Şimdi Ara

S-400, F-35'i kaç km mesafede tespit edebilir ve angajman uygulayabilir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
6.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kill code yok zaten ben de bunu savunmuştum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yani şuan projenin ismi barış olması gerekli. F16 blok30 larda ve emin değilim belki de blok 40 larda kendi yerli görev bilgisayarı, aviyonik, yerli iff lerle uçuyoruz.
    Şuanda ASELSAN yine yerli aesa radarını bu uçaklara entegre etmek için geliştiriyor.

F35 konusuna gelince. Abd tüm dünyaya bu uçağı satma peşinde, satıyor. Siz abd olsanız mesela bir ülke ile anlaşmazlık yaşadınız ve o ülkenin F35 lerini bir tuşa basarak çalışmaz hale getirdiniz. Uçağı sattığınız diğer ülkeler sizce ne düşünür?

Size diyorum adamın sattığı uçaktan değil bu uçakta kullanmanız için vereceği mühimmattan korkun. Bunu söylememin bir sebebi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsbey -- 9 Haziran 2019; 16:36:36 >

• Özgür projesine biraz baktım benim anladığım kadarıyla, yerli görev bilgisayarı geliştirerek yazılım bağımsız hale getirilmiş, benim anlatmak istediğimde buydu zaten.Yani kaynak kod elde edilmemiş, sistem değiştirilmiş.Sıfırdan yapılmış.

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyDrama

savunma uzmanı değilim teknik terimlerden radarından kesitinden bandından anlamam ,s400 amerika s400 rusya yok amerikaydı yaptırımdı baskıydı tehditti günlerdir haftalardır her yerde bu sıkıldım midem bulandı nereyi açsam karşımda hep bu

diyelimki s400 almayalım varsın olmasınlar,

merak ettiğim abd veya israile ait bir f35i veyahut başka bir sınıf hayalet uçağı 34 km'den tespit edip kitlenebilecek başka bir sistem var mı elimizde ,
    ! f16larla mı yapacağız bu işi yoksa gemilerden atılan sm1 essm ler mi yapabilecek, hawk füzeleri mi sağlayacak, yoksa bilmediğim daha etkili kullanabileceğimiz füze veyahut sistemlerimiz var mıdır

diğer hayalet özelliği olmayan euroighter,f15,18,rafale,mig29,f16v gibi gelişmiş uçakları ve onların atabileceği çeşitli nitelikte füzeleri uzak mesafeden takip edip kitlenebilecek sisteme şu anda sahip miyiz, yoksa elimizdeki f16lar ile onları bir güzel haklayabilir miyiz ,

bunları yapabilmek bizim için kolaysa elimizdeki var olan imkanlar dahilinde yapabiliyorsak s400 almamız gereksizdir diyebilir miyiz

2030 lara doğru envantere katılması düşünülen hisar-u sistemi s400'ün az olarak görülen bu 34 km tespitini gerçekleştirebilecek mi

hisar-u yoksa sadece hayalet özelliği olmayan uçaklarla füzelere karşı mı etkili olacak ,

s400 ün radar menzilinden övgüyle bahsedilip üzerinde Türkiye haritasının olduğu bir takım görseller internet ortamında sürekli karşımıza çıkıp durmakta bu kadar menzili sadece s400 radarı mı görebiliyor, ülkemizin elinde s400 ün görüp algılayabildiğini yapabilecek sınırlarımız ötesinden gelebilecek savaş uçakları ve seyir füzelerini görebilecek daha büyük radar sistemleri illa ki mevcuttur diye düşünüyorum yoksa yanılıyor muyum

peki s400'ten daha kısa sürede sahip olabileceğimiz batılı hava savunma sistemleri nelerdir patriot , aster başka bir sistem ? bu sistemlere ne zaman 2 ay sonra mı 2 yıl sonra mı sahip olabiliriz yoksa hiçbir zaman mı

s400ü başarısız bulalım gereksiz görelim almayalım nasıl olsa nato sistemi değil etkin olarak kullanamayız boşa gider çöp olur depoda çürür, hatta tsk'da bunlar için boşuna yapılanma yapıp alay/tabur komutanlığı kurmaya kalkıyor

diğer yandan s400'ün siyasi politik yönü bir yana , tsk bu s400'leri istiyor mu? eğer ki istiyorsa bilinen ve beklenen bir nedeni olmalı , bizim göremediğimiz birşeyi biliyorlar olabilir mi

mesele s400 ler mi yoksa hava savunma sistemine sahip olmak mı yada bir an önce nerden olursa olsun bir hava savunma sistemine mi sahip olmak

anlayabildiğim kadarıyla s400 ne kötü bir sistem ne de abd'nin 5.nci nesil uçakları ve yeni nesil siha,iha ve füzeler karşısında çok çok etkili olabilecek yegane bir sistem değil,

s400 bugünün şartlarında ülkemizin ciddi eksiği gibi gözüken hava savunma şemsiyesini en kısa süreçte belli ölçüde belli bir seviyeye kadar sağlayabilecek en yakın en olası sistem gibi,

