Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
549.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yağ soğutucu demişken, benimkinde kılcal bir çatlak vardı diye hatırlıyorum, bir ara değiştiririz demiştik kaldı öyle. yalnız ben pahalıydı diye hatırlıyorum, ya da bilinçaltımda her orjinal parçanın pahalı olduğu yer etmiş

bugün arabayı tavan döşemesi için sanayiye bırakacağım, iyice sarkmaya başladı. benimkinde orjinal alarm var, tavanın tam ortasında hareket algılayıcı sensör gibi birşey var, neyseki o tutuyor tavanı:) ama ön cam ve arka cam hizasından da açılmaya başladı. mecbur yenilenecek. araba sanayiye gideceğini hissetti sanki, dün arka tampon da elimde kaldı arabanın sağ tarafını mecburen alçak bir kaldırımdan geçirmek durumunda kaldım, lastiğin arkasındaki siyah parça kaldırıma takılmış, çok yavaş geçmeme rağmen koca tampon sağ taraftan kopuverdi. sadece klipsler kırıldı diye düşünüyorum ama bakalım, bugün o da yapılacak artık. sanayiyi seviyor benim volvo

• tavani ben Kayseride yaptirdim adam super iscilik yapti bende hep basinda durdum yardim ettim icime sindi o yuzden

bidaha olursa karton koyar gezerim artik :)

yan direkleride yaptirmayi unutmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 15 Ocak 2018; 10:25:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    işçilik sağlamsa bundan sonra birşey olmaz, yeterki ıslatmayın, ıslak bezle silmeyin. ustanın başında durma şansım olmayacak ama arkadaş önerisiyle buldum, umarım sorun yaşamam.

yan direkler dediğiniz önde, A sutunundaki kaplamalar değil mi? eğer onları diyorsanız, onlar da kaplanacak.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Yağ soğutucunun iki farklı markası var hocam. Birisi nissens öbürü behr. Nissens aklımda iyi diye kalmış ama yabancı yorumlara bakınca son bir kaç senedir kaliteyi düşürdüklerini ve artık kısa ömürlü olduklarını yazmışlar. Behr ise Volvo'nun orijinal tedarikçisi imiş.
    Bir de nordic var ki uzak durun derim. Büyük ihtimalle yerli uyduruk üretim. Fiyatından da belli zaten. Bir de magneti marelli var ama radyatörlerinin kalitesi hakkında yorum bulamadım.

www.zntyedekparca.com
    S40/V40 YAĞ SOĞUTUCU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-sogutucu-pmu4994

www.zntyedekparca.com
    S40 / V40 YAĞ SOĞUTUCU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-sogutucu-pmu4470

www.zntyedekparca.com
    S40/V40 YAĞ SOĞUTUCU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-sogutucu-pmu5357

Ben de karşıdan gelen kamyona yol vericem diye ufak bir kaldırıma çıktım, inerken sağ önden "Çatırt" diye bir ses, eyvah diye indim ama sadece paçalıkta ufak bi kırık oluştu. Geçen aylada sol ön paçalık komple düştü benim (Tünelden çıktım sol taraftan su birikintisi varmış, tam olarak şöyle bir olay oldu:
     S40 I (1995-2004)

Neyse ben yola devam ettim, bir yandan da "Vay be araba çizgisini hiç bozmadı" falan, evin önünde park ettim, indim derken tekerde bi gariplik var, ne bu ne bu derken paçalığın olmadığını fark ettim. Neyse sağlı sollu değişir hesabı ZNT'den 50 TL'ye sipariş ettim. Ama ZNT'de sadece 2001-2004 varmış. Geri gönderdim bizimkini sordum, 332 TL dedi. Ondan sonra o öyle kaldı ellemedim bir daha. Şu anda dört paçalığı da makyajlı kasa alıp takabilirim.

Benim tavan da daha önce sarkmış yapılmış ama işçiliği çok içime sinmiyor. Bir de soğuk havalarda arka camla birleşme yerinden trim sesi yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Yağ soğutucunun iki farklı markası var hocam. Birisi nissens öbürü behr. Nissens aklımda iyi diye kalmış ama yabancı yorumlara bakınca son bir kaç senedir kaliteyi düşürdüklerini ve artık kısa ömürlü olduklarını yazmışlar. Behr ise Volvo'nun orijinal tedarikçisi imiş.
    Bir de nordic var ki uzak durun derim. Büyük ihtimalle yerli uyduruk üretim. Fiyatından da belli zaten. Bir de magneti marelli var ama radyatörlerinin kalitesi hakkında yorum bulamadım.

www.zntyedekparca.com
    S40/V40 YAĞ SOĞUTUCU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-sogutucu-pmu4994

www.zntyedekparca.com
    S40 / V40 YAĞ SOĞUTUCU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-sogutucu-pmu4470

www.zntyedekparca.com
    S40/V40 YAĞ SOĞUTUCU
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-sogutucu-pmu5357

Hocam Nordic ismini duyunca hep kaliteli hissi oluşuyor. İskandinav, hatta İsveç üretimi gibi hissettiriyor.
    Ön takım parçalarında da gördüm sanki ismini. Yerli üretimse gerçekten şok olurum.

