Şimdi Ara

SAATLER (859. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.906.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: polish

perellet'de kullanılan çift rotorun, birbirinden bağımsız olma durumu yok tabi, ön ve arka birbirine bağlı, yani aslında tek rotor;

SAATLER

rotorlar bağımsız olsa, ve herbiri için ayrı barrel sistemi kullanılsa çok güzel bir makine olurmuş. hemde 2 kat power reserve süresi.

Evet ben de ilk gördüğümde öyle düşünmüştüm. Power reserve süresinin az olduğunu görünce de, iki rotor ayrı dönerek çok kısa sürede doldurur diye düşünmüştüm. İki rotorun birlikte hareket ettiğini bilmiyordum. Polish saat ansiklopedisi gibisin Maşallah.

Power reserve suresi rotordan ziyade zemberek ile alakali bir durumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: eroltay

Power reserve suresi rotordan ziyade zemberek ile alakali bir durumdur.

Evet biliyorum, ben iki bağımsız rotor olarak düşündüğümden, ya birden fazla barrel ile veya daha uzun bir zemberek şeridi ile şarj süresini uzatmış olabilirler diye düşünmüştüm. Yoksa dediğiniz gibi tek rotorda iki üç zemberek ile 7-10 gün arası şarj depolayabiliyor.

Hatta, sanırım A.Lange & Sohne'nin yeni bir modeli olması lazım, son derece büyük ve uzun tek bir zemberek ile 30 günlük power reserve süresine ulaşılıyor.
  • welder ve u-boat aynı firma
    çalışma prensipleri farklı...welder daha çok pilli diğeri kol hareketlerine göre enerjisini alıyor
    taksitle welder alınabilir gibi geliyor
    özellikle 9000 ve 9001 benim çok hoşuma gitti
    bu arada ben 1 haftadır her yere baktım
    en hesaplısı hediyesaatim.com
    bazen burdaki fiyatlarla dışarsı 450tl fark ediyor
    OHA diicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 20 Ocak 2011; 16:21:03 >
  • welder 9000 ve 9001

SAATLER

SAATLER
  • Ayhan Sicimoğlu' nun skytürk te bugün yayınlanan programını izliyen var mı?
    Orda sicimoğlu' nun saati gözüme ilişki çok şık, güzel bir saat, bi fotoğrafını almaya çalıştım ama baya bi blanık çıktı kusura bakmayın;

SAATLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: polish

perellet'de kullanılan çift rotorun, birbirinden bağımsız olma durumu yok tabi, ön ve arka birbirine bağlı, yani aslında tek rotor;

SAATLER

rotorlar bağımsız olsa, ve herbiri için ayrı barrel sistemi kullanılsa çok güzel bir makine olurmuş. hemde 2 kat power reserve süresi.

Polish, bugün benim fotoğraflarını koyduğum Perrelet Turbine XL modellerinin incelemesini okudum "a blog to read" isminde saat inceleme sitesinde. Perrelet XL'de öndeki türbin arkadaki rotora bağlı değilmiş, hatta kadran üzerindeki türbin rotor görevi de görmüyor. Bağımsız şekilde kol hareketiyle rahat salınabilen görsel bir parça olarak tasarlanmış.

Yukarıda birbirine bağlı tek rotor şeklinde bir önceki versiyon olan Perrelet Turbine'de kullanılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Ocak 2011; 20:00:56 >

• evt bende ilk otomatik saatimi aldım. orient cem 65001bhttp://www.orientwatchusa.com/cem65001b-mako-p-64.html bu modeli aldım. üstadlarım kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir ne önerirsiniz. birde saati saniyesini nasıl durdurabilirim tam ayarlayıp sapmasını ölçecegim. şimdiden teşekkürler.
  • Seiko'ların Kore'deki fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

[edit]

Ya da şöyle sorayım genel olarak saat fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Varsa nereden alabilirim dükkan adresi vs. verirseniz sevinirim. 2 hafta sonra önümde Kore tatili var gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biperva_ -- 20 Ocak 2011; 20:24:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musisi51

evt bende ilk otomatik saatimi aldım. orient cem 65001bhttp://www.orientwatchusa.com/cem65001b-mako-p-64.html bu modeli aldım. üstadlarım kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir ne önerirsiniz. birde saati saniyesini nasıl durdurabilirim tam ayarlayıp sapmasını ölçecegim. şimdiden teşekkürler.

Orient'in en güzel modellerinden biri olan Mako almışsınız. Güle güle kullanın. Saniyesini saat çalışırken durdurumazsınız. Bu modellerin hacking (düğmeyi çekince saniyenin durması) özelliği yok.

Saati ayarlamak için ya karşılaştıracağınız saate göre saniyesinin ne kadar ileride ya da geride olduğunu not edip sonra farkı alacaksınız ya da saati sabit bir yere koyup durmasını bekleyerek, durduktan sonra tam saniyeye gelince senkronize ayar yapacaksınız tekrar.

