Şimdi Ara

S4 Thresh Support Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    adc mid top ve jungle'dan sonra meta olarak Support oynamaya karar verdim. Thresh ile başladığım serüvene sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ilk rehberim ve tecrübem olduğumdan tartışmaya açığım önerebileceğiniz rün ve kabiliyetleri en başarılı şekilde oluşturup sunacağım.

İlk başta rünlerle başlayalım.
     S4 Thresh Support Rehber

Cevherler 3x Hareket hızı
    Damgalar 9x Saldırı gücü
    Mühürler 9x Zırh
    Nişanlar 9x Büyü Direnci

Kabiliyet olarak Savunma Ağırlıklı çıkıyoruz.
     S4 Thresh Support Rehber

Bu şekilde oyuna girdiğimizde Statlar şu şekildedir.

S4 Thresh Support Rehber

S4 Thresh Support Rehber

Statlar ve erken oyun hakkında konuşmak gerekirse
    - Oyun başında rakip takımdan gelebilecek kritik bir gang sonucu (3-5 lvl arası) kurtulma durumu çok zor.
    - Fakat oyun başında takımdan gelebilecek bir gang'da rakip takımı eritebilme olasılığı çok yüksek (Q ve E kombinasyonu)
    - Bunların dışında olabildiğince koridorda kalmaya bakın ölmediğiniz ve adc'nin base atmadığı sürece koridordan ayrılmayın.
    - Ward olarak alttaki resimdeki gibi koyun (Pink ward kule kaybettikten sonra veya mid'den gelebilecek gang önlemek için gerekli)
    Ek: kuleye yakın olan çimene pink ward koyun.
     S4 Thresh Support Rehber

- Başlangıç olarak alttakini öneririm. Başka alternatif denemedim. Açıkçası denemeyi de düşünmüyorum
     S4 Thresh Support Rehber

Eski Para : Rün ve Kabiliyetlerde altın kazanabileceğimiz özellik açık olmadığından koridordaki ölen minyonlardan 2 altın ve 5 Saniyede +5 Can +3 Mana ile koridorda uzun sürmemizi sağlıyoruz.
    Görünmez totem: Koridora gelebilecek gang önlemek için üstteki kısımda bulunan yere koyuyoruz.
    Totem Uğuru (Ziynet-Sarı): Başlangıç olarak alınması şart, Arıcı Mercek (Ziynet-Kırmızı) oyunun ilerleyen zamanlarda alınmasını tavsiye ediyorum.

Eşyalarımıza gelecek olursak;
     S4 Thresh Support Rehber

S4 Thresh Support Rehber

S4 Thresh Support Rehber

S4 Thresh Support Rehber

S4 Thresh Support Rehber

S4 Thresh Support Rehber

Oyun sonu şeklinde olacaktır.
     S4 Thresh Support Rehber

Soldan sağa tamamlayacak şekilde Aşamalı olarak önerebilirim. Banshee'nin Duvağı Rakip takım ap ağırlıklı ise yoksa Donmuş Yürek öneririm.
     S4 Thresh Support Rehber

Bunların dışında;
    - Olabildiğince Ruh toplayın 1 Ruh = 1 Zırh ve 0.75 Yetenek(Böyle hatırlıyorum) veriyor. Yetenek gücü sayesinde skilleriniz ek hasar ve savunma(Fener) verecektir.
    - Başlangıç olarak Q fulleminizi öneririm. Kullanım süresi 2 sn ara ile azalıyor. (Başlangıçta 20 sn'dir.)
    - Haritayı sürekli kontrol edin. Ejderha ve Barona ward atmayı unutmayın.
    - Q tutturmak için adc'den fazla uzak kalmayın. W'yi 3. kişi kullanmaya gayret edin.
    - Oyun üstünlüğü sizde ise rakip takımın ormanına wardlayın. Genel olarak Red'in iki yoluna Ward 1 tane'de barona atmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaladin. -- 22 Aralık 2013; 23:50:45 >

• Güzel olmuş sanırım okuyorum. İlk yorum sanırım .

Edit : Eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 22 Aralık 2013; 23:24:57 >
  • Yadigar Kalkan da fena olmaz bence başlangıç için.Özellikle Thresh ve Leona gibi heal veremeyen supportlar için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah bakarim

• guzel olmus eline saglik treh severek oynadigim herodur bence basarili bir rehber
  • Ben hala ad ye yatkın bir build izleme taraftarıyım çok bakmadım başarılı gozukuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Kratos-

Yadigar Kalkan da fena olmaz bence başlangıç için.Özellikle Thresh ve Leona gibi heal veremeyen supportlar için.

