Şimdi Ara

ryzen 1600x soğutma(sıcaklık spike ı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün sistemi topladım.ryzen 1600x aldım üstünede msi core frozr l işlemci soğutucu aldım.ilk başta hw monitör le bakıyordum sıcaklığa yanlışmış sanırım o.ryzen master indirdim ordan doğru sıcaklıklar gözüküyor(sözde)
    ryzen master da sistem boşta iken 40-50 derece arası gidip geliyor core hızları sürekli değişiyor boşta olmasına rağmen ne yapmalıyım internetten baktım boşta 30 derecede falan kullanıyor insanlar hadi ben adanadayım bi 10 derece fark olsun ama boşta 50 çok gibi sanki
    https://www.youtube.com/watch?v=6UvYtbtgkDY&feature=youtu.be

buda videosu daha nasıl anlatabilirim sorunu bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attakkann1 -- 25 Haziran 2017; 1:28:31 >

• Ryzen Master dogru gösterir sogutucuyu cpu üzerine dogru bastıgına emin olun termal macunu fazla kullanmadıgınıza emin olun

anakartın son biosunu yükledinizmi yeni takılan sogutucularda bu sıcaklık normaldir bir kaç güne düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 22 Haziran 2017; 21:31:45 >
  • bilek kullanıcısına yanıt
    hocam soğutucuyu söküp tekrar takıcam sanırım.son bios u yükledim.birde uzay montaj kurulum kasa içi de değil kasa içi olsa daha sıcak olucak herhalde
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Kasa içi daha serin olur. Uzay montajda sıcaklık yüksek olacaktır.
  • xintt kullanıcısına yanıt
    soğutucu söküp tekrar monte ettim bu sabah.şimdi boşta tüm corelar 2200 mhz oluyor ve sıcaklık 33 dereceye düşüyor biraz izliyorum birden bir veya 2 tane core 3700 mhz ye fırlıyor sıcaklıkda 47 ye fırlıyor öyle olunca.boşta dururken neden çekirdek hızları kendi kendine artıyor bir anda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

soğutucu söküp tekrar monte ettim bu sabah.şimdi boşta tüm corelar 2200 mhz oluyor ve sıcaklık 33 dereceye düşüyor biraz izliyorum birden bir veya 2 tane core 3700 mhz ye fırlıyor sıcaklıkda 47 ye fırlıyor öyle olunca.boşta dururken neden çekirdek hızları kendi kendine artıyor bir anda ?

Windows arkada işlem yaparken çekirdek hızları boost oluyordur.
    Görev yöneticisinde işlemci kullanımı %20 üzerine çıkıyorsa(20-36 arası)windows module installer çalışıyordur,47 derece de o soğutucu ile gayet normal.
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    hocam bu soğutucu ve bu işlemci ile pc toplayanlara baktım pcpartpickerdan 28-30 derecede boşta çalıştığını söylüyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 2700X sıcaklık sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    1600X +20°C offset gösterir 1700x ve 1800x gibi, Crosshair anakartlarda "SenseMi Offset" diye bir ayar var oradan offseti ayarlayabiliyorsunuz, anakartınız nedir bilmiyorum sizinkinde de vardır buna benzer bir ayar yeri.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    asus b350m-a anakartım

evet öyle ofset olayı varmış ama ban ryzen masterdan bakıyorum sıcaklıklara o doğru gösteriyormuş ayarlarla oynamadan.
    evet, offsetle oynamadan ryzen masterden bakıyorsanız o doğru gösterir, sabit bir frekansta düşük cpu voltajıyla kullanmayı deneyin birde. Ben 3.8GHz için cpu voltajını 1.25V olarak kullanıyorum, stabil değerleri siz deneye yanıla bulursunuz, 1.23V'ta olabilir bu 1.28V'ta atıyorum. Auto olarak bırakınca 1.48-1.50'lerde geziyor işlemci voltajları buda sıcaklıkları arttırıyor.
    REYZEN master doğru gösteriyor benim 1800x boşta en fazla 34 en az 25 c gösteriyor bazen de 30 hız 3.6 bazen 4 olabiliyor diğerleri artı 20 fazla gösterdiği için 40 yada 50 c gösteriyor
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    soğutucu fanını kaç rpm de kullanıyorsunuz ?sizin soğutucunuzda hemen hemen benimki ile aynı yapı ve güçte.ben şuan 3.8 ghz oc ile 650 rpm çalışrıyorum.40 derece civarında boşta ama birden 50 ye fırlıyor sonra 40 a doğru yavaş yavaş düşüyor.ryzen masterı izledikçe kafayı yicem sanırım.neden ısı boştakeyken 10 derece spikelanır anlayamıyorum.

