Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
554.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan bende s40 var 1.8 otomatik full paket 168 bin de ama turbolu otomatik almak istiyorum. Isteyen olursa aracım satılıktır. 2001 model. Aracım resimlerdeki gibidir. Km orjınaldir. Komple boyalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergunozdogan -- 11 Nisan 2017; 1:48:53 >

• Hayırlısıyla pazartesi günü 98 model 1.6t yu alıyoruz nelere dikkat etmemiz gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Coroic

Hayırlısıyla pazartesi günü 98 model 1.6t yu alıyoruz nelere dikkat etmemiz gerekiyor

Kaç paraya anlaştınız hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvo_

Hocam öncelikle volvoyu kesinlikle volvo üzerine uzmanlaşmamış bir servise bırakmayın. Aracı aldığınızda verdiğinizden daha bozuk olma ihtimali var

Aracın yaşından dolayı bütün vakum hortumlarının kontrol edilmesi, otomatik şanzımanın daha önce yağı değişmemişse ve yağ kahverengi veya siyah renkte ise yahut yanık kokuyorsa yağının değiştirilmesi gerekir.

Bununla beraber bu araçta karter havalandırma olarak geçen PCV, depodaki benzinin buharını da yakmayı sağlayan EVAP, değişken valf zamanlaması yani VVT gibi eğer sıkıntı çıkarırsa çok saçma sapan sorunlara yol açabilecek sistemler bulunuyor. Eğer motorun üzerindeki plastik kapakları sökecek tork anahtarınız varsa yukarıda yazdıklarımın hepsini kontrol etmekte yardımcı olabilirim.

Aklıma gelen bir kaç husus daha:
    Radyatör alt hortumunun kelepçesi eğer paslanmaz çelik olanlardan değilse değiştirilmesi gerekir.
    Motor çalışırken yağ doldurma kapağını çevirin ama çıkarmayın. Kapağı bıraktığınızda motorun kapağı çekmesi gerekir, eğer yukarıya itmeye çalışıyorsa pcv sisteminin elden geçmesi lazım.
    Aşağıdaki resimde kırmızıyla işaretlediğim hortumun durumunu kontrol edin. Eğer çatlamış kurumuş vs. ise uzun yolda belirli bir km yaptıktan sonra (ben 1.5 sene boyunca tek seferde 200km gittiğim her seferinde bundan dolayı muzdarip oldum. Bu boruyu fark edene kadar arabanın bakılmadık yeri kalmadı.) araç gaz yemez durduğunuzda da stop eder. Motor soğuyunca tekrar çalışır
     S40 I (1995-2004)

Kısacası araçta genel olarak çıkabilecek sorunlar bellidir, ya yukarıda yazdığım sistemlerde ya da sensörlerde sıkıntı çıkar. Mekanik aksamı kolay kolay sıkıntı çıkarmaz.

Bahsettiğiniz ufak tefek sıkıntıları yazarsanız belki yardımcı olabilirim.

Eğer eliniz tornavida tutuyorsa çoğu sensör ve borunun değişimini kendiniz yapabilir böylece volvonun pahalı parçalarına verdiğiniz paradan sonra işçiliği beleşe getirebilirsiniz. (Malum devir tasarruf devri)

Daha önce yazoığım mesajı alıntıladım. Başka sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    22 bine hocam

• volvo_ V kullanıcısına yanıt
    Öyle şeyler varmış ki hocam bi an gözüm korkmadı değil yani

• Coroic kullanıcısına yanıt
    Gözünüz korkmasın. O sorunlardan sadece benzin basınç regülatöründen muzdarip oldum 2000 modelde.
    VVT kasnağını da keyfekeder değiştirdim. Sonra benden çıkan kasnağı çıkma olarak başka bir araca sattım. Karışık bir mevzuydu ama halloldu.
    98 model ve 1.6 motor birazcık "keşke" dedirtebilir ama kesinlikle kötü araba değil. Eğer temizse aldığınız araba 98 ya da 1.6 olması hiç sorun değil.
    Bugün aracı chekup a soktuk tavan ve bagaj harici boya kaput değmiş bence bi önemi yok boyanın. Motor conta yakmış o değişmiş egzos dan duman ve yağ üflüyor o da susturucuda kalan yağ olduğunu ve egzos un o yağı yaka yaka bitireceğini söylediler. Herhalde bi sıkıntısı yok aracın

• Coroic kullanıcısına yanıt
    Arabayı volvo servisine göstermeden kesinlikle almayın. Sonra pişman olabilirsiniz.
    Eğer eski sahibi bakımlarını aksattıysa, bozulan yerler idarelik halledildiyse, bu sorunlar zamanla büyüyüp başınıza yüksek fiyatlar çıkarmaya başlayacaktır.

