Şimdi Ara

S-400, F-35'i kaç km mesafede tespit edebilir ve angajman uygulayabilir ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
0
Favori
6.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

Yazdıklarınızı okudum. Verdiğiniz kaynak olan Sputnik gerçeği yansıtmayan, savunma sanayii forumlarında ciddi alınmayan bir kaynaktır.
    Forumları ciddiye almak ile bir farkını göremiyorum ben de.

Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

Forumları ciddiye almak ile bir farkını göremiyorum ben de.

Alıntıları Göster
    Peki Izdeliye-30 ile F135 arasında performans/bakım-idame farklarını biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız ve Izdeliye-30'un daha iyi olduğunu söylüyorsanız. Argümanlarınızı yazın, tartışalım.

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

Peki Izdeliye-30 ile F135 arasında performans/bakım-idame farklarını biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız ve Izdeliye-30'un daha iyi olduğunu söylüyorsanız. Argümanlarınızı yazın, tartışalım.

Alıntıları Göster
    Motorlar hakkındaki bilgim detaylı değil. Ancak Su-57'nin birden fazla motorla hala test aşamasında olan bir uçak olduğunu, sürekli daha gelişmiş sistemlerle güçlendirildiğini biliyorum. Bu aşamada bu karşılaştırmayı yapmak sağlıklı olmayacaktır. Çünkü ulaşılan sonucun bir değeri olmayacaktır. Uçağın son hali ve verileri ortaya çıkmadan yapılabilecek tek mantıklı karşılaştırma teorik olarak uçağın sahip olacağı öngörülen son veriler olacaktır. Bu noktada da kesin bir şey söylemek henüz mümkün olmadığından söyleyebileceğim en kesin şey uçak hakkında paylaşılan, haberde de görüldüğü üzere iddia edilen ‘Su-57’nin 2. aşama motoru 5+ nesli özellikleriyle diğer tüm muadillerinden üstün" oluşudur. Rusya'nın geçmişine ve şimdiki haline baktığımızda da bunu gerçekleştirebilecek nadir ülkelerden birisi olduğunu görmek zor değil. Eğer iddialara kanıt arıyorsanız, gidip Ruslara rica etmeniz gerekecek. Rusların vereceği cevabı bilmek için de kahin olmaya gerek yok.

• quote:

Motorlar hakkındaki bilgim detaylı değil. Ancak Su-57'nin birden fazla motorla hala test aşamasında olan bir uçak olduğunu, sürekli daha gelişmiş sistemlerle güçlendirildiğini biliyorum. Bu aşamada bu karşılaştırmayı yapmak sağlıklı olmayacaktır. Çünkü ulaşılan sonucun bir değeri olmayacaktır. Uçağın son hali ve verileri ortaya çıkmadan yapılabilecek tek mantıklı karşılaştırma teorik olarak uçağın sahip olacağı öngörülen son veriler olacaktır. Bu noktada da kesin bir şey söylemek henüz mümkün olmadığından söyleyebileceğim en kesin şey uçak hakkında paylaşılan, haberde de görüldüğü üzere iddia edilen ‘Su-57’nin 2. aşama motoru 5+ nesli özellikleriyle diğer tüm muadillerinden üstün" oluşudur. Rusya'nın geçmişine ve şimdiki haline baktığımızda da bunu gerçekleştirebilecek nadir ülkelerden birisi olduğunu görmek zor değil. Eğer iddialara kanıt arıyorsanız, gidip Ruslara rica etmeniz gerekecek. Rusların vereceği cevabı bilmek için de kahin olmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Sayın hocam,

Bir şeyleri araştırdığınızı ve öğrenme isteğinizin olduğunun farkındayım. Fakat Izdeliye-30 dediğimiz model'in ürünleştirilmesi 10 seneye yakın, seri üretime geçmesi de bir o kadar sürecektir. Hali hazırdaki ürünleri de bakım ve arıza frekansları, rakiplerine göre çok yüksek.

Dediğiniz gibi halen geliştirme aşamasında. Artan ivme ve verimliliği var. Fakat AL-31F türevi olduğu için istenilen güç sağlanamayabilir.

• quote:

"F-35, geometrik stealth olmayan ve termal iz anlamında da 4. nesil motorlar ile uçan Su-57’den çok daha küçük ize sahip bir uçak olacaktır"

Yazdıklarımı anlasanız keşke, Su-57 zaten bu amaçla tasarlanmamış. Su-57'nin amacı hayalet uçak avlamaktır. Radar izi daha kötü diye ağlamanın tartışmaya nasıl bir faydası var anlamış değilim. Ayrıca 4. nesil motorları olduğunu neye göre iddia ediyorsunuz? Amerikan propagandası yapmaktan başka bir işe yaradığınız yok.

