Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (138. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
555.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ersin310

2 ayda 10bin km iyimiş:) araba kaç km de bu arada?

240bin km de suanda 110 bindeyken aldim ama km oynanmisti uygun aldigim icin motorda sorun yasamamak icin komple motor yaptirdim 130 binde suan problem yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Yağ ve polen filtresinde hangi marka kullanıyorsunuz hocam

Markalarina hic bakmadim ama f1 volvoda yapiliyor aracin bakimlari ustanin faturaya yazdigi fiyatlar bu sekilde ama guvendigim icin hic markasina bakmadim.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Eğer 10 bin km'yi uzun yolda yapıyorsanız bence yağ değişim aralığını 15 bine çekebilirsiniz. Tam sentetik kullandığınız sürece fazla sorun olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Eğer 10 bin km'yi uzun yolda yapıyorsanız bence yağ değişim aralığını 15 bine çekebilirsiniz. Tam sentetik kullandığınız sürece fazla sorun olacağını sanmıyorum.

Sehir ici cogunlugu ama dur kalk fazla yok ortalama hiz 50 civari oluyor. Cok aksatmak istemiyorum motor yaptirdik probleem yasamayalim diye yag rengine bakiyorum cok kararmiyor 10bin km de.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Yağ basıncını ölçen bir manometre bağladık basınç düşük. Yağ pompasını e baydan almıştım sıfır ama galiba sorun ondan.
    Çünkü ;
    Yağ müşürü sıfır orjinal
    Yağ filtrresi sıfır orjinal.
    Bana yağ pompasını ekonomik sıfır alabileceğim bir yer önerirmisiniz.
  • Optimusaga O kullanıcısına yanıt
    Model yılınız kaçtı
    2000 model s40 1,9t4 otomatik araç
  • Optimusaga O kullanıcısına yanıt
    İnternetten baktım pompanın parça numarası 9458425 gözüküyor. Arattığımda bir kaç site buldum. Verdiğim linktekiler orijinal volvo, ki ben olsam orijinal tercih ederdim. Almadan önce iletişime geçip şasi numaranız ile teyit ettirmeyi unutmayın.
    En ucuz fiyat yazan bu:http://www.celikleryedekparca.com/volvo-s40-v40-yag-pompasi
    Bunun dışında aşağıdakiler de var:
    www.zntyedekparca.com
    S40 / V40 YAĞ POMPASI
    http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-yag-pompasi-pmu2009

www.ankpar.com
    S40 / V40 YAĞ POMPASI - 1,510.00 TL + KDV
    https://www.ankpar.com/volvo-s40-v40-yag-pompasi-urun182.html

Bu arada ebay'den aldığınız pompanın markası neydi?

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Ortalama hız 50 civarıysa dediğiniz gibi tasarruf yapacağım diye yeni yapılmış motorun ömrünü azaltmak mantıklı değil.

Ben devamlı şehirler arası yollarda yüksek hızlarda kullanıyor olsam, tam sentetik kullanmak şartıyla, 14-15 bine kadar uzatırdım. Uzun süre yüksek hızda gitmek şehir içine göre motoru daha az yoruyor.
  • 2.0T'nin motor toplama videolarını buldum. Kaliteli ve basit çekmişler. Oturup izleyince yapması çok kolay geliyor

Burada da turbo var:

Aynı adamların kanalında bunlardan farklı volvo motorların videoları da var.

• Arkadaşlar bu sabah yeni aldığım obd2 cihazimi denedim cihaz resimde görülen ELM327 piyasada satılan 2.1 versiyonu. İnternetten 30 TL'ye aldim. Arızaları silmiyor diyen bir kaç arkadaş vardı bende bir hata çıktı birkaç program denedim sadece torque (lite) programıyla silmeyi sagladim.aracim 2004 S40 clasic. Anlık veriler yakıt devir beygir gücü gibi özellikleride çalıştırdı, bilgilerinize.

