Bildirim
SAATLER (1352. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
güzel bir dizayn
-
quote:
Orijinalden alıntı: Can-KSK
Nasıl yani şimdi bu Valgranges A 07 211, Valjoux 7750 muadili değilmi yani bunlar halef-selef değillermi??Çünkü Lemania 5100, Tissot prc200 ve Swatch giriş sınıfı kronodaki mekanizmanında orjini, ondan türetildi bu ikisi.
çok çok pardon, aklım C01.211'e gitti.
A07.211 ile ilgili pek malumatım yok. 7750 ile halef selef olabilirmi? sanmıyorum. zira 7750'nin halefi olsa, 7750'den daha iyi olması gerekmezmiydi? Ama bu kalibreyi, nedenese alt sınıf markalar kullanıyor.
Eta bile üretse, yeni kalibrelere temkinli yaklaşmak lazım. kendini ispatlamış, 25 yıl ve fazladır kullanılan kalibreler varken..
-
quote:
Orijinalden alıntı: BluePage
Bu saati bir arkadaşta gördüm, hediye gelmiş. Çok beğendim türkiyede nerede ne kadara bulabilirim?
Bunun aynısından bende var. Biraz çizik falan filan var kasasında. Cam zaten safir. En son 2009 un başlarında bazı sitelerde görmüştüm. Çekmecemde 5-6 aydır yatıyor. Satmayı düşünüyorum ama kafamda bir fiyat yok. Düşünürsen görüşelim.
Not: Acaba o arkadaşın ben olabilir miyim? Çünkü bana da hediye idi bu saat.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sicknessss
quote:
Bu saati bir arkadaşta gördüm, hediye gelmiş. Çok beğendim türkiyede nerede ne kadara bulabilirim?
Bunun aynısından bende var. Biraz çizik falan filan var kasasında. Cam zaten safir. En son 2009 un başlarında bazı sitelerde görmüştüm. Çekmecemde 5-6 aydır yatıyor. Satmayı düşünüyorum ama kafamda bir fiyat yok. Düşünürsen görüşelim.
Yok hocam sen olacağını sanmıyorum pek internet tayfasından bir arkadaş değilSıfır arıyorum ama yinede bir fiyat ver
-
quote:
Orijinalden alıntı: sicknessss
quote:
Pm kapalı imiş, o yüzden buraya yazıyorum.
Açıkçası saat hediye olduğundan pek satmayı düşünmüyordum ama kullanmadığım etmediğim bir saat olduğu için yatmasını istemiyorum. 2009 civarlarında 650-700 tl arası satılıyordu Türkiyede. Saat zaten Türkiyeden alınma. Kullanımıdır çizikleridir falan düşününce kafamda 300-350 gibi bir fiyat canlanıyor. Ama değerinin altına ya da üstüne satmamak için bir saatçiye göstermeyi düşünüyorum. Pili bitmişti, taktırırken o bahaneyle sorarım. Eğer Ankaradysan bir görüşelim, bak saatin durumuna dene ona göre karar verelim.
-
@ Can-KSK
teşekkür ederim.. -
@polish
Tesekkurler' sizin saatiniz da cok guzelmis gercekten.. Nerden almistiniz acaba, yani hangi siteden?
A07 211 ile ilegili biraz arastirdim
U-boat,Omega ve Chopardin bazi modellerinde kullaniliyor sanirim
bir de eta nin sitesinde sey yazmis
http://www.valgranges.ch/html/en/
"the Valgranges has all the qualities of the 7750 movement. And maybe even something more …"
Bilemiyorum deneyip gorecegiz :D
Asagidaki forumda ilginc bir tartisma var 7750 ve Valgranges in kiyaslandigi
http://forums.watchuseek.com/f2/watches-utilising-valgranges-movement-148731.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztech -- 8 Aralık 2011; 19:02:19 >
-
quote:
There is almost no difference between the 7750 and the new A07.211. If you download the 7750 spec and the A07.211 spec, you'll see there aren't any different parts except the base plate and rotor. Same escapement, balance, mainspring, gears, everything has the exact same part number. If you look at the diagrams, you'll see lots of room between the A07.xxx baseplate and the actual movement. Too bad, ETA could have really done something.
