Şimdi Ara

SAATLER (1353. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13511352135313541355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500 tl'lik saatle 5000 tl'lik saat arasında ki fark nedir?

-mesela pahalı olan el üretimi diyeilirsiniz fakat rolex fabrika-otomasyon üretimi değil mi?
  • Aşağıdakilerin resmi bir dayanağı yoktur, sadece eğlenceli olsun biraz diye yazdım. Ama bilmeniz gereken siz orada devleti zarara sokmaya çalışan kötü niyetli sıradan vatandaşsınız, karşınızdaki ise kötüleri yakalayıp cazalandıran iyilik meleği, kapı gibi "Devlet Memuru". Ona göre davranın.

Kural 1: Bir ürün gümrükte takılırsa en efendi kılığınızı kıyafetinizi giyinin.
    Kural 2: Gümrüğe giderken hep pozitif şeyler düşünün, zihninizi boşaltın, varsayın ki Tayland da bir masaj odasına gidiyorsunuz.
    Kural 3: Gümrük binasına girince masaj modunu unutun, Küçük Emrah moduna girin.
    Kural 4: İşleminizi yapacak memura, "Ama benim annem yok" yüz ifadesiyle bakın ve merhamet göstermesi için dua edin.
    Kural 5: Gümrük memuru ile asla ve asla tartışmayın, dalayşmayın, sürtüşmeyin.
    Kural 6: Gümrük memuru hiç bir çakallığı yemez, sizin gibi günde en az 20 çakal geliyordur önüne.
    Kural 7: Gümrük memuruna bu saati (ürünü), şahsi kullanımınız için aldığınızı söyleyin. Ticari olarak alıyorsanız bile asla böyle bir şey söylemeyin.
    Kural 8: Gümrük memuru size acırsa ne ala, acımazsa paşa paşa vergiyi alır, hiçbir şansınız yok.
    Kural 9: Bu durumda, varsa faturanızı veya kredi kartı ekstrenizi gösterip, paşa paşa çıkacak bedeli ödemeniz en iyisidir. "Amcamın oğluyla dayımın kızı bana hediye almış" , "Zaten çakma bu", "Şuraya bir şey sıkışmış" muhabbetlerine girmeyin.
    Kural 10: Gümrük memuru isterse bir emsal bedel belirleyip onun üzerinden vergi de kesebilir. Siz sadece dua edin...

• quote:

Orijinalden alıntı: kyle007

Peki şu durumda ne olur gümrük işi ?

Yurtdışından 2. el saat aldım diyelim, mesela 500dolarlık. Adam kargo paketi üzerine değerini 70 dolarlık yazdı ve gift olarak yolladı. Ürünü direkt adamla anlaşıp aldığım için kutu üzerinde Ebay yada Paypal ödeme ID'si olmayacak.

Burada gümrükteki adama inandırıcı gelmedi ve gümrüğe takıldı diyelim. Normalde gümrüğe gittiğimde benden banka dekontu ister gerçekte nekadar para yolladığımı öğrenmek için.

Ama adamın saati bana hediye olarak yolladığını, benim para ödemediğimi söylesem ne diyebilir ki? E haliyle dekont falan da yok. Haa bu saat 70 dolarlık bir saat değil daha pahalı dese, replika bu saat desem.

Yani gümrüğe takması için bir dayanağı olmuyor bu durumda.

Böyle birşey yaşayan oldu mu ?

Baştan diyim yemezler son kanundan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: metal can

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Milgauss hakkında genel izlenimlerim:

Genel Bakış ve Tasarım: 40 mm'lik kasa ve antimanyetik olması dışında hiçbir özelliği, hatta tarihi bile olmayan bir saat. Bana biri böyle bir saate 2 Omega parası vereceğimi, hatta saatin markasının Rolex olacağını bundan 2 yıl önce söylese ağzımla gülmezdim. Ama ne zaman Milgauss'u bileğimde denedim, bu laflarımın hepsini yuttum.