Bende çıkan hata kronik gazlı araçlarda görülen P0171 hata kodu. Bu hatayı sildim yarım saat kadar sürüş yaptıktan sonra arıza lambası tekrar yandı. Bu hatayla karşılaşan arkadaşlara sorum, bu hatayı tamamıyla yok etmek mümkün mü yoksa bu şekilde kullanıma devam edersem problem teşkil eder mi ?

S40 I (1995-2004)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim aracimda lpg li ama hic ariza lambam yanimiyor elm ile arada kontrol ediyorum hata kodu yok diyor

burayi incele istersen maf sensoru ile alakali birseyler diyor

• sonfatih kullanıcısına yanıt
    P0171 fakir karışım kodudur. LPG'den kaynaklı oksijen sensörünün arabayı benzinde çalışıyor sanmasından tutun, hava kaçağına kadar bir sürü sebebi olabilir. Önce hava kaçakların kontrol edin. Balata spreyi yardımıyla yapabilirsiniz.

Arabamda LPG olmadığı için LPG'de çalışırken arıza vermesinin sebebini ve çözümünü bilmiyorum.
  • Yinede ben maf sensörünü sokeyim balata spreyiyle ölçüm yapan kısmını temizliyeyim. Arabanın performansı çok iyi yakıt gazda şehir içi 28 krs ideal yani o yüzden bir problem teşkil ettiğini düşünmüyorum. Birde hava filtresinin üst kapağını tutan 4 tane metal klips var, bende 1 tanesi eksik çok az bir aralık kalıyor tek tarafı onada klips alıp tamamen kapatılmasını sagliyayim. Kendim çözmeye çalışayım..

• 28krs yakit sunanki lpg fiyti ile cok cok iyi :S

benim araba 1.8 sehir ici o degeri yakalayacagimi hic sanmam

• sonfatih kullanıcısına yanıt
    Maf sensörüne balata spreyi sıkmanızı önermem, maf temizlemek için özel spreyler var ben liqui moly marka alıp onu kullanmıştım. Hoş gerçi problem hava kaçağı çıktı.

Yalnız balata spreyini, emme manifoldunun etrafına hafif hafif sıkarak hava kaçağı var mı tespit edebilirsiniz. Boğaz kelebeğinin üstünde, altında ve manifoldun en sol tarafta iç kısımda hava hortumları mevcut. Kaçağı da şöyle buluyorsunuz, spreyi sıktınız ve motorun devri artarsa orada kaçak vardır.

Fazla sıkıp motoru boğmayın, bir iki kere fıs fıs yapınca belli oluyor

Ama bana sorarsanız arıza lambasının sebebi LPG. Çünkü LPG'li arabalar genelde fakir veya zengin karışım hatası verir. Fakir karışım zengine göre daha tehlikelidir, silindir içi sıcaklığı fakir karışımda daha yüksek olur, uzun vadede bu fazla sıcaklık sübaplara vs. zarar verebilir.

Moralinizi bozmak istemem ama şehir içinde bile bu kadar az yakmasının sebebi LPG ayarının bozuk olup gerçekten fakir karışım yapması olabilir.

volvo
  • quote:

Moralinizi bozmak istemem ama şehir içinde bile bu kadar az yakmasının sebebi LPG ayarının bozuk olup gerçekten fakir karışım yapması olabilir.

bencede deger gercekten gunumuz sartlarinin altinda kaliyor :)

• Kurus hesabi degilde litre hesabi yapilmasi gerekiyor.

Benim arac 1.8 otm 31 kurus civari yakiyor. Ama lpg 2.75 tl den aliyorum. Sehir ici 11 litre civari lpg tuketiyor. Dur kalk cok fazla yok ortalama hiz 50

• su alma olayini bugun inceledim suphelendigim yerden cikti :(

sunroof un sag tarafindan su almis sag on direkten asagi paspasa inmis

sunroof tahliye kanali tikanmis sanirsam

tahliye kanali semasi bulmam gerekli

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.