Şimdi Ara

Ryzen 3900x için Hangi B550 Anakartı Seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam kardeşlerim Seçim yapmakta zorlanıyorum. bana yardım edebileceğinizi düşünüyorum.

Ryzen 3900x gibi bir işlemci güçlü bir besleme isteyecek bu yüzden Hem VRM hemde Chipset olarak 3900x gibi bir işlemciyi rahatça Overclock yapabileceğim bir B550 Anakart bakıyorum. X570 'lere de baktım ama Şuan anda en güncel kartlar B550 serileri Marka takıntım yok sadece Fiyat Performans arıyorum. Bu yüzden Bana önerdiğiniz kartlar Max 2000₺ 'yi geçmeyecek. Bazı kartlarda Black Friday indirimi olur düşüncesindeyim bu yüzden kendimi beklemeye aldım. Şimdiden Satın alacağım kartı seçmeye başladım... Hatta Ben ufak bir araştırma yaptım B550 kartlar arasında Performans olarak gözüme çarpan kartları sırası ile yazıyorum. Bana bu kartlar arasından en iyi performansı verebilecek 3900x işlemci ile uyumlu kart hangisi söyleyebilir misiniz?..

B550 Anakartlar VRM DB sheet (Ver 1.5)

MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi - $220 - VRM 12+2+1 DrMOS

ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (Wi-Fi) $210 VRM 12+2 DrMOS

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING $280 VRM 14+2 DrMOS

ASRock B550 Taichi $300 VRM 14+2 DrMOS

Ayrıca Hem işlemciyi hemde RTX 3070 Ekran kartını besleyecek PSU seçtim bu İdeal bir seçim oldu mu ?

SilverStone 850w 80+ gold

Sizce Ryzen 3900x için Hangi kartı almalıyım? Not: Yayın, Oyun ve Render için alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexProsper -- 22 Eylül 2020; 7:2:7 >

• 6 aydır 3700x ile kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• B550 tomahawk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abba sever

https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X570-GAMING-PLUS

6 aydır 3700x ile kullaniyorum.
    cevabın için teşekkür ederim ama bahsettiğin kartı çok inceledim ve şunu gördüm Şu an yukarıdaki listedekilerin donanımsal ve performans olarak MSI Mpg X570 gaming plus dan daha iyi
    hemde bariz bir şekilde. zaten şunda hem fikiriz 3700x ile rahat kullanırsın sıkıntı çıkarmaz.

Ufak bi test karşılaştırması yaptım seninde görmen için aşağıda link bırakıyorum. 3900x rahat anlamda besleyecek VRM ve mosfetler sağlam b550 anakart arıyorum. Yukarıdakiler bu konudaki en iyi f/p ürünleri. sadece karar veremedim hangisini seçeyim diye yazdım..

B550 Kartlar vs MSI MPG x570 gaming plus

• Bahsedilen anakartlar arasında fiyat farkları mevcut bu farklar yurt dışında minimize durumda olsa da Türkiye de ne yazık ki kur yüzünden yer yer 300-500 TL gibi farklar oluşuyor 3900x bu anakartlar için abartılacak bir işlemci değildir listedeki taichi modele bütçe yetiyorsa yönelebilirsiniz. diğer modellere bakmaya gerek yok.
  • 2000 lira bandında alınacak en iyi anakartlardan biri Gaming Carbon Wifi.

https://www.itopya.com/msi-mpg-b550-gaming-carbon-wifi-4866mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1500 lira civarina indirim günlerinde b550 gaming edge wifi kovala
    daha fazla para vermeye gerek yok... bekleyemem dersen 1700 lira civarinada satin alinabilir. Ayni sekilde eger wifi lazim degilse tomahawkta alinir.
    Diger yandan yazdigin tüm anakartlar cok iyiler zaten, 3900x islemcisini hertürlü kaldiracak kudrete sahipler. zaten islemci limitine takilacaksin, anakartlari zorlayamazsin bile :))

• B550a pro bile alıp 3950x'i sonuna kadar oc yapsan bile vrmlerden yana sıkıntı yaşamazsın. Kısaca bir anakartta olması gereken donanım ihtiyacına göre (pcie configurasyonu, usb desteği, wifi özellikleri gibi) anakartını seç eğer 200usd ve üzerini gözden çıkardıysan. Bununla ilgili buildzoid ve Hardware unboxed ın incelemelerine bakabilirsin.

