Şimdi Ara

Ryzen Threadripper Delid yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcinin daha incelemesi çıkmadan der8auer delid yapmış. Birileride halen ortada donanımcı youtuberım diye geziyor. Tom 'a bakıyorsun adamın Prime95 'den haberi yok, overclock yaparken Bios 'da SVID özelliğinden habersiz. Ortada overclock yapıyorum diye geziyor. Der8auer 'ü çocuğu sevmeyen ölsün diyorum.

Anlaşılan Threadripper ve Epyc aynı platfom sadece çekirdekler kapatılmış.
    der8aueryoutube
    RYZEN THREADRIPPER DELIDDING (en)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZoVK6rJR5VE

• Selam.

Delid yapildi ama ortaya dehset olay cikti. Adamlar utanmasa sivi metal surecekler cekirdekle kapak altina. Amd oyledir yada boyledir fakat olmasi gerekeni yaptigi icin takdiri hakediyor. Ayni eleman 7900x e de delid yapmis ve 25 derece sicaklik dususu saglamisti.

Simdi 1000 dolarlik islemci alip bu islere mahkum olmak bile insani firmaya karsi tepkili hale getiriyor. Musterisini bu denli keriz yerine koyan firmanin keske daha cok alternatifi olsaydi diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    delid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Nisan 2020; 19:55:46 >
  • intel hala beyaz macun sürsün :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Selam.

Delid yapildi ama ortaya dehset olay cikti. Adamlar utanmasa sivi metal surecekler cekirdekle kapak altina. Amd oyledir yada boyledir fakat olmasi gerekeni yaptigi icin takdiri hakediyor. Ayni eleman 7900x e de delid yapmis ve 25 derece sicaklik dususu saglamisti.

Simdi 1000 dolarlik islemci alip bu islere mahkum olmak bile insani firmaya karsi tepkili hale getiriyor. Musterisini bu denli keriz yerine koyan firmanin keske daha cok alternatifi olsaydi diyorum.

Zaten sıvı metal kullanılmış. Macunun içeriği indium ve ısı iletimini arttırmak için AMD "altın" ile desteklemiş.

http://www.indium.com/metals/indium/indium-solder-and-sealing/

Intel x299 HEDT serisi işlemcileri mühürlemeden (soldered) göndermeye devam etsin. Uzun yıllardır sadık bir Intel kullanıcısıyım ama bu kadarına artık bende pes diyorum.

• bu tür konulara bayılıyorum,1 kelime anladığım yok ama efsane tartışmalar dönüyor
  • CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Dostum terimleri ben de anlamadım ama sanırım AMDnin işlemcisi 32 çekirdekliymiş ama 16 tanesini kullanmaya izin vermiyormuş gibi :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen 7 3700X
    2 ay önce açıldı
    Ryzen 7 3700x
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu video kullanılamıyor
  • Der8auer videoyu yayınlamak için Çarşamba günü izin almasına rağmen AMD bugün kendisine ulaşıp videonun kaldırılmasını rica etmiş. Video çok kısa süre yayında kalmış olmasına rağmen neti sallamaya yetti. :) Threadripper gümbür gümbür geliyor.
    der8aueryoutube
    Where did my Threadripper delidding video go?
    https://www.youtube.com/watch?v=JbffGyrkjMM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 28 Temmuz 2017; 15:30:10 >

• Threadripper üzerinde gelen fazladan 2 çip aslında işlevsizmiş. IHS (metal kapak) üzerine yerleştirilen soğutucuyu dengede tutup işlemcinin eğilmesini önlemek için bırakılmış (EPYC 'de çalışıyor olacaklar).

İntel 'de görmediğimiz çok ilginç şeyler oluyor.

• yapılan işlemin ne olduğunu kısa özet geçebilir misiniz?
  • TorwaK kullanıcısına yanıt
    Türkçesi: İntel sıcaklıkla boğuşan overclock yapmayın dediği 7700k gibi işlemcilerine, 1000$lık işlemcilerine macun sürüp geçiyor, AMD sadece üst kapağa destek olsun diye koyduğu işlevsiz parçaları bile sıvı metal+altın ile lehimleyip gönderiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Nisan 2020; 19:54:15 >
  • Indium termal macunu nikel bazlı IHS üzerine yapıştırabilmek için altın kullanılıyormuş. Intel 'in üst düzey işlemcilerinde (mühürlenmiş olanlar - soldered) bu şekildeymiş.
  • turkce konussaniza hic bisey anlamadim

• Ryzen Threadripper Delid yapıldı
  • Intel bu fiyat segmentinde yapsa vayy be bak ne kadar büyük firma ama AMD yapınca ıntel fanboyları ortalıkta yok intel işlemcilerde delid yapılsın garantisi bozulsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rixeos

turkce konussaniza hic bisey anlamadim

Yabanci bi sey yok..

Klasik intel kazigi haberlerinden..

Inteli severim ama bazi chagalliklari sayesinde kullanicisi utaniyor..

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Adamlar ısıyı iyi dağıtabilmek için yapmadık şey bırakmamışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Nisan 2020; 19:51:43 >
  • <intel fanboy mod on>

o gerçek altın değildir sahtedir.

<intel fanboy mod off>
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Çakma altın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Nisan 2020; 19:51:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.