Şimdi Ara

Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
84
Favori
59.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

1,395 v ile 3600mhz yaptı ramler ancak zamanlamalar fail gibi ne dersiniz?
    kıymetli yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 1 Ekim 2019; 20:4:57 >
  • aemless A kullanıcısına yanıt
    Hocam zamanlamalar çok fazla gerçekten böyle 3600ün kimseye faydası olmaz. Apu olsa belki diyeceğim ama 3200 16-16-16-35 deneseniz dahi daha iyidir.
  • Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

peki bu tabloda ne yapmalı sizce

gecikme 92 den aşağı düşmüyor hiç
    3600de kullanmak zorunda değilsiniz dediğim gjbi. Xmpde çalışırsanız daha düşük gecikme alırsınız bu Rami hocam. Mesela 1,39v ile 3200 14-14-14-34 deneyin. Ya da konuda verdiğim gecikmeleri deneyin. 3600 ile 1. Ve 2.nesil ryzen kullanacaksınız RAM'ınız en yüksek kalite B-die olmalı. (mesela geçtiğimiz günlerde trident-z 3600 Cl14 bir ram çıkmıştı... Onun gibi)
  • hocam docp olarak 3200mhz ayarlıyorum voltaj 1.35 16.18.18.18.38 yapıyor
    voltajı manuel olarak 1,37 ayarlıyıp 16.16.16.16.35 yapıyorum
    ancak hepsinde de 90ns altına düşmüyor

sizin verdiğiniz ayarlarla kesinlikle açmıyor

bizdekide b die ama çakmamıdır nedir anlamadım:)
    Bir şeyler yanlış olmalı 2.nesil işlemcilerde 2133mhz ramlarda alınıyor sizdeki gecikme değeri. Acaba eCLK mode yazan ayarı değiştirmiş olabilir misiniz? O yapar böyle bir gecikmeyi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    3600 cl16'nın gerisi ne olursa olsun 91 ns gecikme vermemesi lazım.anakartın xmp dochp neyse ismi otomatik yapan ayarı yok mu 3600 diye?bir ayar ya da ayarlar gecikme ekliyor.tamam ikinci nesil hatta hiçbir nesil ryzen'in gecikmesi intel gibi olmaz 40 50 ama en azından 70 versin anlayalım 90 ne?misal ben fclk arttırmadan rame oc yaparsam direkt gecikme ekliyor ama sende fclk de yok.biosu resetle 3600 cl16 1.35 .14 neyse ayarla gerisi full auto olsun.zaten autoysa 16-18-18-38 falan yap.o da yemezse TRFC diye bir ayar var onu oyna 300 350 arası bir şey yap.o da olmazsa işlemci hızını oyna 4 ghz olmuyorsa 3.9 ghz dene işlemci etki eder sonuca ki senin işlemcide ram konrolcü de 3000'lerdeki gibi işlemci çekirdek dışında değil rame verdiğin her voltaj işlemciden geçiyor.3000'lerde rame 1.6v ver istersen işlemci umursamıyor.voltajları azalt arttır hızı da 3466 yap çünkü elindeki anakart muhtemelen desteklemediği için benim fclk'yi arttıramadan ram oc yapmamdaki gibi gecikme ekliyor.ben 2700x ile x470 anakartta 3600'den verim alamamıştım 3466 çok daha iyiydi.şimdi aynı ramler x570 anakartta cl16 4200 vuruyor ama fclk bunun yarısı olmadığı için para etmiyor.fclk 1800 çıkıyorsa 3600 ram oc yapabiliyorsun düzgün gecikme için.biraz çorba gibi oldu ama idare et.

• işlemciyle diğer bileşenlerin bus frekanslarını ayırmak için asenkron modda kullanıyordum
    senkron moda aldım ve sonuçlar bu şekilde değişti :)

çok teşekkür ederim üstadım şimdi zamanlamalarla biraz oynamak kaldı gibi duruyor
    Ryzen RAM Hız Aşırtma-Alt Zamanlama Ayarlama Rehberi(3200 Mhz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 2 Ekim 2019; 20:45:25 >
  • docp ayarında sadece 3200mhz mevcut hocam

elle 3466mhz yaptım 1.36v verdim

yalnız zamanlamalarla oynamayı affetmiyor

benim mevzu asenkron moda almış olmamdandı sagolsun üstadın hatırlatmasıyla çözüldü

ancak sistemi kurdum kuralı cold boot sorunum var sistem 3 tetiklemede açılıyor ilk açılışta sonrasında ne kadar kapatıp açsamda yapmıyor

