@ersin310 kısa denge kollarında ets kullanmıştım. Arkadan gelen gıcırtı sesleri kesildi. 1,5 yıldır sıkıntı yok hocam ;) Ama lemförderün tabi ki her zaman daha iyi olduğu kesin ;) |
|
hocam bende gıcırtıdan ziyade tıkırtı sesi vardı. çünkü bildiğim halde çok ertelemiştim, hak ettim yani bu sonucu |
Bilgi için teşekkürler, ikinci sensör bozulursa yenisini almaya uğraşmayız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Herhangi bir elektrikçi yapar ama elinde doğru potansiyometre olması lazım. Farklı bir şeyi uydurmaya çalışırsa karta zarar verebilir. Forumda daha önce değiştirmiş bir arkadaş vardı, burayı görürse nereden temin ettiğini yazar. |
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
|
Potansiyometre değişimi ile kartın yağsız kontak spreyi ile temizlenmeside iyi olur. |
Bende birşey sorayım. Araçda sac jant var. Ocak ayında çelik janta dönmek istiyorum. Tercihim 15inçlik stella. Ama bulabilme konusu biraz muamma malum. 16 inç yaparsam lastik ölçüsü ara ölçü olduğu için maliyet epey yükselecek ( 205 50 16 ) Yine de 16da olabilir. Yazın lastik değişimi düşünüyorum her durumda.. Asıl sormak istediğim bijonlarla alakalı. Sac jantta bijon saplamaları poryanın arkasından takılıp jan geçirilip üzerine somun sıkılıyor. Çelik jantlarda buna uygun somun var mı yoksa porya ile alakalı bir işlem yapılıyor mu ? Çelik jant bijonları doğrudan vida gibi dıştan takılıyor gördüğüm. Elinde orjinal jant olan varsa talibim bu arada ;) |
Poryalar aynı hocam. Sadece çelik (daha doğrusu alaşım, çelik jant dediğimiz şeyin içinde çelikten başka her şey var çünkü Yalnız somun boyu farklı jant çeşitleri arasında fark ediyor mu ondan tam emin değilim. Bende spectra var, Ankaradan almıştım direkt jantı yanıma alıp ZNT'ye gittim deneyerek aldım bijonları. Bir de uzun tip varmış ama onlar yeni kasa s40 için sanırım. |
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
|
@eloq Benim bijonlar tam bu linkteki gibiler; https://www.zntyedekparca.com/s40-v40-celik-jant-krom-kapli-bijon-somunu-pmu3830 Yalnız fiyatı fena artmış, ben aldığımda 10'lu bir rakamdı. Markası nordic diye önce bir çekindim ama kalitesi fena değil, krom kaplamasında soyulma vs. olmadı şimdiye kadar. Piyasada belki daha uygun fiyata dişleri ve janta oturma yeri bizimkilere uyan bijon bulunabilir ama orjinal görüntüyü yakalamak için bundan almıştım ben. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 20 Aralık 2020; 23:17:46 > |
|
Aynen hocam bu tipi hoşuma gidiyor. Bulmak mesele işte. Bakalım ocak ayında araştırmaya gireceğim. Umarım bulurum. @nacker hocam saplama kırılmıştı sağ ön tekerde değişmiştimbütün saplamaları. dediğin gibi saplamayla birlikte kapaklı somun bijon verdi özzey. Demekki alaşımlı jantada o şekil uyuyor. İyi oldu öğrendiğim. |
|
Merhaba, 2003 model 1.8 için aynı durumu yaşıyoruz. Aracımız manuel klimalı olanlardan: ![]() Nadiren fan hızında dalgalanma ve Sıklıkla da Fan 0 konumunda iken AC nin devreye girip çıkması (Yeşil Turuncu AC ışıkları yanıp sönüyor) sorunları var. Bazı araçlarda sıcaklık ayarı ile ilgili de sorun olduğu söylenmiş ama bizim belirgin bir sorunumuz yok şu anda. Klima kontrol panelini sökerek her iki (fan kontrol ve sıcaklık ayar ) potansiyometrenin de Piher 5K olduğunu tespit ettik. ![]() ![]() Öncelikle spray ile hatta WD40 ile temizledik (tecrübeli arkadaşlar WD-40 yerine bir kontakt temizleyici öneriyorlar ki bence haklılar) ve her iki arıza da epeyce düzeldi, şu anda normal çalışıyorlar. Ama bu geçici bir çözüm olacağı için (1-1,5 yıl sonra aynı arızanın tekrar ettiğini söyleyenler olmuş) ve ileride sıcaklık potansiyometresi de bozulabilir diye ikisini de değiştirmeye karar verdik. Tam olarak aynı marka ve özellikte parçayı e-bay den sipariş ettim:https://www.ebay.com/itm/Piher-PT15NV-15mm-Trimmer-Potentiometer-Horizontal-5K-Variable-Resistor-PCB-2pcs/301725481873?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Bu linkteki sipariş ile 2 adet potansiyometre gönderiyor. Potansiyometreler gelince her ikisini değiştirip deneyeceğiz. Sonucu bildiririm. Elektronikçilerden temin edilecek mavi renkli bir potansiyometre ile de sorunu çözen videodaki arkadaş sayesinde biz de ilerledik, teşekkür ederiz. Ancak biz orijinalini takmak istediğimiz için e-bay'den sipariş ettik (TR de en azından internette bulamadım, belki elekttronikçilerde Piher vardır bilemiyorum) . Sağlıklı günler dilerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercalik -- 21 Aralık 2020; 14:55:24 > |