Eyvallah :) 4000Mhz için cpuya 1.28v verdim soğutucu Fuma 2. Anakart MSI B450 Gaming plus max Burası sağolsun burdaki tavsiyeler üzerine almıştım bende bu ramleri 3000cl15 den 3600cl16 yaptım daha gideri varsada ben stabiliteyi yakalayınca daha fazla kurcalamak istemedim. |
Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (20. sayfa)
-
-
Aynı RAM'in 3000Mhz ve C16 olan versiyonunu kullanıyorum da, bu 4.32 Corsair sürümlü ramler Samsung C-Die olduğu için 1.35'den fazla voltaj verilmiyor diye duydum doğru mudur? Ayrıca benim Thaiphoon burner RAM'i "B-die (Boltzmann / 20 nm) / 1 die" olarak gösteriyor fakat B-Die olduğunu sanmıyorum çünkü araştırdım sizin gibi ve olmadığını söylediler. Son olarak, yaptığınız Overclock işlemininde DRAM voltajı değiştirdiniz mi yoksa Auto'da mı bıraktınız (1.35V)?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejderhasavas -- 18 Ekim 2020; 18:54:2 > -
f4-3200c14d-16gtzr ram ile aldığım son değer şu şekilde . Sizce nasıl ?
Ryzen 5 3600x 4.4ghz 1.3v
Msi x470 Gaming m7 ac
Msi Gtx 1080ti
3733mhz ile kesinlikle çalıştıramadım asla stabil olmuyor. Sizce sebebi nedir ? yada pek bir şey değişmez bu şekilde devam mı edeyim ?
-
hocam size pm atmak istiyorum fakat pm gönderilemiyor bu konuyla alakalı yardım isteyecektim müsaitseniz
-
16gb 400 tl aldığım micron e die ram ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 2 Kasım 2020; 14:45:40 > -
Cpu overlock yapmak için çıktığım yolda kendimi buralarda buldum :)
Bu konu rehber açısından çok yararlı olmuş. Bütün mesajları okudum nerdeyse ve denemeler sonucu benim için makul seviyelere getirdim ram overclock işini :) Benim anakartta bios reset tuşu yok, bios pilini çıkarıp takmakta işe yaramadı(en azından varsa bir yolu ben yapamadım) o yüzden jbat1'den tornavida ile sıfırlama işlemi yaptım her seferinde.(en az 20 kere denemişimdir :) Bu iş biraz yordu her seferinde bütün ayarları tekrar yaz dene sıfırla ama değdi. Çünkü benim işlemci apu, ekran kartı performansı ramden alıyor, o yüzden ramin yüksek frekanslarda ve düşük ns de olması oyunlardaki fps'i yüksek oranda etkiliyor.
Ben Cpu ve Gpu da overlock yaptım, o yüzden dram ve soc voltageları yüksek. Değerleri yazıyorum;
Cpu:4.0ghz(1.38v)
Gpu:1500 mhz
Stock fan(wraith stealth)
işlemci: ryzen1
Soldaki dram sağdaki benim ayarlar. Calculate fast olarak ayarlandı. Ben biraz kendime göre özelleştirdim ayarları. Dram ayarlardan farklı olarak şunları yaptım;
Trfc:300(program 256 değeri veriyor fakat 280'e aldığım an pc açılmıyor, en düşük 300 açabilidim 290'da denenebilinir)
dram voltage:1.440
Soc voltage:1375
Belki daha fazla denemelerle daha iyi sonuçlara çıkabilirim ama şuan için yeterli diye düşünüyorum. Mesela 3400 mhz de çalıştırabilirim belki daha sonra. Dram programda 3600 yaptığım zaman gen 1 limit hatası alıyorum sanırım işlemci mimarisinde limit 3600 veya anakart desteklemiyor. Anakartta en son mhz 3466 değeri yazmakta.
Sonuç olarak biraz zaman aldı ama değdi. Copy değerini en fazla 39xxx değerlere getirebildim. Daha fazla çıkamıyorum. Oyunlar için önemli kısım copy mi ? Bu ramler'de Ns değerini 60-65 seviyelerine getirebilir miyim sizce ? Gördüğünüz ayarlarda önerdiğiniz bir şey var mı ?
