Şimdi Ara

RX480 Yeşil Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sapphire rx480 modelini kullanıyorum.Eskiden bir kaç problem yaşadığım için daha 2-3 ay önce temiz kurulum ile tekrardan driver'larını kurmuştum.Bir sıkıntı yoktu ta ki son 7-8 güne kadar.Sürekli (özellikle oyun oynarken) veya internette gezinirken(internette nadiren oluyor) koyu yeşil ekran geliyor.Ekranı kaplıyor kopkoyu yeşil ekran ,arka planda çalışmaya devam ediyor oyunlar vs ses geliyor onda bir sıkıntı yok.Bazen görüntü 1-2 saniye de geliyor bazen ise komple gidiyor hiç gelmiyor,anca pc'ye reset atmam gerekiyor güç tuşundan.Bu problemin kaynağı nedir acaba?

Yabancı forumda biri sapphire trixx uygulamasından ayarlara gir disable ulps yap demişti.Onu denedin ama hala bir değişiklik olmadı devam ediyor sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 3 Temmuz 2017; 0:25:42 >

• Yapabileceğin en iyi şey olayı cd ye kaydedip detaylı anlatıp servise yollaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rx 480 kullananlarda bu sorun sıklıkla karşılaşılıyor hatırladığım kadarıyla bu ekran kartı üreticilerinin yapmış olduğu programlar sapphire trixx, msi gaming app vs. gibi amd driver ile çakışıyordu ve böyle hatalar baş gösterebiliyordu. bu forumda da bir kaç kullanıcıda denk gelmiştim bu gibi benzer sorunlarda

tavsiyem böyle bir program varsa kaldırın, sonra kontrol edin

ddu ile mevcut sürücüyü kaldırıp, whql bir driver kurun,

o.c varsa kaldırın

sorun devam etmesi durumunda amd'ye durumu iletin yazılımsal bir sorun gibi gözüküyor.
  • Regedit 'ten bir daha bakın ulps devre dışı mı diye değil ise "0" yapın değerini sonra da bilgisayarı yeniden başlatın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun benım msı rx 470 de vardı. Ekran kartıyla ılgılı tum programları kaldırıp amd nın kendı sıtesındekı whql olanı kurdum 6 ay sorunsuz kullandım. ( satıldı)

• Bence Sorundan Sonra Yapabileceğin En İyi Şey 1800 Tlden ilan Koyup 1070 Alman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar, aynı sorun bende de var. konuyu okuduğum kadarıyla msi gaming app uygulamasından olabilir diye düşünüyorum. onu silip whql dediğiniz driverı yüklicem yalnız ben amd nin sitesinde kartın driverlarına baktığımda öyle whql diye bir ibare göremiyorum onu nerden bulucaz. birde bu ddu ile temizleme demişsiniz, yine amd nin driverını yüklediğimizde temiz kurulum diye birşey var aynı şey değilmi. asus hd7950 ekran kartımı satıp msi rx 480 aldım ama sanki 7950 daha sıkıntısızdı. arada bir mucize farkta göremedim. 49 ekran phil puk4900 tv ye takılı olarak kullanıyorum. piyasada sadece 2,0 versiyon olan dark marka bir hdmi kablo bulabildim. 4k 60 hz çalıştırıyo fakat sadece 4:2:0 olarak sizce bu kablodanmıdır. yoksa tv denmi. battlefield 4 ü 4k ultra ayarlarda oynadığımda oyunu içndeki testi çalıştırıyom 30 fps gösteriyor, low'a düşürüyorum 60-59-58 oluyor, onuda dün ilk defa yaptım daha güzel göürndü gözüme low ayar herşey kabak gibi gözüküyor öyle teneke gibide değil görüntü. boşuna kasıyomuşum ultra ayarda, kart yeni ya ultra ayarda oynıcaz illa işte :p sizce performansı nasıl. ekranbüyük olduğu için sadece 4k oynuyorum daha güzel oluyor. masasüstü çözünürlüğü neyse oyunu ona ayarlıyor çok şamşırmalar oluyor kablodan diye düşünüyorum. kabloyu ekran kartını nasıl test edebilirim bu konularda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    ViewSonic Sarı Ekran Sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rx 570 kullaniyoeum ayni sorun bende başladi hatta bazen şu eski tvlerde olan karincali ekran görüntüsünüde veriyor bende umarim donanimsal sorun yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

Rx 570 kullaniyoeum ayni sorun bende başladi hatta bazen şu eski tvlerde olan karincali ekran görüntüsünüde veriyor bende umarim donanimsal sorun yoktur
    144 hz monitör ile gelen hdmi kablo ile bende de yapıyor. Ama bunun sebebi kablonun 144 hzde sıkıntı çıkartması bana göre. Monitörle gelen dp kablo da ise arada atlamalar yapıyordu. 1.4 dp kablo aldım şu an sorunsuz gözüküyor. Sadece çok nadir atlama yapıyor bunun sebebini de RX470 karta bağlıyorum. Belki uğraşıp underclock yaparım wattman dan çok bilmesem de işe yarıyor diyenler var. Tabi biraz performans düşüşü olacaktır.

Aldığım kablo şuydu.
    https://www.hepsiburada.com/paugge-vesa-sertifikali-2m-displayport-1-4-kablo-entdp1420-p-HBV00000HXYN5

• mersinaki M kullanıcısına yanıt
    yok hocam driver ile alakasi var sanirim bunun yaşayan çok kişi var

• Hızlı başlatma seçeneği seçili ise kaldırıp öyle deneyebilirsiniz. Güç ayarlarıyla oynamakta belki faydası olur. Bende bu şekilde.

RX480 Yeşil Ekran Sorunu

RX480 Yeşil Ekran Sorunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.