icin 500 usd bile vermeye raziydim o ayri tabi :)

Güle güle kullan Mühendis 78, güzel saatmiş. Ben Sector markasını bilmiyordum, ama 2824 makine, AR kaplı safir cam, swiss made bir saat için çok iyi fiyat. Hayırlı olsun. Kurma kolunun üstüne bile birşeyler işlemişler. Kordon tasarımı da ilginçmiş. Ayrıca Polish'in gösterdiği dalgıç saatine bakılırsa (dalgıç saatine ben de hasta oldum) sektörde yeni değiller. Sayenizde yeni ve fiyat kalite oranı iyi saatlerle tanışmaya devam ediyoruz.

Teşekkürler burbank.
    Açıkçası ben de Sector markasını bilmiyordum. Open heart bir saat almak için yola çıktım. Daha önce satmak zorunda kaldığım Orient skeleton'u alacaktım ama İsviçre saatlerine de bakayım istiyordum. Neyse kurcalarken bunu buldum. Sonra nette araştırdım. baktım olumlu. Fiyatlara baktım uçuk ama benim satıcı elinde sadece bir tane kalmış olan bu teşhir saatini satmaya hevesli.. Fiyat da 179 usd + shipping.. Neyse amcam Canada'da ve ısrarla Türkiye'ye yollamam diyor. Neyse verecem parası diyorum yok diyor :)
    Ben de Amerika'dan bir arkadaşımdan rica ettim. Onun adresini verdim. 20 usd'de Canada>USA shipping ile 199 usd'ye aldım. 40 usd'de Amerika_Türkiye kargosuna verdim.. Bi de 80 usd gümrük bonusu çıkınca fiyat biraz yükseldi ama hala ucuza kaldı benim gözümde.. Hele ki Kanada'da yaşıyan biri olsaydım 179 usd'ye bunu koluma takacaktım ki o felaket bir fiyat olurdu işte :)

• severek kullandığım saatim.

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Çok sade ve karizmatik duruyor.

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 19 Ocak 2011; 13:44:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: polish

o segmentte yeni hamilton modelleri çıktığı için regattanın fiyatıda 600-700 seviyelerine düştü. daha fazlasını verme. hatta oraya kadar gitmişken hiç hamilton ile uğraşma. ML masterpiece jours retrograde bak, bu aralar fiyatları çok düşmüş, 1500-2000 dolara bulunabiliyor.

SAATLER

Merhaba Polish Hocam, görüşmeyeli nasılsınız, Mühendis 78 size de selamlar,

ML'nin bu modelindeki ani düşüş benim de dikkatimi çekti. Bana pek güvenilir gelmedi açıkçası,
    Bu modelin serisinde bir hata veya iyi replica olma ihtimali var mıdır acaba?

iyi diyelim iyi olsun, siz nasılsnız sayın burbank?
    uzun zamandır yoktunuz.

sorunuza gelince, aslında fiyatlarda ani düşüş yok, normal seviyelere inmesi var. ML, çok özel bir kalibre yapmışcasına, ilk satış fiyatını çok yüksek tuttu. aslında kalibresi güzel bir kalibre. 2892 üzerine big date ve bazı modifikasyonlar eklemişler, ama 7-8 bin dolar edecek kadar değil.

ben ancak resim ve videolarını görebildim, fakat birebir gören ve kullanan kişiler çok güzel ve kaliteli bir saat olduğunu yazmış.

• 8.000 USD mi?

Adamlar Rolex fiyatına ML satıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 855856857858859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.