Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.878
Cevap
59
Favori
279.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arayıcıı A kullanıcısına yanıt
    Radeon (TM) graphics yaziyo bende Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arayıcıı A kullanıcısına yanıt

    Vega 7 Ama 4000 serisi için

    3000 serisi Vega 8 ve Vega 10 dan daha performanslı diye okumuştum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayıcıı A kullanıcısına yanıt

    Ryzen 2000 ve 3000 serilerindeki dahili ekran kartları, içindeki GPU çekirdek sayısına göre Vega 3, Vega 8, Vega 10 gibi rakamlarla kodlanıyordu. Ryzen 4000 serisinde dahili ekran kartlarını elden geçirdiler. Mimari yine Vega fakat çekirdek sayısını azaltıp çekirdek başına gücü yüksek miktarda arttırdıkları için, oyunlar da dahili ekran kartlarında daha az sayıda ama daha güçlü çekirdeklerle daha uyumlu çalıştığı için Ryzen 4000'de isimlendirmeyi bıraktılar ve 4300U'dan 4800U'ya kadar tamamının dahili ekran kartına "Radeon Graphics" deyip geçtiler. Sonuç olarak Ryzen 4300U'nun içindeki 5 çekirdekli 1400 Mhz ekran kartı bile oyun performansında Ryzen 3700U'nun içindeki 10 çekirdekli ekran kartına, yani Vega 10'a eşdeğer hale geldi. Bence çekirdek sayısı değişse dahi isimlendirme oradan devam etmeliydi. Yani 4300U Vega 10 eşdeğeri olduğu için Vega 10 diye anılmalı, daha üst işlemciler de performans farkına göre örneğin Vega 15, Vega 18 gibi isimlerle gitmeliydi ki insanların kafası karışmasın. Aynı BMW 320'lerin artık eskisi gibi 2.0 motorla değil de 1.6 motorla gelmesi ama daha fazla performans veriyor olması gibi. Tüm 4000 serisi Ryzen'ların ekran kartlarındaki çekirdek sayıları ve çekirdek hızlarını bu konunun ilk sayfasında bulabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 18 Ekim 2020; 18:29:7 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Peki size bir şey soracağım. Ben E14 Gen2 ryzen 7 4700u aldım. Şuan shift tuşundan dolayı serviste ne yazık ki ne zaman yapılacağı da belli değil parça siparisi yurtdisindan tedarik ediliyormuş. Alırken de çok kararsız kalmıştım. Bazı dell modellerde harici mx 330 ekran kartı falan vardı ama çoğu kişi bizimkinde ki dahili ekran kartının bu harici ekran kartına denk hatta daha iyi olduğunu söyleyince bu modele yöneldim ama içimde hala acaba da var açıkçası. Ben Ansyste basit modellerde CFD analizi, autocad, belki basit solidworks modelleri, ve Matlab kullanımı için cihazı aldım çünkü hafif ve şarjı da bana fayda sağlasın istiyordum. Burda ve başka yerlerde bana bu işlemler için hem işlemcinin hem de 4700u'nun dahili ekran kartının yeterli olduğunu söylediler. Sizce de oyle mi katılır mısınız bu yoruma?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 18 Ekim 2020; 20:27:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı sizce nasıl? Black friday beklemek mantıklı mi sizce? Zira ülkede durumlar o kadar kötüye gidiyor ki her an ne olacağını insan kestiremiyor. Black fridaydan bile bir umudum kalmadı. Kısa zamanda birsey almam lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arayıcıı

    Fiyatı sizce nasıl? Black friday beklemek mantıklı mi sizce? Zira ülkede durumlar o kadar kötüye gidiyor ki her an ne olacağını insan kestiremiyor. Black fridaydan bile bir umudum kalmadı. Kısa zamanda birsey almam lazım.

    fiyat cok iyi hocam bende alıcaktım fakat almadım klavyede ışık yok diye 6500 e satıldı geçen hafta gittigidiyorda altını görür diye bekliyorum :)

