Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (582. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.362
Cevap
77
Favori
569.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Valla bu forumdan bugüne kadar aracını satan 3 arkadaş oldu. Üçü de 1 hafta sürmeden satabildi. Hatta birisi station olmasına rağmen ilanın ertesi günü sattı arabayı.

Zarar konusu ise araca ne kadar masraf yaptığınıza bağlı.

Volvo'nun ucuz modellerinin piyasası sanıldığı kadar yavaş değil. 2000 model bir S80 veya C70 olsa dediğiniz doğru, haftalarca beklemek zorunda kalabilirsiniz ama S40/S60 öyle değil.

Dediğiniz diğer markaların piyasası daha hızlı doğru, ama onlarda da çok fazla alternatif var. Atıyorum bir C serisinden 500 tane araç varsa, S40'tan 150-200 tane oluyor. Alıcı birisinin sizin araca denk gelme ihtimali de aynı oranda artıyor doğal olarak.

Bir de volvo'yu piyasa araba olmamasını dert etmeyenler tercih ediyor zaten. Aracı acil satma ihtiyacınız olduğunda kısa sürede satamamayı göze alıyorsanız volvo alırsınız. Ki piyasasının böyle dingin olması da biz binicilerin işine geliyor, daha kaliteli arabaları daha ucuza alabiliyoruz. Ben 8 senedir biniyorum mesela S40 I (1995-2004) .

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• Kapı kilit çubuğundaki plastik halkanın metal alternatifi.
    Almak isteyenler Facebook’ta Zekai Ünlü var ondan alabilir 😃 fiyatı uygun 50₺ civarı.

S40 I (1995-2004)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Kapı kilit çubuğundaki plastik halkanın metal alternatifi.
    Almak isteyenler Facebook’ta Zekai Ünlü var ondan alabilir 😃 fiyatı uygun 50₺ civarı.

fiyatı gayet uygun. ben zamanında 4 tlye almıştım burada bile fiyatı uçmuş+gümrük vergisi var bide +15 tl

https://tr.aliexpress.com/item/32818775982.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dmqCw43

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Takoz normal gibi duruyor, ama içindeki çukurda, vidanın etrafında parlak bir şey var. Acaba içine silikon falan mı sıktılar?, Yoksa ıslaklık mı emin olamadım.

Tabii şu da var, benim takozlar da normal gözüküyordu ama ona rağmen ses yapıyorlarmış.

Video artık yüklenebiliyor sanırım doğrudan foruma. Olmazsa youtube'a yükleyip link de paylaşabilirsiniz.

Motor takozlarının bazıları "yağlı takoz" tipinde oluyor. Yani takozun ortasında yağ var. daha iyi sönümleme yapıyor. Takoz çatlar patlarsa yağ sıza bilir.

@ezimuse hocam geçmiş olsun. şüphelerimiz kesinleşmiş oldu sayende. bundan sonra çıkan aksı da saklamak lazım gerektiği ortaya çıktı. kendi adıma zaten hiçbir şeyi atmam. hava filtresini bile.

aracınızın yaşı hayırlı olsun şimdiden :) yaptığınız masrafa değecektir. daha temizini bugün alsanız inanın yaptığınız masrafının kat katını baştan vermiş olursunuz. temiz ikinci el ne kadar temiz olur ki garantisi var mı? ben bile abimden temiz almama rağmen masraf ettirdi. çok şükür sorunu kolay çözdük elimizde delphi ve orjinal temiz çıkma maf oldu. maf aldık. maf temizleyici de katarsak 850 TL. ye patladı. rolanti valfinin parasını ödemedim henüz ona da 400 desek (arkadaş almamakta ısrar ediyor ama bi şekilde öderiz). haa.. KN filtre var boru gibi  S40 I (1995-2004)  ama o -zorunlu- yürütme/arıza masrafı değil  S40 I (1995-2004) tabii. yoksa mercek far ve kış lastiği de eklenebilir. elimdeki maflardan birini satarsam para bile bırakabilir  S40 I (1995-2004) 

