Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (521. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
75
Favori
598.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt

    Normal olabilir doğrudur hocam. Kafaya taktım ondan dikkatimi çekiyor belki de .

    Ama arkada biraz çökme var orası kesin. Eskiden arkadan bakınca daha havada gözüküyordu bagaj. Şöyle ki geçenlerde servise arka disk balata değişimi için gittiğimde her zaman girdiğim lifte girdim.Liftin arka ayaklarını yerleştirmek için çamurluktan hafif destekleyip kaldırdık öyle söyleyim ;)

    _____________________________
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    Lastik ölçüleri 195/60/15 sizinki farklıysa o da daha yüksek gözükmesine sebep olabilir.

    Ama genel olarak bizim araçlarda 15 inç jant biraz leylek gibi duruyor , 17 çok güzel dolduruyor, ortası ise 16 inç.

    _____________________________
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
    195 65 15 var. Onlarda büyük gösteriyor ama ön ve arka baya orantısız duruyor. Ya önlerde orijinal olmayan bir seyler var. Lastikleri de değiştirmem gerekli kış bitince. 195/55/15 düşünüyorum daha iyi duruyor bunda. Dayımın arabada o şekilde kullanmıştık. Neyse en azından 22 yıllık amortisorlerden kurtuldum :) jant olarak BBS Fi serisi vardı aklımda ama yine sonraki işler onlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Hayırlı olsun hocam. Yeni amortisörün etkisi çok belli oluyor özellikle ilk kullanımda.

    Bu arada benim aracın tekerlek üstü- çamurluk ağzı arası mesafeyi ölçtüm. Tekerleğin tam orta hızasından, tekerin üst yüzeyi ile çamurluğa olan dik mesafe. Araç hafif rampa yukarı duruyor ama içinde stepne ve yarım depo benzin dışında hiç ağırlık yok.

    Bu halde ön tarafta yaklaşık 5-6 cm, arkada 4 cm civarı bir boşluk var.


    @eloq Arkaya 3 kişi oturunca benim araç da çöküyor hocam, tekerin üst yanağı çamurluk içinde kayboluyor neredeyse (ama full yükte dahi sürtme tarzı şeyler olmuyor), bence normali bu. Bizim arka süspansiyonlar üstüne yük vurunca biraz fazla eziliyor. Hatta forumdan @Polestar191hocam da bahsediyordu bir ara eski s40'ın arkası önünden daha yumuşaktır diye. Bu da bizim tecrübemizi doğruluyor .

    Evet sıfır alt takım gerçekten fark ettiriyor aracın salınımları azalıyor daha net tepkiler aliyorsunuz @nacker hocam iyi hatırlıyorsun s40 mk1 in ön aksı daha serttir arka aksa göre o yüzden 4 kişi oturunca araç hayli çöküyordu mesela s40 ın bir diğer farklı olayıda arkası hafif yüklü olduğunda net daha iyi yol tutmadıydı hatta bu kullanım kitapçığındada yazıyordu diye hatırlıyorum bulursam fotoğrafını atarım buraya mk2 de ise tam tersi arka yüklü olunca araç arkadan kayma eğiliminde oluyor muhtemelen arka süspansiyon geometrileri epey farklı hatta bu durum yeni s40 ı aldığımda beni afallatmıştı 4 kişi bagaj yüklü girdiğim virajlarda


