Şimdi Ara

S7 Edge'den Iphone XR'a geçtim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yıllardır Android kullanıcısıydım ve memnundum. Biraz şirketin zorlamasıyla, biraz da IOS ekosistemini deneyimlemek için Iphone'a geçiş yaptım.


    İlk intiba olarak biraz şaşalamış durumdayım galeride hepsini seçme, bluethooth ile dosya gönderme, apple tv olmadan ekrnı televizyona aktarma gibi fonksiyonların kutudan çıktığı haliyle kullanılabilir olmadığıyla yüzleşmek kolay değildi (Yıl olmuş 2019) :)
    İnanın fotoğraf kalitesinde öyle aman aman bir artış göremedim kaç senelik telefon S7 edge... Menü geçişleri falan iyi okay ama yani Android hala daha çekici benim için şu anda. Zamanla değişir mi göreceğiz. 256 GB versiyonunu 7200 tlye edindim paranın hepsini ben ödemediğim için aldım. Ama normalde bu telefonun bu parayı etmeyeceğini düşünüyorum. Piyasada daha ucuza daha iyi alternatifler var bence..

    Neyse yaşadığım sorunlara yönelik sizden fikir almak isterim, yardım ederseniz sevinirim.

    İlk olarak apple ve whatsapp destek dahil hiç bir yerden Android cihazımdan whatsapp arşivini nasıl aktaracağımı öğrenemedim. Standard olarak desteklemiyor sanırım. Lydia lardan sor dedi bir arkadaşım, onlar da kapatmış hep ankarada. Dr. Phone diye bir yazılım var ama hem pahalı hem de güvenemedim. Beni bu konuda yönlendirebileceğiniz Ankara'da hizmet veren bir yer var mı?


    Bir de hem Apple Watch ve hızlı şarj desteği olan Türkiye'den satın alabilewceğim bir powerbank var mı?
    İçinden gereken kablo da çıkarsa tadından yenmez

    Benim daha önce kullandığım (Android cihazlardan gelen) usb adaptörleri iphone ile kullanabilir miyim sorun çıkarır mı?







  • Valla ben s7 den iosa döndüm androidi ücretsiz bile verseler kullanmam artık
  • neden o kadar dramatik bir düşünceniz var :) ?

    Bu arada sorulara cevap da verebilecek olursa çok memnun olurum
  • Ben G2 gibi eski telefondan 7 Plus’a geçmiştim. Açıkcası gece kamera performansı iyi olsa G2 yi halen kullanırdım ki 2.telefon olmasıyla beraber halen kullanıyorum. 7 plus ile yaşadığım farklar: oyun performansı, ses çıkış kalitesi, kamera performansı, dokunmatik hassasiyetinin üst düzey oluşu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp kendisini google drive'a yedekliyor. Eğer ayarlardan kapatmamış iseniz arşiviniz whatsappı kurduğunuz anda, yedekten geri yüklediğiniz takdirde karşınıza gelecektir

    İphoneda yedekleme işi için wifi destekli usb bellekler var. veya lightning girişi olup, ios uyumlu belleklerden de edinebilirsiniz. Fiyatları biraz yüksektir ama işinizi görürler.

    Powerbank için xiaomi 10.000 mahlık modelini edinebilirsiniz. Son versiyon olmasına dikkat edin. Piyasada 80-100 tl arasında değişiyor fiyatları. Hızlı sarj desteği var bu modelde. Bunun dışında Sonynin,duracellin de powerbankları iyidir ama 2 xiaomi parası ediyorlar. Bence gerek yok diğerlerine bulaşmaya, xiaomi alın geçin derim.

