Şimdi Ara

SAATLER (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimde saat ustalarından bir ricam olacak venus marka sanırım resmi web sitesi yok enazından ben bulamadım ve limited editon saatler çıkarıyormu acaba eta makinamı kullanıyor yoksa kendi makinasınımı üretiyor ne zaman üretime başladı bilen gören duyanların dikkatine
  • maurice lacroix nasıl bir markadır arkadaşlar ? vitrinlerde çok görmeye başladım fiyatları 1000-5000 dolar arasında. biraz pahalı ama hoş modelleri var. yurt dışı fiyarlarıyla türkiye fiyatlarıda paralel gibi.
  • kaliteli bir marka ayrıca güzel modeller üretiyor genellikle eta makina kullanıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: vires

maurice lacroix nasıl bir markadır arkadaşlar ? vitrinlerde çok görmeye başladım fiyatları 1000-5000 dolar arasında. biraz pahalı ama hoş modelleri var. yurt dışı fiyarlarıyla türkiye fiyatlarıda paralel gibi.
  • @bravoecho

Saate baktınız mı?

Başlık durgunlaştı, biraz canlandıralım
  • merhabalar,bu topicte bayaa bi vakit geçirdikten sonra bile aklımda olan bir soruyu sormak istiyorum

gösterilen saatler genellikle orta,üst sınıf
    ve alt sınıf saatler(bana göre 400ytl aşağısı) hakkında sınırlı tavsiye var

ve burada okuduğum kadarıyla,alt sınıfta japon saatlerinin çeliği camı vs daha dayanıklı iken(seiko,casio), isviçre saatlerinin mekanizmaları(eta firmasının ürünleri)nın daha kaliteli olduğu söyleniyor

bu bilgiler ışığında insan saat almak/bakmak için sanki seçeneklerini çok daraltmalıymış gibi hissediyor,
    yani sanki dayanıklılık ve uzun ömür arasında bir seçim yapması gerekirmiş gibi

ben de biraz takıntılı biri olduğumdan,burada samimi tavsiyeler bulma amacıyla sizlere soruyorum,150-300 ytl arası saatlerde gerçekten önereceğiniz firma hangisidir?

en büyük ikilemi swatch ile seiko ve casio(üçleme oldu) arasında yaşıyorum

sırf isviçre olsun diye taktım kafayı swatchlara ama seiko nun da müthiş modelleri var ve içim gidiyo,resmen diyorum ki len mekanizman eta dan olsaydı nolurdu tutturdun miyota diye

tabi ben istisna biriyim herhalde

• amac insanlara kaliteyi önermek bi kere alın sadece bi kere alın 5 kere almayın sınırlı dediğiniz olay bu aslında özellikle eta diyoruz çünkü hem alabileceğimiz durumda fiyatı var hemde kaliteli uzun yıllar kullanılabilecek saatler 150,300ytlye kullanılmış omega longines zenith raymond weil movado tissot daha doğrusu pilli etalı saatler bulabilirsiniz ama spor modelleri zor bulursunuz o fiyata sadece klasik modeller bulursunuz eyer klasik modellerden hoşlanıyorsanız pilli etalı saydığım ve daha sayamadığım saatler bulabilirsiniz parada sizin zevkde sizin yokben klasik sevmiyorum spor model olsun diyorsanız size 400-500 ytlye tissot önerebilirim mekanizması yeşil eta makina olan tissotlarda uzun yıllar kullanılır birde alırken bütün arkadaşlara tavsiyem altın kaplamalardan uzak durun zamanla kasaları erime yapıyor yok ben sarı rengi seviyorum diyenlere çelik kasalı bir saati kuyumcuya verip altın tozu elektro kaplama yaptırabilirsiniz tabi her çelik saat altın kaplama tutarmı tutmazmı orasını pek bilmiyorum ama bazı saatler çelik üzerine altın kaplamadır umarım size faydam dokunmuştur
    quote:

Orjinalden alıntı: SadeceEmrehan

merhabalar,bu topicte bayaa bi vakit geçirdikten sonra bile aklımda olan bir soruyu sormak istiyorum

ve burada okuduğum kadarıyla,alt sınıfta japon saatlerinin çeliği camı vs daha dayanıklı iken(seiko,casio), isviçre saatlerinin mekanizmaları(eta firmasının ürünleri)nın daha kaliteli olduğu söyleniyor

bu bilgiler ışığında insan saat almak/bakmak için sanki seçeneklerini çok daraltmalıymış gibi hissediyor,

ben de biraz takıntılı biri olduğumdan,burada samimi tavsiyeler bulma amacıyla sizlere soruyorum,150-300 ytl arası saatlerde gerçekten önereceğiniz firma hangisidir?

sırf isviçre olsun diye taktım kafayı swatchlara ama seiko nun da müthiş modelleri var ve içim gidiyo,resmen diyorum ki len mekanizman eta dan olsaydı nolurdu tutturdun miyota diye

• quote:

merhabalar,bu topicte bayaa bi vakit geçirdikten sonra bile aklımda olan bir soruyu sormak istiyorum

Öncelikle başlığı gerçekten incelemişsiniz, bilinçli bir müşterisiniz, bu yüzden sizi tebrik ederim. İşiniz oldukça kolaylaşıyor bu bilinç düzeyine ulaşınca.

Şöyle ki Casio ve Swatch arasında ikilem yaşamanız doğal, çünkü fiyatları yakın.

Seiko ise biraz daha yukarıda fiyat olarak.

