Şimdi Ara

SAATLER (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Örnek bir soru-cevap olabilir..
    Şimdi aşağıdaki sitedeki firmanın üretim yaptığı saate bakıyorum.

http://www.thiel-ruhla.com/

Exponator modeli için ETA nın 955.112 7 jewel mekanizmanısını kullanmış. Satış fiyatını yine kendi internet sitesinde 899 € olarak görüyoruz.
    Bu arada aşağıdaki site ETA mekanizmalarını da satıyor. 955.112 ETA modeli ise yaklaşık 25 €.

http://www.jewelerssupplies.com/eta-movements.html

Şimdi eğer yanlış değilse 900€'luk saatte 25€'luk mekanizma kullanılıyor. Peki bu saatin para eden kısmı neresi. Veya ne bileyim, replika için bile bu 25€'luk mekanizma da kullanırsa demekki 900€'luk saat gibi olur.
    Bu konuda nerede yanlış yapıyorum veya sizin fikriniz nedir? Bu arada örnek verdiğim saat de hiç fena sayılmaz.

• longines conquest serisi bir saat aldım gerçekten çok şık ve kaliteli isviçre saatleri gerçekten başka oluyor.thiel marka saatin fiyatı 900 eu gibi bir rakam bana göre yüksek o fiyata longines alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 7 Eylül 2008; 21:41:18 >
  • Bu arada Yiğit beye ne oldu, bilen var mı? Küstü mü yoksa başka birşey mi oldu
  • @gokangokan

Yiğit Bey nerede ben de bilmiyorum, uzun zamandır uğramıyor.

İkinci sorun ise, haklı sayılırsın. Ben de aynı soruyu sormuştum, mekanizma aynı ise fark nerede diye? Bu saat için düşünürsek kasası sağlam duruyor gibi geldi. 300 metre de WR var. Bu özellikler için bir de markaya ciddi para ödeniyor. Bir de bu markayı hiç duymamıştım, bilgi vermen mümkün mü?

@onboardx

Hayırlı olsun. Resimleri bekleriz.
  • Yiğit Bey'in nerde olduğu LOST'a dönecek yakında kendisine buradan msj gönderemiyoruz mail kutusu dolu diyor. Yahoo adresine mail attım cvp gelmedi. Bakalım ortaya çıkacak mı?

Son bildiğim burada başka bir üye ile takıştığı idi. Sonra da uğramaz oldu.
  • @polemik ve @bravoecho
    Araştırmacı bir kişiliğe sahibim o yüzden saat konusunda fazla dip noktasına ve detayına inmeden dış görünüşüne bakarım. Japon sitelerinden tutun da aklınıza gelen bütün sitelerde kendi dillerinde search etmeyi çok seviyorum. Neyse umarım Yiğit kardeşimiz gelirse sevinirim.
    Belirttiğim saati de yine araştırmalarım sonucunda buldum. Aslında sadece bu saati değil başka markalar da buldum. Genelde Alman ve İsviçre'deki adı pek duyulmamış üreticilerin sitelerine girip saatler bakıyorum. Açıkcası saat bakarken aynı zamanda taşlı saatler satmayan bir üretici bakıyorum. Bu esnada bulduğum üreticilerden biri. Bu da Alman üreticilerden sadece biri.Yalnız sitesindeki Bir yandan 25 €'luk mekanizma kullanmış ama öte yandan sitedeki İngilizce bölümünden , colllection'a girip oradan Varolink -clasp' seçerseniz, çok seksi bir bileklik mekanizmasını göreceksiniz. Yani sanırım çok kabaca olacak ama malzeme tutarı 150€ civarında bir saat için ödecek para otomatik olarak 800 € civarında oluyor. Aslında aradığım saatin aşağıda resmi var. Şu an araştırmalarımı yapıyorum.

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokangokan -- 7 Eylül 2008; 23:38:16 >

• teşekkür ederim @polemik arkadaşım daha iyisi sizlerin olsun.bir saat sever olarak isviçre koleksiyonuma ilk saatimi aldım longines sport serisinden Valjoux 7750 calibre yazıyor longines sitesinde.

resim ekledim bir tane:

[img=http://img158.imageshack.us/img158/7743/07092008110xt7.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 8 Eylül 2008; 0:03:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

teşekkür ederim @polemik arkadaşım daha iyisi sizlerin olsun.bir saat sever olarak isviçre koleksiyonuma ilk saatimi aldım longines sport serisinden Valjoux 7750 calibre yazıyor longines sitesinde.

resim ekledim bir tane:

[img=http://img158.imageshack.us/img158/7743/07092008110xt7.th.jpg]

Tekrar hayırlı olsun.

Valjoux 7750 pek çok İsviçre saatinde kullanılan iyi bir mekanizmadır.