Leona için kullanılabilir fakat thresh için kullanmak bence pek iyi değil.
    Uluların tılsımının 4 saniye'de yanında bulunan şampiyonlara %40 hareket hızı vermesi TF sonrası kaçan şampiyonları yakalamamı veya TF sonrası koridorlara hızlı çıkmamı sağlıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amumu Rehber
    14 yıl önce açıldı
    Kha'Zix Build, Rehber ( Full)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başlangıç kesinlikle yagidar kalkan olmalı
  • Eline sağlık, okuyalım.
  • eline sağlık birebir denedikten sonra yorumumu yapmayı düşünüyorum.
    İlk olarak şunu söyleyim ben genellikla gold veren büyük rune ları kullanıyorum, kırmızıları+sarı armor yapıyorum
    Senin thresh te kırmızıları ad kullanmanı anlıyorum ilk levellarda hatta basic attack olarak adc den bile daha efektif olabiliyor thresh fakat yinede onları ad kullanmak yerine armor falan kullanmak daha etkili olabilir gibi geliyor.

Genelde botda durum tamamen konumlanma üzerinede ilk levellarda anlık hareket üstünken ezilmeye götürebiliyor bu durumda ne kadar armorun yüksek olursa lane oyun başında o kadar güvenli oluyor benim için. Sanırım çoğu içinde böyledir.
    Ayrıca siz manasızlık çekmiyormusunuz Q atınca? bence işlevselde(utulity) mana regen+movement speed 2 lisi her support da açık olmalı gibi geliyor.
  • biraz yetersiz buldum ama iyu ugrasmissin tebrik ederim

• benim tarzım apayrı olsada başarılı bir yazı
  • bende çok garip buldum biraz

• burda 3'teki itemin ismi ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fitivi

burda 3'teki itemin ismi ne?

Health Potion
  • güzel olmuş yararlı bir çalışma eline saglık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fitivi

burda 3'teki itemin ismi ne?

support masterislerinden püskevite puan verince can potu aldıgın zaman bu püskevite dönüşüyo. kullandıgında ise verdiği canın yarı sıra manada veriyo
  • Thresh hakkında yapılan her rehber beni mutlu ediyor öncelikle emeğin ve uğraşın için teşekkürler . Nacizane bir kaç düşüncemi belirteceğim. Rün sayfanı threshe uyumsuz buldum bunu öncelikle belirtmeliyim . Cevherlere konulabilecek en kötü seçimlerden birini yapmışsın . Oraya 3 tane gold cevheri koyabilirsin bunun dışında zırh cevheri ya da 2-3 tane oyun başı can cevheri iyi peki agresif mi olmak istiyorsun fiziksel hasar bile koyabilirsin hatta zırh delme ama bence hareket hızı koyamazsın . İşlevselde 21 e kadar gitsen zaten %5 hareket hızı kazanırsın 3 cevher kaybetmeye değer mi sence ? Kırmızılara ad koymanı gereksiz bulmam çünkü threshin agresif oynanırsa maksimum potansiyeline ulaştığını düşünüyorum ama canı sürekli azalan ve sürekli aksiyonun göbeğinde bulunacak thresh için oyun başı 29 zırh çok yetersiz . Pozizyon almayı bilen bir janna için 29 zırh başlangıç yeterlidir ama thresh için değil . Karşında anlık hasarı yüksek bir adc oldugunu düşünelim mesela graves yanında da support leona sen q yu grevese tuttur ikinci defa o q ya basarsan büyük ihtimal kendi ölümünün fermanını yazarsın . Thresh 3-4 ay önce öyle sağlam bir nerf yedi ki herkesin aklında bir better nerf irelia bir ranger var ama threshi bir defada kediye çevirdiler . Başlangıç canından 40 düşürdüler zırh dan 8 q suna da nerf getirdiler yani sen bu eksiklikleri rün sayfanla kapatmalısın. Benim 3-4 ay önce hazırladıgım bir thresh rehberi vardı neredeyse zed le girebileceğin bir rünle girerdim threshle oyuna zırh delmenin dibine vururdum ama artık eski thresh yok bu açığı kapatmalısın o yüzden . Threshin pasifi adamı rezilde eder vezirde . Bir çok support şampiyon seviye başına zırh ve büyü direnci kazanır ama thresh kazanamaz . Thresh sadece topladığı ruhlardan zırh elde eder koridorda ezildiğinizi düşünelim ve sana ruh toplatmıyorlar karsıda caitlyn felan var yaklaştıgın gibi dürtüyor ne kadar dayanabileceksin 29 zırhla ve karşındaki support her seviyede zırh ve büyü direnci kazanıyor her şeyi ön görmelisin . 10 dk da 100 minyon olayı var ya threshte de bence 20 dk da azami 100 ruh toplamalısın yoksa işin zor . Yok sen koysaydın 3 tane 5 sn de 1 gold veren 3 cevher birde işlevselde altın kazanmaya yönelik aşağılara kadar inseydin derdim ki bu da bir strateji ilk 10 dk korıdorda kalıp bir jungle baskınıyla asist felan toplayıp base atınca da zırh açığını kapatacak ama öyle bir şey de yok iş de o yüzden sıkıntı var rünlerde . Hareket hızı çok büyük lüks . Neyse bu aşamayı geçelim