    Şarj adaptörü için ise hızlı şarj için apple storeların kendisinde bulabileceğiniz ,ipadleri de şarj edebilen 12 veya 30 wattlık şarj adaptörlerinden edinbilirsiniz. Sanırım xr 30 wattlık adaptörü destekliyordu.
  • S7 edge cidden başka bi telefon insan kolay kolay bırakmıyor. En azından bu benim için böyle. Ne yaptıysam satmaya kıyamadım. Kamera desem kamera ekran desen ekran özellik desen yok yok diyorum. Şuan günümüzdeki telefonlarda home tuşu olmaması kulaklık girşinin olmaması parmak izi okuyucu arkada olması gibi durumlara alışamadım bi türlü. Şayet hali hazırda xioami mi mix 2 telefonum var. Ama dediğim gibi s7 edge benim için hep başka bir telefon olmuştur. Fakat günümüzde satılan iphone modelleri parasını kesinlikle haketmiyor. Apple her sene telefonları yavaşlama çabasında. İnsanın güveni kalmıyor açıkcası. S7 edge ilk aldığımda android 6 vardı. Şuan en son android 8 güncellemsini aldı ve hayla güvenlik güncellemsini alıyor. Android 6 dan bu yana alan güncellemelerinde yavaşlama durumu görmedim. Hatta yeni özellikler bile geldi. İphone 4s zamanında s3 - s4 hatta s5 kafa tutan telefondu. Şuan kullanılmaya kalkınsa cidden çok yavaş kalıyor. Bunları denediğim kullandığım için söylüyorum. Şuan s3 ve s4 daha iyi sonuç veriyor. Apple eskiden çok iyidi kesinlikle çok daha iyiydi. İos 4-5-6 zamanlarında gerçekten güzeldi. Özellikle ios 5 zamanında canavar gibiydi.




  • Patika yoldan, otobana çıkmışsınız. İyi olmuş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badmobil

    S7 edge cidden başka bi telefon insan kolay kolay bırakmıyor. En azından bu benim için böyle. Ne yaptıysam satmaya kıyamadım. Kamera desem kamera ekran desen ekran özellik desen yok yok diyorum. Şuan günümüzdeki telefonlarda home tuşu olmaması kulaklık girşinin olmaması parmak izi okuyucu arkada olması gibi durumlara alışamadım bi türlü. Şayet hali hazırda xioami mi mix 2 telefonum var. Ama dediğim gibi s7 edge benim için hep başka bir telefon olmuştur. Fakat günümüzde satılan iphone modelleri parasını kesinlikle haketmiyor. Apple her sene telefonları yavaşlama çabasında. İnsanın güveni kalmıyor açıkcası. S7 edge ilk aldığımda android 6 vardı. Şuan en son android 8 güncellemsini aldı ve hayla güvenlik güncellemsini alıyor. Android 6 dan bu yana alan güncellemelerinde yavaşlama durumu görmedim. Hatta yeni özellikler bile geldi. İphone 4s zamanında s3 - s4 hatta s5 kafa tutan telefondu. Şuan kullanılmaya kalkınsa cidden çok yavaş kalıyor. Bunları denediğim kullandığım için söylüyorum. Şuan s3 ve s4 daha iyi sonuç veriyor. Apple eskiden çok iyidi kesinlikle çok daha iyiydi. İos 4-5-6 zamanlarında gerçekten güzeldi. Özellikle ios 5 zamanında canavar gibiydi.
    Yazının içeriği doğru ancak yazım hataları göze batıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huawei den geçmek istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cevaplar için teşekkürler ama sanırım soruları anlamadan cevaplamışsınız :)

    whatsapp google drive yedeği var evet ama normal yollarla iphone bunu kullanamıyor detayları buradan okuyabilirsinizhttps://faq.whatsapp.com/en/28030001/
    O yüzden alternatif sormuştum...

    ben apple watch desteği olan bir powerbank sormuştum

    şarj adaptörü ile ilgili de elimdeki android cihazlardan kalan adaptörleri kullanmak pilin performansı ve ömrü açısından sorun yaratır mı demek istemiştim

    :)
  • 6s den 8 plusa geçmek aman aman fark yaratır mı? Son dönemde şu pubg denen oyunun hastası oldum normalde telefonda oyun olayını sevmem ama işte büyük ekran ve daha güncel telefon olunca..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sizin ve ileride android’ten iOS’a geçmek isteyenler için bir kaç şey söylemek istiyorum.

    Evinizde MirrorLink gibi özellikleri kullanıyorsanız  TV olmadan bunu yapamayacaksınız. Bu yüzden ihtiyaçlarınız doğrultusunda araştırarak alın şu telefonlarınızı. Sonra kutudan çıkınca pişman oluyorsunuz, hem size hem de cebinize yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirSupport

    Ben sizin ve ileride android’ten iOS’a geçmek isteyenler için bir kaç şey söylemek istiyorum.

    Evinizde MirrorLink gibi özellikleri kullanıyorsanız  TV olmadan bunu yapamayacaksınız. Bu yüzden ihtiyaçlarınız doğrultusunda araştırarak alın şu telefonlarınızı. Sonra kutudan çıkınca pişman oluyorsunuz, hem size hem de cebinize yazık.
    Apple TV yok ama gayette yapiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.