Yazdığım şeyler eğer bakımları düzenli yapılmışsa ve susuz/yağsız bırakılmamışsa bu aracın motorunda başınıza gelebilecek en büyük sorunlardır.göründüğü kadar da masraflı değildir. Mesela pcv sistemini komple yaptırmak istediğinizde düzgün bir serviste 600-700tl civarına halledebilirsiniz. (Buna karterin sökülüp temizlenmesi, pcv borularının temizlenmesi de dahil)

İşin özeti eğer temiz ve bakımlı bir araç ise, siz arabaya iyi baktıkça kolay kolay sıkıntı çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volvo_ -- 22 Nisan 2017; 13:11:20 >
  • Aynen, yorgunu kullanıcıyı çok yoruyor. Ben mesela harcadığım paraları yazsam neler neler var ama hepsi arabanın "idareten" yapılmasından kaynaklı. 2015 yılında fabrikanın taktığı orijinal bobinleri ben değiştirdim mesela.

@Coroic

Hocam PCV ne gibi bir sorun çıkarıyor demiştiniz?
    @volvo_
    pcv, motor bloğunun içerisinde yanma odasından kaçan ve sıcak yağın çıkardığı buharı tahliye etmeye(yağ buharı yoğuşup kartere geri dönüyor, diğer gazlar yanmaya gönderiliyor) yarıyor. Eğer tıkanırsa (genelde 120 bin km'de bir yenilenmesi öneriliyor yabancı forumlarda) bu yağ buharı ve pistonlardan kaçan hava blok içerisinde basınç yapmaya başlıyor. Eğer pcv yenilenmezse bu basınç yüzünden motor keçelerden yağ kaçırabiliyor. Genelde ilk olarak eksantrik keçelerinden kaçırıyor. Eğer durum ciddileşirse krank keçesinden de kaçırmaya başlayabilir.

Bu asıl sorunların yanında rölanti çalışmasında da sıkıntılar olabiliyor. çünkü sistem emme manifoldundaki vakum sayesinde tahliye işlemini yapıyor.
    Keçelere verdiği zarar ve yağ eksiltmesi bir yana eksantrik keçelerinden kaçan yağ triger kayışına sıçramaya başlarsa

• quote:

pcv, motor bloğunun içerisinde yanma odasından kaçan ve sıcak yağın çıkardığı buharı tahliye etmeye(yağ buharı yoğuşup kartere geri dönüyor, diğer gazlar yanmaya gönderiliyor) yarıyor. Eğer tıkanırsa (genelde 120 bin km'de bir yenilenmesi öneriliyor yabancı forumlarda) bu yağ buharı ve pistonlardan kaçan hava blok içerisinde basınç yapmaya başlıyor. Eğer pcv yenilenmezse bu basınç yüzünden motor keçelerden yağ kaçırabiliyor. Genelde ilk olarak eksantrik keçelerinden kaçırıyor. Eğer durum ciddileşirse krank keçesinden de kaçırmaya başlayabilir.

Bu asıl sorunların yanında rölanti çalışmasında da sıkıntılar olabiliyor. çünkü sistem emme manifoldundaki vakum sayesinde tahliye işlemini yapıyor.
    Keçelere verdiği zarar ve yağ eksiltmesi bir yana eksantrik keçelerinden kaçan yağ triger kayışına sıçramaya başlarsa

Bende öylesi bir yağ kaçağı henüz yok araba 213 binde. Ama bugün bir deneme yaparım. Rölanti düzgün, ufak bir titreme ve bayağı bir geç çalışma var benzin basınç regülatöründen. İnşallah değiştireceğim, insafsız Volvo 550 lira çekiyor ufacık şeye.

Araç rölantide çalışırken yağ dolum kapağını çıkaracakmış gibi çevirin ama yukarı kaldırmayın. Hafifçe kaldırmaya çalışınca kapağı emmeye çalışıyorsa sıkıntı yok. Aynı şekilde yağ kontrol çubuğunu çıkarıp parmağınızı deliğe bastırın. Eğer yine hafifçe çekiyorsa sıkıntı yoktur. Ayrıca yağ çubuğu takılı ve takılı değilken motordan çıkan seslerde bir değişme varmı ona da dikkat edin. Bozuk pcv ıslık sesi gibi bir sese sebep olabilir.

Regülatöre gelince, yabancı forumlarda da herkes pahalılığından şikayetçi. Yurtdışından getirtseniz bile herhalde türkiyedeki ile aynı fiyata gelir.

ekleme: znt'de 410tl'ye buldum bir bakın isterseniz:
    www.zntyedekparca.com
    S40/V40 BASINÇ REGÜLATÖRÜ ( ENJEKTÖR KÜTÜĞÜ ÜZERİNDE ) (CHECK VALVE)
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-basinc-regulatoru-enjektor-kutugu-uzerinde-check-valve-pmu1781

EBay'de kullanılmış olarak 55 dolara falan bulmak mümkün ama ne kadar sağlam çıkar tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volvo_ -- 22 Nisan 2017; 15:9:50 >

• quote:

Araç rölantide çalışırken yağ dolum kapağını çıkaracakmış gibi çevirin ama yukarı kaldırmayın. Hafifçe kaldırmaya çalışınca kapağı emmeye çalışıyorsa sıkıntı yok. Aynı şekilde yağ kontrol çubuğunu çıkarıp parmağınızı deliğe bastırın. Eğer yine hafifçe çekiyorsa sıkıntı yoktur. Ayrıca yağ çubuğu takılı ve takılı değilken motordan çıkan seslerde bir değişme varmı ona da dikkat edin. Bozuk pcv ıslık sesi gibi bir sese sebep olabilir.