    Şuan çok yakın arkadaşımda türkiyenin en temiz manuel s70 lerinden biri var hiç revize görmemis bir araç, s60 ı satıp geçti fakat şöyle söyleyeyim 225 hp gibi gitmiyor f30 3.28 i 100 le giderken dip gaz yaptığınızda kontrol etmekte zorlanırken s70 te bu Hızlanma insanı üzüyor tabi bunun sebebi aracın turbosunun borularının segmanlarının aşınıp eskimesi fakat son kullanıcıya hissettirneyecek kadar uzun ömürlü olması ile alakalı 10 sene önce kullandığım temiz t5 lerin hızlanmasının tadı hala damağımda şimdi bu motoru adam edecek Türkiyede doğrudürüst volvo ustası yok adamı soyarlar o yüzden c70 macerasına girmeye hiç gerek yok hepsi 850 platformuna sahip araçlar ve kabul etmesekte eskidiler ve kullanımları s40 kadar keyifli değil fakat konfor malzeme kalitesi anlamında ilerde oldukları bir gerçek bana sorsalar 2004 temiz 2.0t s40 mı 1999 s70 t5 mi diye sanırım s40 ı tercih ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ben yeni yolu yüksek ücrete rağmen beğendim, kullanışlılığı yüksek.
    Bizim de ir aralıkları tam uzun yol için 4500 devirde 220 yapıyorum ben.
    Geçen gün ogs özeti geldi izmitten kavacık çıkışına 35 dk da gelmişim :) 170 altını görmedim hiç. Herkes süratli gidiyor bu arada. İnş müdahale etmez polis :)
    220 sizin araç için güzel bir son sürat olmuş. Yüksek süratte artık motordan ziyade rüzgar sesi de baya etken oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selam. Haftasonu bakıma gittim ve yeni bir sürpriz çıktı bana :)
    Radyatörün vanasının oradan su sızıyordu. Muhtemelen 2 haftadır var olan bir durum. Yakalamamız iyi oldu. Az su sızdığı için bener marka bir ilaç attık, şimdilik kesildi gibi ama ilaca güvenip kullanmak gözümün devamlı göstergede tutuyor. Tutmazsa bu sebepten motor yapmaya gitmesin iş. En yakın müsaitlikte değiştireceğim. Piyasada baktığım üzere kale ve nissens var. Kale ile yaşadığım yağ soğutucu problemleri yüzünden ön yargılarım var. Aranızda daha önce radyatör değiştirenler vardı diye hatırlıyorum. Bu konuda referans verebileceğiniz markalar nelerdir diye sormak istiyorum.
    Bu arada 5w40 yağdan tekrar 5w30 a geçtim ve filtreyi mann yerine orjinal taktırdım. Araba daha sessiz oldu ve motor sıkılığı biraz daha azaldı gibi. Psikolojik olabilir tabii.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bullbaba kullanıcısına yanıt
    Normal radyatör konusunda kale iyi iş çıkartıyor. Ben kışın takmiştim bir sorun yok. Geçen senelerde Dayim c4 de kullandı sorun çıkmadı. Ama kalorifer radyatörü nissens kullandım nordic yerine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Kale turbolu için bulamadım. Oris diye bir marka söyledi parçacı ama ona hiç içim ısınmadı. Zaten arada 170 lira var. Büyük ihtimalle nissens alacağım. Araba hala su eksiltiyor gibi. Sıkıştırmadan sürüyorum ve suyu devamlı kontrol ediyorum. Önümüzdeki hafta hallettireceğim. Aks körüğüde yırtılmıştıonuda yaptırırım bati.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bullbaba kullanıcısına yanıt
    170den kaçarken daha fazlası kaçmasın hocam :) radyatör önemli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Aynen bir gözüm hararet ibresinde zaten :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt

    @nacker, c70 maalesef benim de içimde kaldı. S40ı toparlayınca tekrar eski Volvo macerası yaşamak istemiyorum diye düşünmüştüm. Halbuki s40 parçaları bazen daha pahalı bile olabiliyor. Kullanma şansım olmadı ama konfor, yalıtım, düz gidiş olarak bizimkilerden daha iyidir diye düşünüyorum. S60 o kadar değil ama bir c70 almadığıma pişmanım, en azından denemiş olurdum.


