< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] (968. sayfa)

-
-
Yurtdışı cihazı bilemem de yurtiçi içinde kayıt gelecek yazmış.
Böyle bir saçmalık olabileceğini düşünmüyorum. Zaten vergisini verip almışsın, hani satmama sözüne vergi indirimi yapsa tamam ama aynı araba gibi ben araba alınca bana şu kadar süre satamazsın diyebiliyor mu?
Yurtiçi kısmının doğru olduğunu düşünmüyorum. Zaten sorun yurtiçinde yasal telefon satışı değil, buradan dünyanın parasını kazanıyor devlet, sorun yurtdışı satışlar.
İmei yenilenme olayı asıl yurtdışından gelenler içindi. Bence bunu da çok kolay yapamazlar. Cidden adamlar her gin daha da zıvanadan çıkıyor. Bu kadar yasak getireceğine bu yurtdışı telefonu satan adamları bulmayı düşünmüyorlar mesela onu anlamıyorum😀 satışı yapanı engelleyeceğine yurtdışından gelen iş adamı, turist vs onları mağdur edecekler harika çözüm.
Zaten doğru dürüst kaynak yok, bence kahvehane muhabbeti, herif sallıyor.
Bence kaçak imei kayıt, server kayıt ve onları engellerler, satıl yapanlara belki baskın olur. Bu işte ondan ötesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 18 Haziran 2024; 14:16:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Müdür imei atma olayı da kurtarmayacak. Videodan anlaşılan şu, her cihazın bir faturası olmak zorunda. Sıfır veya ikinci el fark etmiyor. Sonra bu fatura üzerinden o imeiye TC kimlik numarası tanımlanıyor. Yani cihaz faturasız ise ona TC kimlik numarası tanımlayamayacaksınız. Operatörler de TC kimlik numara kayıtı bulunmayan imeili cihazlara hizmet vermeyecek. Yani bu sefer çok ciddi bir adım atılıyor.quote:
Orijinalden alıntı: efebora06
Yurtiçi cihaz da almak mantıklı değil o zaman baksanıza Apple mağazadan alınan cihaz da kayıt edilecekmiş:) 1 yıl satış yokmuş ,bir cihazı aynı aileden 3 kişi kullanabilirsin vs vs...
Bunlara gerek yok direk baz istasyonlarını söksünler kuzey kore 2 olalım tamam....
Yurt dışı iPhone alanlar ile ne yazılımsal nede donanımsal imei açılamayan markalar düşünsün....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu yurtiçin de yaşayanlara olur..
Turist veya yerli vatandaş ayırımı nasıl olacak peki?
4+4 devam eder tek fark yılbaşı yenileme olmaz yılbaşı sonrası gelen turist telefonu çalışmazsa o da BTK ye dilekçe yazar sorun çözülür :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 18 Haziran 2024; 14:41:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özgür AYDINyoutube
merhaba arkadaşlar türkiyede tüm telefon alım satım ve kullanım esaslarını kayıt altına alan ve toptan düzenleyecek olan cep telefonu yasa tasarısını sizler için amaçları ve nasıl uygulanacağı başlıklarında incelemeye çalıştım. umarım sizler için faydalı bir içerik olmuştur , beğenmeyi kanala abone olup videoyu paylaşmayı unutmazsanız sevinirim.. arkadan gelen it sesleri benim evin itleri yani 3 canavar evladım, mazur gördüğünüz için teşekkürler :D 00:00 giriş cep telefonu yasa tasarısı 00:33 özet cep telefonu yasa tasarısı 01:57 devlet neyi amaçlıyor ve nasıl yapacak? 02:07 1.amaç yurtdışı kayıtsız kullanılan telefonların vergi kaybı 02:20 2.amaç kaçak gelmiş imei yazılan android telefonların gelişini engellemek. 