116400 GV'de çoğu kişide olduğu gibi iki detaya vuruldum: Yeşil cam ve şimşek formundaki saniye kolu. Bu iki detay saati cidden çok farklı bir hale getiriyor. Saatin çapı 40 mm ama daha büyük durduğunu söyleyebilirim.

Kasa: Kasanın tamamı ve bileziğin orta baklaları polisajlı, yani parlatılmış 904L çelik. Polisaj saatin estetiğine oldukça olumlu katkı yapsa da polisajlı kısımlar çizilmeye karşı çok hassas. Saatte çizik görmeye dayanamayan birinin Milgauss alması çok da isabetli olmayacaktır.

SAATLER

Milgauss'un en önemli özelliği antimanyetik bir saat olması. Bilindiği gibi mekanik saatler yoğun manyetik alanlardan etkilenirler, yoğun manyetik alana maruz kalan saatin sapması çok ciddi boyutlara çıkar. Bu duruma karşı Milgauss'unmekanizması bir FARADAY KAFESİ ile çevrelenmiş. Saatin iki tane arka kapağı var. Dıştaki kapak su geçirmezliği sağlarken içteki yumuşak metalden yapılan kapak Faraday Kafesi için. Çift arka kapak sayesinde saatin kalınlığı bu tip bir saat için az değil. Milgauss, neredeyse aynı mekanizmayı taşıyan bir
    Explorer'dan hissedilir seviyede kalın.

SAATLER

SAATLER

Dıştaki kapak da Deep Sea dışındaki Rolex modellerinden ayrılıyor. Rolex arka kağaklarda yazı kullanmayı seven bir marka değildir ancak alışkanlığını Milgauss ile bozmuş. Arka kapakta Rolex Milgauss yazıları ile Rolex amblemi yer alıyor.

Kadran ve Kollar: Kadran mat siyah. 3, 6, ve 9 yönündeki indekslerin luminovaları turuncu renkli. Karanlıkta da turuncu luminovalar mavi olarak parlıyor, diğer indeksler ve kollar ise yeşil renkli olarak parlıyor. Kollar ve indeksleri çevreleyen malzeme beyaz altın, böylece yıllar da geçse kollar ve indekslerde can sıkıcı paslanma sorunu çözülmüş oluyor.

SAATLER

Bilezik ve Kilit: Tamamı masif çelik baklalardan oluşuyor. Eski (orta baklaları boş bilezik) bileziğin aksine, kalite hissini tam anlamı ile veren bir yapısı var. Orta baklaların da dolu olması ile eski tip bileziklerde yaşanan sarkma sorunu umarım minimize edilmiştir.

Kilit tek hamlede açılan tipte. İlk bakışta bir darbede istem dışı açılabilecekmiş gibi görünse de, 10 aydır böyle bir durumla karşılaşmadım. Kilidin en güzel yanlarından biri, bileziği tek hamle ile yarım bakla daraltma ya da genişletme imkanı vermesi. Bu özelliği Rolex Easy Link olarak adlandırıyor. Çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Cam: Bendeki model 116400 GV olduğu için cama özel bir yer ayırmak istedim. Saatin camı yeşil. Cam özellikle güneş ışığı altında çok hoş görünüyor. Anlatmak zor, resimler bu konuda çok daha iyi.

SAATLER

SAATLER

Makine: Rolex ciddi anlamda makine yelpazsine sahip bir marka değil. Oyster serisi için 2 temel makinesi var, modele göre temel makineleri modifiye edip kullanıyor. Yine standart bir Rolex özelliği olarak, makinede hiç dekor yok.

SAATLER

Milgauss'ta kullanılan makine Rolex Cal. 3131 olarak adlandırılıyor. Temel makinelerden biri olan Cal. 3130'a antimanyetik PARACHROME BLUE eklenmesi ve yapılan birkaç değişiklik daha Cal. 3131'i ortaya çıkarmış. Tüm Rolex makineleri gibi son derece güvenilir ve uzun ömürlü olduğu söyleniyor.

