< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 18 Haziran 2024; 14:16:33 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 18 Haziran 2024; 14:41:42 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
![]() merhaba arkadaşlar
türkiyede tüm telefon alım satım ve kullanım esaslarını kayıt altına alan ve toptan düzenleyecek olan cep telefonu yasa tasarısını sizler için amaçları ve nasıl uygulanacağı başlıklarında incelemeye çalıştım.
umarım sizler için faydalı bir içerik olmuştur , beğenmeyi kanala abone olup videoyu paylaşmayı unutmazsanız sevinirim..
arkadan gelen it sesleri benim evin itleri yani 3 canavar evladım, mazur gördüğünüz için teşekkürler :D
00:00 giriş cep telefonu yasa tasarısı
00:33 özet cep telefonu yasa tasarısı
01:57 devlet neyi amaçlıyor ve nasıl yapacak?
02:07 1.amaç yurtdışı kayıtsız kullanılan telefonların vergi kaybı
02:20 2.amaç kaçak gelmiş imei yazılan android telefonların gelişini engellemek.
02:26 fiyat enflasyonunu engellemek
02:56 2.el alım satımdan vergi elde etmek
03:10 tüketici sorunlarını azaltmak
03:28 telefoncuların kazıklamasını engellemek.
03:44 korkudan satılmayan telefonların ekonomiye kazandırılması
04:13 geçmiş korkusundan 2.el almayan kişilerin korkularını bertaraf etmek.
04:37 telefon dolandırıcılığını engellemek
05:05 gümrük memurlarının yükünü azaltmak
05:35 beğen paylaş abone ol
05:50 hatırlatma
06:02 heryıl 120+120 her yıl verilmeyecek
06:27 sıfır telefon bile alında 3 kişiye ait numaraları çalıştıracak
07:15 sıfır alınan telefon 1 yılı doldurmadan satılamayacak.
07:47 bireysel satışlar sadece 3 devlet üzerinden yapılacak
08:26 bir yıl içinde bireysel sadece 1 telefon satış yapılabilecek
08:56 satış yapınca yasal sorumluluk alan kişiye devir olacak
09:26 telefon satıcıları garantisiz ve yenilenmemiş telefon satamayacak
10:16 yenileme merkezlerine standart mecburiyet gelecek
10:56 türkiyenin bölgelerinde yerinde yenileme merkezleri açılacak.
11:52 fatura kesilmesi mecbur kılınacak
12:19 android telefonlara imei yazma işlemi edevlet eşleşmesine mecbur kılındığından imei yazma tarih olacak
13:05 görüş temenni https://www.youtube.com/watch?v=df7BYUpuyFs&feature=youtu.beEsas kaynağı paylaşmamış. Resmi . gov.tr li bir kaynak bakıyorum . Kötü haber tez yayılırmış ... Yurtdışı kaçak kullanımlar yüzünden aşırı tedbirler alınmış saçmalık! Bazı adımlar bekleniyordu ama bu kadarı da oha çüş ! ... |
_____________________________ |
Ne yaptık eyvah :( ! Bende resmi Türkiye de satılmayan ama dünyaca popüler marka modeller var ... Ne olacak şimdi ? Hangi mantıkla kriterle resmi Türkiye satışlı olmayana yeni usulle tekrar satışa hazır bandrol filan hazırlanacak ki ? Hatta bazı modeller Türkiye de varyant olarak farklı Türkiye de paranızlan bile kayıtlı legal olsa yetkili servisler bakamayız diyorlar çünkü anakartı farklı ve veya kasası farklı ... Bu durum neredeyse her markanın modelinde vardır ... Kapsamlı ve derinlemesine araştırmadan alelacele amaçları vatandaştan para toplanması için çıkartılmış gibi duruyor. Bazı detaylarda geri adım atmaları kaçınılmaz. Yanlışa da yanlış diyebilmek gerekir ... |
