Şimdi Ara

Ryzen 7 5700X3D için yolun sonu: AM4 X3D dönemi sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 7 5700X3D için yolun sonu: AM4 X3D dönemi sona erdi
    AMD, 8 çekirdekli Ryzen 7 5700X3D işlemcisinin satışlarını durdurma kararı aldı. Hollanda basınında yer alan bilgilere göre, modelin stokları tükendikten sonra üretim tamamen sonlanacak. Aynı zamanda bu haber, AM4 tabanlı X3D serisinin de sonlanacağı anlamına geliyor. Zen 6 yaklaşırken, şirket yola AM5 serisi ile devam edecek.

Ryzen 7 5700X3D için yolun sonu

Kaçıranlar için 2022'de piyasaya sürülen ve dönemin en iyi oyun işlemcilerinden biri olan Ryzen 7 5800X3D, dönemin en iyi oyun işlemcilerinden biri olmuştu. Ancak tek bir modelin yeterli bulunmamasıyla birlikte AMD, alt frekansta çalışan Ryzen 7 5700X3D ve 6 çekirdekli Ryzen 5 5600X3D'yi piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz yıl ise 5800X3D'nin perakende raflarından çekilmesinin ardından, 5600X3D sadece belirli perakendecilere özel olarak sunulmaya devam etti.  Şimdi ise 5700X3D için de benzer bir süreç başladı. Mağazalar, yeni sipariş veremediklerini ve mevcut stokların bitmesiyle satışların duracağını belirtiyor.

Ayrıca Bkz.AMD'den çeyrek rekoru! RDNA 4 ve Ryzen satışları zirvede

5800X3D ve 5700X3D, uzun süre AMD'nin en çok satan AM4 işlemcileri arasında yer aldı ve günümüzde birçok orta segment modelden daha iyi oyun performansı sundu. Şimdilik, AMD'nin yeni AM4 tabanlı X3D işlemci planı bulunmuyor. Bu durum, AM5 platformuna geçiş sürecini biraz daha hızlandırabilir. Keza günümüzde çoğu oyuncu, halen uygun fiyatlı olması nedeniyle AM4 sistemlere yöneliyor. 

Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-halts-ryzen-7-5700x3d-shipments-effectively-ending-am4-3d-v-cache-lineup#disqus_thread

• Saçma sapan bi fiyatı vardı zaten. Çok güvendiğimiz amd de fırsatı bulunca (intel'in tökezlemesiyle) kulağının üstüne yatıp, fiyatları şişirmeye devam etti. Bize rekabet lazım, daha fazla firma lazım, daha rekabetçi piyasa lazım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AM4 platformu için 12bin tl harcamaya değer mi, bence değmez...

• Üretimin durmasına üzüldüm açıkçası. Geçen hafta 5700X3D aldım. Henüz montajını yapıp test etmedim ancak benchmarklardan gördüğüm uzun süre idare eder beni. Elinde AM4 sistem olan için AM5'e geçmenin de kendine göre maliyeti var ve getirisi de aynı bütçede neredeyse yok. Elinizdekileri satsanız pek para etmeyecek, illa AM5'e geçeceğim diye gidip de 7500F işlemci de almam. 5700X3D&5800X3D yi beğenmeyen adamın da gidip 7800X3D ya da 9800X3D alacağı aşikar o nedenle sürekli hig-end makinam olsun takınstısı yoksa bir müddet daha idareder AM4 3D işlemciler. AM6'nın ikinci nesli çıktığında bakarız intel ya da AMD kim iyi ise onu alır geçeriz.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Intel destek verdiği sokete kaç sene işlemci çıkartmışta AMD 9 sene önce çıkan am4 soketi için işlemci desteğini kestiği için mi bu kadar şeyler yazdın. Valla komiksiniz ya.Ryzen 7 5700X3D için yolun sonu: AM4 X3D dönemi sona erdi 

• O tren kaçtı hiç 5700x3dnin fiyatına laf etmeyin. 5800x3d alınırdı, üretimi bitincede bi zahmet am5 yönelseydi sistem dizende

2023 kasım aralık gibi indirim kovalayıp 10.680₺ ye 5800x3d mi alıp geçmiştim mis gibi.