son bios dahil tüm biosları denedim ama çözüm bulamadım
    varmı herhangi bir tavsiyeniz?
    ben 6 ay uğraştım o cold boot sorunuyla.başını ağrıtmadığım yer kalmadı sonra ikinci m2 diskimin bazen görüp bazen görmediğini farkettim ve çıkardım.cold boot düzeldi.iki m2 mi destekleyemiyordu neydi artık kurcalamadım.adata sx6000 idi cihaz geri alalım falan dediler de dedim yok alet bozuk değil.başka makineye taktım çalışıyor ama o asus prime pro x470 alete bir daha iki m2 takmam.yenisinden bile çekiniyorum aynısını yapacak mı diye ama 570'lerde sorun olmuyormuş dediler.seninki bence yanlış ayar yaptığın için.sal söyle bi 2933 cl18 hani sürat felakettir de hız için yaptığın ayarların tersini yap çünkü 470 kullanırken ben çok yanlış ayar yapardım her şeyi deneyince ve cold boot zaten yaptığı için belki özellikle farketmemişimdir ama daha da çok yapıyordu diye hatırlıyorum.default yaptım yine yapıyor dersen sen de benim gibi parçaları tek tek çıkar dene tek disk kalsın ses kartı varsa çıkar.yazılımsal değil bu sorun anakarttan kaynaklanıyor.emanet ram ara arkadaşlarından.corsair 3000 almıştım prime sevmemişti hala da sevmiyor ben de para mı saydım diye auto yaptım 2133 çalışıyor.komiktir ki 3000 cl16 halinden pek de farkı yok çünkü olabilecek en hızlı timingi ayarlıyor anakart.ne diyordum sonra samsung çipli adata aldım prime sevdi şimdiki strix-e ise bayıldı.bazı ramler ve anakartlar adamı uğraştırır.samsung gibi olanlar uğraştırmaz onları da hala 1500 liraya satıyorlar soygun.para var huzur var dedikleri ryzen ram kombinasyonunda bir gerçek malesef.ya da aşırı ballı olacaksın ezbere aldığın 3200 ram cuk oturacak anakarta.

• cold boot makinenin 3 kere açılıp kapanmasıdır.senin anlattığın ya anakartın biosunda sorun var ya kartı iyi tanımıyor ya kartın biosunda sorun var ama oyunlarda çıkmıyor di mi yeşil çizgi?oyunda çıkarsa kartın ramleri sizlere ömür olmuş demektir ama açılışta görüntü bozulması genelde biostandır.
  • anlattığın şey coold boot değil coold boot ram oc si stabil değilse olur
  • kartın güncel biosu varsa yap işe yarayan bir çözüm.anakartın varsa yapmışsındır zaten.ha bazen de ne yapsan düzelmiyor ya kartın biosu çıkmıyor bu da var ama cold boot değil seninki açılışta görüntü bozulması kafaya takmaya değmez.
  • Elimde GSKILL 3200 Mhz CL14 Trident Z serisi 8x2 RAM kiti var. (XMP 14 14 14 34)

Az önce MSI BIOS'dan Memory Try It! ayarından 18 18 18 38 3800 Mhz ayarladım. (1.40 DRAM voltage)

3200 Mhz CL14'de (XMP) 76ns gecikme çıkıyordu.

3800 Mhz CL18'de 69ns çıkıyor.

Şimdi oyunlarda bu iki seçenekte hangisi daha performanslı olur?

Anakartım MSI X470 PRO CARBON DDR4 3466MHz(OC) olmasına rağmen RAMler 3800 Mhz'e kadar overclocklandı. Bir zararı olur mu sisteme?

Edit: Son sonuç bu. 1.41 DRAM Voltage verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 4 Ekim 2019; 20:41:3 >

• psu'nun marka model ne?diyelim psu iyi marka ama açıp kapatınca anakarta bir şeyler oluyor ya da psu da olabilir dediğin gibi.
  • yeni sayfa sorunu
  • Tesekkürler cok Güzel konu olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konu için teşekkürler fakat Ram normalde CL15 değerinde. Xmp 2.0 ile Bios üzerinden 2997 mhz e alıyor kendisi. Ama resimde gördüğünüz üzere CL16 da çalışıyor sebebi nedir ? Birde zarın AFR mi MFR mi olduğunu anlayamadım yada ben mi göremedim yardımcı olursanız sevinirim. Ryzen 5 2600 var 3.8 sabit çalışıyor .

• wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Hocam raminiz yeni çıkan hynix cjr zarı. Samsung b-die'a yakın bir performansı var. 3466 CL 16'da çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Voltajı sever bu zar. Sorun olursa voltajı 1.4vye kadar çekebilirsiniz bu ramlarda.
  • çok da süper bir şey değilmiş olabilir eskidiyse falan.kesin bilmen için emanet psu bulup denemen lazım.şimdi ne kadar psudan veya değil desek boş.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.