"Su-57’nin 2. aşama motoru 5+ nesli özellikleriyle diğer tüm muadillerinden üstün"
    https://tr.sputniknews.com/savunma/201811131036133850-rusya-su-57-ucak-motor-marcukov/

Unutmamak gerek ki Su-57 daha yeni bir uçak, daha iyi ve daha üstün olmak için tasarlanmış, daha iyi bir teknolojik altyapıya sahip. Sürekli geliştirilen ve daha iyi olması sağlanan bir uçak. F-35 ise ucuz olması, birçok amacı yerine getirebilmesi ve yeterli olması için tasarlanmış bir uçak. Kendisinden daha eski olan F-22 lerden daha iyi bir uçak değil. Batı'daki bir çok özellik Doğu'da da fazlasıyla mevcut.

Alıntıları Göster
    Yazdığın her şey baştan aşağı yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: transverse

Yazdığın her şey baştan aşağı yanlış.

Alıntıları Göster
    Boş boş söylediklerimin hatalı olduğunu iddia eden birini ne kadar ciddiye alabilirim bir düşüneyim...

Boş boş söylediklerimin hatalı olduğunu iddia eden birini ne kadar ciddiye alabilirim bir düşüneyim...

Alıntıları Göster
    Ciddiye almanı beklemiyorum fakat farkında isen milletin oyuncağı olmuşsun. Senin adına ben rahatsız oldum, görevimi yapayım dedim. En azından kavramlara bu kadar uzak iken, bu kadar açık ifadeler kullanma. Daha ciddi platformlarda küçük düşürürler, belli ki öğrenme isteği oldukça yüksek genç birisin, nacizane tavsiyem doğru bilgiye ulaşmak için daha fazla çaba göstermendir. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Uzunca uzadıya bir görüşümü yazmak istiyorum.

Şahsım olarak ülkemde hem s400 hem f35i ülkemin envanterinde görmek beni mutlu ederdi. Malum ülkemiz hava savunma nezdinde maalesef zayıf.

Ama gel gör ki kazın ayağı öyle değil. Bu hem ABD hem Rusya birbirleri ile didişmeleri ayrı dursun ikisininde ülkemiz üzerinde söz sahibi olmak istemelerini sağır sultan bile biliyor. Ama şöyle bir fark var, ABD senin siyasetine, iç işlerine, kendi menfaatlerine karşı gelen hükümeti aforoz ederek iç işlerine kendi çıkarları için taraf oluyor. Fakat Rusya senin ülke yönetiminde, Abd gibi söz sahibi olmak yerine direk senin topraklarında var olmak istiyor.

Sen şimdi S400ü aldın diyelim kime karşı kullanacaksın ? Avrupa ülkeleri? Asya ülkeleri? Asyada sana tehdit olarak kim var? Ermenistan, Mısır, Pakistan, Çin. Ee bu adamlar zaten yıllardır Rusya ile birlikte bir birlik kurma peşinde değilmi? Sen bunlara S400 ile saldırdı yaptığında Rusya olaya nasıl müdahil olacak? Türkiye böyle bir şey yaptıysa haklı sebebleri vardır diyecek diye düşünen yoktur herhalde aramızda.

Yada şöyle düşünelim, mısır bize savaş ilan etti bizde NATO ülkesi olarak NATO'dan yardım istedik Nato demezmi bize, kardeşim ben sana S400 ü alma alırsan da sonuçlarına karışmam, git şimdi S400leri kimden aldıysan o sana yardım etsin diye. E zaten Nato'nun en kuvvetli ülkesi ABD. S400 alım sürecinde adamlarla papaz olmuşsun sonra nasıl yardım isteyeceksin?

Ülke olarak zaten yarım asırdan fazla Avrupa'ya göbek bağı ile bağlıyız, bide Nato'ya atmışız kapağı. Bu durumda sana Avrupa tarafından gelebilecek saldırı ihtimali varmı? Bence yok. Anca Yunan ile it dalaşı yaparsın ileri gidersede arabulucu ile tatlıya bağlarlar işi ki buzamana kadar da hep bu şekilde olmadımı?

Adamlar S400Ün arayüzüne müdahale etmemize izin vermiyor Nato uçaklarını düşman görüyor hadi bize verilenleri güncellediler Avrupa'ya bakan bataryalardaki füzeyi Rusya tarafından ateşleyip Yunan F16 sını düşürürler ise ne olacak? Ruslar sistem hatası deyip sıyrılabilirler. Ya biz nasıl sıyrılıcaz? Fıtrat mı diyeceğiz?
    Rus uçağı Türkiye tarafından düşürüldüğünde Türkiye Natoyu bilgilendirdi ardından Amerikan sözcüsüne soruldu ne dediler biliyor musun Amerika tarafı!!!!!!

BU İKİ ÜLKE ARASINDA GEÇEN ONLARI İLGİLENDİREN BİR OLAYDIR BİZ KARIŞAMAYIZ

• Transverse, Sekai, Parsbey gibi üyeler olmasa şu forumda savunma sanayiine dair doğru bilgi alamayacağız.

Hala bu üyeleri küstürmeye çalışıyorsunuz.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.