The A07.161, A07.171 and A07.111 all share the same base 7750 movement, the PR and GMT are just added to the face side of the baseplate
Böyle yazmışlar WUS forumda. Rotor değişikmiş 7750'den. Biraz zaman lazım Valgranges'e. 7750'nin tahtına aday bir mekanizmanın katetmesi gereken çok yol var.
@coco76
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 8 Aralık 2011; 20:03:22 >
-
WUS'da dolanırken gördüm, hoşuma gitti.
Öngörülen marka imajı ve onu alan gerçek müşteri profili.
Grand Seiko farkı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 8 Aralık 2011; 21:40:51 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Can-KSK
WUS'da dolanırken gördüm, hoşuma gitti.
Öngörülen marka imajı ve onu alan gerçek müşteri profili.
Grand Seiko farkı...
Dostum çok pis güldümbu ne böyle ya açıklar mısın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megablaster -- 8 Aralık 2011; 23:35:14 >
-
ha ha Grand Seiko daki japon IMPOSSIBRU değilmi yahu? -
arkadaşlar seiko velatura kinetic saati nasıldır? amazon.comda fiyatı uygun gibi. amazondan alabilirmiyiz? gümrükte felan sorun çıkarmı?
http://www.amazon.com/Seiko-Velatura-Kinetic-Direct-SRH005/dp/B000WB078M/ref=sr_1_204?s=watches&ie=UTF8&qid=1323381643&sr=1-204 -
quote:
Orijinalden alıntı: tuncaybe
quote:
Orijinalden alıntı: burbank
quote:
Orijinalden alıntı: polish
quote:
Orijinalden alıntı: tuncaybe
Hem spor hem klasik olarak kullanılacak (klasik ağırlıklı), 1.500 TL civarında bir saat arıyorum, saati hediye olarak alacağım için öneriler daha da önemli, daha önceki mesajımda paylaştığım Aerowatch aslında aradığım türde bir saat ama emin olamadım, bir de otomatik olsa iyi olur tabi.
Bu arada saatiniz gerçekten güzelmiş güle güle kullanın :)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,
Eğer saat hediye olacaksa, sıfır almak durumundasınızdır. Malesef 1500 Liraya kadar bayiden, otomatik alma ihtimaliniz pek yok (asya kökenliler hariç)
Öncelikle hediye alacağınız kişinin tarzını bilmelisiniz. sade ve net saatlerden mi hoşlanır, yoksa komplike saatlerdenmi? büyük kasamı sever, küçük kasamı?
Elinizde en az 1-2 kriter olmalı, yoksa o fiyata alınabilecek yüzlerce model arasında sıkışıp kalırsınız.
Eğer kronograf olmazsa olmaz bir özellik değilse, mağazadan peşin indirimle 1000 - 1200 tl arası otomatik
Tissot prs516 ve Visodate alınabilir.
Yorumlar için tekrar teşekkürler, aslında alacağım saati biraz mecburen Pırlant'tan almak zorundayım çünkü yıl sonunda süresi dolacak 1.250 TL'lik hediye çekim var, bu da seçeneklerimi sınırlıyor ne yazık ki, sitesinden seçebildiğim tek saat bu Aerowatch'du, bu hafta bir de mağazalardan birine gidip bakacağım.
Pırlant'tan hediye olarak tam istediğim gibi bir saat bulamadım ama kendime alacak olsam hazır çek de varken Cartier düşünebilirdim, neyse artık başka mağazalara bakacağım, eğer Pırlant'tan saat (ya da başka bir ürün) almayı düşünen varsa 1.250 TL'lik çek 1.000 TL'ye satılıktır:
http://forum.donanimhaber.com/m_55412455/tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: esenkoylu
arkadaşlar seiko velatura kinetic saati nasıldır? amazon.comda fiyatı uygun gibi. amazondan alabilirmiyiz? gümrükte felan sorun çıkarmı?
http://www.amazon.com/Seiko-Velatura-Kinetic-Direct-SRH005/dp/B000WB078M/ref=sr_1_204?s=watches&ie=UTF8&qid=1323381643&sr=1-204
-Güzel saatler.