• B550 anakartlar piyasaya çıkalı aylar oldu. No way out başta olmak üzere kimse bu b550 lerin vrmlerini kıyaslayan ve karşılaştıran bi konuda çıkmadı.

Bende merak ediyorum şimdi b550 tomahawk gene lider mi yoksa gaming plus mı geçti bu sefer ? Veya gaming edge falanda varmış onlar ne alemde ? Çünkü gaming pluslar daha janjanlı rgbli falan. Tomahawkta çok bişey yok gibi gördüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    bu dogru!

Kaynak:
    Hardware Unboxedyoutube
    $140 - $160 B550 VRM Thermal Benchmark, Not All Boards Pass!
    https://www.youtube.com/watch?v=HSY9rDsQgd4
    (hava akisi iyi bir kasa icerisinde bu sonuclar)

söyle bir b550m mortar fiyatina baktim, direk a pro yerine mortar önerecektim ki fiyatlar saka gibi 1500 liraya cikmis, yuh dedim! ne olmus bu fiyatalara böyle... ben fiyatinin uygunlugu ve aradaki farkin az olusundan (konum sebebiyle) b550 gaming edge aldim. mosfetler r3 3100 oc olarak köklesemde 34-38 de calisiyor. Banamisin demiyor, 3900xt modeli ile arkadas test yapiyor:
    ZoLKoRnyoutube
    รีวิว เมนบอร์ด MSI MPG B550 GAMING EDGE WiFi มันจะ Overclock มันไหม ?
    https://www.youtube.com/watch?v=NwRlUTtN7b8
    48 derece yi gectigini görmedim, uzay kasa test ediyor hemde.

yine anakart alacak olsam az daha koyar, dr.mos mosfetli bir anakart almaya bakardim. MSI B550-A Pro da 46A lik cincon mosfetler var, mortar daha iyi..

MSI B550-A Pro
    VRM 7 reale Phasen (5+2), 12 virtuelle Phasen (10+2), PWM-Controller: IR35201 (max. 8 Phasen)
    MOSFETs CPU 10x 46A 4C029N/​4C024N
    MOSFETs SoC 4x 46A 4C029N/​4C024N

MSI B550M Mortar
    VRM 6 reale Phasen (4+2), 10 virtuelle Phasen (8+2), RAA229004 (max. 8 Phasen)
    MOSFETs CPU 8x 60A ISL99360
    MOSFETs SoC 2x 60A ISL99360 (dr.mos)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 25 Eylül 2020; 2:1:54 >

• msi in hangi anakartini kullaniyorsunuz?

• bende de cok kez reset atti stabilite testi esnasinda, suan bayadir ram timing olsun oc olsun, testler yapiyorum, öyle birsey basima gelmedi acikcasi. ram timing de 15-20 kez resetlemisimdir biosu.. bende bu zamana kadar hep asus kullanan biriyim. son anakartim c6h 2017 de 1700 ile almistim. anakartlarda kalite kalite sonucta... sizin bilesenler ile beraber b450 a pro max modelini kullanmadigim icin bir yorum yapamiycam, sizde haklisinizdir, dogrudur.. a pro max ile oc yapmak var, b550 mpg yada mag lar ile yapmak var. Her gecen seride anakartlar daha da rafine oluyorlar.

benim basimda farkli birsey geldi, son sürüm bios u yükledim bluetooth calismadi :) aygit takili degil dedi, bios tan bluetooth ayari aradim bulamadim. (gaming edge) windows kurdum yine yok, driver falan havadan da kuruluyor zate, takili olsun olmasin. msi yazdim standart prosedür seyler yazdilar, salladim. kendi basimin caresine bakicam dedim. elimde iki secenek vardi, ya eski biosa gecmek yada biraz daha kurcalamak bios u.. en son bios tan wifi aygitini kapattim, windowsu actim, sonra geri bios a geldim tekrar actim, suan calisiyor. bunun sebebini bilmiyorum msi da bilmiyor. ama birinin basina gelirse bluetooth kaybolmasi gibi cözümü bu..

• B550 gaming edge wifi çok iyi duruyor.
  • www.hepsiburada.com
    MSI MAG B550 Tomahawk AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-mag-b550-tomahawk-am4-ddr4-atx-anakart-p-HBV00000VBKR9?magaza=verofis

X570 veB450 serilerinde gösteridiği başarıyı B550'de de sürdürüyor. Yurtdışı testlerine bakman yeterli olur hocam.

• 280 dolarlık B550 alabiliyorsan X570 al daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.