işin gıcık yanı fanı full hıza getirdiğimde(1860 rpm) ısı 36 dereceye kadar düşüyor bu seferde 36dan 46 yı spikelıyor sürekli yani full hıza bile çalıştırsam hem ısı çok düşmüyor hemde stabil tutuamıyor yine spike oluşuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attakkann1 -- 25 Haziran 2017; 0:54:1 >
    doğru gösteriyorsa genelde 700 rpm civarı ama 2 fan var 120 cm takılı. o oynamalar uyumsuzluktan xfr mi ne haltsa ondan yapıyormuş sanırım ama ilerde düzeltilecek dendi. sorma ben reyzen mastere bakınca rahatladım diğerleri artı 20c fazla gösterince sinir oluyordum sabit 40 yada 50 ca görünce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Haziran 2017; 1:11:20 >

• sizde çift fan takılıymış bende tek fan var sanırım 1 fan daha alıcam işlemci soğutucusuna

https://www.youtube.com/watch?v=6UvYtbtgkDY&feature=youtu.be

buda sorunun videosu yabancı forumlardada adam akıllı bilgi bulamadım açıkçası bunla ilgili
    cpu voltajını dediğim gibi 1.25 yapın, sıcaklıklarınız biraz daha düşecek, spike konusunu bilmiyorum ama cpu boştayken sürekli %1'de çalışmıyor, %5 oluyor %10 oluyo oynuyor arada arkaplanda çalışan işlemlerle, o durum normal bence kafanız takılmasın.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    ah bi becerebilsem düşürmeyi beceremedim.bu arada ryzen master cpu voltage i yanlış gösteriyor hwinfodan bakıyorum 1.37 v şuanki değeri.birde hocam haklısınız muhtelen spike önemli bir sorun değil ama takıldım baya pc de arka plandaki herşeyi kapadım sadece görev yönetisi ryzen mster ve hwinfo açık bıraktım bu 3 ü %3 cpu kullanıyor sabit ve gözlemledim yine aynı şekilde 10 derece spike oluşuyor
    aslında tek fan kullanacaktım da bir yerden aynı fanı uygun fiyata bulunca aldım acayip sessiz fanları varmış şaşırdım birde 2 fanlı olunca 3 yada 5 derece fark oluyormuş fazla değil aslında videoya baktım da evet baya oynama var bende de okadar mıydı dikkat etmedim bakıp yazarım ama bu olay sensor den miş biios güncellemesiyle düzeltilecek sorun değil aslında birde oto oc var ya onunda etkisi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Haziran 2017; 1:33:55 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    oto oc yi kapadım hocam sanırım dediğiniz gibi bios update ile çözülecek bir sorun gibi vallaha sabah 10dan bu saate kadar bunu kurcaladım ve çözüm üretemedim kafam patlıcak sanırım uyku vakti geldi yarın yeni ufuklarda yeni maceralara atılırım
    takılma boş ver o sorun değil bende takıldım 40 50 c görüyorum hep sonra bıraktım çünkü belli soğuk olduğu dokunuyorum işlemci buz gibi o saçma artı 20 olayı karıştırıyor işi kısacası
    İçin rahat etsin bak benimde öyle video çektim tek farkı 40 a çıkmıyor BU ARADA DÜZELTME fan genelde 547 rpm de dönüyor nadir 700 rpm oluyor yeni fark ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Haziran 2017; 6:11:28 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.