Şimdi Ara

Ryzen 3800X Beklenmeli mi?Yoksa İ7 9700K Alınmalı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende oc'lu 4c/4t i5 işlemci ve GTX980 ile bahsettiğiniz oyunları ultra'da akıcı bir şekilde oynadım ve hiçbirinde 1080p'de sorun yaşamadım BFV mp ultra buna dahil, sadece BFV'de mp oynarken ara sıra ani fps düşüşleri yaşadım o da oyundaki optimizasyon ve işlemci ile alakalı, şu anda GTX1080 kullanıyorum gpu'dan daha iyi verim alabilmek için upgrade yapmak istiyorum, forumda 6c/6t i5 9600 için bile oyunlarda yetersiz kalır gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor, ilerisi için önerilecek cpu'lar bundan sonra 8c/16t olmalı ama şu an için bence çok abartılıyor bu konu, Far Cry 5'deki Intel işlemcilerin üstünlüğünü önemsemiyorum çünkü grafikler Far Cry 4'den geride, testlerde The Witcher 3, GTA V, AC Odyssey, Watch Dogs 1-2, BFV gibi oyunlardaki sonuçlara bakılmalı, 2020'de Cyberpunk 2077 çıkaacak bunun gibi oyunlarda Ryzen 3000 serisi işlemciler iyi performans versin, benim için önemli olan o.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgespear101

O zaman incelemeleri bekliyorum,ek olarak da 3200 lira fiyat düzeyine düşerse İ9 9900K alınmalı mıdır sizce direk?İnceleme beklenmeden.
    Üstad 2. El sitelerini takip edersen 3200 e sıfır tr garantili 9900k satıldığını göreceksin hadi bir miktar pazarlık yapıp 3100 ya da 3000 tl bile zorlayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

Bende oc'lu 4c/4t i5 işlemci ve GTX980 ile bahsettiğiniz oyunları ultra'da akıcı bir şekilde oynadım ve hiçbirinde 1080p'de sorun yaşamadım BFV mp ultra buna dahil, sadece BFV'de mp oynarken ara sıra ani fps düşüşleri yaşadım o da oyundaki optimizasyon ve işlemci ile alakalı, şu anda GTX1080 kullanıyorum gpu'dan daha iyi verim alabilmek için upgrade yapmak istiyorum, forumda 6c/6t i5 9600 için bile oyunlarda yetersiz kalır gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor, ilerisi için önerilecek cpu'lar bundan sonra 8c/16t olmalı ama şu an için bence çok abartılıyor bu konu, Far Cry 5'deki Intel işlemcilerin üstünlüğünü önemsemiyorum çünkü grafikler Far Cry 4'den geride, testlerde The Witcher 3, GTA V, AC Odyssey, Watch Dogs 1-2, BFV gibi oyunlardaki sonuçlara bakılmalı, 2020'de Cyberpunk 2077 çıkaacak bunun gibi oyunlarda Ryzen 3000 serisi işlemciler iyi performans versin, benim için önemli olan o.
    Ben de bu 4/4 tayfasını anlayamıyorum cidden. i5 7300HQ ile bunların "kasıyor yea" dedikleri oyunları yağ gibi oynamışlığım var.

Yapmayın etmeyin PS4/Xbox One'daki işlemci 6600K'dan daha mı iyi de 30FPS'de yağ gibi oyun oynatıyorlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hocam yapmayin bf1 ve bf5 mp 64 oyuncu olan haritalarda kasim kasim kastirir o islemci. fps droplar ve stuttering den oynanmaz hale geliyor oyun. ac origin ve odyssey gibi yeni cikan oyunlarda da fps droplari fazla olur. intelden alinacak tek islemci su an 9900k dir

• daha iyi değil ama 8 threadi var 7 tanesini oyunlar kullanabiliyor

ayrıca yerinde bir argüman değil, ps4e oyun dizayn eden yazılımcılar yalnızca ama yalnızca tek bir sabit donanıma göre optimizasyon yapıyorlar

pc tarafında ise on bin tane farklı kombinasyon var. gpu, cpu, ramler, diskler... bir sürü farklı mimarili, bir sürü farklı çekirdekli, bir sürü farklı threadli işlemci. tonla değişik gpu.