Başlangıç itemine gelirsekte yukarıda bahsettiğim açıkları kapatamadığım için eski parayla başlaman hatayı devam ettiriyor . Doran kalkanı +2 pot la ve ziynetle başlayabilirsin ben konuşabildiğim bir adc varsa onunda ziynetine güvenerek böyle başlıyorum . Yok böyle bir durum söz konusu değilse 2 pot 2 iksir bir kumaş zırhla başlayabilirsin . Ama başta alınmamış bir eski paranında 10 dk dan sonra fazla bir anlam ifade ettiğine inanmıyorum çünkü koridor safhası yavaş yavaş tamamlanmış oluyor dediğim gibi sürekli bir çıkmaza düşürüyor seni %4.5 hareket hızı

Son olarak q fullenmesine sonuna kadar karşı çıkarım hatta q nun cd süresini 2 saniye düşürmesine bırak 5 saniye bile düşürse asla q fullemem . Q nun cd si 3 saniye bile olsa olağan üstü bir durum olmadıkça ben yaklaşık 1 dakika da bir q atarım hatta 3-4 dk boyunca q atmadıgım zamanları bilirim q çok fazla mana yiyor birincisi bu zaten tutmayacağına inanmadığın bir q seni zor duruma düşürür . 2. si threshte belirli bir noktaya gelmenin en önemli olayı q yu atacağın zamanı doğru ayarlamaktır . Cd önemli değil ilk bir kaç dakika karşıdaki adc yi tartman minyon biçerken çizdiği rotayı q atacagından tırstığı zamanlarda kaçma eylemlerini aklına kazımam gerekir bu şekilde geliştirirsin kendini bu birinci sebep. 2. sebep ise e fullemiş bir threshin basit atağı ilk seviyelerde adc sinden fazla vurur e nin pasifine bir göz gezdir ilk başta e dışında hiç bir şey fullenmez aksi iddia edilemez bile . İkinci olarakta w fullenir thresh zaten can veren bir özelliğe sahip değil bir nebze olsun w nun verdiği kalkana mutlaka ihtiyaç duyuluyor ikinci olarak w fullemelisin . İlk q açabilirsin ama asla ilk önce q fulleyemezsin .

Bunlar threshe gönül vermiş birinin son sözleri bu kadar yazana kadar bir rehber oluştururdum ama sana yardımcı olmak istedim konu thresh oluncada yazdıkça yazıyor insan. Amacım konunu baltalamak ya da hevesini kırmak değil threshle daha güzel noktalara gelmene bir vesile olmaktı . Thresh oynayanları önemsiyor ve saygı duyuyorum çünkü . Yeniden emeğin ve çaban için teşekkürler . Threshle sonsuz başarılar sana sağlıcakla kal

• Asıl ben teşekkür ederim
    Konuyu açma sebeplerimden bir tanesi de thresh oynayan birisinin eleştirisini öğrenmemdi

Yazdıklarınıza ek olarak şunu eklemek istiyorum koridorda geri düşmecdurumu olduğunda w ile ölen milyonların ruhlarını toplayabiliyorsunuz

Dün rehberi hazırlamak için bunuda öğrenmiş oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Arthur Eld

Asıl ben teşekkür ederim
    Konuyu açma sebeplerimden bir tanesi de thresh oynayan birisinin eleştirisini öğrenmemdi

Yazdıklarınıza ek olarak şunu eklemek istiyorum koridorda geri düşmecdurumu olduğunda w ile ölen milyonların ruhlarını toplayabiliyorsunuz

Dün rehberi hazırlamak için bunuda öğrenmiş oldum

w ile minyon toplamak zedle mid oynarken farm yapmak için w kullanmak gibi olası bir gang de sıkıntıya düşersin ayrıca giden mana da cabası kendını neden bu kadar sıkıntıya sokacaksın ki . Ayrıca thresh oynarken her zaman e q w luk ya da q w e lik mana potansiyelin olması gerekir birine yetmeyecek manan olursa istediğin başarıya ulaşamazsın bir de ultın acıksa sürekli %70 manan her zaman olması gerekir ..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.