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

• quote:

Orjinalden alıntı: okyanus57

Arkadaşlar seikonun Sportura SNA451P1 modelini almak istiyorum.Fakat hepsiburada.com da 1000 ytl saatturk.comda 800 ytl.ama gittigidiyor.com da
    550 ytl ye saati veriyorlar.Fakat gg ra güvenip alamıyorum.Çünkü replica olabilir diye tedirginlik yaşıyorum.Bir forum sitesinde replica seiko larla ilgili bir yazı okumuştum.Linkini size vereyim.Site amerikada ve 25 dolar karşılığı garanti belgesini bile yolluyor.Gittigidiyordaki satıcılara güvenebilirmiyiz.GG de güvenilir seiko satıcıları tanıyormusunuz.veya ggden seiko saat alan varmı.Aşağıdaki linkleride inceleyip beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.saygılarımla.

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-SPORTURA-SNA451-SNA451P1-COK-SIK_W0QQidZZ10596829

http://www.watchesprice.net/Seiko-Replica.html

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=314913&productid=saseikosna451p1

http://www.saatturk.com/pinfo.asp?pid=7339

bakın size bir replica seiko daha

http://www.replica4watches.com/pro_show.asp?id=10369

orada ki seikoların çoğu orjinaldir. freeshoplarda seikoların fiyatları ülkemizin üçte biri civarında. gittigidiyordan alışveriş yaparken alıcıların yorumlarını okuyarak sağlıklı bilgiye ulaşabilirsin.

• en düşük eta makinası 150 dolardan başlar senin o sitede 0 dolar yazan eta makinada ozaman o makina sıfır dolarmı yani bedavamı ayrıyeten orda eta makinanın tamamını değil parçasını gösteren resimler var yani parçası 50-60 dolar diyor eta makinalı bir saat 700dolardan başlar fiyatı en düşük eta makina yeşil renkli olanıdır tissotların kullandığı raymond weil bazı eski saatlerindede var yeşil renkli eta makina yani eta makina 195 dolar
    quote:

Orjinalden alıntı: gokangokan

Yiğit beye bir sorum olacak...

Exponator modeli için ETA nın 955.112 7 jewel mekanizmanısını kullanmış. Satış fiyatını yine kendi internet sitesinde 899 € olarak görüyoruz.
    Bu arada aşağıdaki site ETA mekanizmalarını da satıyor. 955.112 ETA modeli ise yaklaşık 25 €.

Şimdi eğer yanlış değilse 900€'luk saatte 25€'luk mekanizma kullanılıyor. Peki bu saatin para eden kısmı neresi. Veya ne bileyim, replika için bile bu 25€'luk mekanizma da kullanırsa demekki 900€'luk saat gibi olur.
    Bu konuda nerede yanlış yapıyorum veya sizin fikriniz nedir? Bu arada örnek verdiğim saat de hiç fena sayılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 10 Eylül 2008; 18:38:40 >

• mekanizma aynı olmaz sadece görüntü olarak çok iyi benzer ama performansı asla orjinali ile kıyaslanamaz ayrıca fark sadece mekanizmada bitmiyor asıl önemli olan bir noktada saatin materyalidir kasası kadranı kayışı kordonu tepesi tokası kayış pimi vs vs
    quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

@gokangokan

Yiğit Bey nerede ben de bilmiyorum, uzun zamandır uğramıyor.

İkinci sorun ise, haklı sayılırsın. Ben de aynı soruyu sormuştum, mekanizma aynı ise fark nerede diye? Bu saat için düşünürsek kasası sağlam duruyor gibi geldi. 300 metre de WR var. Bu özellikler için bir de markaya ciddi para ödeniyor. Bir de bu markayı hiç duymamıştım, bilgi vermen mümkün mü?

@onboardx

Hayırlı olsun. Resimleri bekleriz.

• ben size orjinalmi değilmi bu konuda yardımcı olurum saatin arka kapağı açıldığında ne olduğu belli olur almak istediğin saatin ön arka sağ sol üst alt ve mekanizma resimlerini bana eposta ile sana yardımcı olurum temiz bulabilirsen ikinci el almanı tavsiye ederim sıfırına aşırı para verme derim
    quote:

Orjinalden alıntı: sol7dier

orada satış yapan birisiyle birebir görüşme fırsatım olmuştu çanakkalede.
    Biliyorsun ki gümrük olayı var bu kişiler gümrükten bi şekilde geçiriyorlar bunun sonucunda ucuza satıyoruz diye bana söylüyorlardı.
    Yanlız orjinal olup olmadığı konusunda birşey diyemem okadar tecrübe sahibi biri değilim.

Aynı şekilde istanbul pendikte bir seiko saatçiye gittim bu şekilde satan kişilerin internette olduğunu ve yarı fiyatından az fiyata sattıklarını söyleyince saatçi sesini yükselterek onların hepsi sahte olduğunu basa basa söyledi.Artık parana kıyar orjinal garantili olanınımı alırsın yoksa tereddütte kalarak GG dan mı alırsın orasını bilemem.Hayırlısı neyse o olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 10 Eylül 2008; 20:33:22 >