OS tarafı. windows 8, windows 7, windows 10, windows zart, windows zurt, 1803 sürümü 1809 sürümü bilmem kaç sürümü, bilmem ne editionu.

tüm ama tüm bu değişkenler karşısında ne yapmalarını bekliyorsun? bir yere kadar optimizasyıon sağlanabiliyor. en iyi optimizasyona sahip pc oyunu dahi ps4'e daha smooth çalışır. bu gayet normal bir şey. ps4ün sunduğu şey de bu zaten

yoksa ps4'e eşdeğer işlemci ve gpu ile sistem kurarsan muhtemelen rdr 2 pcye çıktığında en low ayarlarda dahi 10-15 fps alırsın. ama o cihaza yapılan optimizasyınlar sonucunda bir şekilde 30 çıkartıyor ve yoluna bakıyor

güya fx 8350 de ps4'ün işlemcisinden çok daha güçlü. ps4 gpusu ile r7 260, 750ti eş değer falan diyorlar. fx 8350 ve r7 260, 750ti sistemle ac odyssey aç, bak bakalım şehirde 30 fpsde durabiliyor mu? 10-15 fpsye kadar düşen değerler söz konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Haziran 2019; 14:44:10 >

• Yalan mı söyleyeceğim BF1 hele söz konusu bile olamaz, BFV'i de ultra'da oynuyorum üstelik şu anda resolution scale %120'de, AC Origin de akıcı Odyssey'i denemedim, oyunlarda kasma oluyorsa sisteme virus veya spyware bulaşmış olabilir veya cpu'yu meşgul eden arka planda çalışan program olmaması lazım, bendeki Windows 10 orjinal ve temiz bir sistem.
  • Ben 4c/4t çok iyi işlemcidir diye birşey demedim, sadece oyunlarda takılma yapmadığını belirttim, konsol oyunları os'ye göre optimize ediliyor ondan, şu anda i5 9600, i7 8700K, i7 9700K işlemcisi olanlar için upgrade henüz erken, 7000TL bütçe ile alırım artık birşeyler, 32gb bellek, Gigabyte Aorus X570, Ryzen 9 3900X.
  • Sadece sizin için BF1 indirdim durumu gözler önüne sermek için. Son sürüm windows ve driverlar kurulu. 6 ay önce formatlandı. Spectre Meltdown güncelleştirmesi yapıldı.

@Ultratopkek

Sina Çölü 64 kişi 1080p ultra Frametime , CPU ve GPU usage ortadayken açıklama yapmaya gerek yok.

Ryzen 3800X Beklenmeli mi?Yoksa İ7 9700K Alınmalı mı?

• star_lord kullanıcısına yanıt
    Su resimden sonra halen Intel almayi dusunen varsa gecmis olsun
    not: I9 ve 8700k haric.
  • quote:

Yalan mı söyleyeceğim BF1 hele söz konusu bile olamaz, BFV'i de ultra'da oynuyorum üstelik şu anda resolution scale %120'de, AC Origin de akıcı Odyssey'i denemedim, oyunlarda kasma oluyorsa sisteme virus veya spyware bulaşmış olabilir veya cpu'yu meşgul eden arka planda çalışan program olmaması lazım, bendeki Windows 10 orjinal ve temiz bir sistem.
    bizdeki windowslar viruslu ve bug li oylemi? sizce buraya yazan ortalama kullanici gorev yoneticisini acip cpu kullanimina bakmayi bilmiyor mu? yalan soyluyorsunuz demiyorum ola bilsinki sizin akici oyun oynamak anlayisiniz farkli ve oyun icinde anlik fps dusmeleri sizin oyun zevkinizi baltalamiyor. yazdigim tum oyunlarda o islemci stuttering yasatir

• Sen 7000 tl ye zor alırsın o saydıklarını özellikle o x570 anakart dahil olduğunda ve adam gibi 3600mhz CL16 bellekler söz konusuysa eğer.