    Sc konusunda haklısınız yani, artık burada harici parça toparlama işi epey sıkıntılı olacak. Ne alsak düz hesap x10 ile hesaplıyoruz. İnsanın pek çılgınlık yapası da gelmiyor  

    Bu arada gene amortisör konusu dönmüş, geçen hafta başka şeyler ararken partsforvolvosta karşıma bilstein b4 çıkmıştı. Ön-arka set olarak 160 sterlin. Baya bir aklıma yatmıştı ama vazgeçtim sonradan. Bu bakımda ben de ön-arkayı bir kontrol ettireyim bakalım, olmadı 250binde toplu bir yürüyen operasyonu yaparız  


    @eloq, egzoz konusunda daha önceden geçtiyseniz ve fakir/zengin karışım hatası yoksa yine geçersiniz. Muayeneye girmeden önce mümkünse bir 15-20 dk kullanmış olursanız daha da iyi. Yine de aksilik olursa civardaki tüm egzozcuları gezin derim “kat da bir sıkıntı var, geçmiyor galiba” derseniz geçmeyecek arabayı bile geçirecek birini bulursunuz eninde sonunda   

    _____________________________
    2003 Volvo S40 2.0T
    2004 Lada Niva 1.7i




  • Partsfor'daki amortisörleri ben de görmüştüm ama buradan aldıktan sonra . Aynı anda başka şeyler de alacaksanız kargo da biraz kurtarır kendini, TR'den almaktan daha ucuza gelebilir. (Tabii %20 vergiyi de hesaba katmak lazım)

    TR'de en uygun fiyat ise özzey oto'da şu an bildiğim kadarıyla.


    DEdiğiniz gibi önce parça parça diğer gerekli şeyleri toplayacağım, sonra da asıl mevzuya dalacağım 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Ekim 2020; 13:26:36 >
    _____________________________
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt

    Ne hikmetse aynı konuyu bu sabah facebook grubunda da gördüm. Coil harici en iyi alternatif sorulmuş, öneri 3cm HR yay ve bılsteın b4.

    Ornek fotoğraf da yüklemişler, güzel duruyor sanki. Yalniz bizim arabalar zaten baya alçak, 3cm daha düşerse nasıl olacak bilemedim. 15 neyse de, 17 kesin sürter gibime geliyor. Yoksa kombinasyon çok güzel, hem görüntü hem de tahminen sürüş olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    2003 Volvo S40 2.0T
    2004 Lada Niva 1.7i
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt

    zengin fakir hatası yok hocam .Arıza ışığı vs de yanmıyor. Egzosta gireceğim yer şirkete yakın . Oraya ulaşmak için zaten 20-25 dakika sürüş yapmam gerek zaten;). Umarım geçer.

    Muayeneyi düşünmüyorum. Yıllardır birçok aracı muayene yaptırdığım için en kötü fren lambası yanmazsa kalırım. Öyle birşeyde olup kalmaz inşallah  

    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    T5 nasıldı hocam :)

    Günaydın,

    Öncelikle geç cevap için özür. normalde bu kadar geç dönüş yapmam. biraz yoğunluk biraz da DH foruma eskisi kadar sık girmiyorum, dönüşler geç oluyor, biraz onun etkisi de oldu. Araç konusunda eskisi kadar aktif değil. yazanların kalitesi de biraz düştü gibi geliyor bana. ancak burasının daha aktif ve daha kaliteli olduğunu şu 1 haftalık girmediğim süreçte daha iyi gördüm. 

    Neyse c70 konusuna gelirsek: yukarıda gayet güzel yazmışlar üstüne birşey eklemeye gerek yok ben sadece toparlayıp özet geçeyim.

    öncelikle bakmayın C70 kullandığıma genelde sakin kullanırım. bu tip araçları üretim kalitesi ve sakin kullanımda daha da ömürlü olması nedeniyle tercih ederim. C70 için BMW Katili (BMW Killer) diyorlar. ama ben elimi kana bulamadım pek :)


    Ses yalıtım olarak: s40 classic ile aynı hatta daha kötü diyeyim neden: çerçevesiz kapı camları +100 den sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. kullandığım araç temiz bir araçtı herhangi bir sorun yoktu . yinede ustaları gezdim. bmw daha kötü bu yine iyi dediler.


