Şimdi Ara

S-400, F-35'i kaç km mesafede tespit edebilir ve angajman uygulayabilir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
6.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • F35 adlı ucagın tek bir tuş ile işlevsiz hale getirilmesi muhtemeldir,az mantıklı olun windowsun'dan tut x ürününe kadar arka kapı bırakan bir ülke geliştirdigi son teknoloji ucağın içine hem yazılımsal hemde donanımsal trojan koymadan mı satacak .
    F16 lar için soylenen şeyin f35 de kesin oldugunu az biraz düşünebilen her insan anlar.
    Kendin üretmedigin bir ürünün güvenirliligi %0 dır ,uçak ve ya fuze farketmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

burada asıl sorun olan zaten açık açık belirtilmiş uçak anlık olarak bilgi gönderiyor yerde dururken bile bu uçağın içinde yazılım vardır kesin bu tarz silahlar satılırken amerikan senatosu tarafından gerektiğinde kullanılmaz hale getirilcek eklenti bulundurularak satılır
    Yani diyorsun ki olurda bu özel gizli kodlar sinyaller dünyanın en iyisi olduğu söylenen Rus ve Çinli hackerlar tarafından tespit edilirse bütün f 35 ler işlevsiz kalacak. Bunu bile bile genede koyacaklar sisteme?

Arkadaşlar bu tip cihazlara kill switch koyulmaz biraz mantıklı olun lütfen. Ha istihbarat yolluyor olabilir. Ama silahları deactive edecek motorları durduracak zorunlu iniş yaptıracak bir sistem askeri ürünlere konulmaz.

Sizin bu yazdıklarınızı yıllar önce f16 lar için de yazıyorlardı. F16 larımızı heryerde çatır çatır kullanıyoruz. Ve f16 ların milli yazılımlarını üretebilir hale geldik.

F35 ler için de aynı durum sözkonusu olacak. Bakın F35 havacılıkta bir devrim niteliğinde bu uçağı değerli kılan sadece stealth görünümü değil. Ondan da değerli olan 360 derece farkındalıkla uçması. Ağ merkezli savaşa uyumlu olması. Bu treni kaçıramayız. F35 ten çok şey öğreneceğiz. F35 e parça üretiyoruz. Biz 5. Nesli F35 le öğreneceğiz. bakmayın siz kendi 5.nesil uçağımızı yaparız, yapıyoruz diyenlere. 100 yıldır uçak üreten Rusya bile hala 5.nesil uçakta zorlanıyor. Su57 yi hala istediği düzeye getiremedi daha çok problemleri var o uçağın.

F35 trenini kaçıramayız. Kaçırırsak f16 larla başbaşa kalırız. Mini uçak gemilerimiz için tek alternatif F35B yoksa o gemilerle turist gezdiririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

Yani diyorsun ki olurda bu özel gizli kodlar sinyaller dünyanın en iyisi olduğu söylenen Rus ve Çinli hackerlar tarafından tespit edilirse bütün f 35 ler işlevsiz kalacak. Bunu bile bile genede koyacaklar sisteme?

Arkadaşlar bu tip cihazlara kill switch koyulmaz biraz mantıklı olun lütfen. Ha istihbarat yolluyor olabilir. Ama silahları deactive edecek motorları durduracak zorunlu iniş yaptıracak bir sistem askeri ürünlere konulmaz.
    Bravo 10 numara dusunmussun ama olmamış,dogrusu abd nin askeri uydularına sızıp izlediler sanırım.O yuzden havadan login olacaklar.
    Milyarlarca satır kod içinden arka kapıyı bulacaklar.Önce baglanmaları gerekiyor
    Gene üretilmesi gereken binlerce ucagın hepsinin aynı özellikte oldugunu düşünmeniz gibi bir hata yapmıssınız.
    TR alacagı bir uçaga hem yazılımsal hem de donanımsal trojan koymak çok kolay 2019 da yaşayıp bunun olmayacagını düşünmek akla aykırı