s400 kendi kapasitesi dahilinde hava kuvvetlerimizin yanında en büyük ikinci unsur olarak hava savunmasını dışa bağımlı olarak sağlayabilecek bir sistem gibi durmaktadır, tabi alınıp kurulur ve ihtiyaç duyulduğunda çekinmeden sabote edilmeden kullanılabilirse..
    Olay s400 değil olay tamamen Türkiye'nin baş kaldırması...
    S400 den vazgeçtik tamam desek ertesi gün Kıbrıs'ta gaz arama diyecek. Tamam abi yanlış yaptık geri çekiliyoruz desek, Suriye'den çık diyecek. Suriye'den de çıktık pardon abi desek kurt devletini tanı diyecek. Tanısan toprak isteyecek senden vsvs.....
    Vazgeçilecek şeyler birbirini doğurur hiç bir zaman doymaz Amerika..
    15 cm2 radar izi ne kadar doğru şu an belli değil. F35 ler tamamen steath modunda uçmadi hala(en azından resmi olarak) ucunca görülecektir. Lakin f22 gibi bir uçağı hiç bir ülkeye satmayan ABD nin f35 gibi herkese satacağı bir uçağa o kadar yatırım yacaginj sanmıyorum.

Bir tane Adana'ya kurulacak bir tane de İzmir'e... Yunan'da f35 kaynıyor sanki... F-16 ları veya diğer uçakları göreceksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Bakın sevgili yazar. Yazılım vardır kesin diyerek bir varsayımda bulunuyorsunuz. Bununla ilgili bir kanıt yok.

Sizin bu yazdıklarınızı yıllar önce f16 lar için de yazıyorlardı. F16 larımızı heryerde çatır çatır kullanıyoruz. Ve f16 ların milli yazılımlarını üretebilir hale geldik.

F35 ler için de aynı durum sözkonusu olacak. Bakın F35 havacılıkta bir devrim niteliğinde bu uçağı değerli kılan sadece stealth görünümü değil. Ondan da değerli olan 360 derece farkındalıkla uçması. Ağ merkezli savaşa uyumlu olması. Bu treni kaçıramayız. F35 ten çok şey öğreneceğiz. F35 e parça üretiyoruz. Biz 5. Nesli F35 le öğreneceğiz. bakmayın siz kendi 5.nesil uçağımızı yaparız, yapıyoruz diyenlere. 100 yıldır uçak üreten Rusya bile hala 5.nesil uçakta zorlanıyor. Su57 yi hala istediği düzeye getiremedi daha çok problemleri var o uçağın.

F35 trenini kaçıramayız. Kaçırırsak f16 larla başbaşa kalırız. Mini uçak gemilerimiz için tek alternatif F35B yoksa o gemilerle turist gezdiririz.
    Konudaki en mantıklı yorumlardan biri, gerçekten de F-35'i F-35 yapan, ağ merkezli muharebe kabiliyet. İnanılmaz bir olay.

• Yunanistan elindeki blok 50 f16 ları viper seviyesine getiriyor. Biz olur da F35 alamaz ve abd ile arayı bozarsak abd Yunanistan'a F35 alması için yanlış hatırlamıyorsam 3milyar dolarlık hibe kredi verecek yani bir filo F35.

CAATSA Dan dolayı bir süre sonra f16 larımızı yavaş yavaş uçuramaz hale getireceğiz bu arada yunanlıların elinde f16 viperlar ve F35 ler olacak.

Yeni yerli savaş gemisi de üretemeyeceğiz. Onun yerine Iran gibi silahlı zodyak yaparız.

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Yazinin kaynagi nere? Yazarin gotu sanirim. Radar ekranlari gitti demis, inanir misin 1 tane kaynak bulamadim buna dair.
    sadece şu altta yazılı olan virusle ilgili olarak ilgili verileri inceleyin daha sonra f35 de ki binlerce satır kodlanmış veriyi düşünün o zaman belki anlayabilirsiniz

ırak hava savunması rus, amerikan vb... unsurlardan oluşuyordu araştırdığım kaynaklara göre bunların kontrol karargahı ise fransızlar tarafından kurulmuştu bütün bu farklı sistemlerin uyum içinde çalışmasını ve hedefe atışa karar verecek sistemi fransızlar kurmuştu sizde farkındasınızdır bu tarz sistemler sinyaller doğrultusunda çalışır işte fransızlar bu komuta kontrol merkezinin fişini çektiler

21. yüzyılda bütün silah sitemleri günlük yaşam da kullanılan neredeyse her ürün vs.... elektirik elektronik sitemlere dönmüş ve siber savaş denilen durumlar ortaya çıkmışken sen ABD gibi bir ülkenin bu silah sistemlerini sana buyur istediğin gibi kullan diye vereceğini zannediyorsan gerçekten fazla konuşmanın ya da kaynak göstermenin lüzumu yok bence hangi sistemin satın alınacağına ben ya da sen karar vermeyeceksin benim fikrim f35 lerde casus yazılım var yönünde

-----------------------------------------------------------------------------------

stuxnet

• amerikan sistemi dediğim birden fazla değişik hava savunma ekipmanı vardı bak burada hatam var kabulumdür

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • Bunu kesin olarak bilmemiz imkansız. Ayrıca F35 kara hedeflerini vurmak için kullanılacak. Burada bizim için önemli olan şey taşıdığı füzenin kabiliyeti. Füzenin etkili olduğu menzile girene kadar radarda tespit edilmemesi lazım gerisi çok da önemli değil. Ayrıca bu uçakları hava savunma kabiliyeti güçlü düşmanlara karşı da kullanmayacağız biz maksat gövde gösterisi, eskiyen uçakları elden çıkarmak, askeri mühimmat satışı için projede bulunmak ve deneyim kazanmak.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.