Bildirim
Rx Serisi İçin En Performanslı ve Freesync İçin Sorunsuz Sürücü Önerisi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
oyun ici hz ayari yapiyor musunuz?monitore gore degisiyordur muhtemelen ama gta5 icin adam oyun ici 90 hz yapmisti 144hz monitor olmasina ragmen.soyle soyleyeyim bu fs icadinin ilk ciktiginda destekledigi bi hz vardi ve ona gore oyun ici ayar yapiyordun oyle bir sey olabilir calismiyorsa.son 17.8.1 ve 2 suruculerinde fs ile alakali seyler gordum sanki bilmiyorum denedin mi ama o hz isini bi arastir cunku surucu yuzunden calismiyorum gibi bir seyden ziyade bu ayar meselesi daha mantikli geliyor bana. -
Hocam yapıyorum dediğiniz ayarı. Monitörüm 75 Hz oyunlarda 1080P 75 Hz seçip giriyorum. 17.1.2 en kararlı sürümdü Windows 8.1 için ancak geçen Windows 10 a geçtikten sonra o sürümde de freesync sıkıntıları oluştu sanki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
varmis yani oyle bir ayar ben de diyorum bu adam ne yapiyor hz'yi niye oynuyor.o zaman senin sorunun hz ya da monitor degil 8.1'den 10'a gecince surucu de degisiyor artik ayri ayri yapiyorlar suruculeri o zaman kullanan birileri lazim sana.
hocam sizde var miydi fs bilginiz var mi bu konuda arkadasa bi yardimci olun. -
-
freesync'i uzunca bir süre deneyimlemiş biri olarak şunları söyleyebilirim
Baya bir sürüm denedim ama bf1 oyununda freesync açık olmasına rağmen yırtılma sorunu var su çözümlere bir bakin
Monitörünüzün freesync aralığını biliyormusunuz
Crimson ayarlardan monitörün freesync aralığına uygun olarak fps sabitlediniz mi? örneğin monitörün freesync aralığı 48-72 hz diyelim crimson üzerinden fps'yi 71 fps sabitlemek gerek ki üstüne çıkmasın
Bir kaç bilgi ekleyeyim
freesync %100 tearing(yırtılma) sorununu engellemez oyundan oyuna değişmekle birlikte yırtılma sorununu %80 90 oranında engeller freesync açık, oyun içi fps freesync aralığında olmasına rağmen yırtılma görebilirsiniz amd bunu malesef düzeltemedi. yazılımsal bir sorun olduğu net ama defalarca feedback attım ama olmadı özellikle bf1 oyunu için.
örneğin rx 470 ve cf390 monitör ile witcher 3 oyununda freesync muazzam çalışıyordu neredeyse %90 oranında yırtılmayı engellerken AMD destekli Battlefield 1 oyununda deli gibi yırtılma sorunu yaşıyordum oyun içinde genellikle 60-70 fps sabit alıyordum 60'ın altına nadir düşerdi. monitörümün freesync aralığı 48-72 hz idi yani fps gayet makul seviyede ama ona rağmen yırtılma bariz belli oluyordu. bu sorunu çözmedikleri için sinirlenip rx 470'i sattım gtx 1060 aldım ara sıra bf1'i nvidia'nın yeni fast sync çözümü ile oynuyorum şunu söyleyebilirim ki freesync'den daha verimli tearing çok nadir oluyor. bf1 oyunu için söylüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 27 Ağustos 2017; 1:59:57 >
-
Haklısınız ama işte AMD'de her sürücü farklı şekilde sonuç veriyor. Mesela gidip 17.2.1 'i yükledim bu sefer yırtılma vs. olmadan oynayabildim. Monitörüm 35-75 Hz arası destekliyor o yüzden 74'e sabitliyorum FPS'i her zaman. Teşekkürler yorumunuz için. -
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34
freesync'i uzunca bir süre deneyimlemiş biri olarak şunları söyleyebilirim
Baya bir sürüm denedim ama bf1 oyununda freesync açık olmasına rağmen yırtılma sorunu var su çözümlere bir bakin
Monitörünüzün freesync aralığını biliyormusunuz
Crimson ayarlardan monitörün freesync aralığına uygun olarak fps sabitlediniz mi? örneğin monitörün freesync aralığı 48-72 hz diyelim crimson üzerinden fps'yi 71 fps sabitlemek gerek ki üstüne çıkmasın
Bir kaç bilgi ekleyeyim
freesync %100 tearing(yırtılma) sorununu engellemez oyundan oyuna değişmekle birlikte yırtılma sorununu %80 90 oranında engeller freesync açık, oyun içi fps freesync aralığında olmasına rağmen yırtılma görebilirsiniz amd bunu malesef düzeltemedi. yazılımsal bir sorun olduğu net ama defalarca feedback attım ama olmadı özellikle bf1 oyunu için.
örneğin rx 470 ve cf390 monitör ile witcher 3 oyununda freesync muazzam çalışıyordu neredeyse %90 oranında yırtılmayı engellerken AMD destekli Battlefield 1 oyununda deli gibi yırtılma sorunu yaşıyordum oyun içinde genellikle 60-70 fps sabit alıyordum 60'ın altına nadir düşerdi. monitörümün freesync aralığı 48-72 hz idi yani fps gayet makul seviyede ama ona rağmen yırtılma bariz belli oluyordu. bu sorunu çözmedikleri için sinirlenip rx 470'i sattım gtx 1060 aldım ara sıra bf1'i nvidia'nın yeni fast sync çözümü ile oynuyorum şunu söyleyebilirim ki freesync'den daha verimli tearing çok nadir oluyor. bf1 oyunu için söylüyorum
G-Sync'te de böyle sorunlar var mı acaba? Sene sonuna 144Hz G-Sync bi panel almayı planlıyordum.
