< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] (948. sayfa)

-
-
Benim de çok alış verişim oldu aslında.. hem aldım hem sattım ama kansızına hiç denk gelmemiştim.. ama ders oldu daha da tövbe...
sahibindende asıl hesabını da buldum şuraya bırakayım da aman denk gelmeyin bir iki teknolojik üründe satıyor çarpılmayın kansıza.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hata sende hocam öğrenci adamın ne işi var s24 ultrayla 60k lık telefonu aldıysa bir zahmet gidip ekran koruyucu da alsın. Ben böyle acitasyon yapan kimseye ürün satmıyorum. Paran yoksa git çalış kazan öyle al diyorum. Kendini acındırmayla ticaret yapılmazquote:
Orijinalden alıntı: ugurtunc
Bu arada arkadaşlar insaflı bir hırsız tarafından dolandırıldım :) :) anlatayım da tecrübe olsun...
Burdur Yenice dolaylarından Mahmut Aslan isimli bir şahıs..
Sahibinden üzerinden sıfır kapalı kutu S24 Ultra Ekran koruyucusunu satıyorum. 2 kutu almıştım yedekli, kurban falan derken dedim birisi paraya dönsün de sonra yine bakarız.
Baya ısrar etti, acıtasyon yaptı, abi öğrenciyim de son şu kadar param kaldı, bu parayı verirsem okula yürüyerek gideceğim, okulda yemek yiyemem, eğitimime destek ol, Allah ne muradın versin falan...
Neyse arzu ettiği düşük sayılabilecek bir fiyata tamam ulan dedim, hepimiz öğrenci olduk.. sahibinden paramgüvende ilanıydı dedim yazık kargo parası falan çok kaçmasın böyle alsın.
Kutuya koydum falan kargoladım. Kargo ulaştı pat iade. Yazdım nedir. Abi ekran korucunun kutusu iki büklüm olmuş. Ben de iade ediyorum. Tamam da ürün kargoda zarar görebilir neden teslim alıyorsun tutanak tutturmadın diye sorduğumda; kargoyu koyduğum kutu zarar görmemiş, ondan teslim almışmış. Açınca da ne görmüş kutu iki büklüm olmuşmuş.. insanın aklı mantığı almıyor tabi.. tamam dedim bu işte bir iş var...
Bugün geri gönderdi kargoyu.. insaflı hırsız dedim ya.. tekini almış telefonuna uygulamış :) sonra uygulama malzemelerini falan hep kutuya geri koymuş.. ekran koruyuculardan biri de kapalı paket halinde kutuda :) alt etiketi de uhulamış zavallı.. ama heryere taşırmış tabi haliyle. Öylece geri göndermiş.
Aklınızda olsun. Sahibinden paramgüvende hizmetinde satıcıyı asla korumuyor. Video çektim fotoğraf çektim tam gönderdim vs hiçbir hükmü yok. Biz yer sağlayıcıyız alıcı ile satıcı arasındaki soruna karışmayız diyor.
Eeee paramgüvende diyorsun?? Kimin parası güvende?? Alıcının... ürünü gönderdin geri sana ürünün çöpünü gönderdi seni koruyan bir mekanizma yok. Yasal hakkınızı kullanın diyor.. yani şu uzak mesafeli satış sözleşmesindeki alıcı ile satıcı arasındaki uyuşmazlıklarda başvurulacak mahkeme yolu falan.. sen ne işe yarıyorsun adamın tek tuşu ile onu koruyorsun ama?? Satıcı napsın? Bıdı bıdı bıdı bıdı kanun maddeleri bahaneler bahaneler.. bizlik bişi yok.. biz adama ödemesini iade ederiz özetinde şeyler söylüyorlar.
Yani sahibinden hakemlik vs hiçbirşey yapmıyor. Dolap vs uygulamalar da aynı. Siz siz olun havale ücretini önden almadığınız hiçbirşeyi tanımadığız ne idüğü belirsiz kişilere bu tarz platformlar üzerinden satmayınız..
Ben yarı hırsıza denk geldim, siz tam hırsıza denk gelebilirsiniz.. belki o hırsız birgün bu başlığa da uğrayabilir.. nicki varsa bilmem de Mahmut Aslan ve Muhammed A. isimlerine karşı baya bir temkinli olun..