-Amazan.com dan alabilirsin
-100 doları geçen siparişin için %20 gümrük ödersin.Yani 500 dolarlık ürün 600 dolar olur. Vergisini ödedikten sonra saati alamama gibi bir durum yok.Tabii son 2 ay içinde yurtdışından herhangi bir şey getirtmemiş olman gerekiyor.Son yönetmeliğe göre yılda 5 kez ürün getirtebilme ve her gönderimin arasında minimum 2 ay olması şartı vardı.Değişmedi ise...
-
quote:
Orijinalden alıntı: huseyin1982
quote:
http://www.amazon.com/Seiko-Velatura-Kinetic-Direct-SRH005/dp/B000WB078M/ref=sr_1_204?s=watches&ie=UTF8&qid=1323381643&sr=1-204
-Güzel saatler.
-100 doları geçen siparişin için %20 gümrük ödersin.Yani 500 dolarlık ürün 600 dolar olur. Vergisini ödedikten sonra saati alamama gibi bir durum yok.Tabii son 2 ay içinde yurtdışından herhangi bir şey getirtmemiş olman gerekiyor.Son yönetmeliğe göre yılda 5 kez ürün getirtebilme ve her gönderimin arasında minimum 2 ay olması şartı vardı.Değişmedi ise...
Gumruk hangi asamada odeniyor? Mesela ben Eskisehir de yasiyorum, saati nereden alacagim, İstanbula mi gitmem gerekiyor?
-
quote:
Orijinalden alıntı: some_one
quote:
quote:
-Güzel saatler.
Gumruk hangi asamada odeniyor? Mesela ben Eskisehir de yasiyorum, saati nereden alacagim, İstanbula mi gitmem gerekiyor?
ürün Türkiye'ye geldikten sonra gümrükçü arkadaşımız ürünün gümrüğe tabi olup olmadığını kontrol ediyor.Eğer çook çok şanslı isen gözden kaçabilme ihtimali bile var.Muhtemelen 500 dolarlık bir ürün takılır.Sana ürününüz gümrükte diye yazı geliyor ama sen onu bekleme bence ürün Türkiye'e ulaştıktan sonra kargo takibinden bakıver ve eğer çok beklerse direkt gümrüğe git.ümrük diyince birçok kişi sadece İstanbul olarak algılıyor.Ürün önce istanbula geliyor sonrasında kargonun gideceği ildeki PTT şubesine gönderiliyor. Haftanın belirli günlerinde gümrük memurları gelip yurtdışı gönderileri inceliyorlar.Yani ürünü almak için istanbul gümrüğüne gitmene gerek yok.Eskişehirde isen oranın PTT sine gelir saatin. Sana kesin bir tavsiye ürünü asla özel kargo şirketleriyle getirtme.Devlet postalarını kullan.Yoksa bir saat parasıda kargoculara ödersin. Malın gümrüğe takılmışsa gümrük vergini ödersin malı alırsın..
-
quote:
Sana kesin bir tavsiye ürünü asla özel kargo şirketleriyle getirtme.Devlet postalarını kullan.Yoksa bir saat parasıda kargoculara ödersin. Malın gümrüğe takılmışsa gümrük vergini ödersin malı alırsın..
+1burası çok önemli.
-
bir not da ben ekleyeyim.
kayıtsız devlet postasıyla göndermeyin, mutlaka kayıtlı devlet postası olsun.
kayıtsız olunca bazen kaybolabiliyorlar -
Peki şu durumda ne olur gümrük işi ?
Yurtdışından 2. el saat aldım diyelim, mesela 500dolarlık. Adam kargo paketi üzerine değerini 70 dolarlık yazdı ve gift olarak yolladı. Ürünü direkt adamla anlaşıp aldığım için kutu üzerinde Ebay yada Paypal ödeme ID'si olmayacak.
Burada gümrükteki adama inandırıcı gelmedi ve gümrüğe takıldı diyelim. Normalde gümrüğe gittiğimde benden banka dekontu ister gerçekte nekadar para yolladığımı öğrenmek için.
Ama adamın saati bana hediye olarak yolladığını, benim para ödemediğimi söylesem ne diyebilir ki? E haliyle dekont falan da yok. Haa bu saat 70 dolarlık bir saat değil daha pahalı dese, replika bu saat desem.
Yani gümrüğe takması için bir dayanağı olmuyor bu durumda.
Böyle birşey yaşayan oldu mu ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X