    Performans olarak: T5 225 beygir. Ancak ilk kez binenler olumsuz bir şaşkınlık yaşıyor: gaza basınca fırlayacak zannediyorlar ama gayet sakın ağır abi modunda gidiyor. Çünkü vites oranları geniş. aracın farkını +120 kmh den sonra yani radar Bölgesinde görüyorsunuz.  vitesleri bi alt viteslerde kullanarak düşük hızlarda performans hissedebilirsiniz. tabi bunun yakıt olarak dönüşü olacaktır. yakıt deyince. yüksek tork ve geniş vites oranları sayesinde sanılandan daha az yakıt tüketimi var.

    Ses sistemi: prologic idi bende yani orta konsol hoparlör vardı. Alpine zaten benim istediğim tonlamada çalıyordu. müzik severler sırf bunun için bile alabilir. Ancak volvo ve s40 da bu konuda bence çok iyi. s40a dönmem konusunda 1- viraj hakimiyeti 2- ses yalıtımı 3- ses sistemi 4- sorunsuzluk olmuştur.


    Yol tutuş olarak: yukarıda gayet güzel bahsedilmiş. c70 yol tutuşu güzel ama s40 keyfini alamadım. ne Safrane ne de sürekli 4 çeker Outlander da s40 keyfini alamadım. arkadaşta 2004 s60 var onda da aynı keyfi alamadım. arkadaşım da volvocu o da 2-3 s40 kullandı o da aynı şeyi söylüyor: s40 mk1 daha keyifli. bunda DSA özelliği mi etkili yoksa alt yürüyen sistemi mi bilmiyorum ama gerçekten çok keyifli. yoksa kesinlikle 1.6 cc Classic' e dönüş yapmazdım. s60, s80 bakardım. bu aracı satarsam merak ettiğim xc70 için olacak muhtemelen.


    Tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.


    https://forum.donanimhaber.com/volvo-c70-alinir-mi-tum-oto-ustalari-iste-araba-bu-diyor-hepsine-sordum--49868440




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 8 Ekim 2020; 14:56:34 >
    _____________________________




  • Carisma70 kullanıcısına yanıt

    98 V40 kullanıcısı olarak yol tutuşunu bende beğeniyorum. (DSA yok kara düzen)140-150 ile girdiğim virajlarda güven veriyor kafayı virajın içine sokunca yapışıyor yere çıkışına kadar bozmuyor çizgisini. Özellikle arka amortisörleri değiştirince daha iyi oldu ama önleri de değiştirince muhtemelen daha iyi tutunacak stabil olacaktır. Aslında V70 t5 bakıyordum ancak ne temizi var neidüğü belirsiz araç almaktansa eldekini daha da stabil yapmaya karar verdim bende. Bu devirde satınca 2 gün sonra başka araç alınamayacak hale geliyor. Sevmediğim tek yanı turbosuz 1.8 motoru   Ancak devir çevirmesi insanı mutlu ediyor ben bunu eski bmw motorlarına benzetiyorum onlarda da ses ciğerden geliyor devir çevirdikçe  