02:26 fiyat enflasyonunu engellemek 02:56 2.el alım satımdan vergi elde etmek 03:10 tüketici sorunlarını azaltmak 03:28 telefoncuların kazıklamasını engellemek. 03:44 korkudan satılmayan telefonların ekonomiye kazandırılması 04:13 geçmiş korkusundan 2.el almayan kişilerin korkularını bertaraf etmek. 04:37 telefon dolandırıcılığını engellemek 05:05 gümrük memurlarının yükünü azaltmak 05:35 beğen paylaş abone ol 05:50 hatırlatma 06:02 heryıl 120+120 her yıl verilmeyecek 06:27 sıfır telefon bile alında 3 kişiye ait numaraları çalıştıracak 07:15 sıfır alınan telefon 1 yılı doldurmadan satılamayacak. 07:47 bireysel satışlar sadece 3 devlet üzerinden yapılacak 08:26 bir yıl içinde bireysel sadece 1 telefon satış yapılabilecek 08:56 satış yapınca yasal sorumluluk alan kişiye devir olacak 09:26 telefon satıcıları garantisiz ve yenilenmemiş telefon satamayacak 10:16 yenileme merkezlerine standart mecburiyet gelecek 10:56 türkiyenin bölgelerinde yerinde yenileme merkezleri açılacak. 11:52 fatura kesilmesi mecbur kılınacak 12:19 android telefonlara imei yazma işlemi edevlet eşleşmesine mecbur kılındığından imei yazma tarih olacak 13:05 görüş temennihttps://www.youtube.com/watch?v=df7BYUpuyFs&feature=youtu.beEsas kaynağı paylaşmamış. Resmi . gov.tr li bir kaynak bakıyorum .
Kötü haber tez yayılırmış ...
Yurtdışı kaçak kullanımlar yüzünden aşırı tedbirler alınmış saçmalık! Bazı adımlar bekleniyordu ama bu kadarı da oha çüş ! ...
-
Ne yaptık eyvah :( !
Bende resmi Türkiye de satılmayan ama dünyaca popüler marka modeller var ... Ne olacak şimdi ? Hangi mantıkla kriterle resmi Türkiye satışlı olmayana yeni usulle tekrar satışa hazır bandrol filan hazırlanacak ki ?
Hatta bazı modeller Türkiye de varyant olarak farklı Türkiye de paranızlan bile kayıtlı legal olsa yetkili servisler bakamayız diyorlar çünkü anakartı farklı ve veya kasası farklı ... Bu durum neredeyse her markanın modelinde vardır ...
Kapsamlı ve derinlemesine araştırmadan alelacele amaçları vatandaştan para toplanması için çıkartılmış gibi duruyor.
Bazı detaylarda geri adım atmaları kaçınılmaz.
Yanlışa da yanlış diyebilmek gerekir ...
-
S20Fe'den geçtim çok memnunum. S24ultrayi kesinlikle tavsiye ederim. Bütçeniz yetiyorsa hiç düşünmeyin.
Remi bir yazı bulabildiniz mi ?
-
Alel acele paylaştım şuan ilk sayfamıza şuan bile bir kişi bile buralara bakarak almaya ramak kalmışsa mağdur olmasın diye .
İzlemiştim ve taslak/ tasarı imiş.
Resmi bir kaynak beklemek naiflik olacaktır şimdiden herkes bu kararlar yürürlükte gibi davransın. Mağdurlar oluşmasın. Çakallar elindekini satmaya filan çalışacaktır.
Yurtdışı alanlar artık en etik olanı kayıtta yapmayacaksa yine yurt dışına başkalarına satmalarıdır.
Herkes gerçekçi basit zararın neresinden dönülse kardır mantığıyla da hareket edilmelidir.
Birileri ne yapsam yaranmaz bireysel algıları çarpıkları polemikler kendilerini zor mu tutarlar bilmem ama mesele kişiler değil olgulardır ..
-
Yurtdışı olanlara da sanırım pasaportu veya oturma izni varsa Türkiye pasaportuyla yurtdışı hattını Türkiye'de de pekala kullanacaktır. Bu şahsi yorumumdur ve aslında olması gerekendir de . Turist veya Ataşeler için en baştan düşünülmüştür. Diplomatik sorunlar yaşanmaz pisi pisine .
