Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

resim sorununu da halledin bir zahmet yüklü resmi açınca siyah sayfa çıkıp kapayınca konudan geri atıyor saçma bir şekilde.
    Bu sorunu düzeltmiştik ancak sürümü geri çekmek zorunda kaldık. Şuan bir sıkıntı olmaması lazım hocam.
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    dün yine yaptı o yüzden yazayım dedim ama tekrar bakayım editlerim bu mesajı

EDİT: Bu konuda denedim sorun düzelmiş görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Ekim 2019; 19:39:51 >
  • R5 1600 ve 8*2 gb Ballistix 3000 cl15 ram var. Ram'lere oc yapabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI B450m mortar anakart var. 7B89v1C bios yüklü. ( Lite bios ) bu ram ayarlarını girecek yer yok hepsini. Acaba başka yerdenmi açılıyor ?

• ryzen 5 1600 ile ram konusunda başım dertte. istediğim hız ve zamanlamarı alamıyorum. ramler samsung b-die ama epey uğraştım netice alamadım. birde konuda geçen temel ayarları test edeyim.
  • Hocam gece gece yazıyorum fakat sormak istediğim bir soru var. Elimde 1 adet Corsair cmk8gx4m1d3000c16 ram var Micron chipsetli. Anakartım Asrock AB350 Pro4 rami hiç bir şekilde verdiğiniz değerlerle 3000mhz'ye çıkaramadım. Mavi ekran veriyor. 2933'te windowsta benchmarklarda hiç bir sorun yok fakat oyunlarda direk oyundan atıyor yada crash veriyor. Öneriniz var mı?
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt
    Voltaj yetersiz kalıyor olabilir, gecikemeler düşük olabilir. Bir çok neden olabilir.
    Ramlerin chip modelini nasıl öğreniyoruz?

• mcsergeant kullanıcısına yanıt
    Thaiphoon Burner. Ortada read var ona basıp alttaki pencereden rami seçin.
    teşekkürler, micron chipsetmiş.
  • mcsergeant kullanıcısına yanıt
    Ramlerin marka modeli nedir ve micron hangi die sürümü?
  • Micron E-die modüller için aşağıdaki zamanlamaları kullanabilirsiniz. Hatta deneme yanılma ile daha düşük gecikmelere de ulaşabilirsiniz. Ben 2x16 kullanıyorum 2x8 kullananlar daha iyi değerlere ulaşabilir. Biostan 1.31v verdim ama bu sizi uanıltmasın gerçek voltaj multimetre ile ölçümde boşta 1.36 yükte 1.37v civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 13 Aralık 2019; 16:49:33 >
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Model: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2400
    Seri: CMK8GX4M1A2400C16
    Micron B-die
  • Bu başlığı komple taramadım ama ryzen dram calculator'ü görmeyince şaşırdım doğrusu.
    https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/

İlk işlemcim ryzen 1700 ve prime x370-pro ile samsung b-die ramlarle bir türlü istediğim hızlara ulaşamadım ama bu programla en iyisini buldum yinede. daha sonra 3700x'e geçince yine bu programı kullandım ilk deneme 3600 cl16 safe ayarlarını kullandım ilk denemede kusursuz stabil oldu. ryzen 1700 le deneme yapmaktan sıkıldığım için 3800 leri yada düşük cl 3600 leri denemedim.

Ramlere overclock işiyle uğraşacaklara ryzen 3000 serisini şiddetle öneririm dağlar kadar farkediyor.

not: programın yapımında amd çalışanlarından destek alınmış ve yazılımcısı 1usmus guru3d gurusu tarafındanda saygı gören biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 13 Aralık 2019; 21:35:23 >

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Ryzen kullanıp overclock ile ilgilenen herkesin yolu RDC ile kesişmiştir mutlaka. Referans değerler vermesi açısından önemnli bir program. Yalnız o programın verdiği değerlerden daha iyi değerler deneme yanılma ile elde edilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Bu başlığı komple taramadım ama ryzen dram calculator'ü görmeyince şaşırdım doğrusu.
    https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/

İlk işlemcim ryzen 1700 ve prime x370-pro ile samsung b-die ramlarle bir türlü istediğim hızlara ulaşamadım ama bu programla en iyisini buldum yinede. daha sonra 3700x'e geçince yine bu programı kullandım ilk deneme 3600 cl16 safe ayarlarını kullandım ilk denemede kusursuz stabil oldu. ryzen 1700 le deneme yapmaktan sıkıldığım için 3800 leri yada düşük cl 3600 leri denemedim.

Ramlere overclock işiyle uğraşacaklara ryzen 3000 serisini şiddetle öneririm dağlar kadar farkediyor.

not: programın yapımında amd çalışanlarından destek alınmış ve yazılımcısı 1usmus guru3d gurusu tarafındanda saygı gören biri.
    Ben bu programın ne bana söylediği voltaj değerlerini yazdım ne de gecikme değerlerini.Bana gecikme olarak cl 16-18-18 benzeri bir şey çıkartıyor ve 1.45 civarı voltaj öneriyor, ben ise şuan 1.40 verdim.3800 cl 16-16-16-32-48 olarak. Ve 62ns alıyorum aida64 ram testinde.

10 civarı biosu açamadığım oldu, hatta basısında bios pilini çıkarmama rağmen ekran gelmedi.Ama yine de uğraşıp deneyip ayarladım.Voltajı yükseltsem ve denesem daha da düşürebilirim muhtemelen 58-60 civarına belki.

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    cl ve voltajı es geçip termination block ve cad bus block kısımlarınıda kullanabilirsin benim epey işime yaradı. programda daha ince ayarlar için diğer sayfalarda var. benim anakartımda elle ince ayar denemesine girince haftada bir reset ayda bir reset gibi bir durum ortaya çıkıyor. her deneme için aylarca bekleyemem.
  • Adata Xpg D40 3200Mhz cl16 ramimi, stok voltajda 3800mhz cl18 e yükseltip, fclk frekansınıda 1e1 oranladığım zaman aldığım değerler, Çipler samsung. Bulabilirseniz tavsiye ederim, 4 ay önce amazondan 75 dolara satın almışdım.
  • Fena değil sanırım.

• b450 tomahawk max anakartta r5 1600 için şu an 3600 mhz lik gskill ramlerimi 3333 mhzde kullanabiliyorum. Daha üst değerler görebilir miyim? Anakartın işlemci için belirlediği bazı üst sınırlar var ve varsayılan olarak ramleri en fazla 3333 mhzde çalıştırabildim.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.