    Bu arada amortisörler ile beraber ön fren balatalarını trw ile değiştirmiştim. Halen alışma sürecinden de olabilir ama benim frenler çok tat vermiyor. Lastik çaplarının büyük olması da biraz etkiliyor ama çok tatmin edici değiller. Disklerin de yüzeyi iyi aslında. Biraz daha zorlayınca zaten sol tekerlekte abs devreye giriyor. O lastik de bitik muhtemelen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 8 Ekim 2020; 13:18:31 >
    _____________________________
    Nokia X6, Galaxy S2, Galaxy Note 2, iP 5, iP 5s, iP 6, Samsung S7e, iP 7 Plus, iP Xs
    AMD Ryzen 9 5900X MSI x570 Corsair 16Gb DDR4 3000mhz Zotac gtx1060 3gb Corsair CX750 PSU DELL U2414H IPS, Macbook Air M2
    Canon 6D - Sigma 24-105 f4 ART - Sigma 85mm f1.4 ART - MC Carl Zeiss JENA 135mm f3.5 - MC Revuenon 24mm Macro - Tair 3S 300mm - LowePro Hatchback Aw 22L - Xiaomi Urban Style Bag
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    98 V40 kullanıcısı olarak yol tutuşunu bende beğeniyorum. (DSA yok kara düzen)140-150 ile girdiğim virajlarda güven veriyor kafayı virajın içine sokunca yapışıyor yere çıkışına kadar bozmuyor çizgisini. Özellikle arka amortisörleri değiştirince daha iyi oldu ama önleri de değiştirince muhtemelen daha iyi tutunacak stabil olacaktır. Aslında V70 t5 bakıyordum ancak ne temizi var neidüğü belirsiz araç almaktansa eldekini daha da stabil yapmaya karar verdim bende. Bu devirde satınca 2 gün sonra başka araç alınamayacak hale geliyor. Sevmediğim tek yanı turbosuz 1.8 motoru   Ancak devir çevirmesi insanı mutlu ediyor ben bunu eski bmw motorlarına benzetiyorum onlarda da ses ciğerden geliyor devir çevirdikçe  


    Bu arada amortisörler ile beraber ön fren balatalarını trw ile değiştirmiştim. Halen alışma sürecinden de olabilir ama benim frenler çok tat vermiyor. Lastik çaplarının büyük olması da biraz etkiliyor ama çok tatmin edici değiller. Disklerin de yüzeyi iyi aslında. Biraz daha zorlayınca zaten sol tekerlekte abs devreye giriyor. O lastik de bitik muhtemelen.

    Aynen, kafayı burnunu soktu mu virajın gerisini kendisi tamamlıyor.

    Fren konusunda ben son 4 aracımda Feredo primium serisi kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Ben de tavsiye ettiğim arkadaşlar da memnunuz. Volvo için Swag da tavsiye eden Volvocu arkadaşım var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 8 Ekim 2020; 14:13:9 >
    _____________________________




  • Carisma70 kullanıcısına yanıt

    Çok güzel bir karşılaştırma zevkle okudum .

    C70'in şöyle bir kusuru var (aslında 850/s70'lerin de), arka süspansiyonları bağımsız değil. 850 bir nebze anlaşılabilir zira 93'te piyasaya çıkmış bir model. Ama C70, TRW Racing'in üzerinde çalışıp ortaya çıkardığı bir model ve bence arkada güzel bir bağımsız süspansiyonu hakediyordu. S40'ta ise arkalar bağımsız, bunun büyük etkisi oluyor keyif ve tutuş konusunda. Buraya bir soru da sıkıştırayım, süspansiyon konforu-yumuşaklığı konusunda hangisi daha başarılı sizce?

    Bu arada DSA aslında ilkel bir ESP gibi çalışıyor, bugünkü ESP'ler kadar yetenekli(her bir tekere ayrı ayrı fren vs.) değil, sadece kayma durumlarında motor gücünü kısıyor. Dolayısıyla aracın yol tutuşu yine büyük oranda alt yapının başarısına kalıyor.


    S40'tan alınan keyfin S60'tan alınamadığını burada bir arkadaş daha söylüyordu geçmişte. 60/80'ler daha bir düz yol arabası sanırım, gazı kapatıp 5 silindir gürlemesiyle otobanda gidilecek araçlar. Virajdan viraja atmak için fazla büyük ve ağırlar.


    Bu arada Carisma kullandınız mı hiç? Malum S40'lar ile aynı platformda üretilmiş araçlar ama aralarında nasıl bir fark var merak ediyorum. Şasi benzer olsa da süspansiyonda farklılıklar mevcut özellikle makyajlı s40'larda. İç mekan, yalıtım gibi konularda volvo öne çıkıyordur eminim ama sürüşünü merak ediyorum açıkçası.