Regülatöre gelince, yabancı forumlarda da herkes pahalılığından şikayetçi. Yurtdışından getirtseniz bile herhalde türkiyedeki ile aynı fiyata gelir.

ekleme: znt'de 410tl'ye buldum bir bakın isterseniz:
    www.zntyedekparca.com
    S40/V40 BASINÇ REGÜLATÖRÜ ( ENJEKTÖR KÜTÜĞÜ ÜZERİNDE ) (CHECK VALVE)
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-basinc-regulatoru-enjektor-kutugu-uzerinde-check-valve-pmu1781

EBay'de kullanılmış olarak 55 dolara falan bulmak mümkün ama ne kadar sağlam çıkar tartışılır.

Hocam yağ dolum kapağını çıkaracakmış gibi çevirdim ama önce bi tepki olmadı, sonra azıcık kaldırmayı deneyince başladı titremeye. Sanırım benim motor hasta.
    Yağ çubuğu ve sesi denemedim. Müsait olunca denerim.

Regülatörün acelesi yok hocam bu aralar pek param yok, bir kaç ay daha bekler gibi duruyor. Zaten şu anda kendi vücudumun masrafı var. Ameliyat falan olacağım ki benim yedek parçam da ucuz değil.

Çıkmalardan pek hayır görmedim ben hocam. O yüzden mümkün mertebe sıfır orijinal parça takmaya çalışıyorum.

Geçmiş olsun

Eksantrik milleri yukarda olduğu için kapağı çevirip kaldırmaya başlayınca aşağıdan fışkıran yağ kapağa vurup bayağı bir titretiyor benim araçta da öyle. Ama kapağı geri oturtup çevirmeden bırakınca kendiliğinden atmaması lazım. Kendiliğinden yukarıya atmıyorsa o zaman sorun yoktur.

Normalde kesin sonuç için eldiven kullanıyorlar ama açıkcası ben eldiven takmaya çekinirim içeri kaçar falan sonra uğraş dur
    İlk video da pcv'si tıkalı bir aracın tıkanıklığını göstermiş, ikincisinde tıkalı araçta eldiven testi, üçüncüsünde de sağlam araçta eldiven testi var:

• volvo_ V kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yukarı atma falan yok, kapak olduğu yerde kapak gibi duruyor.
    Eldivene bence de gerek yok, durduk yere üst kapak falan açmayalım bende onu kaçıracak şans var.

videolar için teşekkür ederim, PCV sağlam gibi duruyor o zaman.
  • Arkadaslar merhaba

SW kasa bi arac arayisi icindeyim Laguna 2 SW almayi planliyordum ancak 2001 model bir V40 cikti karsima nasildir alinirmi ben biraz motordan cekiniyorum cunku 1.9 115 hp dci renault motoru var aracta common rail aslinda teknoloji olarak cokta eski degil hic kullanan oldumu genel manada aile kullanimi icin iyimidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

Arkadaslar merhaba

SW kasa bi arac arayisi icindeyim Laguna 2 SW almayi planliyordum ancak 2001 model bir V40 cikti karsima nasildir alinirmi ben biraz motordan cekiniyorum cunku 1.9 115 hp dci renault motoru var aracta common rail aslinda teknoloji olarak cokta eski degil hic kullanan oldumu genel manada aile kullanimi icin iyimidir ?

Hocam o kasa S40 ve V40'larda Türkiye'de dizel motor hiç satılmadı diye biliyorum. Belki gümrük çıkışlı falandır. Gerçi kullanım kılavuzunda dizel motora değinilmiş ama ben hiç görmedim dizelini.
    Ama otomobilin kendisi derseniz aile otomobili olarak gerçekten güzel araçtır. Hatta arka koltukların çocuklar için yükseltme özelliği falan vardı -en azından benim araçta var-.
    Yine de temiz bir araba olması lazım.

• Evet Gümrük çikisli arac ama motoru F9Q renault motoru parcasi zibil gibi o yuzden alayim diyorum bende

Cok satilmayan ama kaliteli arabalardan heralde

Daha oncede Rover im vardi alirken bana neler neler soylediler ama ben cok severek bindim ve cook memnun kalmistim

Umarim buda oyle olur

Arac bilgileri saseden bu sekilde cikiyor

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 22 Nisan 2017; 23:7:6 >

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.