Konfor: Saat gerçekten konforlu, ama eski nesil Rolex'ler kadar konforlu olmadığını söylemem şart. Submariner 16610, GMT Master 2 16710 ve Explorer 2 16570 Milgauss'tan daha konforlu. Azalan konforun nedeni ise bence saatin artan ağırlığı. Milgauss tüm baklaları ile 157 gr gibi az olmayan bir ağırlığa sahip.

Sonuç: Bütçenizi zorlamayacaksa tavsiye ederim, az bulunan bir Rolex istiyorsanız ideal.

(Resimlerin hepsi alıntıdır.)

Bu arada B ve üzerindeki vektör işareti (ok) manyetik alanı simgeliyor. Bilmeyenler için belirteyim dedim. Saat konusunda iki kelam edemiyorum bari buradan yazayım.

Bir katkı da benden.

http://www.rolex.com/sites/4/e-brochures/milgauss.pdf

• quote:

Yurtdışından 2. el saat aldım diyelim, mesela 500dolarlık. Adam kargo paketi üzerine değerini 70 dolarlık yazdı ve gift olarak yolladı. Ürünü direkt adamla anlaşıp aldığım için kutu üzerinde Ebay yada Paypal ödeme ID'si olmayacak.

Burada gümrükteki adama inandırıcı gelmedi ve gümrüğe takıldı diyelim. Normalde gümrüğe gittiğimde benden banka dekontu ister gerçekte nekadar para yolladığımı öğrenmek için.

Ama adamın saati bana hediye olarak yolladığını, benim para ödemediğimi söylesem ne diyebilir ki? E haliyle dekont falan da yok. Haa bu saat 70 dolarlık bir saat değil daha pahalı dese, replika bu saat desem.

şunu söyleyeyim gümrük memuru güzel kardeşimizin insafı kaderinizi belirler. Saate bakar ve modelini google amcadan aratır, bir fiyat bulur, onu emsal alır ve o değer üzerinden vergi ödetir.Malum yurtdışı ile aramızda en kötü 2 kat fark olunca neredeyse saati aldığın paraya yakın bir vergi de ödeyebilirsin. .Şöyle yapanlar var. Ürünün kutusuna 50 dolar yazdırıyor.Gümrükten geçerse ne ala.Kalırsa elinde 500 dolarlık paypal ödeme çıktısı ile gidiyor ''vay çakal satıcı ürünün bedelini düşük yazmış'' diye hemen suçlayıp vergisini ödeyip çıkıyor. Tabii gümrükçü abimiz yemiyor ama genelde yemiş gibi davranıyor.Ya tutarsa formülü bu. Denildiği gibi gümrükçü ile polemiğe girmeyin sakın.Düşündüğünüzden çok daha fazla problem çıkartabilirler size.

• quote:

Gümrük memurunun insafına kaldığınız için böyle davranmanızı önermem.yok taklitti yok hediyeydi bilmem neydi diye memura bahaneler üretmeyin.gıcık birine denk gelme olasılığınız yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: esenkoylu

arkadaşlar seiko velatura kinetic saati nasıldır? amazon.comda fiyatı uygun gibi. amazondan alabilirmiyiz? gümrükte felan sorun çıkarmı?
    http://www.amazon.com/Seiko-Velatura-Kinetic-Direct-SRH005/dp/B000WB078M/ref=sr_1_204?s=watches&ie=UTF8&qid=1323381643&sr=1-204

Resimdeki saatin aynisini kullaniyorum, cok memnunum.

• quote:

Sanki hiç gümrüğe gitmemiş gibisin sanırım

Gittiğinde senden PayPal çıktısı ve kredi kartı ekstresi istiyor. Dekont isteyeni daha görmedim.

Eğer ki bunları temin edemezsen senden internet üzerinden emsal fiyat getirmeni istiyor.

Emsal fiyat da götürmezsen kendileri emsal fiyat buluyor (güya) (bulamıyor) veya geri iade ediyorlar postayı.