Bu arada adresi vs herşeyi var da kişisel veri şeysi diye paylaşılmaz.. Allahından bulsun dedik geçtik, azcık da öte tarafa kalsın alacaklarımız ;)
Büyütülecek bir mesele değil de işte kücük tecrübemiz birilerinin daha büyük ve acı tecrübeler yaşamasına mani olur belki diye paylaşayım istedim :)
Affınıza.
sahibindende asıl hesabını da buldum şuraya bırakayım da aman denk gelmeyin bir iki teknolojik ürün de satıyor çarpılmayın kansıza.
https://www.sahibinden.com/s/K0RX4tqX?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Beni öğrenciyim diye yeni hesap açıp dolandırdığı hesabı da aşağıda.. link olarak veremedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yurtdışı aldım zor bela vs dedi ne bileyim işte... insanlık olunca içimizde kandırılmamız da daha kolay oluyor :)
Ama havacılıkta bazı kurallar kanla yazılırmış: örn: acıma yetime döner koyar g.tüne! gibi ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurtunc -- 11 Haziran 2024; 22:0:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hergün ne haberler duyuyoruz valla hocam. Ben artık elden birşey satarken bile karşı taraf bi kurnazlık yapar mı diye korkuyorum :)
30’a yakın satışım var Sahibinden üzerinden daha denk gelmedim, 1500₺ liraya kılıf sattığım bile oldu ama birgün başıma gelecek diye korkuyorum valla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya işte mevzular ticari değil.. elimizde iki parça birşey varsa onları alıyoruz satıyoruz.. ama bundan sonra çoook daha seçici ve dikkatli olacağım.. hatta elden satış da yapmam.. parayı havale eden aynı şehirde de olsa kargosunu alır.. dediğin gibi arıza mı çıkaracaklar kesecekler mi ürününü zayi edip yok cıkk istemiyorum deyip eline mi tutuşturacaksın.. insanlar çok garip olmuş.. hala aklım almıyor zihniyete bak ya.. 2 - 3 farklı telefondam ve sahibinden hesabından adam benle farklı farklı kimliklerle irtibata geçiyor.. birinde bursadayım diyor, birinde cezayire gidip geleceğim birinde manisaya gidip geleceğim birinde öğrenciyim diyor.. adam mesai yapmış ya.. ne için kutuyu açıp birini uygulayıp ötekini bana göndermek için.. ne aklım aldı ne mantığım.. çalacaksan hepsini çal :) sahibinden üzerinden haklı çıkmaya mı çalıştı birşey olursa diye.. hala anlam veremiyorum :)
Paramgüvende saçmalığına paydos reis.. hiçbirimiz güvende değiliz :)
Bugün gittim yeniden S24 Ultra modelini elime alıp inceledim kısaca, ön kamerası o kadar hoşuma gitmedi.
Arka kamerası güzeldi, o fena değil.
Elde tutuş hissiyatı falan da güzel geldi bana, benim mevcut cihazıma göre bayağı kaba ve büyük ekranlı bir telefon.
Kısaca inceledim dediğim gibi, uzun uzun inceleme fırsatım olmadı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bendeki sorun çözüldü
Az önce eşimin telefonundaki kendi adıma kayıtlı olan vodafone hattı sim1 e kendi hattımı da sim2 ye taktım ve şükürler olsun kendi hattım sim2 de çalıştı.