-
Yurtiçi ile ilgili durum belli olmaz ama yurtdışı için kesinlikle bazı önlemler gelecektir. Zaten bu forumda 3-4 ay önce bunları yazmıştık. Engelli araç muafiyeti ile alınan araçların satılma süresini 5 yıldan 10 yıla çıkartıp, engelli bireyin vefatı halinde, ÖTV 'nin mirasçılardan isteneceği bir ortamda yurtdışı cep telefonları için ciddi düzenlemeler her türlü gelecektir. Çünkü önemli bir vergi kaybı var orada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurtdışı olayı kullanmadığım için beni çok ilgilendirmiyor ama yurtiçinde yılda bir kez telefon ve onu bile kayıt ettirme mecburiyetinin hiçbir alıl alır açıklaması yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Senin üzerinden herkese hitabendi. Ben de yurtdışı kullanmıyorum. Yurt dışılar da hepsi vergisi ödenmiş halde kayıtlı kullanıyorum.
Burada meseleyi ciddi manada bireysel kendimize düşen belli ki yetersiz kalmış. Illegal işlerdekiler elbette tamamı DH e takılacak ve bizlere de denk gelecek hali yoktur ama eminim tüm uyarılara ve yazılara geçen yıldan beridir dikkate almadan kullananların da azımsanmayacak kadar çok olduğunu biliyorum.
Yurt içi satın alınan da malum terörün her türlüsünde kullanımı geçmişte veya gelecekte veya şuan bile risk teşkil ediyor bu manada AKIL ALIR GİBİ DEĞİL denilemez ...
Aslında şahsen bu kadar detaylı kötü suistimalleri aklımın ucundan bile geçmedi ...
Bu kurallar biraz da gönül rahatlığı ile 2. el yasal alımlarda tüketiciyi ve satıcıyı hatta bu işi yapanların da yetkin yeri yurdu belli olası bir aksiliklerde onarım filan yapılmışsa kamera kaydı ile usullere uygun değilmi geriye dönük hak beyanı herkes için doğrudur. Bu altyapı ile satıcılar yetkili olacak ve rahat satabilecektir. Malum birçoğu 2.eli acaba işlem görmüş mü veya görmüşse yetkisiz mi veya yetkili işlem bile olsa acaba birşeyler kırık arızalı geçici mi diye satın bile almaz. Youtube da popüler markalardan iPhone larda türlü türlü rezaletleri de görüyorum. Samsung dahil her markada da olabilir. Esasında kapsamlı bir tasarı olacak. Faydası olacaktır.
-
Doğusundan batısına 10 ülke gezdim, millet nerede biz neredeyiz... Aklım almıyor nutkum tutuluyor, her g?cen gün daha ne olabilir ki diyoruz ve neler oluyor. Örümcek ağı bağlamış siyaset, kokmuş bürokrasi Allah sonumuzu hayır etsin,
Sırf kayıtlı ,garantili diye iki katı para vermem....
Burası Türkiye ! ölüm hariç herşeye bir çözüm bulunur...
Ciddi mana da vergi kaybı varmış , gitsin zenginden /5li çeteden alsın önce vergiyi....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 18 Haziran 2024; 17:9:31 >
Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok ki. Hesabınıza göre senede yüzde 3'lük bir düşüş olacak. Gayet normal bir değer. Samsung S24 Ultra alınca da bataryanız yine eskiyecek. Ek olarak bataryanızın hissedeceğiniz kadar eskimesi ortalama 2-3 yıl sürer. 3.300 liraya da sıfırı ile değişiyor. 80 bin liralık bir telefon için hiç bir şey açıkçası.
Bir de bu forumdaki çoğu kişi teknoloji merakı olan insanlardır. Eminim sizde öylesinizdir. Bu telefonu yıllarca kullanacağınızı sanmıyorum. O bataryanın eskidiğini görmezsiniz :)
-
Teşekkür ederim cevabınız için hocam.
Aynen, ben de değişim kampanyası ile İPhone 16 ailesinden birine veya Samsung amiral modellerinden birine atlayabilirim.
27 ocakta aldım s24 ultra 99 benim pil sağlığı bugün kontrol ettiler uzaktan bağlanıp. 77 kez şarj etmişim o günden bu güne...
6 ayda fena sayılmaz, teşekkürler hocam cevabınız için.
Beyler galeride eski resimlerde var bilgisayardan attım. Ama tarihe göre sıralama yapamadım bir turlu . Galeride karışık gösteriyor. Onu nasıl sıralarız ben bulamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X