Millet niye tren kaçınca 5700x3d almaya çalıştı anlamış değilim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubatta fiyatı 7 bin tl iken çok cazip gelen bir işlemciydi . Kaçırmadım aldım fiyatının artacağını biliyordum. Performansı mükemmel ötesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD şu anda işlemci pazarında kral. İşlemci için Amd takip etmeye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbatmanx -- 12 Ağustos 2025; 23:44:48 >
  • """modelin stokları tükendikten sonra üretim tamamen sonlanacak"""

Modelin stokları tükenmez ise üretim devam mı edecek?

• interwap kullanıcısına yanıt
    :))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene kasımda takoz çıkan ve memnun olmadığım düz 5800x yerine 6800 tl ye almıştım. Benim kullanım senaryomda çok fazla bir getirisi olmadı ama en azından tam performansında çalışırken düz 5800x gibi saç baş yoldurmuyor ve en kötü halde (oyunlarda) onun kadar veya daha fazla performans veriyor. Arıza halleri dışında ömrüm varsa en az 3 sene daha götürür, sonrası Allah kerim.

Edit: Birde keşke 4.050 mhz (boostta 4.150 ama 1, 2 çekirdek anca) yerine 4200 mhz olsa tadından yenmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 13 Ağustos 2025; 6:24:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CyberDiamond C kullanıcısına yanıt

mental olarak sıkıntılı hocam bu beyfendi, yıllardır görüyorum turbolinea ile kapışır Ryzen 7 5700X3D için yolun sonu: AM4 X3D dönemi sona erdi 

• ben 5800x3d yi satıp am5 anakart + r5 5600 aldım Ryzen 7 5700X3D için yolun sonu: AM4 X3D dönemi sona erdi güzel işlemciler ama o tarz bir performansa ihtiyacım yok

• Whitebeard. kullanıcısına yanıt
    5600 ve AM5? Sokmayı nasıl başardınız? AM5 soketinde iğne anakartta ama 5600'de iğne işlemcide. İki erkeği birleştirmeyi başarmanız büyük iş. Dünyanın ilk LGBT sistemi sanırım. :D

• 2024 aralıkta 5700x3d' yi 6500 tl ye almıştım, 5600 den sonra işlemci gerektiren oyunlarda baya farkettirmişti çok memnunum.

• CyberDiamond C kullanıcısına yanıt

Peki değerli hocam kasım 2020'de bundan tam 5 yıl önce AMD Ryzen 5000 serisini çıkartırken

"Ryzen 5000 serisi oyunda zirvedir. Önceki seri aksine bu seri intel rakibini geçiyor. Bu yeni Ryzen 5000 serisi sadece yeni çıkartılan 570 anakartlarda çalışacak 3XX ve 4XX çipsetli anakartlarda çalışmayacak"

altyapılı açıklaması hakkında bize edeceğin 3-5 kelam var mı?

AMD sinyali o zaman çaktı aslında ama bazıları hala anlamadı, anlamamakta ısrar ediyor.

5700X3D üretimine devam etseydi işte ne zararı vardı? On milyonlarca AM4 soketli anakart var neden üretmeyi kesti tüketici dostu AMD? 7800X3D'nin alışılmış bir fiyatı vardı. Arrow Lake fiyaskosu yaşanınca hem 9800X3D fiyatı 500-600 dolara çıktı hem de 7800X3D fiyatı uçtu.

Unuttuk mu?

Hatta AMD fanatikleri forumda Türk şirketlerini suçluyordu. Böyle fiyat olmaz AMD iyi satıcılar kötü diyordu. Zaman geçince çaktılar köfteyi satıcıları suçlayan da kalmadı.

Bak AMD Ryzen 5000 serisi çıkışından beri sinyali ardı ardına çakıyor görmek isteyene.

Görenle göremeyen bir değil elbet. Sabaha kadar savun AM4 anakartları öv. Bana Ryzen 5000 serisinin çıkışında yaşanan rezaleti açıklamadan umurumda değil. AMD seven kardeşlerimiz ciddiye alınmak istiyorsa önce o meselede özeleştiri verecek. Ancak ondan sonra sözleri dikkate alınır.

AMD 2020'de AM4 soketi bitirmeye kalktı diyoruz buna yanıt veren/verebilen yok, AM4 soketi şöyle uzun sürdü diye övüyorlar halaRyzen 7 5700X3D için yolun sonu: AM4 X3D dönemi sona erdi 

AMD günden güne verdiği sinyalleri arttırıyor, rekabetsiz ortamda neler yapacağını anlatıyor hala kalkıp bize AM4 soketi övmeyin.

