Şimdi Ara

Ryzen sistem dusuk gpu kullanimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dun itibari ile intel 4. Nesilden am4 e gecmis bulunmaktayim. Sistemim r5 1600 gigabyte ab350 gaming 3 gskill 3000 mhz ripsaw V gtx 3 gb 1060. Single oyunlarda gpu kullanimi %99 herhangi bir sikinti yok. Fakat bf 1 de yer yer %60 a dusuyor ve hali ile fps de dusuyor. Darbogaza imkan yok cpu kullanimi genelde %50.Driverlar bios guncel. Nvidia denetim masasinda maximum per. Secili. Windows guc secenekleri de ayni sekilde yuksek performansta. Sizce nedeni ne olabilir ? ( ayrica rami 3000 de calistiramiyorum bios guncel olmasina ragmen )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

• aynı olay intelin baba işlemcilerinde de mevcut:

https://forum.donanimhaber.com/performans-sorunu-fps-drop--127956413#127956413

multi oyunlarda olur grafik sıkıntısı konuda detayı göreceksin.

mesela konuda arkadaş diyor ki yayın yapıyordum. hele upload falan varsa oyun takılır bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zobaa16

aynı olay intelin baba işlemcilerinde de mevcut:

https://forum.donanimhaber.com/performans-sorunu-fps-drop--127956413#127956413

multi oyunlarda olur grafik sıkıntısı konuda detayı göreceksin.

mesela konuda arkadaş diyor ki yayın yapıyordum. hele upload falan varsa oyun takılır bile

Peki hep bu sekilde mi devam edecegiz anlamadim gitti

• Multi oyunlar haritasına, kullanıcısına veri akışına bağlı GPU,CPU ikisine darboğaz yapıyor.
    Yabancı sitelerde de çok konuşulan konu.
    Aynı sistem bazısında ok diyor ama aynı bölüm aynı sahne aynı yoğunluk değil tabi.

Bence çözüm kafaya takmadan oynamak hiç oynayamayan yada 30 fps ye low timsah yürüyüşü yapan arkadaşların halini anlamak lazım :)

Çok kafaya takıyorsan

ssd fsecure lu format, cillop win 10

en son nvdia ve envidia oyun optimizasyon önerisi.

Win starup olabildiğince temiz, no virus prog (oyun açtığında kapalı), no müzik programı nothing without the game...

net bağlantılı hiçbir program, inanmazsın elemanda müzik spotify mı ne varmış 30 fps düştüğünü söylüyor...
  • Bf1 optimizasyon özürlü bir oyun bende de gtx 1060 var ara ara düşüş oluyor gpu kullanımını arttırmak için vsync kapalı nvidia denetim masasından fast sync aç oyun ici ayarlardan da fps sinirini baya bir üste çek 144 200 falan o zaman gpu kullanımı 99 olur isin tuhafı ayarları böyle yapınca benim sistemde işlemci de 99 oluyor gpu da ekran kartında problem olup olmadığını öğrenmek istiyorsan witcher 3 oyunun varsa ac gpu kullanımı 99 oluyorsa bir problem yoktur su ana kadar oynadığım oyunlar arasında 1060 ı deli gibi yoran tek oyun witcher 3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

Bf1 optimizasyon özürlü bir oyun bende de gtx 1060 var ara ara düşüş oluyor gpu kullanımını arttırmak için vsync kapalı nvidia denetim masasından fast sync aç oyun ici ayarlardan da fps sinirini baya bir üste çek 144 200 falan o zaman gpu kullanımı 99 olur isin tuhafı ayarları böyle yapınca benim sistemde işlemci de 99 oluyor gpu da ekran kartında problem olup olmadığını öğrenmek istiyorsan witcher 3 oyunun varsa ac gpu kullanımı 99 oluyorsa bir problem yoktur su ana kadar oynadığım oyunlar arasında 1060 ı deli gibi yoran tek oyun witcher 3

Witcher 3 de deneyeyim o zaman. Tomb raider high ayarlarda gpu surekli %99.