Sormayın hocam aynı olay bana ön tamponda oldu. Ön tamponun altındaki siyah muhafaza kaldırıma takılmış, geri geri gelirken küt tampon yan taraftan düştü

Ama sebebi de tamamen yine bizim ustalar. Normalde bu tür parçalar birbirine plastik klipsler ile takılır. Fakat benim muhafaza tampona 6-7 tane vida ile vidalanmış. Eğer vida değil de plastik klips kullanılsaydı en fazla klipsler yerinden çıkar muhafaza yere düşerdi. Vida ile bağlayınca yerinden çıkamadığı gibi tamponu da beraberinde götürüyor.

Paçalıklar normalde nasıl bağlanıyor bilmiyorum ama benim arkadakilerin bazı deliklerinde vida bazılarında metal yuvarlak klips var.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım doğru. Geçen Pazartesi Ankaraya gidip geldim ort. 10 lt lpg yaktı araba. Bu motora iyi bencede. Ortalama süretimi otobana girerken sıfırlamıştım çıkışta 115 gösteriyordu.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aynı parçalar arasından en ucuzu nordic oluyor. ZNT kendi adına ürettiriyor herhalde. Yabancı üretim olsa hadi neyse ama bu kadar ucuz olduğuna göre yerlidir.

Bir de son zamanlarda herrlich teile diye bir şey çıkardılar. İnternette hiç bir sitesi falan yok. Ona da güvenmiyorum.

Ekleme: Mesela yağ kapağı yağ sızdırıyordu, znt'den 5 liraya nordic marka kapak contası aldım. 2-3 ay geçmedi değişik bir şekil aldı. Kapağı kapatırken düşüyor, bir şekilde yerine oturtup kapatınca bu sefer kenardan dışarı taşıyor. Eski contanın tek sıkıntısı yağ sızdırmasıydı, kaç senelik conta sertleşmiş olması dışında tek kusuru yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Ocak 2018; 11:57:49 >
    Böyle arabaya da öyle parça takılmaz ya, dökülenleri belki de o yüzden dökülüyor.

Bu arada hocam benim araba gene cinslik yaptı ya, geçenlere sağ ön lastik indi. Ama böyle yavaş yavaş indi, gün be gün. Ben de arabayı kullanmıyorum diye bakamadım ama en son jant yere oturunca pompayı çıkardım, biraz hava bastım oradan petrole gittim, orada da havayı tamamladım. O günden sonra bir daha eksiltmedi gene. Acaba kendi kendini tamir mi ediyor napıyor anlamadım ki?

Su eksiltme kendi kendine kesildi.
    Geç çalışma sorunu kendi kendine kesildi.
    İçine bir sefer su aldı, bir daha almadı.
    Lastik indi, şişirdim bir daha inmedi.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Darısı bizimkilerin başına
    Hani Volvo'ya bakarsan o da sana bakar diye bir söz var ya, belki de siz o kadar alt takım yaptırınca kıyamadı, öbür tarafları kendi kendine tamire başladı
    Şaka bir yana hakikaten ilginç. Geç çalışma, su eksiltme falan bunlar müdahale edilmedikçe düzelmeyen problemler.
    Benim de tek sıkıntı su eksiltme kaldı. Sonunda nereden kaçırdığını tespit edebildim, üst radyatör hortumunun radyatöre bağlanan kısımdan aşağı, fan davlumbazının iç kısmına süzülüyor. Radyatör çok sıcak olduğu için de anında buharlaşıyor. Artık hortumdan mı sızıyor yoksa radyatörden mi bilmiyorum daha detaylı inceleme gerekecek.