Genel volvo değerlendirmelerine genelde katılıyorum ancak bence memur aracı. bi kere alırken uygun fiyata alıyorsun. ondan sonra ki masrafları eklesen bile hala Clio dan ucuza geliyor. Abim de Ben de "Memuruz Volvodan memnunuz :) " volvo alırken kazandıran bir tercih. ben bu s40 ı ilk aldığımda eczacı arkadaş aracın ne demişti volvo s40 deyince " oooo.... volvo! " dedi oysa kendinde Kia sorento vardı. onun aracı piyasada benim aracın 3 katından daha pahalıydı. volvo makam sahibi gösteriyor. memurlukta da makam önemli tabii S40 I (1995-2004)  yürütme maliyeti olarak da özellikle s40 dünyada sorunsuz modellerden. Ne volvo motorlu Safrane ne de s40 sık arıza vermedi. bu nedenle parça masrafı yok. parça masrafı da bence fazla değil ve yan sanayi bile olsa belli bir kalitede. Delphi gibi başka araçlardaki orjinal ekipmanları yan sanayi olarak alıyorsun, bunun elbette uzak doğu yansanayisine göre biraz fiyat farkı olması normaldir.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Nisan ayında satışa koydum 10 gün geçmeden biriyle anlaştım. Covid var diye vazgeçtim. Haziranda yeniden satışa koydum 12. gün yine biriyle anlaştım . Covid rahatlayınca satışını veririm dedim.Kabul etti. O ara bayram araya girdi , piyasa yükseldi vs. adamın arabaya ihtiyacı varmış başka araç aldı. Ben de piyasadan dolayı vazgeçtim sonra satmaktan. 2 ay sonra adam yine aradı beni halen duruyor mu aracın diye. Aldığı cmax a 6 bin masraf yapmış istediği seviyeye gelmeyinca aracı satmış.

Piyasası yok dediğiniz arabayı düzgünse 15 güne satılıyor. Canlı şahidiyim durumun. Tabi şans işi. Anında da satılabilir 2 ayda bekleyebilirsin.

Zararda etmiyordum satsaydım bu arada. Evet Volvolar orantılanırsa muadil araçlara göre fiyatı düşük.O yüzden tercih ettmiştim zaten.

https://www.evrensel.net/haber/383169/atamasi-yapilmayan-ogretmen-guler-adam-intihar-etti

Bu teyze niye boyle bisey yapti anlamadim. 35 yasindan sonra girilmiyor mu memurluga ? Yas siniri mi var ? Egitim bilimleri alani zor mu ki ?

Benim gorev yaptigim tsk da vardi sivil memur vardi kpss ye girmeden girmis sivil memur olmus. Nasil becerdi yapti torpili mi var cozemedim gitti. Bende kpss 75 ile girmistim karaci asb idim mobbing ve psikolojik bunalima dayanamadim biraktim geldim memlekete... Allahtan cocuk es yok bekarim. Sivilde de hayat cok pahalanmis eskiden boyle degildi. Girdik kpss ye gene olmadi 1 yil daha gitti omurden bu teyzenin yaptigini yapamadim cehennemde yanmaktan korkuyorum ateist olsaydim keske. Symbol 1.2 ile mutlu mesut yasiyoruz gecen bagaj motoru kilidi bozuldu sanayiye kilit almaya gittim kac para ? 40 tl abi rockswell marka made in france yaziyor uzerinde tamam ver hemen S40 I (1995-2004) 

Volvo s40 ne kadar ??? Bu asagidaki fiyat nedir boyle  S40 I (1995-2004) gorunce sinirlerim bozuldu 40 tl 2 adet iskender parasi bay donerde 19.99 tl iskender+mercimek corbasi

https://www.lazimbana.com/arka-bagaj-kilidi-volvo-s40-s60-v60-31335045-p-1557965

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam işte arada şöyle bir fark var. Symbol'de bu kilit bozuluyor, değiştirmeniz gerekiyor. S40'ta bozulmuyor. Zaten bozulmayacak, değiştirme ihtiyacı çıkarmayacak bir parçanın fiyatına bakmanın da anlamı yok o yüzden.

Kıyaslama için rutin bakım elemanlarına veya bozulması mümkün sensörlere vs. bakmak lazım. Bir triger seti, VVT dişlisi veya hararet sensörü, MAF sensörü falan. Bunlar da volvoda ucuz değil tabii, ama zaten ucuz olsa volvo'nun renault'dan bir farkı kalmazdı.