• İşlemcinin %100 olmaması ekran kartını tam anlamıyla beslediği anlamına gelmiyor. Daha önce kullandığım AMD x4 işlemcide cs goda %60 larda olmasına rağmen FPS yerlerdeydi. Bunun sebebi ise yeni nesil oyunların bile hala tek çekirdek gücüne ihtiyaç duyması. 7700k nın her zaman en yüksek FPS yi almasının sebebi de bu.

Intelin ucube işlemcisi 7350k (fiyatı 500 tl ye kadar gerilemiş) bile bu sebepten dolayı oyununa göre Ryzenin mainstream işlemcilerinle aynı veya daha fazla performans verebilir. Mesela wildlandde i5 %100 lerde çalışıyor olmasına rağmen çok daha az kullanımı olan 1600 den en az %10 daha fazla FPS veriyor.

Daha ilerisi için konuşacak olursak oyunlarda yapay zeka, fizik, gerçekçilikteki geliştirmelerle multicore ihtiyacı artabilir ancak IPC hala önemli olacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla yeni işlemcilerin hem yüksek multicore hem de tek çekirdek performansı vermesi gerekecek. Tabi böyle bir değişim bence kullanıcı lehine bir durum değil. Elimizdeki donanımı her şekilde güncellememiz ihtiyacı doğuruyor. Ancak oyun yapımcılarının da yüksek bütçeli oyunları satabilmesi için pazarın çoğunluğuna hitap etmesi gerekli bu yüzden kısa vadede böyle bir şey bence pek mümkün değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: Chillout

İşlemcinin %100 olmaması ekran kartını tam anlamıyla beslediği anlamına gelmiyor. Daha önce kullandığım AMD x4 işlemcide cs goda %60 larda olmasına rağmen FPS yerlerdeydi. Bunun sebebi ise yeni nesil oyunların bile hala tek çekirdek gücüne ihtiyaç duyması. 7700k nın her zaman en yüksek FPS yi almasının sebebi de bu.

Intelin ucube işlemcisi 7350k (fiyatı 500 tl ye kadar gerilemiş) bile bu sebepten dolayı oyununa göre Ryzenin mainstream işlemcilerinle aynı veya daha fazla performans verebilir. Mesela wildlandde i5 %100 lerde çalışıyor olmasına rağmen çok daha az kullanımı olan 1600 den en az %10 daha fazla FPS veriyor.

Daha ilerisi için konuşacak olursak oyunlarda yapay zeka, fizik, gerçekçilikteki geliştirmelerle multicore ihtiyacı artabilir ancak IPC hala önemli olacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla yeni işlemcilerin hem yüksek multicore hem de tek çekirdek performansı vermesi gerekecek. Tabi böyle bir değişim bence kullanıcı lehine bir durum değil. Elimizdeki donanımı her şekilde güncellememiz ihtiyacı doğuruyor. Ancak oyun yapımcılarının da yüksek bütçeli oyunları satabilmesi için pazarın çoğunluğuna hitap etmesi gerekli bu yüzden kısa vadede böyle bir şey bence pek mümkün değil..

Size ve diger arkadaslara tsk ederim. Cpu yu 3.7 ghz e rami de voltaj vererek dogal mhz seviyesi olan 2933mhz civarina yukselttim. Ve konuda belirttigim ani dusmeler minimuma inmis vaziyette

• Demek tek cekirdek hiz istiyor. Ben de Masallah ghost recon wildlands 1050t 4 ghz gtx 960 1080p high 35.40 fps yeni oyunda nasil aliyorum diyordum. Tabi cpu %85 90

• Overclock ta yapsam hala fps dusuyor

• Bende intel var hiç öyle bi problem yaşamadım. Amd ryzen daha yeni olduğu için yazılımdan kaynaklı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.