Yani her şekilde, gümrüğe bir fiyat belirtmen gerek. Eğer sen belirtmezsen PayPal çıktısı ile, bu sefer emsal daha sonrasında kendileri vs. daha kötüye sarıyor. 500$ı götürüp vergisini ödemek daha mantıklı bir harekete dönüyor. (Gümrük hiç güzel bir yer değil malesef )

Diğer nokta hediye vs. olayı çoktaaaaaan bitti. Hediye de gelse emsal fiyat gösterip gümrük vergisini veriyorsunuz.

• JY0050-55L - Citizen .Skyhawk

SAATLER

fiyat.837.4553
    http://www.thewatchgiant.com/citizen-skyhawk-watches/1/28/

SAATLER
    • 3. Nesil Skyhawk Atom Uçuş Chronograph.
    • Resmi Blue Angels Insignia çevirmeli logosu ile Caseback görünür.
    • Atom zamanı tutmak. Zaman atom sinyal tarafından otomatik olarak (veya talep üzerine) ayarlanır.
    • Çoklu-band atom alıcı - Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da atom sinyal alır. Bu özellik nasıl oluyor acaba bilen var mi
    • Titanyum Kasa ve bilezik.
    • 6 ay güç rezervi ile güneş ışığı ya da kapalı Eco sürücü teknolojisi ücrete tabi değildir.
    • Düşük şarj uyarı ile güç rezervi göstergesi.
    • 43 ilde Dünya Saati.
    • 2. Dünya süresi Alarmlar
    • 1 / 100 İkinci Chronograph 24 Saat kadar Önlemler
    • 99 Dakika Geri Sayım Sayacı
    • Perpetual takvim.
    • Greenwich Ortalama Saati (GMT) ekran.
    • Mavi gümüş sesi elleri ve belirteçleri ile arama. Dijital gösterge.
    • Dijital ekran arka ışık.
    • Aydınlatmalı elleri ve işaretleyiciler.
    • Slayt Kural çerçevesini Döner.
    • Sigara yansıtıcı çizilmeye karşı dayanıklı mineral kristal.
    • Push-button dağıtım toka.
    • 200m için su geçirmez.
    • Kasa 15mm kalınlığında, 45mm çap ölçer.
    • Uçuş izleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATOM ANT -- 9 Aralık 2011; 17:28:49 >

• beyler bileklerim ince 14 cm

350 liraya kadar saat tavsiyeniz nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

merhaba ;
    www.bysaat.com adresinden Lorus Chronograph marka bir saat sipariş ettim sizce bu ürün nasıldır? Görüşlerinizi beyan ederseniz memnun olurum.

SAATLER

SAATLER

SAATLER

arkadaşlar dün lorus marka saatim elime geçti gayet güzel çok hoşuma gitti gerçekten.

Şimdide yine çelik kordon fosforlu kadranı olan orta segmentte bir saat arıyorum. Ortalama 300 TL civarı ( çok cazip modeller için fiyatı yükseltebiliriz )

• http://www.amazon.com/Seiko-Mens-Watch-SDWG43/dp/B000WG5EJE/ref=pd_sbs_watch_1/177-4675650-1294150

Beyler Türkiyede nasıl bulabilirim? Ebayda Türkiyeye gönderim yok, amazonda göndermiyor. Nasıl alabilirim bu saati
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

http://www.amazon.com/Seiko-Mens-Watch-SDWG43/dp/B000WG5EJE/ref=pd_sbs_watch_1/177-4675650-1294150

Beyler Türkiyede nasıl bulabilirim? Ebayda Türkiyeye gönderim yok, amazonda göndermiyor. Nasıl alabilirim bu saati

ebayden sürekli alışveriş yaparım 4 kez saat alışverişi yaptım ebay den. bu modelin mi Türkiye ye gönderimi yok demek istediniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Seiko 4R36 mekanizmalı bir 5 serisi.