• en sevdiğim rolex modeli rolex submariner james bond saati size rolex submariner hakkında biraz bilgi verim 1000li refarans numarasıyla başlayanlar saatler 30000 ile 50000 dolar arası alıcı bulabiliyor 5000li refarans numarasıyla başlayan rolexler 10000 ile 30000 dolara alıcı bulabiliyor 16600 refarans numarasıyla başlayan rolexler 5000 ile 10000 dolara alıcı bulabiliyor ve eski saatleri sıfır olan saatlerden daha pahalıya alıcı buluyor 1000li refarans numaralı bir saat 1950 ver üzeri yılında üretilen rolex submarinerdir resimde gördüğünüz 5508 refarans numaralı bir rolextir ve benim en sevdiğim modeldir

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 10 Eylül 2008; 21:37:03 >

• rolex daytona mekanizmaları
  • rolex güzel tabi ancak bir saate bu kadar para vermek akıl karı değil gibi. geçen gün vitrine bakarken gördüğüm altın kaplama daytona modeli sanırım 35 bin isviçre frangı. orta sınıf bir araba parası bence omega, longines, tag heuer gibi modeller hem uygun fiyatlı hem de güzel. o rolex yazısı saatin fiyatını katladıkça katlıyor.
  • işte rolex'in kullandığı ve ürettiği orjinal rolex daytona makinası
     SAATLER

bir tane daha
     SAATLER

buda orjinal rolex daytonanın kullandığı zenit el primo makina
     SAATLER

bir tane daha
     SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 11 Eylül 2008; 15:15:04 >

• Sitede 0 dolar yazan parçaların yanında fiyatı ve stok için bizi arayın yazıyor. 0 dolara veriyoruz demiyorlar. Oradaki ETA makina değil mi ki? İnternetten de sipariş edilebiliyor. Niyetim polemik yaratmak değil ama. Eta makinanın tutarı belli.
    Peki bir saatin ücret öderken ana parça olarak nesine para ödüyoruz. Tabi mücevher veya ziynet tarzı saatleri bir kenara bırakırsak. Bu konuda yardımcı oabilirmisin.

quote:

Orjinalden alıntı: cihani

en düşük eta makinası 150 dolardan başlar senin o sitede 0 dolar yazan eta makinada ozaman o makina sıfır dolarmı yani bedavamı ayrıyeten orda eta makinanın tamamını değil parçasını gösteren resimler var yani parçası 50-60 dolar diyor eta makinalı bir saat 700dolardan başlar fiyatı en düşük eta makina yeşil renkli olanıdır tissotların kullandığı raymond weil bazı eski saatlerindede var yeşil renkli eta makina yani eta makina 195 dolar
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokangokan -- 11 Eylül 2008; 0:02:11 >

• ozaman alın alabiliyorsanız benim bildiğin eta makina 150dolardan başlıyor saatin sadece makinasını almıyorsun nesine para ödüyoruz demişsin önceki mesajımda yazdım kasası kardonu yada kayışı kadranı pilli klasik longines kadranı 150ytl bunu biliyormusun akrebi yelkovanı tepesi camı kapağı tokası varsa bezeli kardon yada kayış pimi bunlara para veriyorsun istersen git bitane düzme saat yaptır bak maliyeti kaça geliyor hatta bir sayfada arkadaşın biri yazmıştı toplama saatin maliyetini önceki mesajlara bak görürsün ayrıca saatin satış karı çalışanların işçiliği vs vs liste uzayıp gidiyor eyer pahalı bir saatin okadar para etmeyeceğini düşünoyorsan sende ucuz bir saat alırsın ve kafandaki soru işaretide ortadan kalkar
    quote:

Sitede 0 dolar yazan parçaların yanında fiyatı ve stok için bizi arayın yazıyor. 0 dolara veriyoruz demiyorlar. Oradaki ETA makina değil mi ki? İnternetten de sipariş edilebiliyor. Niyetim polemik yaratmak değil ama. Eta makinanın tutarı belli.
    Peki bir saatin ücret öderken ana parça olarak nesine para ödüyoruz. Tabi mücevher veya ziynet tarzı saatleri bir kenara bırakırsak. Bu konuda yardımcı oabilirmisin.

quote:

Orjinalden alıntı: cihani

en düşük eta makinası 150 dolardan başlar senin o sitede 0 dolar yazan eta makinada ozaman o makina sıfır dolarmı yani bedavamı ayrıyeten orda eta makinanın tamamını değil parçasını gösteren resimler var yani parçası 50-60 dolar diyor eta makinalı bir saat 700dolardan başlar fiyatı en düşük eta makina yeşil renkli olanıdır tissotların kullandığı raymond weil bazı eski saatlerindede var yeşil renkli eta makina yani eta makina 195 dolar
    quote:

• sonunda oldu resimler görünür hale geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 11 Eylül 2008; 15:16:03 >
  • rolex altın kaplama saat çıkarmaz o ya altıntır yada replicadır parası olan 500bin dolara yine saat alıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: vires

rolex güzel tabi ancak bir saate bu kadar para vermek akıl karı değil gibi. geçen gün vitrine bakarken gördüğüm altın kaplama daytona modeli sanırım 35 bin isviçre frangı. orta sınıf bir araba parası bence omega, longines, tag heuer gibi modeller hem uygun fiyatlı hem de güzel. o rolex yazısı saatin fiyatını katladıkça katlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.