  • BlackMon B kullanıcısına yanıt

    almama sebebin sadece klavye aydınlatması için mi yoksa 6500 lira altına düşmesini mi bekliyorsun? ben fiyat düşmesi konusunda pek iyimser değilim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arayıcıı

    almama sebebin sadece klavye aydınlatması için mi yoksa 6500 lira altına düşmesini mi bekliyorsun? ben fiyat düşmesi konusunda pek iyimser değilim.

    aydınlatma hocam :) aydınlatmalı gelir diye bekliyorum sürekli gelenler aydınlatmasız mesela L kasalar geldi herşey var üründe ekran Tn panel

  • Prfssr kullanıcısına yanıt

    Ekran kartı konusunda Vega'yı biraz abartmışlar. MX330 sentetik benchmarklarda MX250'nin bile üzerinde yer almaktadır. Güçsüz MX230 ile karıştırılmamalıdır. Oyun performansında ise dahili GDDR5 belleğinden kaynaklı olarak DDR4 belleklerle çalışan dahili ekran kartlarına, yani Ryzen Vega'lara, benchmarklardakine göre çok daha yüksek farklar atabilmektedir. Fakat bilinmesi gereken bir şey var ki o da Nvidia'nın MX ekran kartlarının 10 watt'lık (MX330 için 12 wattlık) düşük güç/düşük performans versiyonları ve 25 watt'lık yüksek güç/yüksek performans versiyonları bulunmaktadır. Bu yüzden MX330 alınacakken ekran kartı performansı önemli ise mutlaka bu olay alınacak cihaz için açıklığa kavuşturulmalıdır. MX330'da 12 Watt olanın kodu N17S-LP, 25 watt olanın kodu ise N17S-G3'tür. Malesef dizüstü üreticileri bu bilgiyi cihazların özelliklerine yazmıyorlar.


    Yine de üsttekileri ek bilgi olsun diye yazdım. Sizin kullanacağınız programların neredeyse hiçbiri ekran kartına yüklenmeyeceği için, sizin için dahili Vega ile MX330'un 25 watt versiyonu arasında pek bir fark olmamakta. Özellikle 3D Max gibi ağır 3 boyutlu çizim programları ekran kartı gücünden yararlanır. Sizin kullanacağınız programların genelinde çok çekirdekli işlemci performansı en önemli şey olduğu için i7-1065G7 işlemci ve MX330 yerine elbette dahili ekran kartına sahip ama çok çekirdekli performansı 1065G7'den %60 daha üstün olan Ryzen 7 4700U işlemci çok daha doğru bir tercih olmuş diyebiliriz. Umarım en kısa sürede probleminiz çözümlenir de cihazınızın tadını çıkarırsınız :)


    Kaldı ki tercih ettiğiniz cihaz da 10. Nesil G serisi Intel ve 4000U serisi AMD'ler içinde tüm çekirdeklerde sürekli turbo açık, en üst performansta saatlerce düşmeden çalışabildiğini testlerle bildiğimiz TEK cihaz. Yani bizim bildiğimiz kadarıyla uzun Matlab hesaplama veya Solidworks render alma işleminde U veya G serisi işlemciye sahip olup da bundan daha hızlı tek cihaz dahi bulamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 18 Ekim 2020; 23:17:31 >




  • Prfssr kullanıcısına yanıt

    Genel olarak mx330 ın önünde. Ama iş programların da daha da iyi diye görmüştüm araştırırken sanırım işlemcinin gücü ile alakalı. Emin değilim.

    Bu arada cihazın sessizliği ve seriliği çok hoşuma gitti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 5000 mobil işlemciler sızdı. 5000 serisi işlemcilerde Zen 2 mimarisine de yer verilmesi çok ilginç olmuş. Çünkü Zen 3 mimarisinde oldukça ciddi geliştirmeler var. İlk dikkati çeken şey en alt seviyedeki 5300U işlemcinin dahili ekran kartının 4500U ile aynı olması. Yani 5300U ile bile örneğin GTA V'i üst ayarlarda sıkıntısız oynanabilecek :) En üstte ise 5800U'ya 8 çekirdekli 2 Ghz'lık bir ekran kartı eşlik ediyor. Zen 3 mimarisindeki geliştirmelerle birlikte güzel bir ekran kartı performansı yakalanabilir. Fakat 4000 serisindeki tecrübemiz gösteriyor ki 800 kodlu en üst işlemcileri uygun fiyatlı modellerde göremiyoruz. Umarım bu mesele gelecek yıl çıkacak Thinkpad E serisi ile çözülür ve rahatça 5800U'ya erişim sağlayabiliriz. Şu an görünen o ki Zen 3 mimarisindeki gelişmeler hariç Ryzen 5000U serisinin Ryzen 4000U serisine göre pek de güçlü geliştirmelerle gelmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Öte yandan Zen 3 mimarisinde masaüstünde yapılan geliştirmeler dizüstüne de direk uygulanırsa 5600U ve 5800U APU'ların özellikle işlemci performansında dizüstünün en güçlü 15 watt'lık işlemcileri olacağı kesin.


    Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 18 Ekim 2020; 23:52:56 >




  • Arkadaslar elimdeki e15 4700u da klavye aydınlatması yok .Aydınlatmalı klavyeli modeli bekleyemeyecek durumdaydım.Bu nedenle bu özellik eksik olarak almak zorunda kaldım.Klavye aydınlatması olmamasaına ragmen tuşlardaki harflerin büyük ve renginin parlak olması nedeniyle 250 nit gibi düsük parlaklıgıyla sanki klavye aydınlatması varmişçasına gayet rahat gayet net bir sekilde tuşları görebiliyorum.Ben eger mümkünse ışıklı klavyeyle değistirmeyi düsünüyordum klavyeyi.Fakat buna gerek kalmadı benim için.Hiçbir problem olmadan gözümü yormadan harfleri görebiliyorum.Aydınlatmalı klavyeli modeli bekleyen arkadaşların haberi olsun.Klvye aydınlatmasına gerek yok bu üründe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayserideki Sivaslı -- 19 Ekim 2020; 0:11:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    5300u'lu uygun fiyata laptop bekleyen arkadaşlar 4500u'lu ThinkPad'i alsın bence. 5300u çıkıp gelene kadar epey süre geçer o zamanda 5300u'lar 6.5k olur Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayserideki Sivaslı K kullanıcısına yanıt

    Bende laptop gelince öyle düşündüm, ne mutlu size hocam. İyi günlerde kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşaallah Black Firday da Ucuzlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Go'el

    e15 gen2 alan birisi, eger bios güncellemesi yapmadıysa kurulu gelen bios sürümünü söyleyebilir mi acaba? acılırken f1e baısnca gelen bios menüsünde yazıyor sürüm. R1AET32W seklınde bir şey yazar. 32w en son sürüm, 31 28 falan eskiler.


    Ek olarak, bios güncellemesi yaptım Lenovo Vantagedan ve yavaslama oldu. şimdilik yapmamanızı tavsiye ederim

    BIOS güncellemesi yapmadım. Sürüm versiyonu R1AET31W (1.07)

  • O değil de en güçlü 4800u'lu neredeyse tek model olan lenovo yoga slim 7 tüm dünyada stok sıkıntısı yaşarken tr'de mediamarkt'da 10k fiyata vardı. Alsam mı almasam mı diye düşünürken stok bitmiş sessiz sedasız. Pişman oldum ya bir daha gelmez muhtemelen, gelirse de o fiyat olur mu muamma. Ekran 16:9 değil 3:2 ya da 16:10 olsun dedim ama her laptopun muhakkak bir eksiği oluyor. Şöyle thinkpad serisinden ya da o kalitede 3:2 %100srgb ekranlı, soğutması düzgün, rami hızlı unsoldered 4800u'lu cihaz olsa çok mu şey istiyorum :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikhail kullanıcısına yanıt

    Hocam o kadar beklemişken biraz da zen4 için beklenir ddr5 hiç fena olmazRyzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darknesss45 kullanıcısına yanıt

    Ben de çok ciddi düşündüm o modeli. aklımda kaldı açıkcası

    unsolderedlardan falan artık feragat ettim ben Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma  öyle ekran değerleri ve o oranlarda bi cihaz giriş yapsa beklediğimize değse ne güzel olur fakat bu da olsun şu da olsun diyince fırsatlar kaçıyorr maalesef




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 19 Ekim 2020; 1:25:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.