Mesela triger seti INA marka olarak 580 TL şu an. Orjinal yağ filtresi 90, bosch hava filtresi 65 tl, bosch benzin filtresi 100 tl.

Sensör kısmına bakarsak; su sıcaklık sensörünü orjinal alırsanız 390 TL. Pahalı evet, ama aldıktan sonra bu parça 15 sene hizmet veriyor. Benim aracınkini değiştirdiğimde sene 2014-15 falandı, araç 2001 model.

Mesela 2019 başında oksijen sensörüm bozuldu, orjinal parçayı 390 TL'ye almıştım, şimdi 600 olmuştur herhalde. Arabadan söktüğüm parçanın üzerinde 2000 yılı damgası vardı. 19 sene sorunsuz çalışan bir sensör bir zahmet biraz pahalı olsun yani S40 I (1995-2004) .

Veya bir ön amortisör 550-600 tl falan şu sıralar, monroe marka. Öyle tahmin ediyorum ki bir renault veya fiat'a bu paraya 2 tanesini alırsınız herhalde S40 I (1995-2004) . Evet volvo 2 katı pahalı olmuş oluyor ama aracın verdiği yol tutuş/konforun bir karşılığı bu.

Ayrıca olaya fayda/maliyet açısından bakmak lazım. Turbolu bir S40 alırsanız mesela (ki volvonun asıl olayı turbo zaten) 165/200 beygire sahip bir araca binmiş oluyorsunuz. Günümüzde bu güçleri veren modern bir C sedan için en az 200 bin tl'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Veya aynı dönemdeki S80'ler, 2.9 litre 280 beygir, çift turbolu hayvani bir şey. Bunun dengi ve problem çıkarmayacak kadar yeni bir araç almak isteseniz herhalde 300 binden açılıyor kapı. Siz bu aracı 80-90'a alabiliyorsunuz.

Yani "hadi araba alayım" deyip volvo almıyor çoğu kimse; aksine özellikle volvo almak istediği için volvo alıyorlar bunları göz önüne alarak. Maksat güncel hali oldukça pahalı olan araçlara, -göreceli şekilde- ekonomik olarak binebilmek. Bu yalnızca volvo değil diğer bu tür markalar için de geçerli, jaguar, saab, alfa, subaru vs.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• nacker kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/volvo-s40-2008-bagaj-kapagi-kilit-sorunu--52857826

Bozulmadigi icin boyle konu acmislar ve adam degistirmek yerine tamir etmeye gitmis.

Batmaz denilen ozel uretim titanic batti o kadar bolume ayirmislardi gemiyi sudan izole etmek icin sonuc batti. Ucak motorlari ozel teknolojiyle.uretilir argesine milyar dolar harcanir. Araba motoru uretmekten daha zor. rolls royce ve general electic dunyanin en buyuk ucak motorlari ureticisidir. Hatta G.E. NASA ya bile.roket motoru uretir, ortak calisirlar. Havada o motor stop ediyor mu ? Ariza yapiyor mu ? Yapiyor ve emergency landing yapiyorlar. Insan yapimi mekanik-elektronik hareketli bozulmayan hicbir parca olmaz bozulur, eskir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kul yapısı olan her şey bozulur. Üretilen her şeyin bir son kullanma tarihi olur. aynı banttan çıkan bir parçayı daha az veya daha çok kullanabilirsiniz ama mutlaka bozulur. Daha kaliteli üretilen parça daha pahalı olur. Ekonomi amaçlı bir marka kaliteli parça takması anlamsız olur; çünkü araç kalite için üretilmemiştir. Bu sebeple premium araçlar pahalı piyasa araçları ucuz oluyor. Kaliteli araçların parçaları daha çok çalışabilir ve daha pahalı olabilir. Spesifik parçalar için genelde ülkedeki satış adetleri etkili oluyor.
    Bir diğer etken ise premium araçlarda parça daha az üretildiği için daha maliyetli oluyor olabilir. Mesela bir s40 hiç bir zaman megane kadar satamaz.