Varsayımınıza göre şuan ABD nin askeri uyduları coktan hacklemiş olması gerekiyordu degil mi ?
    Cidden Askeri birimlerin iss den net baglatıp göreve cıktıgını felanmı düşünüyorsunuz ?
    Rus ve Çinliler Hava yer istasyonları arasına sızacak kabiliyete erişmiş ise zaten F35 almamız sorun degil.F35 den önce bütün abd ye sızmıslardır degil mi _?
    NSA skandalını, Özellikle Falkland savasını incele.
    Uçan bilgisayara dışarıdan komut atılamaz sacmalıgını bir kenara bırak hack dediğin şey online ve offline olarak ayrılır, Fiziksel olarak girmediğin yere online olarak giremeyecegin yerlerdir askeriyeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 9 Haziran 2019; 13:37:35 >

• Baxa kullanıcısına yanıt
    Bunu başkası ile daha önce tartışmıştık biz natonun rusyaya en yakın kuvvetlerinden biriyiz bütün hava gücümüzü sakatlamanın zararları ne olur hiç düşündün mü? Savaşın ortasında Amerikan uçakları çatır çatır uçarken bizimkilerin yerden bile kalkamaması bütün morali çökertir ve abd yi tek başına bırakır güveni yok eder. Ama siz sanki yazıcıya arka kapı koyar gibi takıldığınız için sorun yok tabii.

Ayrıca evet Amerika asla hacklenemez bu yüzden katrilyon dolarlık f35 projesinin tasarımları çinliler tarafından çalınabildi ve kendi kopyalarını üretiyorlar pentagona gidip usb ile çalmışlardır dediğinize göre

• quote:

Bunu başkası ile daha önce tartışmıştık biz natonun rusyaya en yakın kuvvetlerinden biriyiz bütün hava gücümüzü sakatlamanın zararları ne olur hiç düşündün mü? Savaşın ortasında Amerikan uçakları çatır çatır uçarken bizimkilerin yerden bile kalkamaması bütün morali çökertir ve abd yi tek başına bırakır güveni yok eder. Ama siz sanki yazıcıya arka kapı koyar gibi takıldığınız için sorun yok tabii.

Ayrıca evet Amerika asla hacklenemez bu yüzden katrilyon dolarlık f35 projesinin tasarımları çinliler tarafından çalınabildi ve kendi kopyalarını üretiyorlar pentagona gidip usb ile çalmışlardır dediğinize göre
    F35 bilgileri hangi Avrupa ülkesi şirketten calındı haberiniz var mı ? Bakayım bir yok sanırım. Gidin araştırın.!
    ABD ye olan güven mi , emin ol Falkland savasında leblebi gibi gemisi vurulan ingiltere koşa koşa fransaya gidip Arjantine sattıgı füzeler için yardım aldıysa ve Fransanın bu yaptıgı kimsenin umrun da degilken odak noktası TR olan bir konuda çok umurlarında olacaktı.

• Baxa kullanıcısına yanıt
    Ne yardımı almış füzeler için yazabilirmisiniz ? Ve hangi füzeler için ? Exocetlerimi diyorsunuz ?

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

kendim ulaşmadım bu sonuca ! amerikan senatosunda yasadır bu tarz stratejik silahlar amerikan hukumeti tarafından ihrtaç edilmeden önce amerikaya ve çıkarlarına müttefiklerine karşı kullanılması engelleyecek yazılım ve içerik eklenerek satılır bunun en somut örneği f35 projesi için üretilecek som füzeleridir amerika izin vermeden üretemiyorsunda satamıyorsunda ayrıca yapılan anlaşmada açıkça belirtildi uçağın elektronik ve yazılım aksamına dokunamıyorsun onun dışında uçak anlık olarak yerde dururken bile anlık istihbarat gönderiyor
    Laf çorbasını geç, soruma cevap vermemişsin. Amerika'nın tek tuşla uçağı kapatacagini iddia ediyorsun. Bu sonuca nasıl ulaştın, teknik detay verir misin?

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Laf çorbasını geç, soruma cevap vermemişsin. Amerika'nın tek tuşla uçağı kapatacagini iddia ediyorsun. Bu sonuca nasıl ulaştın, teknik detay verir misin?

Alıntıları Göster
    Çorbadan önce soğuk mezeler geldi agam buyur;

ABD körfez savaşı sırasında Irak'a saldırdığında Saddamın Fransa dan aldığı hava savunma sistemleri fransızlar tarafından kapatılıp Irak hava sahası amerikan savaş uçaklarına açılmadı mı?