    Mitsubishi demişken, S40 aşağıdaki Mitsubishi ile de aynı platformu paylaşıyor . Arka süspansiyonları vs. çok benzer. Supra yavrusu gibi duruyor biraz, modeli FTO. Türkiyede yok fakat yurtdışı incelemelerinde V6 motor + manuel şanzımanla beraber çok keyifli olduğu söyleniyor.

    _____________________________
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Çok güzel bir karşılaştırma zevkle okudum .

    C70'in şöyle bir kusuru var (aslında 850/s70'lerin de), arka süspansiyonları bağımsız değil. 850 bir nebze anlaşılabilir zira 93'te piyasaya çıkmış bir model. Ama C70, TRW Racing'in üzerinde çalışıp ortaya çıkardığı bir model ve bence arkada güzel bir bağımsız süspansiyonu hakediyordu. S40'ta ise arkalar bağımsız, bunun büyük etkisi oluyor keyif ve tutuş konusunda. Buraya bir soru da sıkıştırayım, süspansiyon konforu-yumuşaklığı konusunda hangisi daha başarılı sizce?

    Bu arada DSA aslında ilkel bir ESP gibi çalışıyor, bugünkü ESP'ler kadar yetenekli(her bir tekere ayrı ayrı fren vs.) değil, sadece kayma durumlarında motor gücünü kısıyor. Dolayısıyla aracın yol tutuşu yine büyük oranda alt yapının başarısına kalıyor.


    S40'tan alınan keyfin S60'tan alınamadığını burada bir arkadaş daha söylüyordu geçmişte. 60/80'ler daha bir düz yol arabası sanırım, gazı kapatıp 5 silindir gürlemesiyle otobanda gidilecek araçlar. Virajdan viraja atmak için fazla büyük ve ağırlar.


    Bu arada Carisma kullandınız mı hiç? Malum S40'lar ile aynı platformda üretilmiş araçlar ama aralarında nasıl bir fark var merak ediyorum. Şasi benzer olsa da süspansiyonda farklılıklar mevcut özellikle makyajlı s40'larda. İç mekan, yalıtım gibi konularda volvo öne çıkıyordur eminim ama sürüşünü merak ediyorum açıkçası.

    Mitsubishi demişken, S40 aşağıdaki Mitsubishi ile de aynı platformu paylaşıyor . Arka süspansiyonları vs. çok benzer. Supra yavrusu gibi duruyor biraz, modeli FTO. Türkiyede yok fakat yurtdışı incelemelerinde V6 motor + manuel şanzımanla beraber çok keyifli olduğu söyleniyor.

    Teşekkürler :)

    Resimdeki Mitsubishi Eclipse sanırım. muhtemelen motoru 4g69 olup s40 almak için sattığım 2.4 outlander ile aynı motor :)

    Nickimden de anlaşılacağı üzere 1.6 otomatik Carisma da kullandım :)

    Carisma ile s40 kıyaslarsak:


    Carisma'nın avantajları: iç mekan ve bagaj daha geniş. yakıt tüketimi daha az (çok bi fark olmasa da )

    olumsuz tarafları ise en başta yedek parça sıkıntı! bulunmaz değil belki ama bilmeyen kişiyi çok yorar aracı sattırır. yetkili servis ücretleri olarak da volvo yetkili servislerinden daha pahalıdır. bilmeyen için bu durum ilginç gelebilir ama öyle. somut örnek vereyim. abs sensörü ortak aynı oem numarasına sahip bosch sensör. bosch servis 150 tl iken volvo servisi 250 TL. dedi mitsubishi servisi 750 TL demişti.


    cam açma kapama düğmeleri leplebi gibi dökülebilir. teybin bulunduğu konsol söküp takarken kırılabilir.


