Şimdi Ara

Ryzen'e geçtim, pc açılıyor görüntü gelmiyor. ÇÖZDÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük hevesle gece Ryzen 5 1600x'i, Asus B350 Prime Plus'a monte ettim. Cooler Master 212 (eski tip) soğutucuyu, özel kitle taktım. Ram olarak Kingston HyperX Fury Black 8GB 2666MHz DDR4 (HX426C15FB/8) aldım. 1 yıldır sorunsuz kullandığım Nvidia Gtx960'ı bağladım.

İlk kez başlattığımda monitöre sinyal geldi, ama hiç görüntü gelmeden 5 saniye sonra kapandı. Sonraki seferlerde hiç sinyal gelmedi. Ekran kartı çalışıyor ışığı yanıyor. Başlarken harddisklerden de biraz ses geliyor, sonra kesiliyor. Fanların hepsi çalışıyor. Monitör ve tv hdmi ve dvi'dan bağlı. Her kombinasyonu denedim. Alarm sesi gelmiyor.

Ram'i 1 ve 4 slotlarda denedim. Bütün harddiskleri söktüm çıkardım.

500 ya da 600 wattlık Seasonic güç kaynağı var. Daha önce Phenom ii 955'i sorunsuz çalıştırıyordu.

Sorun ne olabilir? Sinerji.com'dan aldığım cpu üzerinde çizik vardı, termal macun uygulanmamış gibiydi, ama temizlenmiş olma ihtimali var, ve bozuk işlemci göndermiş olabilir mi? Ram asus'un resmi sayfasında destekli.

Update : Anakartın manual'ına göre, ram dimm 2 slot'una takılmalı diyor. Bunu denememiştim, tek ram'i oraya takarsam olur mu? Akşam deneyebilirim, o yüzden şimdi soruyorum.
    Ryzen'e geçtim, pc açılıyor görüntü gelmiyor. ÇÖZDÜM

Update : Çözüm : Kendim buldum yöntemi. Baska ram buldum biryerden, actim, bios'u update ettim, benim ram çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 12 Mayıs 2017; 12:23:56 >

• Monitör ve tv hdmi ve dvi'dan bağlı.

Sadece bir görüntü kaynağından görüntü almayı deneyin, ilk önceliğiniz HDMI olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Monitör ve tv hdmi ve dvi'dan bağlı.

Sadece bir görüntü kaynağından görüntü almayı deneyin, ilk önceliğiniz HDMI olsun.

Aslında her kombinasyonu derken bunu kastetmiştim. Sadece Tv, sadece monitör denedim.
  • Onboard ekran kartı varsa onunla açmayı dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır işlemcide asla çizik olmaz , keşke iade etseydiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Onboard ekran kartı varsa onunla açmayı dene

Ekran kartı çıkışı var anakartta, ama bildiğime göre cpu'da işlemci çıkışı olursa bu oluyor. Ryzen'de ekran kartı özelliği yok.
  • Benim durup duran bilgisayarımda bu sorun meydana geldi. Donanımlarında bir değişiklik yapmadım. Bu konuyu da takip etmenizi öneririm. Sorunlarımız aynı. Hangisine cevap gelirse haberimiz olsun.

https://forum.donanimhaber.com/monitore-goruntu-gelmiyor--126094591#126099453

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Sıfır işlemcide asla çizik olmaz , keşke iade etseydiniz.

Fotoğrafını çekmiştim. Zaten anakartın içine koyup göndermişler şeffaf kapla sadece. Ryzen kutusu göndermediler. Sinerji.gen.tr böyle birşey yapmaz diye düşünmüştüm. Ram'i denedikten sonra olmazsa, forumdan farklı bir öneri gelmezse, sinerji'yle iletişime geçmem gerekecek.
  • işlemciyi macunu ve fanı düzgün taktığından emin ol. yaz geldi diyerekten kasayı söküp temizledim. tekrar topladım bastım tüm fanlar vs çalıştı ancak görüntü gelmedi. bios pilini söktüm biosu resetledim. bastım tekrar gelmedi. sonra işlemciyi macunu fanı tekrar taktım çalıştı.
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    İşlemcide yoksa olmaz o zaman

• Kasadan söküp uzay montajda bi deneyin isterseniz . Kasada kısa devre yapan bir şey olabilir .

• İşlemciyi kutusuyla göndermemişler hemen geri göndermeniz lazımdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

İşlemciyi kutusuyla göndermemişler hemen geri göndermeniz lazımdı.

Akşam deneyeceğim, eğer olmazsa geri göndereceğim, neticede gönderdikleri kargo paketi elimde, o işlemci anakart kutusuna giremez o ryzen kutusuyla.
  • 1600x tray yani kutusuz olarak gorunmekte... box alaydin keske
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

1600x tray yani kutusuz olarak gorunmekte... box alaydin keske

1600x kutusuz olarak geliyor sanırım, ve AMD böyle gönderiyor dediler. İçinde soğutucu yok diye kutusuz göndermek nasıl bir mantıktır.

Akşam ram'i 2. slota taktım, yine olmadı. Bütün fanlar sorunsuz çalışıyor, harddiskler dönüyor, ekran kartının ışığı yanıyor. Fakat ekrana görüntü gelmiyor. Anakart led'i sürekli yanıp sönüyor, bu normal efekt sanırım. Sinerji'nin teknik servisine gidip parçaları deneyeceğim. Umarım durduk yere ekran kartı bozulmamıştır.

520 watt'lik seasonic 80 bronze plus var. Bunun yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 9 Mayıs 2017; 8:3:29 >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun işlemcide olabilir yada ramlarle ilgili de olsbilir neyse sorun çözülürse buradan takip ederiz
  • 0 islemcide cizik olmadi enterasan

• Hocam sorunu çözüdnüz mü? Benim çözüldü.

Çözüm bu konuda ilk mesajda.

https://forum.donanimhaber.com/monitore-goruntu-gelmiyor-cozuldu--126094591#126094591

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Hocam sorunu çözüdnüz mü? Benim çözüldü.

Çözüm bu konuda ilk mesajda.

https://forum.donanimhaber.com/monitore-goruntu-gelmiyor-cozuldu--126094591#126094591

Ram ve ekran kartı denemem gerekiyor. Haftasonu bilgisayarcıya götüreceğim.

• Sorunun ram'den olduğunu düşündüm, ve ddr4 buldum bir yerden. Böylece bios'u update edersem bendeki ram'i tanır dedim. Aynen öyle oldu, ve bios update sonrasi şuan ryzen çalışıyor.

Performansa gelecek olursak, chrome'da cok ciddi bir hızlanma hissettim. Eskiden hizli gibiydi şimdi dehset hızlı. Açılış süresinde degisim yok gibi. Fps olarak nba'de fark gormedim zaten 60tı. Fakat oyunun yükleme suresi cok iyileşti. 1 dakikada lightroom kurdum. Lightroom performansında cok iyileşme yoktu. Belki daha sonra fark ederim.

Hyper 212 soğutucu kullanıyorum. Am4 kiti tam olmadı, ama bir şekilde işe yarıyor. Idle'da 45 derece işlemci. Macunu söküp çıkartırken hirpalamistim.

Vakit bulduğumda photoshop, project cars ve gta performanslarına da bakacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.