Şimdi Ara

Ryzen 9700X Soğutma Çabaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 9700x li bir sistem kurdum. Sistemde daha öncesinde, wipaste termal macun vardı bunu mx-7 ile güncelledim 1 taş çatlasın 2 derece değişti. Daha sonrasında önce dark x125 daha daha sonrada Segotep fz6 pro aldım deneyimlerimi resim ve kanıtlarla sunmak isterim. Bide eklemek isterim ki Segotep i kurulumu dolu dolu 45 dakikamı aldı internette hiç video yoktu hangi vida hangi deliğe girer tek tek düşünerek yaptım :) (Dark x125 kurulumu çoook basitti)

Termal Macun - Arctic MX-7 (çok katı bir macun sürdüğünüzde yayarken hemen kalkıyor, yayması çok zor. Çok sevdiğimi söyleyemem normalde çok ince bi tabaka yapıp yaymayı severim bunda çok zorlandım)

Dark x125 85 Derece - 5495 mhz

Segotep Fz6 Pro 82-81 Derece - 5525  mhz

Undervolt Yapıldı:

AMD Overcloking / Precision Boost Overdrive

PBO Limits: MOTHERBOARD

Platform Thermal Throttle Limit 85

PBO Scalar -20

Donanım:

Sys Fan 4 (ön panel) : DEEPCOOL FD12-ARGB-3IN1 (2100 rpm 3 adet fan)

Sys Fan 2 (egzoz) : Akasa Viper Black (çok güzel bir fan akasa bu işin vakkosu NET)

Sys Fan 6 (üst panel): Kasa ile beraber gelen fanlar 3 adet. İlk ikisi emiş Son fan egzoz yapacak şekilde bağlandı.

Yani kısacası içeride fırtınalar kopuyor diyebilirim :)

Segotep Fz6 Pro Sisteme Takılmış Hali (İlk Ramin üstünde kalıyor fan bi tık)

Segotep Fz6 Pro - Güncel test (bence almaya pekde değmedi 9700x iniz varsa gidin 3 fanlı sıvı soğutucu alın, intel gibi serin çalışmıyor)

Macun Sürüşüm :

Ryzen 9700X Soğutma ÇabalarıMarley Farukyoutube
    #cemyılmaz #yahşibatı #cemyılmazdankesitler #cemyılmazreplikleri #shorts #film #ozkanugur
    https://www.youtube.com/shorts/pxWKSaq4e9A

İki Ürün Karşılaştırması:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 21 Haziran 2026; 23:44:58 >

• Amd fanboylarının uğramadığı konular. "omooo 14600kf çoh ısınoooo" derken sokucan ağzına bu işlemciyi susucaklar.

Bende 245k yerine 9600x aldığım için baya pişmanım. Anakartıda baya iyi aldım MPG B850I EDGE TI WIFI üzerine taktım. Bir türlü soğutamıyorum. Bide benim ki sadece 65w. Ama hava soğutmayla anında 90 derece oluyor. Nasıl bu kadar berbat bir işlemci yapmayı başarmışlar anlamadım gitti.

Bide pbo ayarıyla undervolt yapıyorum, 10 20 gün neyse öyle gidiyor pc birgün kullanırken bir patlama sesi geliyor kasadan. Pc resetliyor, tekrar açılınca tüm ayarlarım gitmiş herşey default'a dönmüş. Neden olduğunu çözemedim. Undervolt yapmadan 2 ay kullandım o zaman sorun yok.

Satıp intele döneceğim amd çöpleriyle uğraşılmaz. Ucuz etin yahnisi hikayesi işte. Sıvı soğutmaya yatırım yapacağına sat dön intele. Arkadaşa u5 245k pc topladık herifin pc'si 50 dereceyi görmüyor.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Aslında şunu fark ettim,

Ben istemeden, 105w modunu ayarlardan aktifleştirmeden, açmışım bu nasıl oluyor anlatayım:

PBO ayarlarında PBO Autoda kalırsa şayet işlemci 65w modunda kitleniyor ve maksimum 88w çekiyor 88w da İşlemci 62 Derece maksimum oluyor ama işlemci frekansıda 4.85ghz ye düşüyor.

Şayet PBO kontrolünü MOTHERBOARD yapınca işlemci otomatikman 105w moduna geçiyor, yapay zekaya sorduğumda pbo ayarını anakart kontrolüne bırakınca ne kadar güç varsa veriyo.

105 w modunda 133w çekti. Sıcaklık 82 Derece maksimum işlemci frekansı burda 5.5 ghz oluyor.

Bence yazdığınız sıcaklıklar çooook yüksek değerler, ya termal macununuzda yada soğutucunuzda bir problem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 28 Haziran 2026; 0:51:32 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.