< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Ryzen 5 2600 ile 3060ti veya 3070 (2. sayfa)

-
-
Elektroniğin bu kadar pahalı olduğu bir dönemde herkes elektrik-elektronik mühendisi gibi "Şunu al, bunu alma" diye ahkam kesmeye başlamış.
Ryzen 2600' le 2080 ti sli kullanan biliyorum en ufak fps kaybı yok intelin üst seviye işlemcilerine göre(Yan yana denedik 2 sistemi de), o işlemci 2k ve üzeri çözünürlüklerde birkaç sene çok rahat götürür, eğer 4k oynanacaksa bu süre daha da uzar insanları durduk yere masrafa sokmayın.
İşlemci olarak ben de 2600 kullanıyorum, 4k' da üst modellerle arasında 1 fps ya oynuyor, ya oynamıyor.
Cpu değişmek yerine anakart da destekliyorsa ram hızlarını artırmaya bakmak daha iyi sonuç veriyor ryzen için. Elindeki ramleri daha hızlılarıyla takas edebilirsen en ekonomiği de bu seçenek olur.
Ramleri 32 gb' a çıkarmak ne kadar etki eder bilmiyorum denemedim çünkü, ama bence 16 olsun hızlı olsun sana daha çok yarar @berkcep
-
-
Yalnız battlefield 1’i keşke oyun içi çekseydiniz baya farkeder sahneden sahneye böyle bakmak yanlış olur.quote:
Orijinalden alıntı: berkcep
Hocam dediğiniz testleri yapmaya çalıştım.
Battlefield 5
2560x1440p En düşük grafik ayarları ile FPS :
1024x768p En düşük grafik ayarları ile FPS :
Battlefield 1
2560x1440p En düşük grafik ayarları ile FPS :
1024x768p En düşük grafik ayarları ile FPS :
RUST
2560x1440p GUNLUK OYNADIGIM GRAFIK AYARLARI ILE FPS :
2560x1440p OLABILECEK EN DUSUK GRAFIK AYARLARI ILE FPS :
1024x768p OLABILECEK EN DUSUK GRAFIK AYARLARI ILE FPS :
İşlemci Kullanım Durumu :
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Cpu'ya yüklenen oyunları oynamıyorum hocam. Vr gözlük ile oynuyoruz genelde zaten.
Her 1-2 senede bir sistemi upgrade ediyorum. Şimdi sırada Gpu var. Ondan sonra cpu upgrade.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam cpu yüklenmesi önemli değil tek çekirdek performansı olmadıktan sonra cpu’ya yüklenmesede maksimum işleyebileceği fps düşük kalıyor işlemcininquote:
Orijinalden alıntı: -ForeverY-Cpu'ya yüklenen oyunları oynamıyorum hocam. Vr gözlük ile oynuyoruz genelde zaten.
Her 1-2 senede bir sistemi upgrade ediyorum. Şimdi sırada Gpu var. Ondan sonra cpu upgrade.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben işlemcinin işleyebileceği maksimumu göstermeye çalıştığım için aynı ekran üzerinden paylaştım görüntüleri -
Bütün yorumlara bakdim ama göremedim merak ettim şu anki ekran kartın ne ?
Bende r5 2600x ve gtx1660super var.
Gtx1660supere bile darboğaz yapar o islemci dediler
ASUS DUAL GeForce RTX 2060 OC 6GB 192 Bit GDDR6 kullanıyorum -
Rust çoklu çekirdekte çok başarılı değil, yani tek çekirdek ne kadar iyiyse o kadar fps. Rust için konuşmak gerekirse Ryzen 5000 veya 3000e geçilebilir.
O durum dışında bf serisi zaten çoklu çekirdeği kullanabildiğini gayet biliyorduk ve testlerde bunu iyi göstermiş.
720p de gördüğünüz fpsler o işlemci ile o oyunlarda görebileceğiniz max fpslerdir. Ekran kartını rtx 3090 bile alsanız o fps in üzerine çıkamazsınız he tabi o fpsi 2k da ultrada hatta 4k ortada(belki ultra) bile alabilirsiniz.
Şimdi en önemli kritere gelelim, siz tam olarak ne görmek istiyorsunuz orası önemli.
Ekran kartı değiştirerek 2kda 144fps i alabilmek istiyorsanız o işlemci ile bf serisinde bu mümkün gözüküyor ama rust için mümkün değil.
Edit: yazım hataları...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 2 Ekim 2020; 15:3:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rustta 144fps sabit alabilen henüz göremedim zaten, hele 1440pde mümkün değil bencede. Bana overall olarak 100-120 fps arası yeterli olacaktır. Story bazlı oyun çok oynamasam bile şuanda Witcherda 1440p Ultra ayarlarda 70-80 arası FPS alıyorum ve bu bana yetti açıkcası, fazlasını aramadı gözüm. Yani gördüğüm değerlerden memnunum. Ben ekran kartımı güncellediğimde tekrar aynı testleri yapmayı düşünüyorum. Bakalım düşüş olacak mı görmek istiyorum, eğer olursa işlemcimi de yükseltirim :) -
2600x işlemci kullanıyorum ve ben de 3070 ekran kartı almayı düşünüyorum 5000 civarına gelirse. Merakla takip ediyorum ancak kur gittikçe gidiyor 5000 e alabilir miyiz kartı artık o da zor gibi
Rust almak istiyorum ama PC kaldırır mı onu bilmiyorum.Rainbow six siege de 80-90 fps alıyorum,sistem özelliklerim kısaca
Ryzen 3500u işlemci
Geforce mx230 2gb ana kart
8gb dddr 4 RAM
256gb ssd
sen bu işden anlıyorsun aynı işlemci bendede var 800p de cod warzone ve multiplayer oynuyorum high ayarlarda full sadece çözünürlük düşük 70-60 fps 60`ın aşağısına hiç düşmedi işlemcim ryzen 5 2600 16 gb ddr4 3000 mhz ram gpu : rx 460 4 gb
çok kısa zamanda rx 5600 alıcam şimdilik idareten kullanıyorum cod bo cold war`ı bekliyorum :D
-
Hocam eğer teknoloji ile aranız kötü ise driver vs uğraşmak istemiyorsanız Nvidia kart almanızı tavsiye ederim. Amd uğraştırdı mı cidden uğraşıyor. Yeni kartlarla birlikte eskilerin fiyatının düşmesi olası gözüküyor. Tabi amd nin kartlarınıda daha görmedik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada 1440p, 1080p nin bir tık üstü değildir bayağı tık üstüdür. Birisi 1920*1080 diğeri 2560*1440dır. Her boyutta yüzde 33 daha fazladır.Toplamda yüzde 77 daha fazla piksel içerir. Bir çok oyunda fpsin bu çözünürlük artışına oranla fpsin yüzde 20 30 civarı azalmasının sebebi ise yükün ciddi anlamda gpuya aktarılmasıdır. Lakin 3070 bile 1440pde genel olarak yükü işlemciye bindirir. Ancak 120fps civarı beni tatmin eder diyorsan sıkıntı yaşamazsın.
Ryzen 1xxx veya 2xxx ile rtx 3060ti ve uzeri kart kullanmak hemde 1080p de
Siz kafayi yemissiniz cidden.2k da bile sorun yaratir bunlar.O yuzden en kotu ryzen 3600 kullanilmalidir.
Okuduğunuzu anlamakta sorun çekiyorsunuz sanırım, 1080p yazan olmadı
%25 ekran karti kayibi yasamak istiyorsan al.3060ti alip onu 3050 gibi kullanirim benim icin sorun yok diyorsan sorun yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X