Şimdi znt'ye baktım, 13 liraya da yağ filtresi var (nordic), 65 liraya da (volvo). Adamlar yabancı forumlarda bırakın ne olduğu belirsiz şeyleri; K&N mi Mahle mi yoksa Volvo mu diye tartışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Ocak 2018; 13:2:42 >

Hocam geç çalışma için benzin basınç regülatörünü körledik ilk. Bir hafta falan düzgün gitti sonra gene geç çalışma başladı. Sonra gittim orijinal (Ben yan sanayi istedim, yan sanayi fiyatına orijinal yolladılar) aldım taktım, aynı değişen bir şey yok. Baya bi 2-3 ay öyle gitti. Sonra düzeldi. Acaba parçayı körlediğimi anlayıp tribe girip, sonra orijinal parça taktığımı mı fark etmedi, psikolojisi mi bozuk arabanın anlamadım ki.
  • arkadaşlar 2001 model s40 1.6 modellerin tekerlerinin ön rulmanı ve arka poryalı rulmanın skf rulman kodunu ve ölçülerini bilen varmıdır yardımlarınızı bekliyorum
  • 55volvo 5 kullanıcısına yanıt
    Arka Porya:
    VKBA 3458
    Fitting Position: Rear Axle
    Rim: 4 -Hole
    Flange: Ø 140 mm

Ön rulman:
    VKBA 3647
    Fitting Position: Front Axle
    Width: 37 mm
    Inner Diameter: 40 mm
    Outer diameter: 75 mm

Buradan buldum:
    ows-cdn.tecdoc.net
    Apache Tomcat/7.0.52 - Error report
    http://ows-cdn.tecdoc.net/skf/home.jsp

Başka parçalara da bakmak gerekirse yazın, bakarım.
    Ekleme: Bu arada sorması ayıp SKF'yi nereden temin edeceksiniz? Bildiğim kadarıyla Volvo'nun orijinal tedarikçisi, yarın bir gün bize de lazım olursa bilelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Ocak 2018; 16:53:12 >

• benimde bildiğim 2004 modellere kadar skf rulman uyuyor fag ve ina da yok araştırmalarımdan anladığım kadarıyla yada ben bulamadım neden skf ise tanıdık rulmancımız var geliş fiyatına ayarlarım dedi o yüzden hemde kalite
  • Tekstil kent koza plazada :)) merkezi

lazim olursa gideriz

Turktelekom ile alakali ziyaret etmistim firmayi

bu arada bluetooth aparatim geldi cinden 17 gunde

bagladim telefondan kablosuz muzik dinleyebiliyorum telefon gorusmesi yapabiliyorum on numara sistem oldu :)

sadece seste parazit var sanirim parazit giderici baglayacgim biraz arastirayim

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajlarınızda bahsetmiştiniz, aux'tan bağlayınca sesi daha çok açmak gerekiyor, aynı olay bende de mevcut. Herhalde cd changer'ın içinde ufak bir amfi vardı sesi biraz yükseltiyordu. Bendeki mp3 (sansa clip+) gayet kuvvetli olmasına rağmen cd çalara göre sesi daha fazla açmak gerekiyor. Ama kalitesinde hiç bir sıkıntı yok.

Eğer parazit kablo ile bağlayınca yoksa bence bluetooth aparatı sebep oluyor olabilir. Aslında bluetooth ben de düşünebilirdim ama açıkçası gerek duymuyorum. Bendeki çoğu müzik 320 kbps mp3 veya flac olduğundan toplamda 20 gb'ı aşan boyutu var. Yani telefona yükleme işi çok sıkıntılı oluyor.

Acaba şöyle bir şey piyasada mevcut mu? Yine bluetoothlu bir cihaz, telefona bağlanacak ve telefona çağrı geldiğinde algılayıp mp3'ü bypass edip sesi bluetooth üzerinden verecek, olursa çok kullanışlı bir sistem olur.

• ilk yaptigim aux ta parazit yok bt aparati sebeb oluyor parazite sanirim parazit giderici isimi cozecek

dediginizi denerim ama denemek icin bagladim daha kesin baglanti ve kablolamayi yapmadim ama aparat izerindeki ileri geri tuslari youtube da video atalatabiliyor :)

• Herkese selam. Benim arabanın yağ sızıntı olayı vardı hep keçeden diye düşündüğüm. Bugün pvc sistem hortumlarında kaçak olabilirmi diye aklımı kurcalamaya başladı. Oradan aşağıya sızıp akabilir diye geldi aklıma. Yarın el girecek gibiyse bakacağım. Gittiğim bir kaç usta anlayamadı. Ustalar genelde yağ değişimi, balata değişimleri ve kayış değişimi haricinde ışığa yakalanmış tavşan gibi oluyor. Bu durumda bizim cebimize zarar veriyor.

TopkapıVolvo diye biryer buldum internette giden varmıdır? Nasıl bir ustadır varmı tavsiye edecek?

S40 I (1995-2004)

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

ilk yaptigim aux ta parazit yok bt aparati sebeb oluyor parazite sanirim parazit giderici isimi cozecek

dediginizi denerim ama denemek icin bagladim daha kesin baglanti ve kablolamayi yapmadim ama aparat izerindeki ileri geri tuslari youtube da video atalatabiliyor :)

Arac kapaliykende parazit yapiyor mu ? Bluetooth aletinin sarjini nerden aliyorsunuz. Sebep bu olabilir bilginiz olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.