Bak ben çok fakir bir ailede büyüdüm. Fakirliğe daha fazla dayanamayınca köydeki evimden çıktım İstanbul'a geldim. Ey güzel İstanbul. Ne para var ne kalacak yer ne de iş. Tanıdık zaten yok. Sersefil günler diz boyu.

Aylarca parklarda yattım. Aç kaldım. Su ile karın doyurdum. Bir gün açlıktan gözüm döndü bari gözüm doysun diye böyle dolu masaların, kemanların efendime söyleyeyim eğlencenin sular seller gibi aktığı bir iş hanına girdim. Tabaklara baka baka ilerliyorum.

İşte o anda adamın biri beni çağırdı. Halimi anlamış. TV'de Asena var kıvırtıyor. Onu gösterdi. Onun gibi 2 kıvır sana dolu bir patates kızarması tabağı vereceğim dedi.

Açlıktan gözüm döner halde dedim olmaz. Ben dansöz değilim. Kıvıramam. Yapıma ters. Bana uymaz. Güldü. Ayağa kalktı kıvırmaya başladı bak sadece şunu yapacaksın diyerek. Bende kıvırma olmaz dedim. Çok kızdı. parladı bir anda. Bana "senin ağzını burnunu kırarım serseri" dedi. Kırıldım biraz. Üzüldüm adeta. Döndüm aç yattım o gece.

Ben böyleyim. AMD intel umurumda değil. İntel yanlış yapınca yerden yere vururum. Aynısını AMD yapınca yerden yere vururum.

Ama hikayenin sonu başından güzel. Yanaş hele dinle:

Şimdi sonradan tersanede kaynakçı çırağı olarak işe başladım. Kalacak yer, yemek, çay molası ohh be hayat var. Sonra kalfalık sonra ustalık en sonunda da ustabaşılık.

Koşar adım rütbe alıyorum. Benim yaptığım kaynak tersaneler bölgesinde nam yapmış. Teklif üstüne teklif geliyor. Oradan oraya transfer oluyorum. Her transferde maaşım katlanıyor falan. Hayat bana güzel be.

Derken son şirketimde baş kaynakçı iken adeta oraların sahibi modunda, kral modunda takılırken yeni bir mühendis alıyorlar. Ben hayatımda işe yarayan mühendise denk gelmedim çalıştığım şirketlerde. Ne işi bilirler ne çalışmayı bilirler. Mühendisler ne yapar hala anlamadım.

Neyse mühendis kim biliyor musun?

Bana o gece Asena gibi kıvır diyen adam.

Uyuz olmuşum ben zaten ona. O beni hatırlamıyor. Çok karakteristik bir çirkinliğim ve tipsizliğim var ona rağmen hatırlamıyor. Kafası güzeldi herhalde

Bir gün bana cart curt etti. Bunu tersledim. İşi bilmiyor. Yok bu iş böyle olmaz gemi batar cart curt. Ulan ben kağıttan gemi yapsam okyanus aşar öyle bir ustası olmuşum bu işin. Dünya çapında namım var adamın bana dediğine bak.

Beni patrona şikayet etmiş. Geldiler beraber. Patron bunu herkesin önünde bir azarladı bir bağırdı inanamazsın. Neden? Sebep basit: Bensiz iş yürümez ama mühendissiz iş yürür. Patron da biliyor işi taşıyanın ben olduğumu. Ben mühendis denilen sözde şeften daha değerliyim.

Oraların ağası kim öğrendi o gün. El pençe karşımda artık. 10 yıllık kredi çekmiş ev almak için. Ben her sene trink para ev alıyorum. Üstümüz toz - pis - pas ama para bizde be.

O sebeple o kemanlı mekana ve benzer mekanlara gitmem, gidemem. İçim kaldırmaz hala. Garibanlığım, perişanlığım, sefilliğim ve aç günlerim aklıma gelir.

Böyleyiz biz değerli hocam. Kıvıramam ben. AMD intel ne yamuk yapsa açık ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 14 Ağustos 2025; 16:35:37 >

• BCLK'yı 100'den 101.81 yapın bütün çekirdekler 4120 gibi değer olabiliyor.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bclk'yi değiştirmek stabiliteyi bozar, ssd performansı düşer.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Eğer bana dediyseniz daha önce denedim, en ufak artışta dahi pc boot etmiyor. Bağzı üst seviye anakartlarda bclk sistemden bağımsız arttırılabiliyormuş, öyle bir anakartım yok malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.