    Bence en büyük dezavantajı kendine duygusal olarak çok bağlıyor, Carisma satıp da üzülmeyen duymadım :(


    S40 avantajları: kesinlikle yol tutuş tabiki, ses yalıtım daha iyi ama Carisma da çoğu Avrupa ve japondan iyiydi. klasik kötü japon ses yalıtımı yoktu.Zaten Carisma için Avrupalı japon diyorlar. Ben bu sözden mülhem s40 için de "japon volvo" diyorum.


    Ses sistemi de Alpine sever olarak ben çok beğeniyorum. özellikle CD+kaset çalar olması benim gibi kaseti bol olanlar için güzel bişey. genel olarak zaten Volvoların Alpine avantajı dışında rijit kapıları kolonların ses kalitesini arttırıyor (kaybı engelliyor).


    Camlar: yeşil filtreli camlar cizilmiyor ve ses yalıtımı ile birlikte hızlı gittiğinizi hissettirmiyor. ilk sahip olduğum dönemde 180 kmh ile gittiğimi eşim anlamaz, hızlı gidip gitmediğimi kadrana bakarak kontrol ederdi :) Bu camlar çizilmiyor. yani cam silcekler ilk çalıştırmalarda zamanla toz yüzünden camı çizerler ve gece karşıdan gelen farlar ışık kırılması yaparak görüntü kalitesini bozar. s40 camları çizilmiyor HD kalitesinde göstermeye devam ediyorlar. (zamanla s40 camı çizilen olduysa yazabilir ben görmedim)


    Belki en büyük avantajı öndeki Volvo amblemi :) Carisma'dan daha karizma yapıyor!


    Olumsuz tarafları: Tabiiki dış görüntüye göre iç mekanın dar olması ( ses yalıtım ile bu açığı kapatıyor)


    Far aydınlatma: gölgeli, çizgili bir aydınlatma var ve dar bir alanı aydınlatıyor. bu yüzden farlara "mercek" takmayı düşünüyorum. mercek montajı nette 800 TL civarında görünüyor. şimdilik philips racing +%150 vision aldım. henüz takmadım. homojen bir aydınlatma beklemiyorum çizgili olmaya devam eder ama daha iyi olur diye düşünüyorum


    Performans: 1.6 motor için alt devirler (2000 rpm ye kadar) cansız. rampalarda da tork düşüklüğü hissediliyor. ben ngk iridyum "IX" serisi ile biraz canlandırdım ancak 2.4 motordan sonra istediğim keyfi alamadım. Keyifli hale getirmek için çabalarımız devam edecek :)

    Anten: teyp açınca uzayıp kısalan anten kullanışlı değil. daha önce açık iken çocuklar anteni kırmıştı. tavanda olsa daha iyiolurdu. ayrıca açılıp kapanma bozuluyor. şu anda teybi kapatınca 1 karış kadar dışarda kalıyor.


    Olumsuzluk denebilir mi bilmiyorum ama uzakdoğu yan sanayi yedekparça yok gibi. aliexpressten vs. yedek parça yada faydalı ürün bulunmuyor gibi. mesela outlander aracım için aldığım dashmat denilen torbido örtüsü cama yansımayı kesiyor temiz bir görüş sağlıyordu. s40 için bulamadım. daha çok 2005 sonrası için ürünler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 9 Ekim 2020; 15:13:35 >
    _____________________________




  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Benim sürücü yan cam aldığımda çizikti :) uydurma cam sıyırma çıtası yapmışlar belki ondandir. Farlar yaşı gereği genel bir aydınlatma yapıyor. Led ile bir nebze çözdüm ben ama yine de yukarıdaki tabelalar da nasibini alıyor. Bi hella mercek şart. Ön göğüs için aslında alcantara kumaş ile yansıma kesilir ama nasıl olur denemek lazım. Kapılar da fln denemek istiyorum ben güzel bir kumaş bulursam.
    2.4den sonra 1.6 epey sinir bozucu olur :) benim zayıf 1.8 de rampalarda bayılıyor can sıkıyor. Bi turbo olsa keşke dedirtiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.