4 ay daha kafam rahat sonrası Allah kerim
Ön kamerası da çok iyi hangi telefondan kötü güncel modellerin hepsiyle yarışır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet hocam çok hoş geldi bana linki var mı acaba
-
arkadaşlar merhaba benimde telefon yurtdışı tam 4 saat sonra hattı aktif edebildim ama denemediğim şey kalmadı.. Telefon sim kartını hafızaya alıyor ve formatta atsanız işe yaramıyor. Kullandığım sim kartını imei 1 e alıyor. başka hat takıyorum sim 1 ile sim 2 yi yer değiştiriyorum yine kullandığım sim kartını imei 1 e alıyor yer değiştrmesine izin vermiyor... En sonunda nasıl çözdüğümü anlatayım deneye deneye oldu ama oldu. Google arama kısmına ''esim test'' yazdım. tam 3 tane e sim eklidim sonra hattı sim 1 slotuna taktım. en son eklediğim 3ncü esimi sildim kendi kendine kullandığım hattı diğer imei 2 ye aldı. Bu şekilde işe yaradı. ama çok uğraştırdı. eklediğim e simin linki. Çok saçma ama oldu. Şimdi telefonu yeniden kuruyorum
images.app.goo.gl
https://image.typedream.com/cdn-cgi/image/width=1920,format=auto,fit=scale-down,quality=100/https://api.typedream.com/v0/document/public/1768d6ad-b17d-488c-9837-704d940ae640/2VeG1gWH59eXPFj5hm46lj3i27f_IMG_81DA6AF921B5-1.jpeg için Google Görsel Sonuçlarıhttps://www.google.com/imgres?imgurl=https://image.typedream.com/cdn-cgi/image/width%3D1920,format%3Dauto,fit%3Dscale-down,quality%3D100/https://api.typedream.com/v0/document/public/1768d6ad-b17d-488c-9837-704d940ae640/2VeG1gWH59eXPFj5hm46lj3i27f_IMG_81DA6AF921B5-1.jpeg&tbnid=eKcmBT7REo1z_M&vet=1&imgrefurl=https://esimqr.com/&docid=VVVILVgdkWDVBM&w=858&h=851&source=sh/x/im/m1/1&kgs=2ac0b328235abf9e&shem=abme,ssic,trie
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolhan1 -- 11 Haziran 2024; 23:43:5 >
-
Bende satış yaptım defalarca ama tek taraflı bana güvenene yolladım param güvende falan sadece alıcı odaklı bir sistem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklaşık bir ay önce benzer bir durumu yaşamış, burada da paylaşmıştım.. Taktik aynı, adamlar Amazon'u bu şekilde dolandırıyorlar. Bu sahtekarlar birbirinden taktik alıyorlar heralde...
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158571837
Hatta yine bu forumda okumuştum diye hatırlıyorum. Adamlar Amazon dan Airpods siparişi verip nasıl yapıyorlarsa çakmasını iade olarak gönderiyorlarmış. Amazon da fark etmezse eğer deposuna geri koyuyor ve bir başkası sipariş geçtiğinde o çakma ürün başkasına gidiyormuş. Şeytanın aklına gelmeyecek şeyler gerçekten. Şaşırmamak elde değil.
Çok sağolasın kardeşim. Kendi adıma bir vodafone hattı alıp denemem lazım ozaman. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim..
-
Hocam sizin gene paketin içinden sıfır çıkmış ben en son aldığımda adam spigen ile alakası olmayan her tarafı çizik yırtılmış ürün koymuş göndermiş bu amazon da hiçmi kontrol etmiyor paketlerin içini.
Amazon böyle yaparsa haliyle amazon da politikasını değiştirir iade için
Geçmiş olsun hepinize böyle insanlar olduğu sürece göreceğiz ve yaşıyacağız bu takım olayları
Esasli bakmak lazim ama telefon wifi ve gsm data aktif bluetooth aktif akilli saatime bagli halde sabah uyandigimda sarji halen %100 de normalde eskiden %99 olurdu egerki bu sekilde birakmissan yatmadan oncesi.
Bu olumlu gelismenin nedeni EUX e yeni yayinlanan ama Mayis guncellemesinden kaynakli midir veya EUX e gecer gecmez Google Play Sistem guncellemesiylen mi ilintili veya ikisi berbaber ile mi alakali bilemiyorum.
Pil konusunda anlasilan asiri gereksiz tuketimler rafine edilmeye baslanmis.
Pil tuketimi ideal asiri olmayan eski firmware lere geri donulmelik hangi ayki denirse sanirim bu EUX icin Mayis guncellemesi olacak gibi .
-
S21 ultra, s22 ultra, s23 ultra ve sendeki s24 ultra dahil ikinci mayıs güncellemesi pil sorununu çözüyor. benim s21 ultra da baya bir iyileşme oldu; ilk mayıs sürümüne göre pil, yüzde 50 daha dayanıklı diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozgel -- 12 Haziran 2024; 8:33:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X