|
Alel acele paylaştım şuan ilk sayfamıza şuan bile bir kişi bile buralara bakarak almaya ramak kalmışsa mağdur olmasın diye . İzlemiştim ve taslak/ tasarı imiş. Resmi bir kaynak beklemek naiflik olacaktır şimdiden herkes bu kararlar yürürlükte gibi davransın. Mağdurlar oluşmasın. Çakallar elindekini satmaya filan çalışacaktır. Yurtdışı alanlar artık en etik olanı kayıtta yapmayacaksa yine yurt dışına başkalarına satmalarıdır. Herkes gerçekçi basit zararın neresinden dönülse kardır mantığıyla da hareket edilmelidir. Birileri ne yapsam yaranmaz bireysel algıları çarpıkları polemikler kendilerini zor mu tutarlar bilmem ama mesele kişiler değil olgulardır .. |
Yurtdışı olanlara da sanırım pasaportu veya oturma izni varsa Türkiye pasaportuyla yurtdışı hattını Türkiye'de de pekala kullanacaktır. Bu şahsi yorumumdur ve aslında olması gerekendir de . Turist veya Ataşeler için en baştan düşünülmüştür. Diplomatik sorunlar yaşanmaz pisi pisine . |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Senin üzerinden herkese hitabendi. Ben de yurtdışı kullanmıyorum. Yurt dışılar da hepsi vergisi ödenmiş halde kayıtlı kullanıyorum. Burada meseleyi ciddi manada bireysel kendimize düşen belli ki yetersiz kalmış. Illegal işlerdekiler elbette tamamı DH e takılacak ve bizlere de denk gelecek hali yoktur ama eminim tüm uyarılara ve yazılara geçen yıldan beridir dikkate almadan kullananların da azımsanmayacak kadar çok olduğunu biliyorum. Yurt içi satın alınan da malum terörün her türlüsünde kullanımı geçmişte veya gelecekte veya şuan bile risk teşkil ediyor bu manada AKIL ALIR GİBİ DEĞİL denilemez ... Aslında şahsen bu kadar detaylı kötü suistimalleri aklımın ucundan bile geçmedi ... Bu kurallar biraz da gönül rahatlığı ile 2. el yasal alımlarda tüketiciyi ve satıcıyı hatta bu işi yapanların da yetkin yeri yurdu belli olası bir aksiliklerde onarım filan yapılmışsa kamera kaydı ile usullere uygun değilmi geriye dönük hak beyanı herkes için doğrudur. Bu altyapı ile satıcılar yetkili olacak ve rahat satabilecektir. Malum birçoğu 2.eli acaba işlem görmüş mü veya görmüşse yetkisiz mi veya yetkili işlem bile olsa acaba birşeyler kırık arızalı geçici mi diye satın bile almaz. Youtube da popüler markalardan iPhone larda türlü türlü rezaletleri de görüyorum. Samsung dahil her markada da olabilir. Esasında kapsamlı bir tasarı olacak. Faydası olacaktır. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 18 Haziran 2024; 17:9:31 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok ki. Hesabınıza göre senede yüzde 3'lük bir düşüş olacak. Gayet normal bir değer. Samsung S24 Ultra alınca da bataryanız yine eskiyecek. Ek olarak bataryanızın hissedeceğiniz kadar eskimesi ortalama 2-3 yıl sürer. 3.300 liraya da sıfırı ile değişiyor. 80 bin liralık bir telefon için hiç bir şey açıkçası. Bir de bu forumdaki çoğu kişi teknoloji merakı olan insanlardır. Eminim sizde öylesinizdir. Bu telefonu yıllarca kullanacağınızı sanmıyorum. O bataryanın eskidiğini görmezsiniz :) |
İKİ DEVLET BİR MİLLET, AZERBAYCAN - TÜRKİYE…
|
İKİ DEVLET BİR MİLLET, AZERBAYCAN - TÜRKİYE…
|