SAATLER

bu saatin modeli ne acaba arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar.

quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

http://www.amazon.com/Seiko-Mens-Watch-SDWG43/dp/B000WG5EJE/ref=pd_sbs_watch_1/177-4675650-1294150

ebayden sürekli alışveriş yaparım 4 kez saat alışverişi yaptım ebay den. bu modelin mi Türkiye ye gönderimi yok demek istediniz?

Evet bu modelin saticisi turkiyeye gondermiyor demek istemistim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin1982

quote:

Orijinalden alıntı: some_one

quote:

quote:

arkadaşlar seiko velatura kinetic saati nasıldır? amazon.comda fiyatı uygun gibi. amazondan alabilirmiyiz? gümrükte felan sorun çıkarmı?
    http://www.amazon.com/Seiko-Velatura-Kinetic-Direct-SRH005/dp/B000WB078M/ref=sr_1_204?s=watches&ie=UTF8&qid=1323381643&sr=1-204

-Güzel saatler.
    -Amazan.com dan alabilirsin
    -100 doları geçen siparişin için %20 gümrük ödersin.Yani 500 dolarlık ürün 600 dolar olur. Vergisini ödedikten sonra saati alamama gibi bir durum yok.Tabii son 2 ay içinde yurtdışından herhangi bir şey getirtmemiş olman gerekiyor.Son yönetmeliğe göre yılda 5 kez ürün getirtebilme ve her gönderimin arasında minimum 2 ay olması şartı vardı.Değişmedi ise...

Gumruk hangi asamada odeniyor? Mesela ben Eskisehir de yasiyorum, saati nereden alacagim, İstanbula mi gitmem gerekiyor?

ürün Türkiye'ye geldikten sonra gümrükçü arkadaşımız ürünün gümrüğe tabi olup olmadığını kontrol ediyor.Eğer çook çok şanslı isen gözden kaçabilme ihtimali bile var.Muhtemelen 500 dolarlık bir ürün takılır.Sana ürününüz gümrükte diye yazı geliyor ama sen onu bekleme bence ürün Türkiye'e ulaştıktan sonra kargo takibinden bakıver ve eğer çok beklerse direkt gümrüğe git.ümrük diyince birçok kişi sadece İstanbul olarak algılıyor.Ürün önce istanbula geliyor sonrasında kargonun gideceği ildeki PTT şubesine gönderiliyor. Haftanın belirli günlerinde gümrük memurları gelip yurtdışı gönderileri inceliyorlar.Yani ürünü almak için istanbul gümrüğüne gitmene gerek yok.Eskişehirde isen oranın PTT sine gelir saatin. Sana kesin bir tavsiye ürünü asla özel kargo şirketleriyle getirtme.Devlet postalarını kullan.Yoksa bir saat parasıda kargoculara ödersin. Malın gümrüğe takılmışsa gümrük vergini ödersin malı alırsın..

Uzun uzun aciklamissin, tesekkurler.
    Bu gumruk isi fazla teferruatli gibi geldi, gumrugunu vermek istesem bile sıkıcı bir durum benim icin. En iyisi pasa pasa magazadan almak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 9 Aralık 2011; 21:15:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

-Güzel saatler.
    -Amazan.com dan alabilirsin
    -100 doları geçen siparişin için %20 gümrük ödersin.Yani 500 dolarlık ürün 600 dolar olur. Vergisini ödedikten sonra saati alamama gibi bir durum yok.Tabii son 2 ay içinde yurtdışından herhangi bir şey getirtmemiş olman gerekiyor.Son yönetmeliğe göre yılda 5 kez ürün getirtebilme ve her gönderimin arasında minimum 2 ay olması şartı vardı.Değişmedi ise...

Gumruk hangi asamada odeniyor? Mesela ben Eskisehir de yasiyorum, saati nereden alacagim, İstanbula mi gitmem gerekiyor?