400-500 YTL civarında çok güzel Seiko'lar hatta Tissot'lar bulmanız mümkün.

Ama 300'ü geçemem derseniz, 150 civarına Casio ya da Swatch alırsınız ve paranızın yarısı da cebinizde kalır.

Swatch ve Casio kaliteli markalar. Ama ikisinin de gördüğüm dezavantajları var. Şöyle ki,

Casio: iç mekanizmasının plastik olduğu, bu yüzden uzun vadede sorun çıkarmaya aday olduğu söyleniyor.

Swatch: tamiri mümkün değil. Bu bence can sıkıcı bir durum. Arka kapakları açılmadığından tamir edilemiyor. Gerçi sağlam mekanizmalar kullanıyorlar ama 3. sene bozulan bir Swatch sadece ve sadece çöpe atılır.

Size şöyle bir Tissot buldum. Fiyatı da 350 YTL civarında. ETA quartz mekanizması var. Daha önce almayı ciddi ciddi düşünmüştüm ama daha sonra otomatik bir saat almak istediğimden almamıştım. Çok şık bir saat bence.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=313470&productid=satist36131672#tablnk

Sadece 2 tane kalmış, ama bir değerlendirin derim.

• quote:

İsviçre saatleri daha kaliteli cam kullanır.

Örneğin Tissot'ta bir kaç Heritage modeli dışında-ki bunlar da orjinaline sadık kalmak için Hesalit kullanır-tüm modellerde safir kristal cam kullanılır.

Çelik açısından da kalite sorunu olmaz, orta sınıf Japonlarda orta sınıf İsviçrelilerden daha kaliteli çelik kullanılıyor diye bir şey yok, içiniz rahat olsun.

Seiko'nun her modelinde safir cam yoktur, Casio'da ise safir kullanılma oranı daha azdır.

Şöyle söyleyim: benim Tissot'umda kullanıma bağlı olarak çelik kasada çizikler var ve bu gayet normal, her çelik saatte olur, ama 2 yıldır camında en ufak çizik yok. Cam ilk günkü gibi, asla abartmıyorum.

Babam da 3.5 yıldır Tissot kullanıyor. Onun saatinde de kullanıma baağlı olarak kasada çizikler var ama onunkinin camı da aynı ilk günkü gibi. En ufak çizik dahi yok.

• tagheuer marka saatler nasıldır bu sene üniversiteye gitcem yaşıma uyarmı kalitesi nasıldır önerceğiniz uygun model var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanx

tagheuer marka saatler nasıldır bu sene üniversiteye gitcem yaşıma uyarmı kalitesi nasıldır önerceğiniz uygun model var mı?

İyidir.

Bütçene göre internetten arama yap öncelikle, beğendiğin modelleri burada gerekirse değerlendiririz.

Zevkler çok farklı ve benim beğendiğimi başkası beğenmediğinden saat önermem mantıklı değil.

Ama illa ki öneri istiyorsan Carrera serisine bak.

Chronolu ve chronosuz modelleri var.

Bir de tek markaya takılma. Benzer fiyatlara Omega da bak bence. İncelemekte fayda var.
  • Seiko M725 ve M796 emektarlarım :)
    M725 16 senelik, M796 13 senelik ve halen canavar gibi çalışıyorlar

M725
     SAATLER

SAATLER

M796
     SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

Fiyatları hakkında en ufak bilgim yok, ilk çıktıkları zaman aldığım
    için baya yüklü para saymıştım onu biliyorum, sanırsam artık satışları da yoktur.
    Yenilemenin zamanı geldi bunların, yine Seiko'dan mı devam etsem ki.
    Yada sizlerin tavsiyesi nelerdir.

• @CaSTiGaTe

Ne tip bir saat istiyorsunuz?
  • Evet pardon yazmayı unutmuşum.
    Yine Scuba-Diver üzerine arıyorum. Dalıyorum çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaSTiGaTe

Evet pardon yazmayı unutmuşum.
    Yine Scuba-Diver üzerine arıyorum. Dalıyorum çünkü.

Dijital-Analog?
  • Analog düşünüyorum bu sefer. Tabi iyi bir Digital de olabilir :)
  • tag heuer genelde çoğunlukla spor modeller çıkarıyor size uyar kaliteli saattir eta makinalı
    quote:

tagheuer marka saatler nasıldır bu sene üniversiteye gitcem yaşıma uyarmı kalitesi nasıldır önerceğiniz uygun model var mı?
  • http://www.sahibinden.com/seiko_mens_auto_diver_watch_black_200m_skz247WQQaXQQ10438575WQQpXQQdisplayitem&keyword=seiko%20dalgıç
    quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

İyidir.

Bütçene göre internetten arama yap öncelikle, beğendiğin modelleri burada gerekirse değerlendiririz.

Zevkler çok farklı ve benim beğendiğimi başkası beğenmediğinden saat önermem mantıklı değil.

Ama illa ki öneri istiyorsan Carrera serisine bak.

Chronolu ve chronosuz modelleri var.

Bir de tek markaya takılma. Benzer fiyatlara Omega da bak bence. İncelemekte fayda var.

• arkadaşlar bu saati almak istiyorum fiyatı ortalama 100 ytl sizce nasıl görünümü falan yorumlarınıza ihtiyacım var
     SAATLER
  • Saate daha önceden bakmıştım. Takıp denedim hatta, benim denediğim model çelik kordon idi. Plastik olanı da görüp denedikten sonra karar vericem.

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

@bravoecho

Saate baktınız mı?

Başlık durgunlaştı, biraz canlandıralım

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.