Şimdi Ara

s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup_34 -- 12 Aralık 2021; 16:50:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben böyle şeylere inanmıyorum. Yaratıcının dini, doğaya aykırı olamaz, doğanın işleyişine aykırı olamaz. Dualarla sağlığın düzelebileceği bence yalandır. Şu olabilir, tedavide en önemli şeylerden biride hastanın psikolojisidir. Dua eden hasta psikolojik olarak rahatlıyorsa şayet, tedaviye olumlu etki yapabilir. Ama dua denilen şeyin maddi olarak bir yardımı olacağını düşünmüyorum. Kuran veya hadislerde böyle bişeyin olduğunu da görmedim. Kuran şifadır diyor ayette mesela ama ucu açık bunun. Şifa ne anlama geliyor? Ruh yönünden bakarsak şifa oluyor, onu kastetmiş olabilir mesela. Bunlar hep psikolojik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 28 Nisan 2017; 16:39:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup_34 -- 12 Aralık 2021; 16:50:46 >
  • Hocam gece uyandım bi baktım ıslaklık.Orucum bozulur mu?

Diye de sorabilirdi.
  • Bence bilerek soruyorda olablirler diyeceğim ama bu zeka seviyesinde de çok insan var o yüzden diyemiyorum
  • Onu bunu bırakın bu işlerde çok para var baba kurucan bi tarıkat 7 sülalen ihya olur senin torunlara da gavsın torunları deyip ayaklarını yalarlar.
  • Hocam arkadaşımın karısını düdükledim. Gidip helallik alsam olur mu ? diye soru gördüm la ben bu ne ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S.T.A.L.K.E.R Serisi Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    S.a
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o da bisey mi, millete dua edin diyen sarlatanlar doktora giderken, bazi aptallar bu sarlatanlara inanmaya devam ediyor.
  • "Rabbimiz! Şâyet unuttuysak veya hata yaptıysak bizi aheze etme (sorgulama). Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bizim üzerimize ağır yük yükleme. Rabbimiz, takat (güç) yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükleme. Ve bizi af ve mağfiret et ve bize rahmet et (Rahîm esması ile bize tecelli et, rahmet nurunu gönder). sen bizim Mevlâmız’sın. Artık kâfirler kavmine karşı bize yardım et."

Hz. Ömer der ki, aklı başında bir müslüman, bu duayı okumadan başını yastığa koyup uyumamalı. Bu dua, Bakara suresinin son ayetindendir. Benim hergün ettiğim duadır. Bu dua insanı bağışlanmaya götüreceği gibi, günah işlememeye de motive eder. Hergün Allah'a, kalpten gelerek bu duayı eden kişi nasıl günah işleyebilir.

Dua etmenin yeri, dinimizde çok önemlidir. Kendinle hesaplaşmadır. Bi insan her Allah'ın günü, Allah'ım, bilmeden cahillikle ettiğim günahlardan dolayı beni sorumlu tutma diye dua edip, hem de günahkar olabilir mi? Bunu yapabilmesi için, biraz kafadan kontak olması lazım. İşte duanın gücü budur.

Ancak konuyu açan arkadaşın verdiği örnekte olduğu gibi, bazı insanlar, bir takım arapça kelimelerden medet ummaktadır. Bir kadın, çocuğunun ağlamayı kesmesi için, bir hocanın vereceği, Arapça kelimelerden medet umuyor. Bakın dikkatinizi çekiyorum, Allah'tan değil, Arapça kelimelerden medet umuyor. Bu günahların en büyüğü olan Şirk'tir, Allah'a ortak koşmaktır. Kadıncağız cehaletinden, günahların en büyüğünü işliyor. Ancak bu kadın bilinçli olarak şirk koşmuyor. O'nun günahı fasıklıktır. Fasıklığın cehalet basamağıdır. Yani cehaletinden dolayı günah işleyen insan sıfatındadır. Ancak yine de kabul edilebilir bir durum değildir. Cehaletten günahkar olan insan, cehaletini gidermek zorundadır.

Asıl bu kadına, şirk koşacağı materyali veren Hoca müsvettesi, günahkarın önde gidenidir. Okunmuş seccadeyi millete pazarlayan, bir de üstüne bundan ticari kazanç sağlayan it sürüsü, boynundan asılıp, sallandırılması geekenlerdir. İşte islamın içi bu şekilde boşaltılıyor. İslamın özü, böyle soytarı hoca müsvetteleri tarafından bozuluyor, amacından sapıyor. O hocanın okunmuş seccadeyle insanları kandırması en büyük günahlardan biri iken, o aptal insanın da, okunmuş seccadeden beklentiye girmesi, düpedüz Allah'a şirk koşmaktır.

İslam akla önem veren bir dindir. Gerizekalılığın islamda yeri yoktur. Allah'a dua etmeyi unutup, kağıt parçalarında yazan arapça kelimelerden medet ummak, aptallığın en büyüğüdür. O kağıtta yazanların ne anlama geldiği bilmeden okumak, boşa kürek çekmekten başka bişey değildir.

Duanın ne olduğunu bilmeyen, Allah'a dua etmesini bilmeyen, kalbini Allah'a açamayan insandan müslüman olmaz. İslam demek Allah'la diyalog ve iletişim demektir. Dua ise ibadetle birlikte, Allah'la iletişimin en güçlü yollarından biridir. İstersen günde 100 rekat namaz kıl. Kalbinle, Allah'la iletişim kuramıyosan, yaptığın şey, jimnastik hareketlerinden farksızdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.