Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (306. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
74
Favori
594.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
  • dün hiç hesapta yokken lastik aldım. Aklımda gözüme kestirdiğim 1-2 lastikçi gezmek vardı. Son anda malum sitede bir ilan görüp ona gitmeye karar verdim. Zaten çok yeniymiş ilan.

Hem satıcının hem de benim canımı sıkan tek birşey oldu. Adam lastikleri binanın ortak garajında saklıyordu, gittiğimizde farkettik ki saygısız bir komşusu lastiklerden birinin üzerine eşya koymuş. Lastik tabanı yatay olarak biraz ezilmiş, üstündeki yük kalkınca düzeldi ama hafif bir yamukluk vardı en son. Şişince kendine gelecektir belki ama içindeki teller yamuldu veya kırıldıysa lastik çöp olacak. Lastikçide belli olacak artık, bilemiyorum ne çıkacak.

Onun dışında lastikler çok iyi durumda, nokian wrd4, ben de yavuz ve nacker’e katılacağım artık :) üretim tarihi 2017 42.hafta. bulabileceğim en yeni lastik sayılır. Haftasonu taktıracağım artık, umarım ezik olan da sağlam çıkar, hiç uğraşmadan devam ederim.

• Antifriz değiştireceğim 120 lira fiyat çektiler. Ben alsam nasıl değiştiririm kolay mıdır, hangi renk antifriz almak gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Nokian candır ve lastikler bir kışlığa göre acayip sessiz.

3 lt kirmizi OAT antifiriz alin 3 lt saf su alin karisimi yapin

Gecmis sayfalarda nasil yaptigimi anlatmistim

Ama ihmal etmeyin malum kis geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Tamamdır abi bugün alayım yarın değiştireyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sağolasın hocam, umarım balans yapmaz.

zaten 1 sezon kullanıldığı için hangilerin önde hangilerin arkada olduğu çok belli. arkaya atıp denerim artık. benim yazlıklar da nokian ya, merak ediyorum nasıl bir fark olacak aralarında :)
    Hayırlı olsun, iyi denk gelmiş. Sorması ayıp fiyatı nedir?
    Bir de sizin jantlar neydi? Kapaklı 15 inç miydi? Bir ara herkes lastik konuşuyordu kafam karışık durumda şu anda

Yalnız hakikaten bayağı yeni lastikler. Hatta benimkilerden bile yenidir belki. Eğer üstünrdeki eşya çok ağır-sivri değildiyse bence hava basıncı ve biraz sürmeyle düzelir. Sonuçta yollarda her türlü darbeye maruz kalıyor bu lastikler.

Merakla bekliyorum ben de yazlıklarla olan farkını. En azından yazlık nokianlar kışlıklar gibi iyi miymiş karşılaştırabileceğim bir bilgi olur elimizde. Siz ne zaman takacaksınız? Ben bu sıralar taksam mı takmasam mı kararsız kaldım. Biraz daha beklesem mi acaba
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    o kışlıkları sattım :D

15 sac jantlara kışlıklarım vardı zaten bu kış da onları kullanacağım ben de.

tavsiyeler için teşekkürler. önümüzdeki ay 2 adet 13 ile başlayacağım öyleyse. malum bu ayı frenlere ayırdık.

Sağ sol dönüşlerde az çevirsem bile gaza bastığımda tak tak tak ses geliyor ; gazı bıraktığımda ise ( araç halen gidiyor ) ses direkt kesiliyor.Direksiyonu düzlediğimde de ses kesiliyor. Vites D de hiç oynatmadan yapıyorum. Araç durduğunda ise D konumunda titreme mevcut;

Bir yanım şanzuman kulağı diyor.

diğer bir yanım ise aks ve şanzuman kulağı diyor :)

sizce problem nedir başına gelen oldu mu?

benim araçta ses gelmiyordu ama hızlanırken silkeleme vardı, iç aks kafalarıymış sorun, 2 aks sökülüp revizyona gönderildi. dış aks kafaları dönüşlerde kendini belli ediyor diye biliyorum.

D deki titreme bende de var, büyük ihtimalle soldaki motor kulağı. şanzıman takozu daha başka belirtiler gösteriyor, kendimden biliyorum rölantide titreme yanında yolda giderken her devirde farklı gürültü-uğultu yapıyor. yine de umarım o değildir, çünkü ben alırken 600tl idi, yan sanayisi de yok, şimdi epey artmıştır.
    Lastiklerin ilandaki fiyatı 600tl idi hocam. Pazarlık yapmayı çok sevmediğim/beceremediğim ve fiyatını hakettiklerini düşündüğüm için direkt istediği rakama alacaktım. Ama lastik böyle yamulmuş vaziyette çıkınca satıcı da durumdan rahatsız oldu, çok efendi biriydi bu arada, ben de yeni lastik almak durumunda kalacağımı düşündüğüm için 500tl ye anlaştık. Lastiklerin 2sinde 8mm işareti okunuyor, diğer 2sinde 8 silinmiş, 7mm falandır.