• Son 4-5 yıldır 5820k kullanıcısıyım son yıllarda çıkan Pubg, BFV (sadece multiplayer kısmında) gibi oyunlarda inanılmaz fazla stutter oluyo özellikle BFV o kadar kötü ki oynamıyorum sırf o yüzden. Ama garip olan mesela GTA V, Resident Evil 2 rm, Hitman 2(bir map hariç), Forza 4 de sıfır stutter oluyor ve bu bana garip geliyo. bunun nedeni dediğin gibi tamamen core sayısıyla mı alakalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShcaRwp. -- 7 Temmuz 2019; 0:33:16 >
  • ShcaRwp. S kullanıcısına yanıt
    güçlü bir işlemciniz var, thread açısından sıkıntı olmaması lazımdı

kaç tane ram çubugunuz var? eğer tek kanal ise sorun o olabilir

onun haricinde ekran kartınız ne, bunlar da önemli

normal şartlar altında 5820k gibi 6/12 bir işlemci neredeyse 2600 muadili sayılır. hatta tekli çekirdekte bi miktar önde olabilir. 2600la sorun yaşayan duymadım bu sorunlar daha çok 6/6 9600k gibi işlemcilerde meydana geliyor
  • Ram 16 gb quad channel
    Ekran kartı rtx 2060
    overclock yok.

Dediğim gibi genelde oyunlardaki performansdan memnunum ama Pubg ve BFV beni kanser etti. Pubg yine o kadar kötü değil ama BFV 5 saniyede 1 stutter giriyo neden olduğunu bi türlü bulamadım.
    hocam ilginç sonuçlar

bu bf5 denen kanser oyunu ben de çok merak ettim, tam 2 saat önce 4 avrodan aylık origin access aldım. şu oyunu bi deneyeyim i5 8400le, bakalım durum ne, cpu bound ayarlar var mı, 6/6 insanların büyüttüğü kadar bu oyunlarda ölmüş mü büyük bir merakla bekliyorum downloadın bitmesini

sizde sorun nasıl çözülür bilmiyorum. burada herkes r5 2600'ün o oyunları akıcı calıstıredıgını söylüyordu. sızın ıslemcınız de 2600'le birebir aynı güçte sayılır. hatta quad channel avantajınız var. gpu da güçlü. ya oyun cidden sıkıntılı ya da sistemınızde bi sorun var

ISLC, intelligent standby cleaner çalıştırıp ram çok doluyor mu ona da bi bakın derim. w10 son sürümlerinde bir bug var, aşırı ram doldurabiliyor, bu program belli değerlerde rami temizliyor, bu hamle stutterları azaltabiliyor hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShcaRwp.

Son 4-5 yıldır 5820k kullanıcısıyım son yıllarda çıkan Pubg, BFV (sadece multiplayer kısmında) gibi oyunlarda inanılmaz fazla stutter oluyo özellikle BFV o kadar kötü ki oynamıyorum sırf o yüzden. Ama garip olan mesela GTA V, Resident Evil 2 rm, Hitman 2(bir map hariç), Forza 4 de sıfır stutter oluyor ve bu bana garip geliyo. bunun nedeni dediğin gibi tamamen core sayısıyla mı alakalı ?
    diger oyunlarda sorun olmamasi lazim zaten. BF5 multiplayer islemcini somuren oyun. siz oyuna girip 0.1% de alinan fps degerlerine ve cpu kullanimina bakin. cpu kullanimi 100% leri goruyorsa sorun islemci. overclock yapin islemcini oyle deneyin birde
  • Arkadaşlar merhabalar
    Bu 2 işlemci arasında kaldım.
    tavsiyelere acıgım 7700k işlemcim vardı sattım yeni nesil birşey almak istiyorum ama bu 2 işlemci arasında kaldım.
    genelde Lightroom , adobe premier pro ve csGo,pubg Oynamaktayım sizce ne almam gerekir.
    Rog strix GTX 1080 ekran kartım ve 3000mhz ramlerım var ve m2 ssd im var.
    yardımcı olursanız sevinirim tavsiyelere acıgım.

144hz monitörüm var ayriyetten 1080p oyun oynuyorum arada.
    Hocam 5820k'nın öyle stutter yememesi lazım ya. Isı değerlerini kontrol ettiniz mi ekran kartınınki ile birlikte? Toz falan birikmiş olabilir ve o yüzden ısınıyordur veya termal macun kuruduğundan falan ısınıyor olabilir hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3800x tabiki. Arasındaki single core farkının hiçbir faydası yok çünkü gerçekten az. Ama multicore da ezer geçersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.