Ben genellikle ilk metodu kullanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

Seiko'ların Kore'deki fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

[edit]

Ya da şöyle sorayım genel olarak saat fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Varsa nereden alabilirim dükkan adresi vs. verirseniz sevinirim. 2 hafta sonra önümde Kore tatili var gibi gözüküyor

Net bilmemekle beraber, seiko 5 sports ve seiko diver serilerini 150 - 250 USD arası bulabileceğini düşünüyorum. Üstelik orada J Kodlu (Japan made) bulma ihtimalin de yüksek olur.
  • quote:

evt bende ilk otomatik saatimi aldım. orient cem 65001bhttp://www.orientwatchusa.com/cem65001b-mako-p-64.html bu modeli aldım. üstadlarım kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir ne önerirsiniz. birde saati saniyesini nasıl durdurabilirim tam ayarlayıp sapmasını ölçecegim. şimdiden teşekkürler.

şunu bir deneyin bakalım
    Saatin ayar kolunu çekin ve ayar kolunu geriye doğru çok yavaş çevirin aslında çevirmenizde şart değil önemli olan hiç boşluk bırakmamanız devamlı olarak ve hiç bırakmadan geriye doğru zorladığınız takdirde bir süre sonra saat duracaktır.
    Bu şekilde saniyesi sizin saatinizin saniyesinin yerine geldiği anda ayar kolunu bırakın ve saati hafifçe sallayın,daha sonra saati ve dakikayı ayarlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 20 Ocak 2011; 21:10:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

şunu bir deneyin bakalım
    Saatin ayar kolunu çekin ve ayar kolunu geriye doğru çok yavaş çevirin aslında çevirmenizde şart değil önemli olan hiç boşluk bırakmamanız devamlı olarak ve hiç bırakmadan geriye doğru zorladığınız takdirde bir süre sonra saat duracaktır.
    Bu şekilde saniyesi sizin saatinizin saniyesinin yerine geldiği anda ayar kolunu bırakın ve saati hafifçe sallayın,daha sonra saati ve dakikayı ayarlarsınız.

Saati geriye doğru zorlamak mekanizmaya zarar verebilen ve özellikle genel saat kullanım uyarılarında yapılmaması tavsiye edilen bir yöntem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Ocak 2011; 21:21:55 >

• quote:

quote:

quote:

şunu bir deneyin bakalım

Saati geriye doğru zorlamak mekanizmaya zarar verebilen ve özellikle genel saat kullanım uyarılarında yapılmaması tavsiye edilen bir yöntem.

1 kere yapılırsa birşey olacağını sanmıyorum.

• quote:

Saniyeyi durdurmayacaksın. telefon saatini yada başka bir saati orient e göre ayarlayacaksın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scehellex

Saniyeyi durdurmayacaksın. telefon saatini yada başka bir saati orient e göre ayarlayacaksın :)

Bu da çok pratik bir fikirmiş.

• İkincisini, yani Seiko Otomatiği tercih ederdim.

Hem otomatik olması, hem yıllardır bilinen 7s36 mekanizmalı Seiko 5 serisinden olması, ayrıca kullanılan malzemelerinin de daha kaliteli görünmesi nedeniyle tereddütsüz ikinciyi tercih ederdim.

Hatta, dünya saatleri detayı, tarih penceresinin de zemin rengi olması ve titanium görünümü verilmiş siyah kaplama kasa ve kordonuyla ilginç ve değişik bir Seiko 5'miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 21 Ocak 2011; 15:37:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tritone

welder 9000 ve 9001

SAATLER

Hocam 9000'nin şeklini beğendim,çakmasını falan bulabilir miyiz?
  • Arkadaslar saate olan bakis acimi degistirdiniz tesekkurler
    yalniz bu bir yandan da kötü oldu begenilerim tepetaklak..simdi cakma saatleri gorunce midem falan bulanmaya basladi
    seiko5'im var bir tane klasik bir model. ama genel olarak sportif bir saat ariyorum. tabi belirli bir bütce cercevesinde. daha önce aradigim altimetreli ve pusulali saat fikrimden vazgectim. aletler ayri ayri mevcut bende.
    sormak istedigim sey aranizda SEIKO-Chronograph kullanan varmi? nasil bir saattir? kullananlar memnunlar mı? sahtesi mahtesi var mi bu saatlerin e-baydan alirsam sanirim gümrük sinirinin üzerinde..

SAATLER

• quote:

quote:

quote:

quote:

şunu bir deneyin bakalım
    sağolun. gerçekten güzel saat. geri çevirme olayını yapmayayım bişey falan olur. telefonun saniyesine bakarak sapmasını ölçeceğim.

1 kere yapılırsa birşey olacağını sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.