-
Sıkıntı yok. G-Sync teknolojisini 144Hz ile birlikte kullanabilirsiniz. Gayet te iyi olacaktır. Ekran kartı nedir?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Gsync ile alakalı böyle şeyler duymadım ama gsync'in input lag yaptığına dair bir kaç yerde konu gördüm
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34
Gsync ile alakalı böyle şeyler duymadım ama gsync'in input lag yaptığına dair bir kaç yerde konu gördüm
Aynen fps düşmelerine neden oluyor diye biliyorum tabi bi değişiklik olmadıysa.
-
17.1.1'i hiç yüklemedim. 17.8.2'yi yüklemiştim sonra display driver uninstall ile kaldırıp 17.1.2'yi AMD'nin kendi sitesinden indirip yükledim ancak nedense 17.1.1 yüklü gibi gösterdi. Şuan ise onu da kaldırıp 17.2.1 yükledim. Freesync için en sorunsuz bu gibi.
Performans konusunda bilgim yok hocam sizce en performanslı sürücü hangisi ? Ben sadece freesync sağlam çalışıyor diye yükledim bu sürümü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simos35 -- 27 Ağustos 2017; 11:31:58 >
bi sorun olmus surucude neyse cozmussun.17.1.2 fs icin iyi diyorsun pek sasirmadim cunku surekli bir seyleri degistiriyorlar eski suruculer deger kazaniyor.
performans olarak kullanilan karta sisteme gore degisir belki ama benim takip ettigim 17.3.1 ve sonraki suruculerde performans iyilestirmesi var.son kuralim diyorsun bi yerinden patliyor ama kimi de sorun yok diyor iste bunlar kullaniciya gore degisen seyler.senin fs olayi olmasa son surucuyu kurar gecerdin. -
quote:
Orijinalden alıntı: techniquest35
Sıkıntı yok. G-Sync teknolojisini 144Hz ile birlikte kullanabilirsiniz. Gayet te iyi olacaktır. Ekran kartı nedir?
1070 var hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Malum Gtx 1070 belli başlı birkaç oyun dışında geri kalan oyunlarda 144Hz frame rate oranını karşılayabilecek kapasitede değil. Bu oyunlar dışındaki oyunlarda(örneğin; aa oyunlar) isterseniz oyunda aldığınız fps değerlerine göre siz de fpsi limitleyebilirsiniz. Tabi bunu sorun yaşarsanız yaparsınız. İster 60Hz, isterseniz de 144Hz ile aynı anda G-Sync kullanılabilir.
G-Sync teknolojisinin neden pahalı olduğunu şu yazıyı Türkçe'ye çevirerek anlayabilirsiniz;
"G-sync requires a proprietary G-sync module provided by Nvidia to be installed into the monitor. Freesync on the other hand just uses the DisplayPort 1.2a specification and a scalar made by the manufacturer that is capable of switching refresh rate on the fly.
The proprietary module can add $100 to $200 to the price tag of the monitor but it may provide a somewhat better experience compared to Freesync.
Is the G-sync module necessary? No, since the laptops that use G-sync don't have the module and are using the same technology Freesync is based on. It more or less exists because Nvidia considers G-sync a premium product that is aimed at enthusiasts while AMD considers it a standard for monitors.
The reason why Freesync is available on pretty much every price range while G-sync is only on high end monitors is since Freesync doesn't add to the cost of the monitor in any way outside of the DisplayPort license (which should be in every monitor in this day and age) and the scalar itself (and those are extremely varied with ones only refreshing between 48-75 and those with 30-144) which doesn't add a significant amount to the cost over traditional fixed refresh monitors."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 27 Ağustos 2017; 18:00:34 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
75 hz destekli monitör kullanıyorsanız fps limitini 74 yapın. -
Dediğiniz gibi 75 FPS'e sabitliyormuşum haberim olmadan şuan son sürümü yükleyip 74 FPS'e sınırladım. Ufak tefek arada yırtılma dışında (ki bu BF1'deki anlık droplardan kaynaklanıyor) sorun kalmadı.
Yani tek sorun 75 FPS sınırı yerine 74 FPS sınırını seçmekmiş. -
quote:
Orijinalden alıntı: Wilson Fisk
varmis yani oyle bir ayar ben de diyorum bu adam ne yapiyor hz'yi niye oynuyor.o zaman senin sorunun hz ya da monitor degil 8.1'den 10'a gecince surucu de degisiyor artik ayri ayri yapiyorlar suruculeri o zaman kullanan birileri lazim sana.
hocam sizde var miydi fs bilginiz var mi bu konuda arkadasa bi yardimci olun.
Selam,
Yoğunluktan geç dönüyorum, kusura bakmayınız. Gördüğüm kadarıyla sıkıntı giderilmiş. Gerçi böyle basit sıkıntıların da olmaması ve sürücülerle giderilmesi lazım. -
buna benzer bir seyi ilk mesajimda anlatmaya calismistim ben aslinda oyun ici hz ayarindan olabilir diye ama 75 hz monitorde 74 yapip sorunu cozmek de ilginc olmus.
REDSTONE
sıkıntı yok hocam bu ara herkeste bir telas olabilir.
Benzer içerikler
- intel arc b580
- gigabyte garanti sorgulama
- ensa bilgisayar
- ekran kartı önerisi
- intel iris xe graphics
- 9060 xt
- 5060 ti
- rtx 5050
- nvidia rtx
- ekran kartı resetleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X