Stratejik Ortak
    Irak İşgali: Saddam Hüseyin'in Ateşlenemeyen Füze Savunma Sistemleri | Stratejik Ortak
    https://www.stratejikortak.com/2018/11/irak-isgali-saddam-huseyin-fuzeleri.html

• AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Hocam bende yukarıda sordum nedenleri şu:

Eğer f35i ben üretiyor olsaydım kesin yazılımına bir killswitch koyardım ya.

Başka bir dayanakları yok.

Bir de falkland savaşını yazıyorlar. Onada şimdi baktım ingiliz gemileri batırılınca arjantine füze satışı kesin bir şekilde durmuş ve ambargo uygulanmış. Arjantine füze yollayabilir diye peru'ya bile satışı durdurmuşlar. Ama füzelerin ateşlenemediği ile alakalı bir kaynak göremedim henüz.

Hocam bende yukarıda sordum nedenleri şu:

Eğer f35i ben üretiyor olsaydım kesin yazılımına bir killswitch koyardım ya.

Başka bir dayanakları yok.

Bir de falkland savaşını yazıyorlar. Onada şimdi baktım ingiliz gemileri batırılınca arjantine füze satışı kesin bir şekilde durmuş ve ambargo uygulanmış. Arjantine füze yollayabilir diye peru'ya bile satışı durdurmuşlar. Ama füzelerin ateşlenemediği ile alakalı bir kaynak göremedim henüz.
    F16 lar içinde yıllarca aynı tarz yazılarla uğraştık. Yok ney miş. Abd bir tuşa basarsa f16 düşermiş.
    Ama ne oldu heryerde çatır çatır kullanıyoruz.

Korkacaksanız adamın uçağından değil size sattığı hava hava mühimmatından korkun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

F16 lar içinde yıllarca aynı tarz yazılarla uğraştık. Yok ney miş. Abd bir tuşa basarsa f16 düşermiş.
    Ama ne oldu heryerde çatır çatır kullanıyoruz.

Korkacaksanız adamın uçağından değil size sattığı hava hava mühimmatından korkun.

Alıntıları Göster
    Irak savaşında Amerikan Patriot'u kendi USAF'e ait F-18'i vurdu. Demek ki istenilen hedefe karşı kullanılabiliyor.

IFF sistemleri, dost mu düşman mı diye söyler. Ateşlemek pilotun, kullanıcının elindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6E2676F0 -- 9 Haziran 2019; 15:12:10 >

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Çok yanlış bir bilgi. Arjantinin elinde zaten hepi topu bir avuç exocet vardı ve hepsini kullandı. Görevlerini de yaptı exocetler. Ama dediğim gibi adamın elinde sayısı 10 u bike bulmayan exocet olduğu için hiçbirşey yapamadı.

Önce exocetlerin çalışma prensibini okuyunuz. Ne algoritmasıymış bu dersiniz. Ortada sizin anlattığınız tarzda birşey yaşanmadı exocetin çalışma prensibi dolayısı ile yaşanamazda.

Kaynak atabilir misiniz? Yanlışsa düzelteyim

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Komplo teorileri bunlar hep. Üstteki arkadaşta cevabını vermiş.

Bir arkadaşta link vermiş ırak savaşında Fransız hava savunma sistemleri çalışmadı şeklinde. Verdiği linkin bir Türk bloggerı ve kaynağının bir Rus gazeteci olmasını geçtim kendi sayfası içinde yorumlarda çürütülmüş zaten varsayım.

Düz dünyacılardan ve aya gidilmedi diyenlerden farkınız yok valla.

• Allons-y kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın. Verdiğim yanlış bilgi için. Mesajımı siliyorum.

Aya gidilmedi gibi bir saçmalığa asla inanmam. O kadar düşmedim çok şükür

• Falkland savaşı bilgilerime baktım. Arjantin elindeki bütün exocetleri kullanmış ama elinde şöyle bolca olsaymış savaşın şekli çok değişirmiş. Zaten baya bir hasar vermiş İngiliz donanmasına exocetler. Çoğu hedefi vurmuş ama kimisi de patlamamış.

Bu algoritma konusuna gelince rivayete göre ingilizler fransızlardan exocetlerin bilgisini istemiş. Buna göre exocetlerin uçuş prensibi, hangi açıyla gemiye saldırdığı falan ama ortalıkta kill code denilen birşey yok. İngilizler bu bilgiler eşliğinde gemileri savunma pozisyonlarına sokmaya çalışmışlar.

Arjantinin stoğu bittiği için yenilmiş.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.