Şimdi Ara

Ryzen 3800X Beklenmeli mi?Yoksa İ7 9700K Alınmalı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öneriniz hangi yönde 3700X mi 9900K mı alınmalı sizce? 12-24 Biraz pahalı gelebilirim çünkü bütçeme
  • Ryzen 3xxx serisi tam olarak çıksın,editorlar incelesin o kadar acele etmeye gerek yok bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    O zaman incelemeleri bekliyorum,ek olarak da 3200 lira fiyat düzeyine düşerse İ9 9900K alınmalı mıdır sizce direk?İnceleme beklenmeden.
  • 9900k şuan 3.800 tl civarı 3900x 499 usd kura göre tr fiyatı ne olur henüz belli değil ama ilerde fiyat düşebilir testleri bekle bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Haziran 2019; 7:59:43 >
  • 3700x leri herkes alacam diyor da atladığı bir şey var. 700 liralık anakartlarla kullanılacak işlemciler değil bunlar. 1500 tl üzeri anakartlar gerekiyor. 3950x alanın 2000 tl nin de üstüne çıkması gerekecek. Forumda büyük bir kesim elindeki b350 b450 anakartlarla 12 16 çekirdek işlemcileri sorunsuz kullanıp oclayabileceklerini zannediyor 3. nesilde tdp değerleri çok yüksek gözükmediği için. Halbuki anakart vrm mosfet sıcaklığının tdp ile doğrudan alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 28 Haziran 2019; 8:38:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnteldeki top tier işlemci 8700k ve 9900k dır 2.el bir 8700k kovalamak cok daha mantıklı olabilir kelepir fiyata 8700k bulursun affetmeden alırsın ve delid yapıp max oc ile devam edersin

Ama inatla intel istyorsan dedigim mantıklı ama yok amd de olur diyorsan bu 4-5 senelik periyodda min r7 3700x bakılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

3700x leri herkes alacam diyor da atladığı bir şey var. 700 liralık anakartlarla kullanılacak işlemciler değil bunlar. 1500 tl üzeri anakartlar gerekiyor. 3950x alanın 2000 tl nin de üstüne çıkması gerekecek. Forumda büyük bir kesim elindeki b350 b450 anakartlarla 12 16 çekirdek işlemcileri sorunsuz kullanıp oclayabileceklerini zannediyor 3. nesilde tdp değerleri çok yüksek gözükmediği için. Halbuki anakart vrm mosfet sıcaklığının tdp ile doğrudan alakası yok.
    Hal-i hazırda 2700x kullananlar var zaten, 3800x daha çok enerji tüketmeyecek. Vrmleri iyi olanlarla bende 3900x bile kullanılabilecek

• quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Hal-i hazırda 2700x kullananlar var zaten, 3800x daha çok enerji tüketmeyecek. Vrmleri iyi olanlarla bende 3900x bile kullanılabilecek

Alıntıları Göster
    Aynen.

• Ben 3600 ve x570 alıp geçeceğim. İntel sürekli açıklardan performans kaybediyor.

• bana kalırsa i7 9700k fiyatına değmez. 8700k'ya baya yakın gibi görünüyor. 3800x beklenir bence, çok sağlam duruyor. fiyatı da diğerlerine göre daha mütevazı.

• Ryzen 3800X Beklenmeli mi?Yoksa İ7 9700K Alınmalı mı?
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Benimde gözüm de onda ama fiyatı biraz pahalı.kendi kendime 3700 de iyi işlemcidir aradaki farkı ekran kartına yatırırım diyip duruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    Olumlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

3700x leri herkes alacam diyor da atladığı bir şey var. 700 liralık anakartlarla kullanılacak işlemciler değil bunlar. 1500 tl üzeri anakartlar gerekiyor. 3950x alanın 2000 tl nin de üstüne çıkması gerekecek. Forumda büyük bir kesim elindeki b350 b450 anakartlarla 12 16 çekirdek işlemcileri sorunsuz kullanıp oclayabileceklerini zannediyor 3. nesilde tdp değerleri çok yüksek gözükmediği için. Halbuki anakart vrm mosfet sıcaklığının tdp ile doğrudan alakası yok.
    imzamdaki x370 anakart aşırı oc yapılmadıkça 3950 bile kaldırabiliyor iyi bir b450 kaldırabilir de b350 şüpheli
  • r7 3700 x çıksın anakartlarıda çıksın son kullanıcı testlerıne bakın fıytta uygun olursa hangısı kafanıza yatarsa alınız. ama bana gore beklemeli ve amd almalısınız bu zamandan sonra.
  • arslanbenzer kullanıcısına yanıt
    Peki 3. nesil 12 çekirdekli işlemcinin 2. nesil 8 çekirdekli işlemciden daha fazla güç çekmeyeceğinin kanıtı nerededir? Yeni nesil işlemcilerin bu tarz bilgileri daha açığa çıkmadı diye biliyorum. nm düştüğünde ben hiçbir zaman ele geçen potansiyelin düşük güç tüketimine gittiğini görmedim. Her zaman bu potansiyel olabildiğince daha güçlü performans için kullanılmıştır. Ryzen 3 işlemciler de görünüşe göre potansiyeli performansta kullanmış. Ben 12 çekirdekli işlemcinin eski 8 çekirdekle aynı gücü tüketeceğine hiç inanmıyorum. Hatta geçmişte nm düşünce gelen işlemcilere bakarak konuşursak frekans artışı yüzünden 8 çekirdekli yeni işlemcinin bile eski 8 çekirdekliden çok güç çekmesi lazım. x470 gaming pro carbon altındaki anakartlarla 12 çekirdek overclockunun sorunsuz olması bana hiç inandırıcı gelmiyor. Ki onda bile ekstradan heatsinklere vuracak fan bağlamak gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 28 Haziran 2019; 14:35:29 >

• Vay arkadaş 9700ler 9900ler 3800ler 3900ler 500 dolarlar 8700k yetmezler havada uçuyor. Ben o işlemci parasına komple sistem kursam uzay gemisine geçtim sanırım diyeceğim
  • intel alınırsa ek olarak soğutucu masrafı olacak
    bende amd ve rtx super bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokeeer -- 28 Haziran 2019; 15:8:1 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.