ürün Türkiye'ye geldikten sonra gümrükçü arkadaşımız ürünün gümrüğe tabi olup olmadığını kontrol ediyor.Eğer çook çok şanslı isen gözden kaçabilme ihtimali bile var.Muhtemelen 500 dolarlık bir ürün takılır.Sana ürününüz gümrükte diye yazı geliyor ama sen onu bekleme bence ürün Türkiye'e ulaştıktan sonra kargo takibinden bakıver ve eğer çok beklerse direkt gümrüğe git.ümrük diyince birçok kişi sadece İstanbul olarak algılıyor.Ürün önce istanbula geliyor sonrasında kargonun gideceği ildeki PTT şubesine gönderiliyor. Haftanın belirli günlerinde gümrük memurları gelip yurtdışı gönderileri inceliyorlar.Yani ürünü almak için istanbul gümrüğüne gitmene gerek yok.Eskişehirde isen oranın PTT sine gelir saatin. Sana kesin bir tavsiye ürünü asla özel kargo şirketleriyle getirtme.Devlet postalarını kullan.Yoksa bir saat parasıda kargoculara ödersin. Malın gümrüğe takılmışsa gümrük vergini ödersin malı alırsın..

Uzun uzun aciklamissin, tesekkurler.
    Bu gumruk isi fazla teferruatli gibi geldi, gumrugunu vermek istesem bile sıkıcı bir durum benim icin. En iyisi pasa pasa magazadan almak

Arkadaşlar teşekkürler açıklamalar için, anladığım kadarıyla amazon.comdan saat alıp hem gümrüğünü ödemek, hemde kargo ücreti felan arada pek fark kalmıyor. amazon.com sorduğum seiko velatura modelinin aynısı hediye saat.comda 1652 tl fiyatla satılıyor. amazon.comda 585 dolar %20 gümrüğüyle beraber 1300 tl buna kargo ücreti felanda eklendimi ee hediye saatle arasında bişey kalmıyor, arada az bi fark kalsada o fark için girilen riske (amerikadan doğru ürünmü arızalı ürünmü gelecek yolda sorun çıkarmı? gümrükte takılırmı? yurt dışı garanti türkiyede geçermi gibi sıkıntılara) değermi? değmez. Hediye saat.comda satılan ürünler orjinal ürünmüdür? yoksa çakma çin malı olabilirmi? Hediye saat.comda 900 tl indirimle nasıl satılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenkoylu -- 9 Aralık 2011; 21:43:10 >

• 2 adet tavsiye bekliyorum.İkiside uzun yıl kullanılabilecek sağlam ve çok pahalı olmamalı.(Maximum 350-400 lira olabilir)

1)13-14 yaşındaki bir çocuğa şık güzel yaşına gidecek bir saat tavsiyesi bekliyorum.Uzun yıllar kullanılabilmesi ve sağlam olması çok iyi olacaktır.
    2)25-30 yaşlarındaki birine tavsiye istiyorum.Onunda aynı şekilde şık ve dayanıklı,uzun yıllar kullanılabilecek gibi olması önceliklidir.

Otomatik olursa iyi olur,konu ile ilgili pek bir bilgim yok fakat bildiğim kadarıyla otomatik saatler kendini şarj edebiliyor.Tabi pilli ve otomatik sistemlerin avantaj ve dezavantajlarını açıklarsanız çok makbule geçer benim için.

Umarım yardımcı olabilirsiniz.Şimdiden teşekkürler.
  • evet saygıdeğer forumdaşlarım artık tablo son şeklini aldı ve model sayısını 2 ye kadar düşürdüm sizce kararım hangisinden yana olmalı ?
    1-
     SAATLER

2-
     SAATLER

• quote:

Orijinalden alıntı: flurry

evet saygıdeğer forumdaşlarım artık tablo son şeklini aldı ve model sayısını 2 ye kadar düşürdüm sizce kararım hangisinden yana olmalı ?
    1-
     SAATLER

2-
     SAATLER

Orient derim.

• 
Sayfa: önceki 13511352135313541355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.