Bu s40 yeni kasa hocam, bizimkilerle alakası olmayan bir otomobil. Zaten Ford altyapılı, çoğu elektronik parçası Ford ile ortak. Bagaj kilidi de çok büyük ihtimalle Ford parçasıdır, Ford adı altında oldukça uygun fiyatlara bulunur eminimki.

Yeni S40 arıza/parça fiyatları konusunda hangi konumdadır bilmiyorum. Ama bizim eski kasada ben bugüne kadar bagaj kapağının kilidi bozulan araca denk gelmedim. Ben kendi bindiğim araçtan biliyorum, 2001 model 19 senelik araba. Kapı/bagaj kilit motorlarında vs. hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar. Az kullandığım bir araç da değil bu arada, 326 bin km'de.

Bozulur mu elbette er geç ömrü dolunca bozulur. Zaten problemsiz, masrafsız araç da demiyorum kesinlikle. Ama renault-volvo parça fiyatı kıyası yapmanın daha önce yazdığım gibi doğru bir mantığı yok. Üretim ve kullanım amaçları farklı otomobiller.

• Benim araç önceki sahibinde bagaj kilidi bozulmuş. Muhtemelen arkadan birisi çarptığı için bozulmuş ki tampon Demiri eğriydi ve o kısımda çatlak var. Station da biraz farklı yerde. Kilit içerisinde çalışıyor ama kilitleyip açmıyor. Tamir takımı 280-300 TL civarı. Henüz alıp düzeltmedim ama illa ki alacağım onu. Çarpmasalar belki yine bozulmayacaktı.
  • nacker kullanıcısına yanıt

bozulmayacak bir parça olsa yedek parçasını üretip 400+ lira diye fiyatlamazlardı bence ama :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehiamico -- 16 Aralık 2020; 21:6:38 >

Karter havalandirma alan var mi aranizda. Daha uygun fiyata bulabilecegim bir yer var mi acaba :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ehiamico kullanıcısına yanıt

O zaman araçların yedek parça olarak kapılarını, kaputunu, camlarını falan da üretmesinler? Nasıl olsa kendi kendine bozulmayacak. ki dediğim gibi verilen linkteki araç bizim araca ait değil, tamamen farklı bir S40.

Farklı ve sahibi olmadığımız bir araç hakkında konuşuyor olsak eyvallah, olabilir der geçerim ama ben kendim 7-8 senedir biniyorum bu arabaya. Buradaki diğer arkadaşlar da aynı aracın kullanıcıları. Kullanıcılarından sadece birisi, o da muhtemelen kaza sebepli bir problem yaşamış. Doğrudan bizim söylediklerimiz yerine varsayımlarla bir sonuca varacaksanız, sizin düşünceniz der geçerim.

Ha bu arada ben bugüne kadar çevremdeki (aile dahil) kimseye volvo önermedim. Hatta vazgeçirdiklerim bile oldu, sen uğraşamazsın diye. "Volvo kral gerisi yalan" diyen birisi değilim yani.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Volpar'a, gökşen otoya ve hatta yetkili servise sorabilirsiniz hocam. Büyük ihtimalle en az birisi ZNT'den daha iyi fiyat verir.

Ama orjinal olmasına dikkat edin, sonra benim gibi 2 defa değiştirmek zorunda kalmayın S40 I (1995-2004) .

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Volpar'a, gökşen otoya ve hatta yetkili servise sorabilirsiniz hocam. Büyük ihtimalle en az birisi ZNT'den daha iyi fiyat verir.

Ama orjinal olmasına dikkat edin, sonra benim gibi 2 defa değiştirmek zorunda kalmayın .

Zntdeki fiyat 580 tlydi bugun ben arayinca guncellediler. Onlarda yetkili servisten aliyorlarmis zaten. Arkas i ariyacagim yarin zaten .goksende orijinal varmidir ona emin olamadim:)

3yildir tikali namussuz artik degistirecegim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 16 Aralık 2020; 21:54:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Yener Goksen den almıştım ben orijinal. O zaman 250 verdim ama fiyatlar artmıştır baya
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

2001 sonrasının fiyatı yüksek hocam.

Karter havalandırma görevini yerine getirmediğinde ne gibi sorunlar çıkıyor 2004 lerde var mı
  • 
Sayfa: önceki 580581582583584
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.