Benim jantlar 15 stellar, bir ara kışlık için sac almak istiyordum, oradan karışmış olabilir dün akşam lastikleri arabanın yanına koyup 195le bir karşılaştırayım dedim. 185ler baya bir büyük durdu, pek öyle kağıtta gözüktüğü gibi değil sanki çamurlukları daha iyi dolduracak gibi, diş desenleri de güzel zaten, sanki daha çok yakışacak arabaya. Ama ilk izlenim baya büyük duruyor, eğer gerçekten öyleyse siz de 195/60 a geçseniz performansınız otomatik artacak

Ses muvzusunu ben de merak ediyorum. Yazlıklar 2015 üretim, ilk aldığımda çok sessizdiler, bakalım 3 yılda ne kadar değişmişler. Yazlık line serisi rusya üretimi, wrd4ler finlandiya.

ben aksilik olmazsa bu hafta sonu taktıracağım. zaten istanbul soğudu artık, yağışlar başladı. şimdi taksam zaten maksimum 4 ay kalacak arabada. o yüzden daha çok beklemeyeceğim.

• ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Ben 4 tane sıfırını 900'e almıştım. Bence ödediğiniz fiyat mükemmel. Bir tane yeni bile alsanız yine kârdasınız.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: konex

Arkadaşlar. Hayırlı günler diliyorum. Biliyorsunuz bende 2003 model Volvo S40 1.8 motorlu aracım var. Alt takımlarının komple yenileyeceğim. Yanlız arka viraj çubuklarını bulamadık. Piyasada hangi isimle satılıyor? Birde viraj demir lastiğini eski mi yoksa yeni demirli tip mi alayım? Son olarakta fren kaliperlerin cıvataları gevşiyor. Kaliper tamir kitini alsam cıvata dahil mi oluyor? ( resimlere baktığımda cıvata göremiyorumda o yüzden ). En uygun fiyatları ANKPAR'dan bulabildin fakat taksit yapmıyorlar orası kötü oldu benim için :)
    Arka viraj çubuğu derken iki teker arasında boydan boya uzanan çubuktan bahsediyorsak, o kırılmadığı-yamulmadığı sürece değişmesine gerek yok.

Viraj lastikleri hakkında hiç bilgim yok, yeni tip demirli nasıl bir şey bilmiyorum. Ama mantıken orijinalini kullanmak daha iyi olur sanki.

Kaliper civatalarına thread locker(Türkçesi aklıma gelmedi, vidanın dişlerine sürülen bir sıvı, gevşemesini önlüyor) sürdüler mi?

Sürüldükten sonra aşağıdaki fotodaki gibi duruyor:

S40 I (1995-2004)

Tamir takımı hakkında da hiç bilgim yok. Ama thread locker fayda etmezse, cıvatanın benzeri illaki bir şekilde bulunur bence. Siz yine de almadan önce sorun, takımda vida gelmiyorsa boşuna uğraşmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Kasım 2018; 10:0:10 >

• nacker kullanıcısına yanıt
    fiyatlar keşke o seviyede olsaydı, o zaman pek düşünmeden sıfır alırdım. ama şuan 1200tl ye geliyor, çok geldi açıkçası.

Orijinalden alıntı: ersin310

bence sizdeki sorun dış aks kafaları ve motor kulağı.

benim araçta ses gelmiyordu ama hızlanırken silkeleme vardı, iç aks kafalarıymış sorun, 2 aks sökülüp revizyona gönderildi. dış aks kafaları dönüşlerde kendini belli ediyor diye biliyorum.

D deki titreme bende de var, büyük ihtimalle soldaki motor kulağı. şanzıman takozu daha başka belirtiler gösteriyor, kendimden biliyorum rölantide titreme yanında yolda giderken her devirde farklı gürültü-uğultu yapıyor. yine de umarım o değildir, çünkü ben alırken 600tl idi, yan sanayisi de yok, şimdi epey artmıştır.
    Dis aks kafasi degisiyor mu yoksa revizyonmu goruyor? Umarim tuzlu birsey degildir. Bende rolantide ilk durdugumda bazen titremiyor 3,4 saniye sonra titreme yapiyor onun disinda bir problem yok. Haftaya bi goturelim derdi neymis :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    2 aks revizyon ve aks orta bilya değişimi diye not almışım hocam. iç aks kafaları değişmiştir herhalde, ama dıştakilere dokunulmadı.

hayırlısı artık, umarım büyük birşey çıkmaz
    Bu akşam eve gelir gelmez gidip taktırdım kışlıkları.

Nokian'lar lastik ise lassa'lar at arabası tekerleği falan herhalde. Başka da sözüm yok

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.