Emeği geçen herkese teşekkürler.
İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noad_ -- 5 Kasım 2020; 14:8:51 >
-
Merhaba soc voltage 1.375 ise çok yüksek değil mi yanlış mı yazdınız acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 5 Kasım 2020; 14:56:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaptığım testlerden bir sıkıntı yaşamadım. Testmem5 ramleri test ettim, aida64 ve prime95 ile cpu testine soktum %85 ortalama sıcaklık oldu stok fan ile. tabi bunları 15 dakka yaptım belki yarım saat yapsak error vercek, ama oyunlarda bir problem yok cpu sıcaklık %65'e çıkıyor en fazla.
-
Önerilen soc voltage 1.1 i geçmesin şeklinde hep ama siz 1.375 deyince acaba yanlış mı yazdınız dedim isterseniz tekrar araştırın sonra başınız ağrımasın iyi akşamlar.
Ayarlarıda paylaşabilir misiniz acaba ?
xmp'den 4400 yapabilmek için GDM disable yapmak gerekiyor cl19 çünkü ramlerim.ryzende tek sayı cl yapamazsınız bu ayar açıkken.bu ayar kapalıyken de 1t değil 2t olur testte bu yüzden 2t.unutmuşum xmp'den sonra düzeltmeyi sonra da üşendim tekrar yapmaya.yani biraz daha iyi olabilir 1t olursa.zaten bioslar tırt şu anda.
edit: cr2 yapmazsan zaten açmıyor ve kontrolcünün limiti bu 52 civarı gibi geldi bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 15 Kasım 2020; 14:48:50 >
-
benim değerler nasıl sizce fast modda yaptım daha iyi olabilir mi ?
-
Bu programı large data modunda sabaha kadar bırakın bakalım patlayan izlek olacak mı? Ya da reset.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Kasım 2020; 4:20:49 >
Beyler ram calculator hakkında yardımcı olabilecek varmı benim ramlar micron-bdie tpyhoon o şekilde okuyor marka seçme yerinden samsung b die yazan yerden değiştirdiğim de coming soon diyor ya da not supported diyor neyi hatalı yapıyorum anlamadım?
-
öncelikle başlık sahibinin çalışması için teşekkürler. faydasını gördüm.
bu programdan çok önceleri bahsettiğimde o program yaramaz etmez en iyi ayar elle bulunur falan çıkışları yapılmıştı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NortherionBeyler ram calculator hakkında yardımcı olabilecek varmı benim ramlar micron-bdie tpyhoon o şekilde okuyor marka seçme yerinden samsung b die yazan yerden değiştirdiğim de coming soon diyor ya da not supported diyor neyi hatalı yapıyorum anlamadım?
typhoon micron b die göstermesine rağmen seçtiğim zaman birşey olmuyor a samsung b die seçersem ya da micron e die direk oluyor bu neden kaynaklanıyor bir türlü anlamadım
-
ryzen dram calculator'un yapımcısının birde böyle bir uygulaması var.
https://www.guru3d.com/files-details/clocktuner-for-ryzen-download.html
daha az güç harcama ve daha fazla performans vaadediyor. nasıl kullanıldığını çözen ve başlık açan olursa güzel olur.
-
2 x 8 Gb kullananlar bellekleri 4'leyip 4 x 8= 32Gb yaparsa performansı baya artıyor.En azından benim X570 anakartta böyle.4 dimm yuvasını doldurup 32 Gb yapınca sanılanın aksine çok daha performanslı oluyor.Gecikme değerleri 2x8 ile atıyorum 64 alınıyorsa 4 x 8 ile aynı timing ayarları ile 58-60 arası çıkar.Bariz hızlanıyor :))
Tabii Dram calculator ayarlarından Dimm modules kısmınından 4 seçeneğini seçip ona göre ayar vermesini sağlayın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 18 Kasım 2020; 22:48:51 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Northeriontyphoon micron b die göstermesine rağmen seçtiğim zaman birşey olmuyor a samsung b die seçersem ya da micron e die direk oluyor bu neden kaynaklanıyor bir türlü anlamadım
Alıntıları GösterArkadaşlar bilenler bi yardım edin lütfen benmi yanlış yapıyorum programmı bozuk anlamadım gitti? :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X