Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
554.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleykum arkadaşlar bede bır Volvo s 40 aldım 1.6 tup taktırdım arıza ışığım yanıyor ama araçla ilgili bir proplemım yok tup taktırdığım usta karışım eksık oluyor duyor bır yerın sokulup temızlenmesı gerek dıyor ama arabanın ne çekşınde nede yakıtında bır fazlalık yok bir şey anlamadım o işigada gıcık oluyorum yandıkça ne yapmalıyım
  • ışık sarı renkte oval gıbı
  • talip77 T kullanıcısına yanıt
    normalde yanmaması gerekir ben brc kullanıyorum bu güne kadar hiç yanmadı siz hangi markayı kullanıyorsunuz
  • akl dıye bır marka
  • arkadaslar riske girip 2.0 t4 aldim 1.9 diyende var ama servis 2.0 dedi 2001model hersey var hiz sabitleme haric prins tup taktiricam izmirde sorum su bu arac otomatik sakin kullanim sehir ici 9 litreyi gorur mu ?? tek korkum o forumu cok okuyamadim t4 kullanicilari yazarsa cok ama cok mutlu olurum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler aracımda çekiş gücü problemi vardı.Özel bir servise gittim volvonun..Cihazda first start valve arızası ile maf sensörü arızası olarak 2 adet hata verdi.Maf sensörünü temizledim ,takıp çıkardım,hava filtresinden bir kablo boğaz kelebeğine doğru diğeri ise kendi etrafında dönüp alt kısımda motordan gelen hava hattına bağlanıyordu.Şu anda motorda arıza lambası yanmıyor.Çekişi de eskiye nazaran düzeldi ama hala tam kendine gelmiş değil.Maf sensörünün değiştirmeli miyim,ara ara lamba yakabiliyordu ama bu aralar iyice yanmıyor arıza lambası.Maf sensörünün % 100 çalıştığına emin olabilir miyim ?Ya da yenisini alırsam performansı etkiler mi ?
  • onurcan16 O kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. 2000 T4 otomatik kullanıcısıyım.Prins LPG var bendede 12 litrenin altına düşdüğümü hatırlamıyorum. 9 litreyi yakalamanız zor. Saygılar;
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcan16

arkadaslar riske girip 2.0 t4 aldim 1.9 diyende var ama servis 2.0 dedi 2001model hersey var hiz sabitleme haric prins tup taktiricam izmirde sorum su bu arac otomatik sakin kullanim sehir ici 9 litreyi gorur mu ?? tek korkum o forumu cok okuyamadim t4 kullanicilari yazarsa cok ama cok mutlu olurum :)

2001 t4 otomatik prins lpg ile şehir içinde 13 litreden az yaktığını, şehir dışında da 10 litreden az yaktığını hiç görmedim. Aracınız hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şimdi 2.0 Atmosferik bir S40 almayı düşünüyorum 2000 model, su hararet sorunu bu araçta var mı?
    Benim şu anki aracım Polo'da su seviyesi azalırsa hararet lambası yanıp sönerek (Hararet göstergesi 90'da olmasına rağmen) uyarıyordu. Su eklemem mümkün oluyordu.
    Bu araçta nasıl yapacağız onu? Araç su eksiltirse yani mesela nasıl haberimiz olacak?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bana göre S40 ların en büyük eksilerinden biridir su seviye göstergesinin olmaması. Kullanıcılarda doğal olarak kendine göre bazı önlemler alabiliyor.Kendimden örnek vermek gerekirse haftada bir araç soğukken su seviyesini mutlaka kontrol ederim. Hareket halinde ise hararet göstergesine sıklıkla bakarım.

Uyarı için seviye tankına sensör takılabilir. İlginç olan ise S40 larda cam suyu seviyesi azaldığı zaman aracın uyarı vermesi.Saygılar.
  • Valla hocam bakalım, kontrol etmesine ederim de (Polo sağolsun hem yağ hem su seviyesini kontrol etme olayını unutturdu bana) yolda bir sorun olmasın. Su eksilirse hararet göstergesi hareket etmiyor.
  • Hocam su seviyesini düzenli aralıklarla kontrol ederseniz ayrıca aracın soğutma sisteminde bir sıkıntısı yoksa hepsinden önemlisi üst conta sağlam ise su eksiltmezsiniz. (olağanüstü durumlar dışında hortum delinmesi,radyatör çatlaması v.s.). Zaten araç su eksiltirse mutlaka bir sıkıntı vardır. Saygılar.
  • 157588420 ilan numaralı Sahibinden.com da aracım satılık 5 yıldır kullanıyorum aracı
  • Bugün aldım ben de. Aranıza hoşgeldim diye düşünüyorum.
    2000 model 2.0 motorlu gümüş gri İlk marşı biraz geç alması dışında hiç bir sorunu yok. Yakında resim eklerim. (Bide ön cam çatlak, değiştirecem)
    Hocam hayırlı olsun yeni aracınız güle güle kullanın.İlk marş problemi bende de vardı enjektör kütüğü üzerindeki regülatörü değiştirince düzeldi. İlk marş problemi yaşıyorsanız kütük üzerindeki regülatörü mutlaka değiştirin derim. Tekrar hayırlı olsun aracınız . Saygılar;
  • quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

Hocam hayırlı olsun yeni aracınız güle güle kullanın.İlk marş problemi bende de vardı enjektör kütüğü üzerindeki regülatörü değiştirince düzeldi. İlk marş problemi yaşıyorsanız kütük üzerindeki regülatörü mutlaka değiştirin derim. Tekrar hayırlı olsun aracınız . Saygılar;

İlginiz için teşekkürler hocam. Bu regülatör kaç paradır?
    Rica ederim. Tam olarak hatırlamıyorum ama 300-350 TL bir fiyatı olması gerek. Eğer sorun gerçekten regülatörden ise; Sorunun kaynağını bulmak için ise yapılması gereken enjektör kütüğü üzerinde bulunan mavi kapaklı siboptan basınç ölçümü yapmak.Araç çalıştığında olması gereken basınç yaklaşık 3 bar(bu basıncı görürseniz pompanız çalışıyor demektir.) sonra motor durdurulur ve manometrden basınç kontrol edilir. Yaklaşık yarım saat sonra basıncın düşmemesi gerekir eğer basınç düzenli olarak azalıyorsa regülatör çalışmıyor demektir. Saygılar;
  • O zaman bugün bi sanayiye uğrayayım bakalım. Başka hiç bir sıkıntısı yok, marşı aldı mı uçuyor mübarek.
    O zaman frenleri de bir gösterin hocam S40 ların kasası ağırdır hızını alınca durdurmak zordur.

Saygılar;
  • quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

O zaman frenleri de bir gösterin hocam S40 ların kasası ağırdır hızını alınca durdurmak zordur.

Saygılar;

Frenleri sağlam hocam. İzmir'den Eskişehir'e geldim. Aracı yeterince denemiş oldum. Frenleri gerçekten kuvvetli. Bir de, eski yola girince tırmanma şeridinde falan sağ olsunlar çok sıkıntılı durumlarla baş ettik

İlginize ve bilginize teşekkür ederim hocam.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.